Živjo, pridne punce!
Vidim, da ste vse lepo aktivne – jaz sem tudi. Na kolesu, seveda. V povprečju grem 3x med tednom za kakšno uro in pol v klance, čez vikend pa za malo dalj. Seveda imam spet zanosni cilj za konec poletja in zato me tudi to pokonc drži, saj si moram nabrat kondicijo, imet km v nogah 🙂
lp!
Pozdravček vsem!
Tudi sama moram pohvaliti vse ostale – dobro vam gre. Sama vsak dan med tednom vsaj eno uro tečem, ker sem v Ljubljani in so tekaške proge dobro urejene. Ko sem pa čez vikend doma, grem raje na kak pohod ali pa na kolo. Trudim se, da ne počnem stlano eno in isto, da se slučajno ne bi naveličala. Tek je rezerviran predvsem za Ljubljano 🙂 če pa je slabo vreme (zadnje dni hvalabogu vedno manj) grem pa malo na steper, ki ga imam v sobici.
Priznam, lahko bi več telovadila. Oziroma nič ne telovadim.
Tek odpade, ker imam probleme s koleni in me začnejo boleti, po operaciji še bolj, ampak mi vsaj ne zaskoči miniskus.
Sicer hodim na sprehod s psi 2x na dan.
Doma imam neko napravo, za trebušnjake pa se kar ne lotim nanjo..mogoč bom danes.
Razmišljam, da bi se prijavila na nadaljevalni plavalni tečaj za odrasle, ker sem včasih trenirala plavanje in bi bilo fajn, če tako ohranjam kondicijo in še za kolena je ok. Samo te tečaji se začnejo šele jeseni.
tako je pri meni
To, da ne smem tečt, ni izgovor. Jaz sem se včasih preveč ukvarjala s športom in to mi je škodovalo, celo zdravniki so mi odsvetovali tek pa sem kar tekla, dokler ni prišlo tako daleč, da brez operacije ne bi mogla niti hodit. Kolo se pa bojim vozit, že od nekdaj in so me tudi na silo spravil gor in sem doživela napad panike – tak da brezveze.
Jaz imam 2 psa, ki nista lena in rabita veliko hoje in mi vzameta vsaj 2 uri na dan, če ne več. Vendar, če pretiravam me tudi začne koleno bolet. Potem je pa tukaj še gospodinjstvo, pa faks k pa ni lahek in se moraš kar gulit in gulit pa še tam moraš biti prisoten.
Plavanje “kar tako” je odvisno od motivacije. Trenerji te terajo, da plavaš tudi takrat ko ti misliš, da ne gre več. Druga slaba lastnos pa je, da so bazeni polni in nimaš toliko prostora za plavanje, kot takrat, ko plavalni klub progo najame. Sem že poskusila in nisem mogla plavat toliko, kot bi jaz rabila. Saj grem na vsake toliko časa plavat, samo ni to to, kar bi jaz rabila.
Na plavalni tečaj se bom prijavila, to ziher. Hojo bom pa kr terala, če me bo pa koleno začelo ful bolet, bom pa potem počasi šla domov. Pa uporabljala bom to napravico za trebušnjake…saj bi bilo fajn it v fitness, samo mi je to predrago, raje dam denar za plavanje.
No, pa sem odtekla svoj prvi tek na kakšni tekaški prireditvi (10 km v Radencih). Tekla sem brez ure, po občutku. Čas je bil v mejah tistega kar sem načrtovala, a to niti ni tako pomembno.
Pomembneje je, da sem se počutila odlično – začela sem zmerno in tako nadaljevala do polovice, potem pa sem nekoliko pospešila ter zadnja 2 km še nekoliko dodala. Vzdušje je bilo krasno, nič ni bilo treme, le pozitivna motivacija.
Se že spogledujem z 21-ko na LJ maratonu 😉
Aja, sedaj imam tudi jaz svojo prvo medaljo za kakšen športni dosežek. Prejela sem jo iz rok Primoža Peterke ;))
Ena_paccc – to mora bit super občutek, ko dosežeš takle cilj in seveda – tud lj. maraton boš odtekla 🙂 Že sedaj držimo pesti!
Jaz pa rabim eno stimulacijo…takole maja me že vrsto let nekaj zabremza in moja načrtna rekreacija zastane. Pozimi in v prvi polovici pomladi gre, potem pa, ko je dan dost dolg in ko bi še dosti lažje skoristila to v naravi pa… No, zdravje sem sedaj sestavila skupaj, ampak čez vikend sem vseeno samo lenarila (no, pa za vzorec joge…)
Da ne bi katera rekla, da sem vas pozabila. Še vedno se sučem tu nekje, a dnevi se tako hitro vrtijo, da se že bojim vrtoglavice.
No, moje gibanje je nekaj srednjega. Precej hitre hoje po stopnicah, pogosto dodam tudi tek po stopnicah navzgor, kar tako, za hec, da vidim, kako je kaj z mojo kondicijo. Pa niti ni tako slabo, saj mi tri nadstropja ne delajo prav nobenih težav, pravzaprav se še zadiham ne preveč. Preko vikenda je bilo nekaj plavanja, vendar se s količino ne bi preveč hvalila, ker je bilo precej skromno.
Danes zjutraj se nisem tehtala, sem se pa popoldan, po kosilu. In glej ga zlomka, natehtala sem manj kot do sedaj. Nič, bom vseeno počakala raje do zjutraj, ko se bom tehtala v običajnih razmerah in bo podatek bolj oprijemljiv. Sem pa ravno danes oblekla ene tričetrt hlače, ki so mi v pasu približno toliko široke kot pred dvema letoma, ko me je bilo najmanj skupaj in sem jih dala zožat na takratno širino, čez rit in stegna mi pa sedaj kar mahedrajo. Evo, pa bo moja šivilja spet zaslužila, ker jih bo dobila v popravilo.
Lp
Res je, Kaven, pa držim pesti, da bi moja šivilja čim več zaslužila na moj račun (seveda na račun ožanja oblačil). Pa naj kdo reče, da sem egoist!
Sicer pa Eni_pacc iskrene čestitke za pretečen maraton. Tudi sama sem se preko vikenda zadrževala tam v bližini in v soboto sem se spomnila nate in ti v mislih zaželela, da osvojiš svoj cilj in dosežeš osebno zmago. Bravo!
Lp
Danes sem si vzela čas za rekreacijo zgodaj zjutraj (no, zgodaj kakor za koga;))
Skratka, sem že odtekla današnjo dozo – čez vikend si običajno privoščim malce daljši počasnejši tek. Tako fino je, ko je vse še spokojno, le ptički so prebujeni in kak tekač 😉
p.s. Vsem hvala za čestitke! Dobro dene ;)))