Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Pohvalno Legica!

Hvala, Lenčka. Kmalu tam v fitnesu ne bom več največji sod. No, saj nisem več. Ko pa opazujem tiste ta vitke, postavne, pa si mislim, jaaa, prihajam, jaz bom tud taka :-)))

Glede spinninga. Jaz sem hodila na spinning pace. To pomeni, pol ure kolo, pol ure naprav in vaj. Fino je bilo a moja skupina je bila glede tempa bolj prirejena kondicijsko vzdržljivejšim od mene. Začeli smo udarno, minuta stoje, dve sekundi dol, gor, dol……stoje naslonjeno na balanco, nekaj minut…..pojačanje težavnosti, na koncu do max…….potem šprint, ko vrtiš ko zmešan, 2 min……pa spet “skoki”, gor dol………in ja, preveč, preveč je bilo. Posebej ko berem Otfita kaj naj počnem pri aerobni vaji, če želim, da se mi max kurijo maščobe. Tisti moj spinning je bil bolj za kondicijo, kardio. A kaj ko je moj primarni namen sedaj shujšat, POTEM pa poudarek na kondiciji, moči. Tako da sem sklenila, da grem spet v spinning kasneje, ko se že mal oklestim. Ker všeč mi je pa bil!

včeraj sem šla na hrib… na poti dol sem padla na en štor in zdej me boli levi bok… tak da sem bla dans sam 40 min v fitnesu… :(((

Saj pri nas je tudi tako, gor in dol, pa šprint, v hrib… mi pulz nabije kar na 160 vmes, potem pa lepo “počivam”, da mi pade na 135. Jaz kar po svojih zmožnostih delam in večinoma samo sedim in kolesarim in pazim na pulz. Si pa moram eno urco kupit za merjenje utripa, sem jo imela sposojeno včeraj. Sem malce gledala v Intersportu od Polarja in še eno drugo firmo, pa so imeli same ta drage za 300+ EUR, jaz bi pa tako čisto osnovno, ki meri le srčni utrip, ker nisem “še profi”.

Še nekaj me zanima, Legica, iz kje si?

LJ

Kam pa hodiš v Lj v fitnes? Lahko tudi na ZS. Mogoče se kje srečava ali pa celo švicava že kje skupaj, pa niti ne veva :))) Mi je prav fino te brat.

evo, sem ti poslala ZS

Včeraj sem napisala, da me boli levi bok… danes mam pa tak sivo… da si niti pogledat ne upam…
Kljub temu sem šla danes na rekreacijo… se še v sojem celem življenju nisem tsko zrekreirala… :))))

jaz sem pa danes bla pridna =)
– 70 minut teka (intervali od 6 do 10 km/h)
– 30 minut joge
– vaje za mišice, 20 minut

PO 4 dneh poškodbe na nogi (ureznian-šivanje) sem spet se začel z rekreacijo ukvarjat, ne morem počakat, da bi se mi zacelilo, šive imam še notri in tako bo vsaj še 6 dni.

prejšnji teden skorajda nikakršne konkretne rekreacije – par vaj iz joge, kakšen mini sprehodek
včeraj: 2,5 ure smučanja brez pavze 🙂

Danes je na vrsti sobno kolo, pol pa še po grobi oceni vsaj ene 2 uri likanja – baje se kar porabi kcal.

čez vikend vsak dan urca fitnesa, včeraj še urca in pol sprehoda.
Čakam, da se LJ kolesarske steze sčistijo….

Danes po daljšem premoru (nazadnje prejšnjo sredo) sem spet fitnisirala: 10 minut ogrevanja na orbitreku, potem pa 50 min vaj z utežmi. Na koncu sem bila tako izmučena, da sem komaj zadnjo serijo za roke nardila, sem si morala takoj privoščit whey za spremembo.

Včeraj bila 55 min na orbitreku, potem 10 min na greenplatu. Vse na kontroliranem utripu, povprečen je bil 131. Torej, max topljenje maščobic :-))
Danes imam dan počitka. Mogoče kakšen sprehodek, čese bo otrokom ljubilo.

danes sem 45 minut spinningirala

Danes je bil dan za naprave. Po nasvetu Otfita (moj virtualni trener – hvala še enkrat) prvo ogrevanje, nato trije krogi na pace napravah na kar krepki obremenitvi, potem trebušnjaki, na koncu green plate. Ena ura.

ponedeljkova rekreacija: nič…(!?)
torek: 3 ure intenzivnega barvanja sten, 1 ura joge
sreda: za vzorec plesa, 30 min joge

Včeraj 55 min orbitreka, povprečen pulz 133, kalorij 460. Danes imam pavzo.

danes 45 minut orbitreka, povprečen pulz 138 (sem bila skoz na okoli 133, le na koncu sem trikrat po eno minuto finiširala, tako da mi je pulz narasel na 158-168), poraba kalorij le 310

Legica, kako ti porabiš toliko več kalorij? Verjetno imaš dosti boljšo kondicijo, da lahko bolj intenzivno delaš in imaš še vedno nizek pulz, ker če jaz malce pospešim oz. povečam obremenitev, mi pulz takoj naraste.

New Report

Close