eh za mano je en mesec konkretne pavze glede reda pri prehrani, je blo en kup praznovanj in pikniknov, pa tud rekreacija je bila omejena le na gospodinjska opravila in sem ter tja jogo… rezultat je + 1 kg (tako da sem na 71) in seveda, okna so bila pomita vsa, posamezna zarad obilice cvetnega prahu celo 2x (pa bi šla lahko že danes nov krog po šipah delat…)
no, saj želja, da pridem vsaj tja na 68 kg, je, ampak volja je nekam zginila, izgovorov pa bolje da ne naštevam… sam, ko berem take uspehe kot je tvoj, madonca, težo si prepolovila, tečeš pa tud kot za stavo :), si mislim “seveda, teč bom šla” – popoldan pa kar nekam odlašam in delam 100 drugih stvari, dokler se na koncu z bandidosom al pa glažem piva v roki ne sesedem na kavč…
Včeraj zvečer sem odtekla hiter tempo tek na prireditvi http://sd-tao.si/vecerni-tek-cez-ptuj/ . Bilo je lušno, vreme je zdržalo, na cilju pa smo bili deležni tudi kepice sladoleda – jah, prvič po dobrem letu in pol sem jedla (in to brez slabe vesti) sladoled 😉
Danes pa sem že brskala po netu za novimi oblikami rekreacije 😉 in našla tole: http://www.aktivni.si/fitnes/nasveti/popolnoma-fit-s-kolebnico/ Pred časom sem si (zame dolgočasne) vaje za moč popestrila z vajami z žogo, sedaj pa bom dodala še te s kolebnico. Ena serija teh vaj traja cca 12 min, če narediš dve, tri serije in je skupaj z uvodnim in zaključnim raztezanjem lepa vadba za 30 do 45 min 😉
Vreme je krasno in kar vleče v naravo. Meni je to odklop. Kolo, peš, kakor koli, samo da grem ven. Ne trudim se ravno po nekih pravilih, ampka gledam da uživam. Tudi jagode ali borovnice nabiram na teh poteh in poslušam ptice. Razmišljam, kako smo se oddaljili od narave, pa toliko lepot nam ponuja. Včasih sem na rekreacijo jemala s seboj slušalke. Tega ne delam več. Vračam se z več energije.
Punce (in kak fant vmes ;)) bi se vam kr pridružila, če smem. Za motivacijo. Sem prebrala le zadnjih nekaj strani in ste tko simpatične 🙂
Laufat sem začela ravno en mesec nazaj in moram priznat da tko paše 🙂 No zaenkrat bolj polžji tempo, 3 km hitre hoje pol pa 8-9 km počasnega tempa (zaden teden ga že kr zdržim). Vreme je itak idealno, bližajoče nevihte pa prav pridejo za pospeševanje tempa oz motivacijo 🙂 Kilce so nekje 60,5 kg, obseg bokov okroglih 100 cm. Cilj nekje 55 kg in 92 cm čez rito :))
jaz pa malce čutim koleno … smo zadnjič plesali polko s preskokom in sem (verjetno malce) pretiravala ( itak, preskok pri 100 kilah je bedarija, če jih je pa velik pa velika bedarija :))))… pri hoji po stopnicah čutim bolečino, zato je tek umaknjen za nekaj časa … so pa spet v rokah palice in hitra hoja … tu nimam težav, časovno sem si omejila 10 km in moram priznati, da postajam zasvojena s tem 🙂
Sem tam v maju popustila z rekreacijo na celi črti. Očitno se ne znam organizirat, ko se dnevi daljšajo, imam vedno manj časa zase… No, julija sem 10 dni res pridno plavala in hodila na morju, z ostalim se ne bi hvalila. V soboto sem jo skupaj s 6 ortoci, ki sem jih imela v varstvu (3 svoje + 3 sposojene) mahnila na svojo običajno peš turo na en vrh in ugotovila, da se “nemiganje” preveč pozna… Torej v roke se vzet!
Sobota – 1 h hoje v hrib in nazaj
ponedeljek (včeraj) – 25 km kolesarjenja
sreda (to bo jutri) – kolesarjenje, če ne bo prehudih posledic od včeraj (danes kar fajn čutim tazadnjo…), drugače hoja v hrib
petek – en bolj konkreten hrib – peš
Držite pesti, da mi uspe!
Nasmejana,
marsikatera bi ob treh otrocih napisala, da ne utegne in cel kup drugih izgovorov. Dobra si.
danes ti pomaham iz 640 mnv in ta vrh je tako prijeten z lepim razgledom, mirom in pozitivno energijo (če si iz Lj). Tudi s kolesom prideš, le še malo bolj švicaš. Ampak za dol je pa veter v laseh…
Haha, potem pa si itak videla, da sem pomahala. Mi je uspelo, tisti dve uri miganja. Fino je bilo.
Morda je navada, ampak mislim da mi vseeno bolj ustreza, da na začetku švicam (za gor), potem pa uživam ob spustu (za dol), ko sem že utrujena. Ampak domov je priejtno priti, ….tako da verjetno ni težko tudi za konec brcati v klanec.
je šlo, včerajšnja sreda 25 km kolesarjenja
hrib za na koncu je kar zalogaj in priznam, da če je treba, se pač ustavim in si mal oddahnem, pa potem dalje
kaven – sicer nisem videla tvojega mahanja, ker sem bila pa glih takrat v Lj… pa drugič. Imava ta teden otroke na počitnicah pri starih starših na drugem koncu slo in si zato lažje privoščiva kaj zase 😉
ampak, upam, da volja do miganja ne popusti oz. da me bo moj še naprej uspešno motiviral (priznam, da sama ne bi šla kolesarit, bi si že našla izgovor)
Uf, 25 km, to pa je že nekaj. Midva sva naredila kakih 10 km, morda kaj več, pa še ti so bili bolj ravninski. Včasih vzamem garmina s seboj, ali pogledam na kakšno sletno stran, kjer so že vrisane in izmerjene poti, tako je enostavno določiti tudi koliko pokuriš. Morda ti bo to kdaj korak do motivacije?
za prejšnji teden lahko pokljukam celoten spisek, tudi v petek mi je uspel plan in sem se povzpela na enega dva tisočaka, štartala sem cca 600 mnv nižje.
V soboto sem slabo uro iskala gobe po gozdu, v nedeljo pa sem bila frej.
Sedaj bi bilo dobro imet plan za ta teden, ker vidim, da če ni plana, potem je bolj švoh z rekreacijo. Res pa je, da me čaka “izdatna” rekreacija doma po hiši…vseeno bo treba še kaj dodat…hoja, kolo, kakšen badminton z otroci…
Tako je fino tole brat, predvsem to, da vidim, kako nekaterim uspeva.
Moja kratka zgodbica: že kake tri mesece se lotevam teka, trenutno je to bolj hoja kot tek, vsekakor pa napredujem, že to, da grem ven, hitro hodit, tečt, da pridem domov prešvicana, pomeni, da sem nekaj naredila zase. Danes sicer ležim v postelji z vročino, tako da je moj današnji tek odpadel, a bom nadomestila. Samo upam, da me ne mine, ali, da me ne izdajo kolena ali hrbet.
Se vam z veseljem pridružujem :))))))