Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Ta teden je bil rekreacijsko zame kar zanimiv – ker sem izkusila nekaj novega 😉
Zaradi vročine je bilo (zame) skoraj nemogoče teči po službi oz. zvečer. Tako sem se v četrtek prvič v življenju odpravila na tek zelo zgodaj zjutraj – pred službo (in pred zajtrkom). Čez vikend sem včasih že tekla zjutraj, a nikoli tako zgodaj – štartala sem namreč nekaj pred šesto, še v mraku, ter odtekla 30 min (5 km) – kaj dosti več kot 30 min namreč na tešče pa ni priporočljivo teči. Nova izkušnja mi je bila všeč – zjutraj je vse še tako spokojno in temperatura je bila ravno prava. Zajtrk potem mi je teknil, kot že dolgo ne. V petek in soboto sem seanso s kratkim jutranjim tekom ponovila.

No, danes pa je prišla osvežitev, zato sem lahko današnjo dozo odtekla malce kasneje. In ker je nedelja ter več časa, sem si odmerila tudi daljšo razdaljo. 13.5 km oz. en krog okrog jezera 😉

Pa še malo filozofiranja, ker imam na teku čas, da marsikaj “premeljem”, ko sem tako dolgo sama s sabo: ko sem danes tekla sem opazila, da je zjutraj na progi več tekačic kot tekačev, popoldne pa ravno obratno. Naključje ali dejstvo? Ima večina žensk z družinami možnost si odtrgati nekaj časa zgolj zase le zjutraj, ko (verjetno) njeni domači še spijo? Danes sem srečala 6 tekačev, od tega pet žensk, zvečer pa praviloma srečam samo tekače…

ena pač, danes sem pomislila nate, ko sem na razporedu tekem videla, da je naslednji vikend maraton na ptuju …
sigurno boš tam 🙂

Res je 😉

A ti pa kar 25 km danes? Dobra si! Še kakšno leto, pa bova tekli z ramo ob rami se mi zdi 😉

A grete na 21 ali 6 km na Ptuju ? 🙂
Če se me bodo doma usmilili, potem bom tudi jaz tam, na šestki 😀

Tudi jaz bom na šestki 😉

Bi šla na 21ko (sicer prvič – za pokušino), pa mi ni všeč, da sta dva kroga. Bolj bi mi bilo všeč, če bi naredili en daljši krog… Zdi se mi namreč, da bi znalo delovati destimulativno, ko končaš prvi krog in veš, da je še en isti pred tabo. Če pa je proga dolga 21 km, ti na polovici itak ne preostane drugega, kot da greš naprej do cilja 😉

to pa tudi res ja 🙂
mene sicer bolj skrbi da bi na 21-tki preveč zaostajala, nisem gledala rezultatov, ampak verjetno se gibljejo okrog 2 ur, 2 ur pa pol, jaz pa bi za to potrebovala najmanj 3 ure, ker sem navajena počasi tečt 🙂

Moja rekreacija se očitno izvija v intervalih – odvisno koliko časa imam. Pride kak teden, ko ni nič od nič, potem pa kak zame zelo intenziven teden… Tako sem prejšnji teden 2 x plavala (vsakič cca 2 h) en dan sem kombinirala tek in hojo (dobra ura) in bila presenečena sama nad sabo, da mi je kar šlo, in en dan še obiskala en hrib (cca 600 m nadmorske višine za premagat).

danes sem pa čisto sesuta … od včeraj imam muskelfiber in čutim roke in noge pošteno… 🙂
v glavnem počivam …

Malo dvigam tole “pozabljeno” temo 😉

Ravnokar sem odtekla regeneracijski 9 km tek po nedeljski 21-ki pa Ljubljanskem maratonu. Bilo je luštno, kot le kaj – tako danes, kot v nedeljo. Nabito s čustvi in adrenalinom, zame še posebej, ker je bil to prvi polmaraton. Nobene krize s kondicijo, le desno koleno sem “čutila” zadnjih 5 km, a v cilj vseeno pritekla z veliiiikim nasmehom.

čestitke Ena_paccc – obvladaš in verjamem, da so občutki enkratni.
Sama se trudim z rekreacijo, kolikor se le da, in se, kadar se spravim teč, spomnim, da “kar gre” glede na čist prve korake… mal imam še težav, ker mi je nerodno srečevat prave tekače – ker jaz pač kombiniram hojo in tek. Hodim za ogrevanje, tečem, kolikor gre, potem spet hodim in spet tečem, vmes je tud kak klanec, cca 50 min 3 x tedensko. Pa joga, itak – me bolečine v križu prisilijo, da jo izvajam vsak dan. Se pa bojim, kako bo s to mojo zunanjo rekreacijo, že sedaj je bore malo od dneva, ko pridem domov, pa še uro bomo prestavili… Ena_paccc, kako se ti potem rekreiraš v naravi? Kar v temi?

Tudi meni tale prestavitev ure ne bo po godu ;(

Lani sem pozimi predvsem delala doma – na trenažerju in sobnem kolesu; občasno pa sem šla na kakšno hitro hojo tudi po temi.

Letos nameravam ostati “v naravi” dlje časa – novembra še zagotovo. Šla bom pač po temi, okrašena kot novoletna jelka (beri: s kresničkami), da bom opazna. Pa vikende mislim maksimalno izkoristiti – takrat lahko grem čez dan, ko je seveda svetlo in tudi topleje. Tam nekje do O st.C nameravam vztrajati zunaj, ko bo bolj hladno, pa bosta moja prijatelja spet trenažer in sobno kolo. Kritična bosta (glede mraza in teme) predvsem december in januar; februarja pa bo dan že nekoliko daljši.

Lp

tole je dobra tema, zato jo osvežujem 🙂
po daljšem času, ki sem ga namenila predvsem teku v kombinaciji s hojo (maximum pretečem 1 km v kosu), sem se včeraj odpravila na nordijsko hojo (hrib) in ugotovila, da sem ratala mal okorna v tem… zanimivo, kako ni vse samo v kondiciji, ampak tud v načinu gibanja. Glede na nizke temerature, ki mi namigujejo, da tek v mrazu ni blagodejen za moje grlo, bom do nadaljnjega raje spet bolj aktivna v nordijski hoji, če bo pa še kaj odjuge, bom skušala vsaj malček zadržati pridobljeno “tekaško kondicijo”… bomo videli, kaj bo spomladi…moram pa priznati, da pri gibanju v naravi zares uživam in vsaj nordijsko hojo lahko res izvajam v vsakem vremenu. Moram pa si še pravi čas nabaviti dereze. Mi kdo kakšne lahko priporoči?

NAjprej si odgovori za kakšne namene želiš uporabljati dereze, kako pogosto,… ker sama veš, da obstajajo od tistih za 25 € pa do….€

Dereze bi mi prišle prav za hojo po ledenem in zasneženem shojenem terenu, tudi hoja v hrib (ne ravno gore), cca 3 x tedensko po 1-2 uri. Seveda ne bi imela nič proti, če bi prenesle tud kak Snežnik, vsekakor pa naj bi bilo to kaj drugega kot hoja po pločniku… sem gledala na netu in je ponudba res vsemogoča….se ne znajdem…

Jaz že dve leti sanjam takšne http://www.mestne-dereze.com/[/url] .
Koliko sa pa vredu pa žal ne vem.

Tud jaz sem te gledala (YakTrax Pro ), sam na eni drugi spletni strani, cene pa so enake. Bom šla verjetno čez vikend še v kako štacuno povprašat, potem pa v nakup, da me ne prehiti vreme 🙂

Moja rekreacija se ni spremenila. 2x na dan grem vsaj za pol ure ven s psi na sprehod in 1x na teden imam plavanje.

Čao!

Tudi moja rekreacija ostaja nespremenjena. Tečem 4x do 5x tedensko med 7 in 11km. Sem pa postala hitrejša. Moj povprečni tempo je že skoraj 10km/h :DD- hitra kot metek.
Še vedno tečem zunaj, mi kar paše. Pol pa v fitnes na stezo :S

Ta teden sem šla dvakrat na nordijsko hojo in še jutri si jo bom privoščila (za cca 1 uro hitre hoje, tudi v hrib). Probala sem teč vmes, ampak pri minusu ne gre…živim pač v sibirskem delu slovenije 😉 Pridna sem tud z jogo, tako da skoraj vsak dan kaj odmigam. Žal so dnevi tako kratki, da se bo treba počas odločit in začet ponoči hodit, kar mi sploh ne diši, ali povečat “dozo” joge, al pa nabavit kakšen hišni pripomoček… varianta bi bla tud še kakšna hišna zumba/ples/karkoli ob muziki, sam, ker nas je 5 v hiši, bi ostale motila.

Pozdravljeni,

da malo javim, kako mi uspeva teči v teh, že skoraj zimskih razmerah. Kot sem si zadala, še vedno tečem zunaj. Včasih je celo kakšna stopinja pod nič, a vztrajam, vendar čutim, da se glede temperature bližam mojemu limitu, ko mi je še sprejemljivo teči zunaj 😉

Problem je samo začeti – spraviti se ven, potem pa gre. Z dihanjem pri novembrskih temperaturah nimam težav, sem pa morala nabaviti toplejše rokavice, ker roke so pri meni kritične, tja me rado zebe.

Za tiste, ki ste morda pri zajtrku in pa tudi za tiste, ki se odpravljate(mo) tečt: dober tek!

New Report

Close