Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Tako lepi dnevi so me spet poklicali ven:
– včeraj sem odtekla 10 km,
– danes pa sem kolesarila 18 km; ker je bil močan veter, je bila povprečna hitrost nizka in sem za to razdaljo rabila celo uro.

danes: 5 minut ogrevanja na stezi, 50 minut vaj z utežmi ni lastno težo, 8 minut steze

a sem jaz res edina, ki ne maram preveč sonca, veliko lažje funkcioniram, če je mal oblačno vreme, če je sonce, še gledat ne morem, ponavadi me potem še glavobol napade. danes je zame idealno, mogoče bi lahko majčkeno sončka kukalo izza oblakov, preveč pa ne. v takem vremenu lahko veliko več naredim, kot če je sonce in se mi vse blešči.zdaj sem se spet mal na orbitrek sprvla, medtek ko poleti z mano ni nič, mene narava nič ne pritegne,moja priljubljana vadba je edino v dnovni sobi pred tv na orbitreku – če že moram nekaj migat. sem probala tudi kolo – zunaj, pa mi ne potegne. a je še kdo tako naštiman (raje notri, kot zunaj in raje oblaki, kot sonce)?

Jaz definitivno, notri, fitnes, doma in ne pretiranega sonca in vročine.

ne vem kako je z vami, ampak jaz sem po pol ure na orbitreku utrujena. ko sem včeraj še bila v službi sem sklenila, da ko pa pridem domov, grem takoj na orbitrek, tudi jedla ne bom prej nič, potem bom nekaj malega pojedla in šla likat perilo.

bilo pa je takole: domov sem prišla ob 17.30-utrujena od olgočasne službe in dolgotrajne poti domov, ob 18.10 sep stopila na orbitrek, stala na njem 2 min in stopila dol. nisem mogla migat. raje sem se vlegla na kavč in zaspala do 19, potem sem pa lahko orbitrekala 30, vendar še to bolj težko. po pol ure, sem se šla stuširat in spat, brez možnosti, da bi kaj likala. mene vadba ne napolni z energijo in tako ni bilo samo včeraj, zadnje čase sem po orbitreku bolj utrujena, kot če ne grem nanj, da o drugih gospodinjskih delih sploh ne govorim, čakajo…..če bo to skoz tako utrujajoče, se bom kmalu odnehala rekreirat

Meni je super kombinacija zumba in pilates.

danes: 5 minut ogrevanja na stezi, 75 minut vaj z utežmi in lastno težo, 30 minut kolesa

četrtek: 50 min hitre hoje (za tek je bilo premrzlo, ker je bilo pozno)
petek: 25 min sobnega kolesa + 25 min Orbitreka
sobota: 9 km teka v naravi (dokaj mrzlo, a je šlo 😉
jutri bo verjetno dan za počitek 😉

danes 5 minut ogrevanja na stezi, 70 minut vaj z utežmi in lastno težo, 60 minut kolesa

a ima kdo veslača in kako je zadovoljen z njim?

Lep pozdrav vsem!
Dva tedna sem hodila v Rehabilitacijski center Soča v Ljubljani, imela tri vrste vaj za hrbtenico: vaje za zgornji del, vaje za spodnji del (hrbtenice seveda…. he, he, he,… da ne bo pomote), šola proti bolečinam v hrbtenici, dve vrsti masaže izmenično: 1x vodna postelja, 1x masažni stol, pa še nekaj kar se imenuje…. hmmmm, thnx ali nekaj takega- v bistvu pa z elektriko povzročajo nekakšno gomazenje in migotanje (ne se smejat nooo…, ne znam drugače opisat) na bolečih predelih- in to je pravi “blažev žegen”- to je treba priznat. Vaje in masaže so čisto druga pesem. Še posebno vaje res pomagajo… no seveda, če jih izvajaš vztrajno in pravilno še naprej, če prenehaš po koncu vodene terapije, ni pravega učinka.
Po zapisanem seveda lahko sklepate, da imam težave s hrbtenico. Ja res jih imam. Prej ko sem imela konkretno (trimestno) kilažo, so mi vsi zdravniki kar naprej govorili: ” Ja gospa shujšat bo treba, kile so največji problem,…” Nič pa mi ni jasno sedaj, teža normalna, težave pa večje kot prej. Bolečine imam take, da se komaj še privlečem v službo in potem domov. Hodila sem na aerobiko, v fitnes in sedaj? Nič… vse sem morala opustiti. Odsvetovali so mi vsako pošteno gibanje… še hodila naj bi samo previdno in počasi, in ko se mi pojavi mravljinčenje v prstih… konec… počitek. To pa se pojavi po 10 minutah. In kako naj se rekreiram?
Sem pa slišala za Pilates za hrbteničarje, ki je menda zelo priporočljiv za ljudi s takimi težavami, kot jih imam tudi jaz. Ali je kdo od vas slišal za to in kje se to izvaja? V poštev bi prišlo na relaciji od Postojne do Ljubljane, kjerkoli, da mi ni preveč od rok – sem z Vrhnike.
Če kdo kaj ve bom zelo hvaležna za informacije.

Nikoli ne reci nikoli.

Vsak dan po 1 uro (tek ali hoja v klanec) + fizično delo, samo sedaj je bolj malo.

danes ni bil ravno moj dan za miganje, kljub temu sem oddelala naslednje: 5 minut ogrevanja na stezi, 50 minut vaj z utežmi in lastno težo, 10 minut kolesa

meni je rekla zdravnica, da gre stavit njeno plačo, da če bom pa shujšala, pa teh težav s hrbtenico ne bom imela. in zdaj pridno hujšam, da vidim, če ima prav, če nima, bom pa dobila ene 2 ali pa 3 jurčke. čeprav sje res, da so se pri meni te težave s križem začele ko sem se v parih mesecih zredila za 20 kg. pri normalni teži teh težav res nisem imela.bomo videli.

danes standardni torkov trening: 5 minut ogrevanja, 60 minut vaj na orodjih, 10 minut kolesa

Danes (že tretjič ta teden) sem delala predvsem za moč rok 😉
Kidala sem namreč sneg in to debelo uro… Je bil zelo moker in težek, pa še metati ga moram visoko…

Ostala dva dneva v tem tednu sem 1x delala še za ostale mišice (35 min), in 1x aerobno na orbitreku in sobnem kolesu (1 h).

danes: 7 minut ogrevanja, 60 minut vaj na orodjih, 45 minut kolesa

danes: 7 minut ogrevanja, 60 minut vaj na orodjih

VPRAŠANJE :D

Tiste,ki telovadite na orbitreku.. po kolikih minutah se spotite ali utrudite? Na kateri stopnji telovadite?
Ne vem ali jaz kaj delam narobe al kaj… ”stopenj” nimam ker mam samo tak gumbek s plusom in minusom (kao težje/lažje) in ga imam nekje na sredini, mogoče malo bolj proti lažjemu, drugače me preveč kolena bolijo..in telovadim nekje 1 uro, pod hitrost pa mi piše 35, ampak ne vem česa, kljub temu pa se ne spotim/utrudim, lahko bi telovadila še in še…
potem se mi zdi, kot da ne vložim dovolj truda oz. da nisem nič naredila.. (pri teku npr. se prej utrudim)

Potem pač delaš na premajhni intenzivnosti. Ali povečaj težo (daj bolj proti +) ali pa na tej stopnji, ki ti ustreza, vrtiš čim bolj hitro. Delat moraš s tako intenzivnostjo, da se težko pogovarjaš vmes. Ni vrag, da se ne zadihaš.

New Report

Close