Enako dolžino in enak tempo sem merila s partnerjevo uro [/quote]
Katero uro uporabljata in katere podatke sta vnesla notri, ko sta jo začela uporabljat[/quote]
Moja ura je “energetics” marathon, partnerjeva mislim da “polar”. Pri moji vnašam spol,višino, težo, starost, indeks fizične pripravljenosti,zgornjo in spodnjo mejo max srčnega utripa nisem vnašala, ampak pustila, da mi sam izračuna.
Za partnerjevo ne vem točno, ker je podatke vnašal on.
So pa dejansko izračunane porabljene kalorije kar podobne tisti, ki jih najdem kot povprečne kje na spletu, so kar relativno nizke.Zato me je tako presenetila tvoja vrednost kalorij.
Eh, jaz tako kot zmeraj. Ob ponedeljkih 2 uri, ena ura anaerobnih ter druga ura aerobnih, ob torkih 1h aerobnih vaj, sreda je prosta, danes v četrtek je pasalo. Uf, 1. ura anaerobnih in 2. ura aerobnih vaj. Potem imam 2 dni prosto in spet nedelja 1 ura aerobnih vaj.
Tako furam že 2,5 meseca, včasih stene podiram, da lahko grem, zaradi varstva in obveznosti, ampak se ne dam hehehe.
Sem pa dobila na rokah take mišice, da me mogoče že malo motijo. Res so izrazite, pišuka. Mah, cela sem mišičasta. Kg mi stojijo, obseg pa manjša hehehe. Pa tudi to je nekaj no. Joj, roke so katastrofalno mišičaste ratale, saj ne vem kaj naj, to mi tudi ni najbolj ok, hehehe. Ko stisnem mišico, se obseg roke ful poveča hehehe, katastrofa no. Nikoli nismo zadovoljni;)))
včeraj spet ura orbitreka, povpr.srčni utrip 131, poraba 460 kalorij. Če želim delati na tako nizkem utripu (za kar se moram pošteno kontrolirati) porabim dejansko od 460 do 475 kalorij. Nič več. A računam, da je orbitrek na ta način nekje med hojo (200-300 kcal/h) in tekom (600-900 kcal/h), torej ok.
Danes imam prosti dan. Vikend pa upam da mi prinese vsak dan obisk fitnesa, potem pa še hajd v naravo. Malo že kolesarim, po kakšne pol urce, slabo urco, a tega še ne upoštevam zares za rekreacijo. Šele če se stlačim v moje kolesarske hlače in zagnano poženem, se mi zdi, da je to to :-))
Veš kaj , nasmejana, po mojem dejansko vse šteje. Moja stara teta je rekla, da vitkost ohranjaš tako, da si v pogonu (takrat telovadbe ravno niso poznali:-). In če primerjamo:
– nekoga, ki ima sedečo službo, uporablja lift, po cesti se vleče, doma pa kavč – 1x dnevno pa gre za eno uro v fitnes na max;
– nekoga, ki v službi hodi po stopnicah, po cesti hodi zanosno, doma se stalno vrti, levo, desno, paktično se do večera ne usede
…….. po mojem je drugi na boljši poti vitkosti.