Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Živjo!, Lenčka! Pred dvemi meseci in pol sem na orbitreku začela zelo počasi in pokurila precej malo. Potem sem pojačala tempo, utri imela povp malo čez 140 in v 45 min pokurila 450 kalorij. Sedaj se spet disciplinirano držim vaje na nižjem utripu, povp. cca 132 in za 450 do 460 kalorij porabim več časa.
Sem pa že prej 3 mesece hodila na organizirano vadbo, spinning, pa celo leto prej v živo res veliko kolesarila. Pred tem leto hodila na aerobiko………ja, telovadba mi nikoli res ni bila problem. Imam jih drugje .-))
Svetujem ti, da se držiš utripa, kondicija ti bo res lepo rastla.

danes fitnes:
5 min ogrevanja (fit test)
25 min vaj z utežmi
13 min kolesarnjenja

Danes pavza, ker kolesarim vsak drugi dan. Sem pa najdla ročke, tako, da bom še malo delala z njimi. Včeraj pa sem še malo zumbe pred kolesom in mi je hitro bilo vroče ;o)

V pon vaje na napravah, včeraj pavza, danes pa na orbitrek, trak, skratka aerobno…… sej ne vem več kaj mi je ljubše, prvo mi je bil orbitrek, sedaj pa mi postaja všeč tudi to naprezanje na napravah. Ko končam, se počutim tako…………fit. he he he

po dolgem premoru danes 45 minut spinninga

Včeraj 15 min traku, potem 45 orbitreka, na koncu 10 min gren plata.
Danes ne vem če mi uspe priti v fitnes, poplava popoldanskih zadolžitev…..

danes 45 minut orbitreka, intenzivnost 10, poraba kalorij 360, povprečni pulz 133

Lenčka, jaz v 55 min porabim 450 kalorij, če preračunava čas, porabiva enako. Le ena razlika je – ti si na intenzivnosti 10, jaz pa 1.

Ja, očitno res, če preračunamo. Ampak jaz sem verjetno porabo malce povečala na račun intervalov – sem petkrat po 1 minuto šopala hitro na 12 oz. 14 intentzivnosti, tako da mi je puls narasel takrat tud na 160, vmes pa vsakič minuta počitka na intenzivnosti 8. Ko sem na taki intenzivnosti delala, mi je porabo kazalo tud okrog 800-900kcal na uro.

A potem ti delaš kar na prvi stopnji ni samo zelo hitro goniš? Jaz sem rajši na malce višji in bolj počasi gonim. Kaj je bolje, pa ne bi vedela.

Tudi jaz ne vem kaj je boljše. Rekli so mi, naj delam na nizki intenzivnosti, in sem to vzela dobesedno :-))) Ja, zato pa hitreje gonim.

Gibanje zunaj v naravi, danes
Čas 1 dobro uro
Poraba kalorij 910kcal
max srčni utrip 93% oz. 180ud/min.
Povprečni 141

s čim si merite porabo kalorij? meni na tekaču kaže kalorije ampak se mi zdijo malo mimo, zdaj pa nevem ali je problem v tekaču ali v meni

Z uro, ki ima za merjenje srčnega utripa recimo sigma PC 15

Men kaže porabo kalorij kar naprava – orbitrek ali kolo. Danes pa sem dobila uro za merjenje srčnega utripa, ki tudi meri porabo kalorij. Jo jutri preizkusim.

Danes fitnes: 10 minut ogrevanja ter 40 minut vaj z utežmi.

Danes hitra hoja + tek vse skupaj je trajalo 70-80 minut.
Od kar sem povečal rekreacijo iz 40-50 minut na 70-80 minut mi kilogrami še bolj izginjajo.

problem je v tekaču, ne se preveč ozirat na te kalorije.
Jaz gledam na te kalorije drugač, če jih porabim 500 jih tolk, če jih 1000 porabim potem vem, da sem 2x bolj migal….od sedaj naprej si bom zadal cilj min.1000 kalorij/dan ob povp.srčnem utripu 60-75%, seveda tud 93% gre, … ko jih bom tolk min.porabil bom imel zadost miganja.
Prehodim pa okoli 4-5km.

Včeraj v fitnesu 75 min orbitreka, povpr. utrip 134. Bilo je vroče kot strela, ne vem, a je ventilacija crknila, zelo zoprno.
Danes imam vaje z utežmi.

Danes 80 minut orbitreka na stopnji od 8-12, povprečni pulz 135, porabila 606 kalorij.

Lenčka, matr si pa ti ostra konkurenca :-))))))))) Včeraj sem bila PRVIČ 75 min na orbitreku (kalorij cca 560, se ne spomnim točno). Evo, pa zvem da si bila ti še dlje…….

Te bom že ujela, ti že diham za ovratnik, pazi seeeeeeeeeeeee :-)))

Hehehehehehe:))) Legica, ti si smeška.
Ko sem včeraj prebrala, da si delala 75 min, sem rekla, ajde da probam tud jaz. In ker sem hitro našla parkirplac, sem bila zgodaj v fitnesu in sem si rekla, da bom delala eno uro, pol pa sem imela še kar nekaj časa pred službo in sem potegnila na 80 min. Ma moram ta špehec dol spravit, ga mam še v izobilju, tako da bo treba še garat.

New Report

Close