Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

danes 45 minut orbitreka na stopnji 12, povprečen pulz 149, max 160, po uri porabljeno 516 kcal (mal dvomim), po orbitreku pa 453; v uro sem resda vnesla svoje podatke, v orbitrek pa ne, ampak če bi se kcal tako hitro kurile, bi bili hitro suhi, ali pač ne

Lenčka, sama (še) nimam Polarja, a možu za 2urno koles.turo kaše med 1200 do 1800 kalorij. Ti delaš kar na visokem pulzu, torej bo kar držalo kar ti piše.

Ja, se zavedam tega, zato se tudi jaz se skušam brzdati in pametujem le na vztrajno vrtanje nekaterih… 😉

Glede današnje rekreacije: spet dež in spet orbitrek (45 min).

Jaz v 2 urah kolesarjenja,od tega je konstantno klanca za 35 min, ostalo so manjši vzponi in spusti, pokurim okoli 500 kal.
Tako da bo podatek o 1200-1800 kar malo preveč, po moje…
Samo 1x sem pokurila preko 1000 kal na kolesu, ko smo šli na 130 km turo in sem kolesarila praktično 7-8 ur.

Jaz v 2 urah kolesarjenja,od tega je konstantno klanca za 35 min, ostalo so manjši vzponi in spusti, pokurim okoli 500 kal.
Samo 1x sem pokurila preko 1000 kal na kolesu, ko smo šli na 130 km turo in sem kolesarila praktično 7-8 ur.[/quote]

Po drugi strani pa se meni zdi, da je 500 kcal za 2 uri kolesarjenja, od tega 25 min klanca, malo malo…

S kakšno hitrostjo (oz. s kakšnim pulzom) pa kolesariš (v klanec in po ravnem)?

Ma tu ste same pridne, izobražene glede kurjenja kalorij in že fajn natrenirane… Ampak vas je fino brat, ker vidim, da se da prit do boljše kondicije in telesne pripravljenosti, kar pa je pravzaprav še bolj pomembno kot zgubit 5, 10 kg… Sem že večkrat razmišljala, če bi morala bežat pred kom, bi mi bolj slabo kazalo…;)
Torej ta teden je res dežeeeeveeen… pri meni je bil precej na večernih sestankih, tako da – takle:
ponedeljek: 10 min vaje za moč
torek: hitra hoja na večerni sestanek in nazaj, skupaj vsega slabe 4 km (30 min), 10 min vaje za moč
sreda: 10 min vaje za moč
četrtek (sem začela že zjutraj, da mi spet ne zmanjka časa/energije): 20 min joge, računam še na kakšno hitro hojo (upam, da bo sedaj mir z dežjem… izza megle se trudi prikukati sonček :))

lep in uspešen dan vsem

Tiste 2 uri kolesarjenja je bil Kum, eden težjih slo.klancev, povprečni naklon malo čez 10%, dolžina 10 km. Ravnine vmes ni.

danes spet delo s trenerjem: 5 minut ogrevanja na orbitreku, 40 minut vaj na orodjih in lastno težo, 15 minut kolesa; povprečni pulz 140, max 179, poraba 555kcal

Samo 1x sem pokurila preko 1000 kal na kolesu, ko smo šli na 130 km turo in sem kolesarila praktično 7-8 ur.[/quote]

Po drugi strani pa se meni zdi, da je 500 kcal za 2 uri kolesarjenja, od tega 25 min klanca, malo malo…

S kakšno hitrostjo (oz. s kakšnim pulzom) pa kolesariš (v klanec in po ravnem)?[/quote]

Hitrost v klanec je okoli 10- 12 km/uro, pulz okoli 140 (kar je malo veliko, a z manj ne morem), stara sem 50 let.
Imam novo uro, zato primerjam in sprašujem.

Aja…se primerjam s partnerjevimi rezultati in se mi zdi kar primerljiva poraba kcal.

S kakšno hitrostjo (oz. s kakšnim pulzom) pa kolesariš (v klanec in po ravnem)?[/quote]

Hitrost v klanec je okoli 10- 12 km/uro, pulz okoli 140 (kar je malo veliko, a z manj ne morem), stara sem 50 let.

Aja…se primerjam s partnerjevimi rezultati in se mi zdi kar primerljiva poraba kcal.[/quote]

Hmmm, preveri podatke v uri – pri tem pulzu se mi zdi skoraj nemogoče, da bi porabila v dveh urah kolesarjenja samo 500 kcal. Ali pa si tako peresno lahka… Jaz jih porabim bistveno več, pa imam hitrost v klanec tudi 10-12, po ravnem 19-24, pulz v klanec tudi podoben tvojemu cca 140-150, po ravnem cca 90-120 (ni cel čas čisto ravno, zato niha).

danes 35 minut orbitreka, stopnja 12 povprečni pulz 150, max 167, 417 kcal po uri oz. 367 po orbitreku

Aja…se primerjam s partnerjevimi rezultati in se mi zdi kar primerljiva poraba kcal.[/quote]

Hmmm, preveri podatke v uri – pri tem pulzu se mi zdi skoraj nemogoče, da bi porabila v dveh urah kolesarjenja samo 500 kcal. Ali pa si tako peresno lahka… Jaz jih porabim bistveno več, pa imam hitrost v klanec tudi 10-12, po ravnem 19-24, pulz v klanec tudi podoben tvojemu cca 140-150, po ravnem cca 90-120 (ni cel čas čisto ravno, zato niha).[/quote]

Podatki,ki jih je potrebno vnesti, so itak samo spol,starost, višina, teža in stopnja aktivnosti(pri tej sem probala dati 1-popolni zaćetnik in drugič 2-srednje aktivna,pa so bili rezultati podobni).
Sem pa visoka 172cm in težka 77 kg.
Ja, je pa zanimivo, da ti pokuriš več, ker podatke imava zelo podobne.
Sicer pa: uro bolj uporabljam zato, da preverjam pulz, da ne grem čez 130 (ker naj bi se mi pri 120-140 najbolj kurile maščobe)…kar pa je pri kolesarjenju težko oz. se mi ne da iti dol in čakat, da pulz pade:)
Lp

Ja, seveda, saj od teh podatkov je odvisna poraba kalorij.
Tisto stopnjo pa moj Polar izračuna (oz. ima test, ki ga izvedeš).

Primer porabe kalorij za kolesarjenje:

Oseba težka 68kg… porabi v eni uri pri določeni hitrosti kolesarjenja sledeče število kalorij.

pri 19,3km/h v eni uri porabiš 383 kalorij
pri 22,5km/h v eni uri porabiš 457 kalorij
pri 24,1km/h v eni uri porabiš 534 kalorij
pri 25,7km/h v eni uri porabiš 593 kalorij
pri 27,4km/h v eni uri porabiš 675 kalorij
pri 28,9km/h v eni uri porabiš 779 kalorij
pri 30,6km/h v eni uri porabiš 883 kalorij

Jaz po ravnem kolesarim s hitrostjo cca 19 do 24 km na uro in v eni uri porabim več kot 400 (tako po tej tabeli z neta, kot po Polarju) – ti pa le 250 (pa kolesariš še v klanec…). Nekaj res ne štima tukaj….

500 kcal v 2 (dveh) urah kolesarjenja oz. 1000 kcal za 7 do 8 (sedem do osem) ni točno. Moje mnenje seveda. Naj se vključijo še strokovnjaki, kot je GoranP, prosim, da razrešimo to dilemo 😉

Včeraj dan počitka, danes pa že zjutraj tek – 9 km, poraba kalorij 780, ritem: 500 m ogrevanja, 4 km teka na pulzu 130 do 140, nekaj vaj za razgibavanje, 2.5 km intervalnega teka (10 dvominutnih intervalov – 30 sec šprint (pulz do 165), 90 sec hoja (pulz padel od 165 na cca 125)), 2 km počasnega teka za umirjanje

Oseba težka 68kg… porabi v eni uri pri določeni hitrosti kolesarjenja sledeče število kalorij.

Jaz po ravnem kolesarim s hitrostjo cca 19 do 24 km na uro in v eni uri porabim več kot 400 (tako po tej tabeli z neta, kot po Polarju) – ti pa le 250 (pa kolesariš še v klanec…). Nekaj res ne štima tukaj….

500 kcal v 2 (dveh) urah kolesarjenja oz. 1000 kcal za 7 do 8 (sedem do osem) ni točno. Moje mnenje seveda. Naj se vključijo še strokovnjaki, kot je GoranP, prosim, da razrešimo to dilemo ;)[/quote]

Evo najbolj sveže podatke:2uri 25 min ,od tega 50 min klanca pri hitrosti 10-12 km uro, ostalo ravnina ali spust,upoštevaje, da piha burja in sem del poti (kakih 5 km) peljala proti relativno močnemu vetru (tisti del običajo prevozim s povprečno hitrostjo okoli 26 km/uro, danes nisem mogla preko 20),povprečni pulz 118, poraba kalorij 692.

Ko sem napisala katere podatke je potrebno vpisati v uro, sem napisala zato, ker tu bi pa težko vpisala napačne, a ne…falila bi lahko le stopnjo pripravljenosti.Nimam Polarja, ampak Sigmo-onyx balance( ki mi ugaja zaradi enostavnosti rokovanja in ker nima še miljon funkcij, ki jih ne rabim).
Imam pa težave s premajhnim delovanjem ščitnice in morda to kaj vpliva na porabo kcal, pojma nimam.
Lepo bodi.

500 kcal v 2 (dveh) urah kolesarjenja oz. 1000 kcal za 7 do 8 (sedem do osem) ni točno. Moje mnenje seveda. Naj se vključijo še strokovnjaki, kot je GoranP, prosim, da razrešimo to dilemo ;)[/quote]

Evo najbolj sveže podatke:2uri 25 min ,od tega 50 min klanca pri hitrosti 10-12 km uro, ostalo ravnina ali spust,upoštevaje, da piha burja in sem del poti (kakih 5 km) peljala proti relativno močnemu vetru (tisti del običajo prevozim s povprečno hitrostjo okoli 26 km/uro, danes nisem mogla preko 20),povprečni pulz 118, poraba kalorij 692.

Ko sem napisala katere podatke je potrebno vpisati v uro, sem napisala zato, ker tu bi pa težko vpisala napačne, a ne…falila bi lahko le stopnjo pripravljenosti.Nimam Polarja, ampak Sigmo-onyx balance( ki mi ugaja zaradi enostavnosti rokovanja in ker nima še miljon funkcij, ki jih ne rabim).
Imam pa težave s premajhnim delovanjem ščitnice in morda to kaj vpliva na porabo kcal, pojma nimam.
Lepo bodi.[/quote]

Še ena primerjava:danes 2,5 ur,samo po ravnini oz.minimalno klancev,povprečna hitrost 19 km/uro, 711 kcal,povprečni utrip 113.Spet pa vožnja v glavnem proti vetru, zato tudi nizka povprečna hitrost.

Hehe, vidiš, po teh tvojih podatkih sva vedno bolj skupaj 😉

Je pa zelo zanimivo, da si danes v istem času kot včeraj (2.5h) porabila nekoliko več, čeprav si imela včeraj 50 min klanca, danes pa skoraj samo ravnino. Današnji podatki se mi vsekakor zdijo… realni 😉

Hehe, vidiš, po teh tvojih podatkih sva vedno bolj skupaj 😉

Je pa zelo zanimivo, da si danes v istem času kot včeraj (2.5h) porabila nekoliko več, čeprav si imela včeraj 50 min klanca, danes pa skoraj samo ravnino. Današnji podatki se mi vsekakor zdijo… realni ;)[/quote]

Ja,to je danes tudi mene presenetilo.Očitno gre na račun tega, da sem imela danes nižji utrip,medtem ko ga pri vožnji v klanec nabijem do 160…kar ni dobro za nič:))))))))
Lp

četrtek je blo še 4 km hitre hoje
petek:samo par vaj za moč
sobota: sem samo gospodinjila v mislih, da me čaka v nedeljo lep družinski pohod na 1796 m
nedelja: namesto pohoda skrb za bolnika… :((

Danes mi je pred dežjem uspelo prekolesariti 22 km, 1 ura in 5 min.

New Report

Close