Živjo!, Lenčka! Pred dvemi meseci in pol sem na orbitreku začela zelo počasi in pokurila precej malo. Potem sem pojačala tempo, utri imela povp malo čez 140 in v 45 min pokurila 450 kalorij. Sedaj se spet disciplinirano držim vaje na nižjem utripu, povp. cca 132 in za 450 do 460 kalorij porabim več časa.
Sem pa že prej 3 mesece hodila na organizirano vadbo, spinning, pa celo leto prej v živo res veliko kolesarila. Pred tem leto hodila na aerobiko………ja, telovadba mi nikoli res ni bila problem. Imam jih drugje .-))
Svetujem ti, da se držiš utripa, kondicija ti bo res lepo rastla.
Ja, očitno res, če preračunamo. Ampak jaz sem verjetno porabo malce povečala na račun intervalov – sem petkrat po 1 minuto šopala hitro na 12 oz. 14 intentzivnosti, tako da mi je puls narasel takrat tud na 160, vmes pa vsakič minuta počitka na intenzivnosti 8. Ko sem na taki intenzivnosti delala, mi je porabo kazalo tud okrog 800-900kcal na uro.
A potem ti delaš kar na prvi stopnji ni samo zelo hitro goniš? Jaz sem rajši na malce višji in bolj počasi gonim. Kaj je bolje, pa ne bi vedela.
problem je v tekaču, ne se preveč ozirat na te kalorije.
Jaz gledam na te kalorije drugač, če jih porabim 500 jih tolk, če jih 1000 porabim potem vem, da sem 2x bolj migal….od sedaj naprej si bom zadal cilj min.1000 kalorij/dan ob povp.srčnem utripu 60-75%, seveda tud 93% gre, … ko jih bom tolk min.porabil bom imel zadost miganja.
Prehodim pa okoli 4-5km.
Hehehehehehe:))) Legica, ti si smeška.
Ko sem včeraj prebrala, da si delala 75 min, sem rekla, ajde da probam tud jaz. In ker sem hitro našla parkirplac, sem bila zgodaj v fitnesu in sem si rekla, da bom delala eno uro, pol pa sem imela še kar nekaj časa pred službo in sem potegnila na 80 min. Ma moram ta špehec dol spravit, ga mam še v izobilju, tako da bo treba še garat.