Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

danes že oddelal svoj trening: 5 minut ogrevanja, 45 minut vaj z utežmi in lastno težo, 15 minut kolesa

Živjo, punce! Ta vikend sem izpolnila svoj športno kolesarski cilj, sedaj je mimo, konec, adijo. Sedaj zbiram denar na kup za fitnes karto :-))

Legica, čestitke! bravo! bravo!
Ti si res majster. Evo, če se boš kdaj odločila selit na podeželje, pridi v naš konec – bomo hitro sestavili team bodočih kolesark, ti boš pa naš leader, ko imaš izkušnje 🙂
Al pa – napišeš priročnik “Kako v 150 dneh s fotelja na Vršič s kolesom?”, izkupiček od prodaj pa maš za fitness karto 😉
Mah ti si moj vzor, ni kaj.

hvala, hvala, nasmejana :-)) Celo zimo sem hodila v fitnes, telovadila, potem pomladi/poleti kolesarila in volila! In dober je občutek, ko dosežeš nekaj, kar se ti je nekoč zdelo nepredstavljivo. Ampak res nepredstavljivo. Že misel na to mi je bila smešna.In mogoče me je ravno to nekako motiviralo. Misel, da moram SAMA SEBE že takoj dat v nič, me je mal razjezila.

No, bila sem daleč najbolj knedlasta kolesarka na poti na Vršič, se mi je zdelo da še ovce začudeno buljijo vame. Da ne omenjam dolgonogih vitkih cestnih kolesarjev, same kite itn. Ampak, kaj čmo, počasi bodo tudi kilce popadale stran.
Ko sem bila na zadnjem klancu, je tam stal en star par in stari mi je zatulil: Bravo, še mal, še 100m”, gospa pa:”Ko pa pridete gor, pa fino zavriskajte, da se bo dobro slišalo”. Z zadnjo sapo sem zasopihala, da ne znam vriskat, pa je rekla, da bo vse štelo :-))

To mara bit res dober občutek.
verjamem, da si še na krilih in prav je tako.
(ko sem jaz uspela prit na Triglav (takrat sem bla še šlank) in nazaj – prej sem bila 100%, da tega jaz v življenju ne bom naredila – sem še en teden hodila v oblakih:))

Provokativno vprašanje, na katerega odgovori sama sebi – kaj če bi si ti zadala za cilj, da greš avgusta 2011 spet na Triglav? Z možem. Brez otrok.

Cilj mora bit zahteven, zelo zahteven, a ne nemogoč. Torej, pozabi (zaenkrat) na Himalajo :-))

hvala, hvala, nasmejana :-)) Celo zimo sem hodila v fitnes, telovadila, potem pomladi/poleti kolesarila in volila! In dober je občutek, ko dosežeš nekaj, kar se ti je nekoč zdelo nepredstavljivo. Ampak res nepredstavljivo. Že misel na to mi je bila smešna.In mogoče me je ravno to nekako motiviralo. Misel, da moram SAMA SEBE že takoj dat v nič, me je mal razjezila.

No, bila sem daleč najbolj knedlasta kolesarka na poti na Vršič, se mi je zdelo da še ovce začudeno buljijo vame. Da ne omenjam dolgonogih vitkih cestnih kolesarjev, same kite itn. Ampak, kaj čmo, počasi bodo tudi kilce popadale stran.
Ko sem bila na zadnjem klancu, je tam stal en star par in stari mi je zatulil: Bravo, še mal, še 100m”, gospa pa:”Ko pa pridete gor, pa fino zavriskajte, da se bo dobro slišalo”. Z zadnjo sapo sem zasopihala, da ne znam vriskat, pa je rekla, da bo vse štelo :-))[/quote]

Legica,komplimenti za doseženo!!!
Ti privoščim “krila” in vse občutke, ki spadajo zraven.

Na Vršič, Legica?! Pa ti razturavaš. Jaz še z avtom komaj prilezem tja. Čestitke, čestitke!!!! Vsaka ti čast.

Legica, čestitke še z moje strani… Ej, take stvari te motivirajo, res. Ko bom drugič grizla kolena v kak klanec, se bom zagotovo spomnila nate 😉

Ja, cilj je lahko Triglav, vendar ker sem bila že na kar nekaj bolj zahtevnih vrhovih, mislim, da mi ne bo prehud izziv. Hodit mi ni problem. Ustrašim pa se že najmanjšega klančka, če sem na kolesu… (čeprav živim na hribu) . Tako, da bo treba nekaj v tej smeri naredit 🙂 Hm… bo treba kolo pred vrata postavit, da me bo vsak dan pozdravilo. V garaži je dovolj skrito, da me ne moti 😉

Ph, od moje rekreacije je res bore malo… Pa se ne morem organizirat nikakor. Sestanki v popoldanskih in večernih urah bodo še trajali kak mesec…pa še tisti kosmatinec na štirih nogah je skorajda sleherno noč tik ob hiši (hodi na sadje…), nič kaj prijeten občutek, da bi človek pešačil in kolesaril. Res si ga ne želim srečati.
tako da glede tega pa res nisem nasmejana 🙁

Pozdravi vsem!
Končno tudi jaz dočakala…. ponovno odprli fitnes v moji bližini in jaz včeraj prvič na aerobiki v kombinaciji s fitnesom.
Bilo je odlično, še sploh če vzamem v obzir da imam “0” kondicije, “0” vzdržljivosti, “0” še bi se našlo česa… nobene poštene vadbe od lani, po Op pa sploh skoraj nobenega gibanja razen umirjene hoje.
No, začela sem z vodeno vadbo: najprej ogrevanje s hojo, potem 20min aerobike, nato 30 min vaj na napravah, nato 15min kolesa in na koncu, kot se spodobi, še raztezne vaje. Včeraj sem ubrala nekoliko bolj umirjen in previdnejši tempo, jutri spet grem in nato planiram po malem pojačevat vse skupaj. Danes sem polna energije in počutim so kot na krilih, nobenega “muskelfibra” nimam, psihično počutje pa čista petka.
Komaj čakam da bo jutri spet in nato vsak dan….

Lp in uživajte v teh lepih jesenskih dneh

Nikoli ne reci nikoli.

Bravo, podgorka! Kakorkoli, ampak rekreacija te res dvigne, tudi psihično.

Jaoj, nasmejana, to je pa res kriza, da vam medo tam skaklja okoli. Ti boš idealen kandidat za domači sobni kolo ali orbitrek. Ampak, moraš pa živet v pravi idili – gozd, sadno drevje, lepo.

Glede na debato izpred nekaj dni še moji podatki za primerjavo:

23,6 km
1 ura 11 min
597 kcal
povprečni srčni urtip 125
maksimalni srčni urtip 160
(nekaj krajših klancev je bilo vmes, sicer pretežno raven teren)

Upam, da bo to jesen čimveč takšnih sončnih dni, kot je današnji, da jih bom lahko izkoristila za kolesarjenje!

Glede na debato izpred nekaj dni še moji podatki za primerjavo:

23,6 km
1 ura 11 min
597 kcal
povprečni srčni urtip 125
maksimalni srčni urtip 160
(nekaj krajših klancev je bilo vmes, sicer pretežno raven teren)

Upam, da bo to jesen čimveč takšnih sončnih dni, kot je današnji, da jih bom lahko izkoristila za kolesarjenje![/quote]

Glej primerjavo med najinim današnjim kolesarjenjem.Sem šla danes bolj na easy, ker sem včeraj “udarila” eno dobro 2-urno turo s povprečno hitrostjo malo nad 20km/h.

23,6 km………………….21 km
1 ura 11 min…………….1 uro 10 min
597 kcal………………….477 kcal
povprečni srčni urtip 125……………128

Pretežno ravnina, povprečna hitrost 18 km/uro.
Tole z vremenom pa nam je pisano na kožo:)))))))))

Gideon in Ena paččččč, sta primerjali tudi ostale podatke, težo, višino ,starost?

Sem ravno hotela to pripomniti – očitno sem težja 😉

81kg, 164cm, 43let

Merila sem pa s Polarjem (nastavljenim na moje podatke).

Tale tvoja ura pa malce preveč niha – moje mnenje.

Ker na prejšni strani si navedla, da v 2 urah kolesarjenja, od tega 35 min klanca, ostalo manjši vzponi in spusti, pokuriš okoli 500 kal.

Danes pa si jih skoraj toliko v “le” uri in 10 min, pa še pretežno po ravnini…. Po moje so realni današnji podatki, tisto, kar si pisala naprejšni strani, pa je premalo…

Gideon in Ena paččččč, sta primerjali tudi ostale podatke, težo, višino ,starost?[/quote]

Ena pačččč:81kg, 164cm, 43let
Gideon:77 kg,172cm,51 let

Tale tvoja ura pa malce preveč niha – moje mnenje.

Ker na prejšni strani si navedla, da v 2 urah kolesarjenja, od tega 35 min klanca, ostalo manjši vzponi in spusti, pokuriš okoli 500 kal.

Danes pa si jih skoraj toliko v “le” uri in 10 min, pa še pretežno po ravnini…. Po moje so realni današnji podatki, tisto, kar si pisala naprejšni strani, pa je premalo…[/quote]

Ja,sem si pričela bolj sistematsko zapisovat podatke, da vidim na čem sem.

New Report

Close