Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

jaz pa vas tule berem, namesto, da bi se tjale na tla k jogi spravila … sem šla par položnic ob 20.00 na klik plačat, pa obsedela za računalnikom…
se tud vam to dogaja?

no, saj zdaj pa grem… par asan narest: 2 pozdrava soncu (2xcel krog), 3x mačko, 3 x čoln, 2 x kolo (sonožno naprej in nazaj ter izmenično naprej in nazaj), mogoče še kakšno kobro in pa metulja in še kaj …
sem pa bla popoldan na enem hribčku, uf je pasalo 🙂

Včeraj nisem šla v fitnes, sem bila preprosto sesuta. Se pozna, da sedaj malo bolj gonim tisti orbitrek, izvajam intervale hitro – počasi, včasih sem samo počasi. Grem spet danes in to 4-ič ta teden (normo imam 5x, enkrat še čez vikend).

Joj zakaj ne greste nekam v naravo hitro hodit se veliko bolje razgibaš, kot na orbitreku, če ravno nimaš zdraven hiše gozd se pa vsedeš v avto in zapelješ nekam.
Popularno je ta čas tud tek na smučeh

M99, hitra hoja mi je premalo. Na orbitreku se dobro razmigam, pa v bistvu sedaj v fitnesu menjavam hojo in trak, vmes kdaj na naprave, sedaj po novem pa še talne vaje (trebušnjaki itn). Hojo jemljem kot dodatno rekreacijo. Gozd imam 7 min stran, bi lahko šla, a hojo tja izrabim za sprehode z otroci, tako da se razvije klepet in si povemo, kar drugače mogoče ni časa ali pravega vzdušja.
Komaj pa čakam da se spet usedem na kolo………to je meni tapravo! 20 km vsak drug dan, na poti dva poštena klanca, tako da domov pridem totalno prešvicana. Kakšni izleti v hribe, to mi je tudi ok. Pa ne mislim na Šmarno goro 🙂
Tek na smučeh………….evo, spet stvar, ki bi jo najbrž počela 1x tedensko. Vseeno imam otroke, družino, še kej za službo zvečer delam in mi je ura in pol odsotnosti za dobro šivcanje optimalna.

Priznam pa, da je velika slabost fitnesa zrak. Ni tako kot v naravi….. a kaj čmo, vsega se po navadi v življenju res ne da imeti 🙂

Vanilka, saj se vsi zavedamo, kako pride do hujšanja. Poenostavljano povedano, več kalorij moramo porabiti, kot zaužiti. Seveda nam je vsem jasno. Želela sem povedati, da ne kompliciram s kakšnimi posebnimi dietami, jem enako, le manj.

Jaz ne hodim še niti en mesec na aerobne in anaerobne vaje, pa je moja postava dobila lepšo obliko in manjšo konfekcijsko številko s skoraj enakimi kg.

Moram tudi povedati, da mi je vadba nekoliko zmanjšala visečo kožo, imam precej manj viseče kože, saj sem shujšala že 50kg in veste, da se to na koži pozna.

@pemina

Tud jaz ne komliciram. Diete se nebi nikoli lotil je brez veze raje jem zdravo in se gibam in sem 100%, da se ne bom vrnil na stara tira.
Jem pa seveda manj, toda tudi zdravo hrano, ampak krompirja se drugače neizogibam, pečenga se izogibam, kuhanega pa niti ne.
Kruh še vedno jem belega, ampak do 100g/dan….nisem še videl človeka, ki bi se od kruha zredil.

Pemina, bravo, najprej čestitke za tako veliko izgubo teže!!
Sploh ni dvoma, da tukaj vsi do zadnjega poznamo osnovni princip hujšanja – da je treba porabiti več kalorij kot jih zaužijemo. Občutek imam, da si me malo narobe razumela, ali pa mogoče jaz nisem razumela tebe, ko si na prejšnji strani napisala, da je po tvojih izkušnjah največ na gibanju šele nato na hrani.
Praviš, da zadnji mesec hodiš na aerobne in anaerobne vaje in da se ti že lepo pozna na postavi. To je res super. Koliko si se pa rekreirala prej? Zanima me, koliko je gibanje prispevalo k izgubi tvojih 50 kg. V kolikšnem času si toliko shujšala? In nasploh, kaj bi rekla, da je bilo pri tebi najbolj ključno za tak shujševalni uspeh?

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Vanilka, prvo moram povedati, da sem imela bariatrično operacijo, vstavljan imam trakec, tako da ne bom izpadla prevelik heroj hehehehehe.

Drugače pa sem se neke “diete” držala le prvi mesec po operaciji, potem pa sem začela jesti vse s svojo družino. Vse omakice so narejene s smetano, pire normalno pripravljen, jem tudi ocvrto hrano itd. Porcije so sicer precej manjše, vendar so se počasi večale na neko normalno velikost – no, pač takšno, da se mi pri fizičnem naporu ne vrti od premalo hrane. Pojem toliko kolikor sem lačna, uf, se ne spomnim več kdaj sem nazadnje stradala. Joj, sem bila bedak prej, s tistimi stradalnimi dietami hehehehe. Imam pa trakec, ki me spomni, ko se poskušam prehitro najesti in preveč:))

Jaz sem si ogromno prebrala o hrani, o metabolizmu in neka splošna načela le tega pri meni ful delujejejo. Moj metabolizem se je v zadnjem letu precej popravil. Opažam, da lahko zaužijem tudi po 2000 kalorij, pa kljub temu hujšam.

Gibanje, ja s 120kg je bil to poseben izziv. 2 meseca po operaciji sem začela z rednim gibanjem. Joj, mi je bila muka s tako težo plezat po hribu, ko se danes zamislim za nazaj, uf, sem imela volje. Na začetku sem do iste točke plezala po 2 – 3 ure, danes do tja potrebujem pribl. 50 minut. Vztrajala sem, vztrajala in še enkrat vztrajala. Vreme mi je bilo letos naklonjeno in sem bila na Pohorju (MB) približno trikrat na teden do začetka decembra. Potem sem si vzela malo dopusta in z januarjem začela v fitnesu. Sedaj se 5 -6 ur na teden posvetim aerobnim in anaerobnim vajam – skupinsko vodene vaje različnih oblik.

Ključnega pomena je bilo pri meni, brez dvoma, gibanje ter neka splošna načela prehranjevanja za dviganje bazalnega metabolizma, brez posebnih diet, odrekanj, stradanj itd…… Seveda ne pojem več na tone čokolade, se ne prenajedam, seveda malce prečekiram kalorično vrednost, po vajah obvezno kaj beljakovinskega, obvezno skrbim za vseh 5 obrokov dnevno, večerja sploh, pa gre. Joj, sem bila prej bedak s tistimi stradalnimi dietami. Nikoli več:)

Lani 1.1. sem imela 120 kg, danes jih imam 69. No, danes zjutraj se je tehnica premaknila že na 68:)))

Pemina, glede na vse, kar si dosegla in kako se še vedno trudiš, s trakcem ali brez, za moje pojme vsekakor si heroj, in to velik. Res vsaka ti čast za vztrajnost in vse!

Jaz se v bistvu poskušam prehranjevati na podoben način kot ti. Nobene hrane nisem črtala z jedilnika, trudim pa se, da bi jedla čim bolj zdravo in seveda v manjših količinah kot prej. In tudi jaz veliko berem o prehrani, metabolizmu itd. Čista resnica, da je stradanje največja napaka!

[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wuNIgKW/] [img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wuNIgKW/weight.png[/img] [/url]

Danes 2 uri odmetavanja snega. Sem se prešvicala, da je joj. Pa tako dobro je delo.

Prejšnji teden izpolnila normo, 5x tedensko v fitnes.
Včasih sem se kar malo zgražala nad modeli, ki v fitnesih visijo uro in pol, dve uri. No, počasi postajam enaka :-)) 45 min orbitreka, 10 min greeno plata, smo skoraj na uri. Če vklopim še talne vaje in naprave, je ura in pol.
Všeč mi je tudi opazovati, kako mi kondicija raste. Pred enim mesecem sem bila na orbitreku cca 20 min, hitrost 70. Sedaj 45 min, hitrost 110 (vmes nekajkrat šprint), porabljene kalorije 420 (merilec priredim na težo in starost). In zdi se mi, da i brez težav tudi 1 uro bila na orbitreku…

nič rekreacije zame zadnje dni …
razgibavam se le s kihanjem in smrkanjem, najraje bi šla pod deko, termofor k nogam in knjigo na kolena… pa bo treba kar delovno preživet…
ve ste pa pridne – BRAVO !

fitnes: ogrevanje, 40 minut vaj z utežmi in 30 minut kolesarjenja

Uuuu, bravo!

Uf, jaz pa sem si včeraj privoščila 2 uri aerobike skupaj. Me danes nekaj v križu ščipa, očitno sem že stara (32 hehehe) za take stvari hehehehe. Samo paše, sem spala kot dojenček:))

Danes imam počitek, pa v četrtek spet 2 uri. Najprej 1 ura uteži, potem pa aerobne vaje:)))

Joj, kak sem pridna, samo komaj čakam lepo vreme in naravo, hribe……:))) Ni lepšega, kot se po lepem sončku sprehodit na Pohorje, malo zadihat, srečat nekaj znancev in na vrhu spit kake borovničke hehehehe.

Pemina, mi lahko poveš, kakšne vaje delaš z utežmi? Imaš tiste polkilske?

hvala, lp!

Ej, Legica, hodim na skupinsko vodene vaje. Imamo štange in na vsaki strani ok. 7kg. Potem pa telovadimo, za rit, roke, noge, delamo počepe, dvigujemo uteži itd. Sicer pa nikoli ne uporabljamo polkilskih, tudi ko vadimo med aerobiko z majhnimi utežmi. Na začetku sem si jemala majhne, kilogramske, sedaj pa že uporabljam dvokilogramske.

OK! Uf! Dvokilske, a? Jaz sem pri aerobiki cca 30 min poplesavala z utežmi, jih dvigovala, stoje, leže itn itn in na koncu sem mislila, da mi bodo roke odpadle. Mož se je doma režal, ko je videl moje uteži, seveda, pol kilce, to ni nič…..ampak z njimi 30 min migati se pa kr nekako pozna.

Ampak, ti si druga, višja kategorija, vidim .-))

Bravo še enkrat! (tebe ne bo veljalo kej ob živce spravit, a? FLOSK pa bo človek na tleh, he he)

Sedaj bi pa se še tu pridružila!
Današnja rekreacija:
– 30 min hitre hoje
– 350 trebušnjakov (pa ne skupaj!)
– 15 min sprehod

350 trebušnjakov?! 7-kilske uteži?! 45 minut orbitreka?!
Pismu, jaz sploh ne bom več gledala v to temo, ker se ob tem počutim totalno nesposobno …
Drugače pa, moje iskreno spoštovanje, punce!

New Report

Close