Najdi forum

Kako pa kaj rekreacija?

Včeraj sem imela pavzo. Danes srčno upam, da uspem iti.

No, ce lahko bi se vam tudi jaz pridruzila 🙂

Danes sem najprej zjutraj naredila 15min ogrevanja na sobnem kolesu, potem 25min kroznih vaj z lastno tezo in nato se 45min kolesa.
Zvecer pa se eno uro hitre hoje.

🙂

Danes
Rekord
1:46 minut
Poraba kalorij: 1660

Enako dolžino in enak tempo sem merila s partnerjevo uro [/quote]

Katero uro uporabljata in katere podatke sta vnesla notri, ko sta jo začela uporabljat[/quote]

Moja ura je “energetics” marathon, partnerjeva mislim da “polar”. Pri moji vnašam spol,višino, težo, starost, indeks fizične pripravljenosti,zgornjo in spodnjo mejo max srčnega utripa nisem vnašala, ampak pustila, da mi sam izračuna.
Za partnerjevo ne vem točno, ker je podatke vnašal on.

So pa dejansko izračunane porabljene kalorije kar podobne tisti, ki jih najdem kot povprečne kje na spletu, so kar relativno nizke.Zato me je tako presenetila tvoja vrednost kalorij.

Saj pravim na dolgem in počez se izogibam ravnemu terenu ali mal strmemu.

Tudi jaz imam eno boljših Polarjevih ur in tudi jaz sem mnenja, da tvoja malo švingla pri merjenju tvojih. Sedaj še bolj, ko sem videla, da še eni to ne štima hehehehe, čeprav pri moških nameri večjo porabo.

Nobena ura na svetu ne kaže pravilno kalorije.
Kot sem že omenil se držim načela, da porabim min.1000 kalorij/trening

I’m back :-))) Relativno naspana sem kot nekoč lepo odorbitrekala 60 min. Danes spet.

Danes
1:48 min, zmerna hoja
poraba kalorij 1005
6 km

Eh, jaz tako kot zmeraj. Ob ponedeljkih 2 uri, ena ura anaerobnih ter druga ura aerobnih, ob torkih 1h aerobnih vaj, sreda je prosta, danes v četrtek je pasalo. Uf, 1. ura anaerobnih in 2. ura aerobnih vaj. Potem imam 2 dni prosto in spet nedelja 1 ura aerobnih vaj.

Tako furam že 2,5 meseca, včasih stene podiram, da lahko grem, zaradi varstva in obveznosti, ampak se ne dam hehehe.

Sem pa dobila na rokah take mišice, da me mogoče že malo motijo. Res so izrazite, pišuka. Mah, cela sem mišičasta. Kg mi stojijo, obseg pa manjša hehehe. Pa tudi to je nekaj no. Joj, roke so katastrofalno mišičaste ratale, saj ne vem kaj naj, to mi tudi ni najbolj ok, hehehe. Ko stisnem mišico, se obseg roke ful poveča hehehe, katastrofa no. Nikoli nismo zadovoljni;)))

včeraj spet ura orbitreka, povpr.srčni utrip 131, poraba 460 kalorij. Če želim delati na tako nizkem utripu (za kar se moram pošteno kontrolirati) porabim dejansko od 460 do 475 kalorij. Nič več. A računam, da je orbitrek na ta način nekje med hojo (200-300 kcal/h) in tekom (600-900 kcal/h), torej ok.

Danes imam prosti dan. Vikend pa upam da mi prinese vsak dan obisk fitnesa, potem pa še hajd v naravo. Malo že kolesarim, po kakšne pol urce, slabo urco, a tega še ne upoštevam zares za rekreacijo. Šele če se stlačim v moje kolesarske hlače in zagnano poženem, se mi zdi, da je to to :-))

No, Legica, si pa stroga sama do sebe – vsako kolesarjenje je rekreacija 🙂
Jaz bi si s popolnoma čisto vestjo pripisala rekreacjo, če bi se za pol urce vsedla na kolo… 😉
Še pomivanje oken, likanje, pucanje kopalnice … si bom štela za rekreacijo, drugač bo “nula” 🙂

Veš kaj , nasmejana, po mojem dejansko vse šteje. Moja stara teta je rekla, da vitkost ohranjaš tako, da si v pogonu (takrat telovadbe ravno niso poznali:-). In če primerjamo:
– nekoga, ki ima sedečo službo, uporablja lift, po cesti se vleče, doma pa kavč – 1x dnevno pa gre za eno uro v fitnes na max;
– nekoga, ki v službi hodi po stopnicah, po cesti hodi zanosno, doma se stalno vrti, levo, desno, paktično se do večera ne usede

…….. po mojem je drugi na boljši poti vitkosti.

Danes 85 minut, povp.131, max. 175, poraba kalorij 1130,

Jaz pa sem danes spet naredila moj “mali” trening:

15min ogrevanja na sobnem kolesu
30min vaj z lastno tezo
50min sobnega kolesa

Ta teden ze (ali pa samo) tretjic 😀

Danes peglam, imam celo goro, vsaj za 3 ure. Sedaj imam pavzo, malo sem na netu. Mi pa je pošteno vroče :o)

zmerna hoja
čas: 120 minut
pot: 8km
poraba: 1500kcal

Danes kolo, 58 km.
Včeraj dopoldan 1 uro tenisa, popoldan 1 uro teka, s tempom 7 min za 1 km.

Doma so vsi nekaj bolni, tako da je kriza. Včeraj sem uspela iti za eno urco na orodja.

zmerna hoja
90 min
7.5 km
1100 kcal

New Report

Close