Če lahko, bi kar tole temo izkoristila za to, da vas povprašam, katero uro priporočate za merjenje hitrosti, razdalje, pulza in porabo kalorij. Iščem nekaj takega, kar bi bilo primerno za tek in kolesarstvo. Sem pobrskala po spletu in sem, kar je ponudba tako široka, čisto zmedena in se ne znam odločiti.
Hvala in LP
p.s. zdaj pa na kolo – sonček že kuka izpod oblakov 😉
Danes bom 45 kolesarila v naravi in nato zvečer še 20 min Orbitreka.
A mi prosim zaupaš znamko in pa tip?
Hvala.[/quote]
Energetics, ampak sem jo kupila že pred kakimi 5 leti v intersportu, je bila ena prvih malo cenejših od ostalih ur.
Kot sem že rekla, po moje je bistveno, da ne kupuješ ful kompliciranih z miljon funkcijami, ki ti ne bodo koristile oz. jih ne boš uporabljala, ti bodo pa zakomplicirale uporabo ure. Razen, če nisi hudo tehnični tip:))))))))
moja izkušnja imam 52 let in sembil vedno predebel lani 17.1.2009 sem tehtal 133 kg, nato sem začel voziti vsak večer sobno kolo, postopoma sem povečeval obremenitev in v maju prišel na eno uro zvečer. ura iz puza zračuna od 1000 do 1100 kcal na trening, prehranjeval sem se vedno enako kot prej, nobene dijete. sedaj imam težo 103 kg in se postopoma še vedno zmanjšuje. mimogrede 3.septembra sem kupil novo sobno kolo in do 4.4.2010 prevozil preko 4500 km, sicer mi je sedaj počila osoavina od pedala in sem ga vrnil v hervis in uveljavljm garancijo. sedaj spet vozim staro sobno kolo. enkrat tedensko vozim 2 uri skupaj na pulz 127. v enornem treningu pa imam pulz nad 45 minut nad 141 do 160. torej sem v dobrem letu shujšal 30 kg. brez dijet samo z rekreacijo.