Hvala, Lenčka. Kmalu tam v fitnesu ne bom več največji sod. No, saj nisem več. Ko pa opazujem tiste ta vitke, postavne, pa si mislim, jaaa, prihajam, jaz bom tud taka :-)))
Glede spinninga. Jaz sem hodila na spinning pace. To pomeni, pol ure kolo, pol ure naprav in vaj. Fino je bilo a moja skupina je bila glede tempa bolj prirejena kondicijsko vzdržljivejšim od mene. Začeli smo udarno, minuta stoje, dve sekundi dol, gor, dol……stoje naslonjeno na balanco, nekaj minut…..pojačanje težavnosti, na koncu do max…….potem šprint, ko vrtiš ko zmešan, 2 min……pa spet “skoki”, gor dol………in ja, preveč, preveč je bilo. Posebej ko berem Otfita kaj naj počnem pri aerobni vaji, če želim, da se mi max kurijo maščobe. Tisti moj spinning je bil bolj za kondicijo, kardio. A kaj ko je moj primarni namen sedaj shujšat, POTEM pa poudarek na kondiciji, moči. Tako da sem sklenila, da grem spet v spinning kasneje, ko se že mal oklestim. Ker všeč mi je pa bil!
Saj pri nas je tudi tako, gor in dol, pa šprint, v hrib… mi pulz nabije kar na 160 vmes, potem pa lepo “počivam”, da mi pade na 135. Jaz kar po svojih zmožnostih delam in večinoma samo sedim in kolesarim in pazim na pulz. Si pa moram eno urco kupit za merjenje utripa, sem jo imela sposojeno včeraj. Sem malce gledala v Intersportu od Polarja in še eno drugo firmo, pa so imeli same ta drage za 300+ EUR, jaz bi pa tako čisto osnovno, ki meri le srčni utrip, ker nisem “še profi”.
Še nekaj me zanima, Legica, iz kje si?
danes 45 minut orbitreka, povprečen pulz 138 (sem bila skoz na okoli 133, le na koncu sem trikrat po eno minuto finiširala, tako da mi je pulz narasel na 158-168), poraba kalorij le 310
Legica, kako ti porabiš toliko več kalorij? Verjetno imaš dosti boljšo kondicijo, da lahko bolj intenzivno delaš in imaš še vedno nizek pulz, ker če jaz malce pospešim oz. povečam obremenitev, mi pulz takoj naraste.