Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Ah, danes sem imela cajt pred službo in sem lahko malce podaljšala. Zato bom pa jutri manj. Upam, da mi ta teden rata vsak dan it v fitnes. Bomo videli.

U, dobra si. Jaz umrem od dolgočasja na Orbitreku 90 minut hehehehe.

Ma kako to, saj so vedno okrog kakšni fejst tipi in trenerji, pa si malce učke napaseš:))))))))
štos mora bit, kajne dekleta:)

Ma kako to, saj so vedno okrog kakšni fejst tipi in trenerji, pa si malce učke napaseš:))))))))
štos mora bit, kajne dekleta:)[/quote]

Aja, če pa si v fitnesu je pa drugo. Tam pa mine, ja hehehehe. Doma pa nikakor hehehe.

živjo!
včeraj sam 40 min orbitreka, pa 10 min green plata. Nisem mogla, totalno sem utrujena, neprespana. Spim sam po cca 5-6 ur na dan, pri čemer se vsaj 2x na noč zbudim, imam trenutno neke zdravstvene težave. In tole se mi počasi pozna tudi pri energiji za telovadbo.
No, bo bolje.

Danes 30 minut orbitreka, 135 povprečen pulz, max 161, na uri pokazalo porabo 357 kcal, na orbitreku 248 kcal, težavnost 10-12.

Ali moraš v orbitrek tudi nastavit, koliko kg imaš.
Ura računa porabo kalorij na podlagi srčnega utripa in KG.

Na orbitreku vneseš podatek o starosti in kilah.

Jest uporabljam uro Sigmo PC 15 itak, ko sem jo prvič dal gor in stetiral zadevo je kazala ura mal preveč kcal.
Pa tud spletni izračuni so mi pokazali manj iz tega se da na hitro zračunat 248:357= 0,7 bi potem pomnožil z dobljenimi kalorijami iz ure recimo x1000= 700kcal in tud spletni izračun kaže tam tam.
Pa še en izračun 678kcal: 895= 0,76.
To se mi zdi še najbolj približno, kot pa dejanske kalorije iz ure.
Raje manj, kot več.

Ne, v orbitrek ne vnesem ničesar. Tam verjetno računa le na podlagi stopnje intenzivnosti in hitrosti.

Tud jaz mam Sigmo PC15.

Lenčka, SIGURNO lahko vneseš težo in starost v orbitrek. In v sobna kolesa v fitnesu. In v tekalne proge. Moj mož ima Polar in je v fitnesu preveril kolo, precej podobno je kazalo kot Polar ura. Orbitreka pa ni šel merit.
Seveda, če pa ne vneseš podatkov notri, pa ti naredi nek povprečni izračun.

Verjetno res, sama nisem nikoli probala vnesti mojih podatkov.

Danes 80 minut hitra hoja + tek, poraba kalorij 1100
Konec tedna vrjetno spet -1kg.
Pred kardiom spijem pol litra vode in po tud pol litre vode, tekom dneva pa še 2 litra.

Od 9.3 pa do 23.3 sem porabil 11500 kalorij samo za hitro hojo + rahel teh. 15 ur je pa trajalo vse skupaj
Tukaj ne štejem kolo + delo doma na kmetiji + druga težka dela. V te izračune samo rekreacija.

No, pa še popoldne malce rekreacije, sva šla z mojim spet na en krog hitre hoje po okoliških ravnicah. Prehodila sva 4,1 km, 43 minut, povprečen pulz 127, max 152 (vmes sem spet malce poskušala teči), 379 kcal.

Ti si pa to dobro zastavil, fuuuul gibaš, pohvalno. Koliko pa kaj poješ in kaj ješ? Daj napiši, kakšen svoj jedilnik v temo o tem, kaj smo jedli, da kakšno idejo dobimo. Sem vidla, da si enkrat eno večerjo napisal.

80 min hitre hoje in teka, poraba 1100 kalorij?
Meni ura pokaže za pribložno 10 km teka, pri tempu 6 min za 1 km,torej 60 min teka in še kaka 2 km hitre hoje, da se “ohladim” samo okoli 600 porabljenih kalorij. Enako dolžino in enak tempo sem merila s partnerjevo uro in je pokazala približno enako…še zdaleč ne 1100 kalorij.
Stara sem 50 let, pri 172 cm imam 75 kg in se precej ukvarjam s športom.

Jaz imama precej več kilogramov+cca 25kg oblečen in obut z gojzarji in tudi teren, kjer se gibam je preklemano težak.
Ni to kakšna ravnina ali travnata površina s kakšnim hribčkom.

Enako dolžino in enak tempo sem merila s partnerjevo uro [/quote]

Katero uro uporabljata in katere podatke sta vnesla notri, ko sta jo začela uporabljat

Danes 40 minut orbitreka, povprečni pulz 136, max 151, 421 kcal na uri oz. 360 na orbiteku.

New Report

Close