Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Zdej mi pa samo nekaj povejt…. kako vam to časovno uspeva…. a maste vsi kuharce pa čistilke doma al kaj… domov pridem ob 16:00 da pripravim nekaj za pod zob je ura 17:00 kot bi mignil, naloga z enim ponavljanje snovi z drugim otrokom, malo na hitro pospravim po hiši, pa je že treba večerjo pa umit pa otroke v posteljo, nato sledi zopet pospravljanje po možnosti še kako perilo za pospravit, v najboljšem primeru v pralni stroj da o likanju ne govorim…. Potem sledi priprava za naslednji dan za kosilo (drugače zdrav obrok ni narejen v 1 uri!) pa je ura že blizu 23:00, ko se spravim pod tuš in v posteljo…. Kje si vzamete čas za 1 uro miganja??!

Sama nimam še otrok, zato je toliko lažje, pa še tako se mi zdi, da mi ne ostane več veliko časa potem. Sicer pa grem, ko delam dopoldne, pred službo v fitnes, vstanem ob 4:45 in ob 5:45 že telovadim, ob 8:00 pa v službo. Če sem pa popoldne v službi, pa grem po službi ob 19:30 ali ob 20:30 v fitnes. Sicer pa domača opravila si razdeliva z mojo boljšo polovico, pa še majhno stanovanjce imava, tako da se hitro pospravi ni počisti.

1 uro pripravljaš obrok prejšnji dan, nato pa še eno uro dotični dan, da ga zaljučiš?

jaz toliko ne kompliciram s kuhanjem – za zdrav obrok (veliko zelenjave, zmerno mesa) porabim max 30/40 min – zelenjava je hitro kuhana, meso na žaru tudi pripravljeno tipi topi – še največ časa vzame sekljanje zelenjave.

ne predstavljam pa si, da bi tak obrok pripravljala 2 uri 😉

Jaz pridem tudi ob 16 in si vzamem čas zase do 17-ih. Potem sem pa na voljo ostalim…
Predstavljaj si (in tvoji domači tudi), da prideš iz službe ob 17. Ravno tako bi postorila vse kar si zgoraj naštela.

8 km v 40 minutah je daleč od počasnega teka. To je hitro,

8 km v 40 minutah je daleč od počasnega teka. To je hitro,[/quote]

Res je – sem hotela sama isto komentirati.

To je 12 km na uro – hitro za žensko.

Jaz tečem pribloćno 8 km na uro – za 9 km porabim običajno 1 uro in 10 min. Če bi tekla s tajanar-inim tempom, bi imela srčni utrip previsok za kurjenje maščobe – pri mojem tempu ga imam med 130 in 135, pri njenem bi bil nad 150.

Danes trening v fitnesu: 5 minut ogrevanja na stezi, 60 minut vaj z utežmi in lastno težo, 45 minut kolesa.

včeraj: 20 min sobnega kolesa in nato 40 min Orbitreka
danes: 9 km teka v naravi

5x/teden po 30-45 minut hoje ali teka.

danes vaje za moč, doma, 30 min

Jest vsak dan tečem – kokr mi paše (včasih pol ure, včasih samo 15 min., bčasih 1 uro, moj rekord je pa uro petnajst). Od ponedeljka do petka hodim na sprehod dolg pol ure, imam jutranjo in večerno telovadbo (pri jutranji opravim tudi Pozdrav soncu), po vsakem obroku naredim 10 trebušnjakov (že 2 leti jih dokaj redno delam in moram reči, da se trud močno pozna – samo vztrajati je treba), vsaj 3C tedensko telovadim po 45 min. na Legmagic (tudi po DVD-ju), Gymsticku (tudi včasih po DVD -ju), z utežmi, trakom, žogo, delam tudi brez pripomočkov. včasih jih delam (vaje) tudi po reviji Lepa in Zdrava. In če se zdajle pogledam ugotovim, da sploh ne telovadim tako malo. Aja! Pa še plešem velikokrat, kadar se slabo počurim, ker me to napolni z energijo in dam iz sebe vse dvome, jezo, strah, žalost … ples res pomaga.

Uživajte!

Včeraj zvečer ena ura TNZ-ja.

danes sem načrtovala tek v naravi, ker je bil tako lep dan – a žal prekratek in me je ujela noč, preden sem imela čas za tek – zato sem šla “le” 40 min na Orbitrek

danes 5 minut ogrevanja na stezi, 60 minut vaj z utežmi in lastno težo, 30 minut kolesa

Koliko ste vi tukaj pridni.

Jaz sprehajam svojega psa – nemški ovčar vsak dan, 2x na dan. Tečt z njim ne morem, ker more biti na vrvici in on se ustavlja vsakih 10metrov. Ampak mi2 prehodiva različne poti, včasih tudi malo tečeva – malo po gozdu, travi, asfaltu, hribih in dolinah. To je moja edina vsakdanja, oziroma nujna rekeracija – saj pes je obveza.
Sem pa še nekaj ugotovila. Pred leti, predno sem si poškodovala koleno sem trenirala ples (show dance). In sedaj sem ugotovila, da bi jaz lahko vsak dan plesala doma in še to na svojo najljubšo glasbe. In včeraj sem plesala (imam kar velik prostor) ter sem se kar dobro naznojila in utrudila. 🙂

sobota: tek 12 km
nedelja: vaje za moč doma 30 min
ponedeljek: tek 10 km (vmes 20 min HIIT)
danes (torek): vaje za moč doma 30min

klasika: 5 minut ogrevanja na stezi, 60 minut vaj z utežmi in lastno težo, 30 minut kolesa.

Koliko sta stari?
Hvala, sem le radovedna:)))))

Jaz 38.

jaz pa 43 😉

New Report

Close