Ne, težav s srcem nimam, vsaj ne da bi vedela 😉 V bistvu mi to, da gledam na uro, do sedaj ni bila obremenitev, temveč prej vodilo, saj se pri rekreativnem teku po njej orientiram ali naj še malo pospešim ali pa sem prehitra. Verjetno se pa zna v Radencih res zgoditi to, da bo zaradi tekme utrip višji – čeprav bo to ena izmed takšnih tekem v življenju, ki bi mi naj bila v užitek in ne bo potrebe po tremi (ampak, kot rečeno, ker mi bo prvič, ne vem, kako se bom odzivala).
Ne, na tek trojk nimam namena iti.
Nasmejana, imaš prav, se bom s tem svojim zapisovanjem raje preselila na to temo, ker nekako bolj paše sem, ne dvomim pa, da boste Vesna in ostale tudi tole prebirale in me zbrcale, ko bo potrebno, mi dajale črne pike in rdeče čebelice.
No, včeraj in danes sem pristala nekje vmes. Po moje si niti pod razno ne zaslužim kakšne čebelice, črne pike pa morda tudi ne. No, presodite same. Tako včeraj kot danes mi je prehitro zmanjkalo svetlega dela dneva. Lotila sem se namreč dela na vrtu, ki ga imam (za razliko od drugih) še zelo veliko za postoriti. Pridno štiham, grabim in sproti sadim (včeraj tri ure in danes dve). A od včerajšnjega skepa o nordijski hoji ni ostalo čisto nič. Prav vse mi je šlo v franže, ker po treh urah intenzivnega dela na vrtu (skoraj do trde teme) se mi res ni dalo še na nordijsko, sploh ker sem vedela, da me čakata še debeli dve uri temeljitega čiščenja (ki ni pri meni doma, zato je nemogoče, da bi počakalo). Danes podobna situacija, le da sem imela službo dlje kot včeraj, zato sem tudi na vrtu začela delati kasneje.
To je torej moje poročilo. Nič pretresljivega, pravzaprav tudi nič kaj pretirano novega. Ve, ki pa se redno rekreirate, vas pa občudujem in vam želim tako voljo še naprej.
Lp
Čestitke Lenčka, za prvo medaljo.
Jaz pa se še vedno pripravljam, da se naslednjo soboto okitim z mojo prvo. Še štirje tekaški treningi me čakajo do takrat, vmesne dneve bom oddelala kakšne vaje za moč ter odkolesarila eno turo, če bo čez vikend lepo vreme.
Danes: 10 km (3 km ogrevanje, nato 3 x 2km hitro, 1 km izteka).
lenka01 – definitivno čebelica 🙂
saj vse vemo, kako zgleda, ko ima dan premalo ur, pa če se človek še tako trudi, čisto vse ne gre; o.k. no, jaz največkrat zvečer ugotovim, da bi še kaj šlo, če bi vstala zjutraj še pol ure prej… sam spat je pa tud kda treba, ane?
zase za včeraj pokljukam načrtovane 1,5 h joge (od tega cca 30 min res intenzivne)
Hvala, punce, za spodbudo. Nekaj dela na vrtu je še ostalo (imam namreč ogromen vrt, skoraj že kot manjšo njivo) in vsega naenkrat pač ne morem narediti. Ampak zdaj se pa že kar malo mudi, če hočemo letos še kakšen pridelek pojesti, zato pač trenutno dajem vrtu prednost. No, da se zjutraj zbudim precej polomljena, mi verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Danes bo verjetno spet delo na vrtu tisto, ki bo mojemu popoldnevu dajalo ritem. Joj, ko slak ne bi imel tako dolgih korenin!:))))))
Lp
Samo toliko, da se pofočkam. Včeraj slabi dve urici predklonov, izpadnih korakov, počepov in podobnega – na vrtu seveda. Danes, če ne bo deževalo, bom z vrtom že skoraj končala, definitivno pa ta vikend, tako da sem zelo vesela, ker se bom potem lahko lotila tudi nordijske hoje, ki jo, verjeli ali ne, že počasi začenjam pogrešati. Ta vikend namreč ne grem v toplice, ker imamo jutri delovno soboto (imamo en krajši pohod na bližnji hrib), zato imam upanje, da bo v ponedeljek vsaj majčkeno minusa v primerjavi z najnižjo doseženo težo v tem ciklusu hujšanja.
Lp
odlično lenka …
jaz bom danes in jutri zvečer malo tekla … v nedeljo pa imam generalno čiščenje kuhinje pri mami …no tudi me čaka fitnes na domačih pripravah … hoja po lotri gor in dol … dvig uteži …vaje s cunjo …hoja po traku z metlo … steper s pručko … predklon … počep … in to vse skupaj v šprint času :))) … glasba v ušesih bo materino priganjanje in klasični besednjak v smislu “kaj tok drgneš, sej sem lih zadnjič to pomivala” … 🙂
vitaminski dodatki …najboljši bi bil apaurin forte :D:D
lenka odlična si, držim pesti za padec teže …tebi in sebi …
ena pač … tebi pa veliko užitkov na maratonu 🙂
vsem pa lep vikend 🙂
hm, moja “rekreacija” ta teden se vrti okoli priprav na obhajilo, ki ga imamo v nedeljo – en dan čiščenje cerkve, drug dan celodnevni šoping (kol km takole naredi človek?), da smo se vsaj za silo oblekli (madona, kakšne cene :((), danes bo na vrsti nadaljevnje peke – torej bom trenirala bolj mišice rok, še bolj pa svojo voljo, da ne poskusim glih vsake stvari 3 x… danes dvomim, da mi uspe, jutri pa upam, da bom vendarle šla na bližnji hrib. Jah – če bo zdravje zdržalo, ker me spet boli grlo… v nedeljo bo nula od rekreacije, pa ponovno se bo treba psihično pripravit, da ni treba vsega pojest 😉
Še jaz se pofočkam na rekreaciji. Dobra dva meseca že tečem. Začela sem po Teku za začetnike, kjer se začne z minuto hoje, minuto teka (x10), potem se tek podaljšuje. Zdaj sem že tam, da lahko tečem 60min v zmernem tempu, pretečem pa tudi 8km in več. Tako hodim zdaj 3x-5x tedensko teči in moram reči da mi je super. Vrtičkam in gospodinjim pa že itak 😉
Tko da špot rules!!!!!!!!!!!
Hvala 😉
Dan D bo naslednjo soboto. Danes zjutraj sem že odtekla današnji trening, ki je bil zadnji “težji” oz. daljši pred tekmo. 14 km progresivnega teka, pri katerem začneš počasi in tempo stopnjuješ do konca – kar bi naj bila tudi taktika na sami tekmi. Je kar šlo v predvidenih časih – 6’10”/km na začetku do 5’25”/km na koncu. Zadnje kilometre sem bila celo nekoliko hitrejša od tega predvidenega časa, hehe. Bomo videli, kako bo naslednjo soboto. Zdaj samo še držim pesti, da bo tudi vreme OK (beri: da ne bo dežja). Naj se izlije, kar se ima za izliti, v začetku tega tedna, konec tedna pa naj bo suh ;))
Lep vikend vsem – in, saj veste: gibanje je življenje.
Ena paccc, številke, ki jih navajaš, meni sicer ne povedo veliko, ker se s tekom ne ukvarjam. Toda če si si zadala cilj v številkah in ga dosegaš ali celo presegaš, potem ti je vsekakor potrebno iz srca čestitati, kajti vem, da je za zaželeni cilj včasih potrebno prav garati. Prihodnji teden ti želim primerno vreme, predvsem pa, da odtečeš svoj maraton, v skladu s številkamni ali ne, to zdaj pravzaprav niti ni tako pomembno (čeprav ne dvomim, da se ti bo izšlo po načrtih).
Jaz pa pravkar s triurnega pohoda. Zdajle grem kuhat kosilo, mimogrede še kakšno gospodinjsko opravilo, po kosilu pa upam, da bo vreme zdržalo in da dokončno preštiham tale svoj vrt (včeraj se mi je izšlo le za eno urico).
Lep vikend vsem!
Punce, pridne ste. Jaz se vam ta teden spet pridružujem med pridnimi oz. rednimi rekreativci (moje zanemarjeno področje že skoraj 2 tedna – mal zdravje, ostalo pa druge prioritete za ta čas…) Torej – zdravje še ni čist ok (oz. spet ni ok), vendar vseeno za danes si bom privošlila vsaj 30 min rekreacije.
Včeraj katastrofa (beri: gibanje = 0), danes pa že par hitro prehojenih kilometrčkov (ampak res le par), kasneje pa pride na vrsto še vrt in še kak km, ker imam v planu še nekaj aktivnosti, na katere se bom odpravila kar peš. Ja, vrt mi je ostal, saj se je v soboto popoldan ulilo kot iz škafa, zato sem svoje minute za rekreacijo izkoristila za čiščenje (že strašansko nujno opravilo). Tehtala se danes nisem, tako nimam primerjave od prejšnjega tedna (pa glede na to, da sem zvečer spet malo bolj slano jedla, je morda celo bolje, da se nisem). Skratka, nisem prav preveč med pridnimi rekreativci, a nekaj malega le migam, tako da čisto za črno piko spet ni. Razen včeraj: ena ogrooooomna črna pika!
Lp