Najdi forum

Kako dolgo ostanejo droge v krvi?

Mene pa zanima, koliko časa ostanejo droge v krvi? Najbolj me zanima za marihuano. Nekaj govorijo zadnje čase, da bodo za vsakega, ki ga bodo na novo zaposlili, delali teste drog in mene skrbi, ker ravno sedaj iščem službo, ampak si včasih prižgem kakšen joint, pa da ne bi našli kaj takšnega v krvi.

A kdo ve kaj več o tem? Hvala za odgovore

Podjetja tudi pri nas tako kot podjetja na zahodu nočejo več zaposlovati ljudi, ki so pod vplivom drog. še posebej velja to za delovna mesta ki veljajo za bolj zahtevna in kjer bi lahko prišlo zaradi uporabe drog tudi do poškodb. Podjetja ponavadi te pogoje vpišejo tudi v notranje pravne akte, ki opisujejo tudi pogoje za a nastop na delo. Zato imajo tudi dogovor z zdravnikom, ki pregledajo osebe ob nastopu na delo, da pregledajo tudi urin na prisotnost drog.

Torej lahko vam odgovorim, da ne bodite začudeni, če vas bodo odklonili, če boste nekaj dni nazaj uživali droge.

Marihuana v krvi 24 h v urinu cca 6 dni..

A si prepričan, da res samo 24h, pa v urinu cca 6 dni? Je to 100% podatek? Kaj pa za trde droge (extasy, speed)? Koliko časa pa to ostane v krvi/urinu? Hvala za odgovore

ODVISNO JE TUDI OD TESTOV IN OD KOLIČINE UPORABLJENE DROGE. NA TRŽIŠČU JE VEČ TESTOV IN VSAK IMA SSVOJO OBČUTLJIVOST. ZATO SE JAZ NE BI ZANAŠAL NA PRIBLIŽNE OCENE.

Meni so vzeli test na droge,ker so sumili da sem pod uplivom “mamil”
TO SO podatki z strani zd oz mojega oceta ki je zdravnik… za speed ter x bom pa se uprasal

THC ostane v urnu ziher 2-3 tedne, potem v krvi ziher še malo dlje.

testi so različni. v organizmu je lahko thc tudi po 1 mesec ali več, na laseh pa baje ostane še 3 leta. heroin je po 1 tednu izven tebe – taki testi so v zdravstvenem domu, vendar so testi z inštituta za sodno medicino boljši in ti določijo vse živo.

kak so eni naivni, kak slišjo tist ko bi radi, že kr verjamejo….
trava ostane not kake 3 tedne, ne pa 6 dni. sigurn.
poglej si kje na netu

ce kadis travo vsak dan recimo 3 mesce…. bos imel thc v krvi zihr še pol leta, podatek iz sodne medicine za droge….lp

jludje kaj govorite bedarije po forumih.jst kadim travo redno 5let vsak dan a me razumete vsak bozji dan in sm se nestetokrat testeru ce redno kadis travo ti ostane v krvi najvec 8 dni ce pa nisi redn kadilec pa to traje do 4 dni najvec, pa se za informacijo ce se hocs znebit thcja kaksn dan ali dav prej, moras piti dosti tekocine in se dosti potit ker thc se veze na mascobo to so deloma tocni podatki
pa nemorm vrjet kako ste ljudje tok naivni vse kar preberete na netu vrjamete in vsak dan berem na forumin takeodgovore da nemorm vrjet kok ste naivni

js sm pa neki slišala da trava v krvi ostane en mesec, lahka pa prej izgine če piješ velik mleka ali pa poješ velik sladkorja. Ampak ne vem če je to res.

Pozdravljeni,

thc ostane na urinskih testih prepoznaven 3 – 4 tedne. Je pa odvisno od telesne konsitucije, presnove, frekventnosti in količine zaužitega thc, vrste testa… (ne v tem vrstem redu)

moderator Društvo "Projekt Človek" tel: 01/425 12 14

Pozdravljeni.

Najenostavneje je kupiti si urinski test in preveriti. Teste lahko kupite marsikje, tudi pri nas na društvu UP, Miklošičeva 16, Ljubljana. Pokličite 01 434 25 70 ali poglejte našo spletno stran http://www.drustvo-up.si za pomoč.

Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

Lep pozdrav
Tanja

Pa ste res neumni vsi skup! Jst kadim travo cca 7 let – vsak dan, sem že tud sama mela paniko zrd testov doma, ko sem bla še na faxu, tko da nekej pa vem o tem. Moram pa odgovorit na to blesavo izjavo:

“THC ostane v urnu ziher 2-3 tedne, potem v krvi ziher še malo dlje.”

Haloo? Kje je logika tle? Kot veš, se kri čisti vsakodnevno, to je pač proces v telesu, brez katerga ne bi preživeli. To funkcijo imajo seveda jetra, potem žolč, produkt žolča gre na koncu v ledvice, urin in tam je še nekaj dni, dokler se popolnoma ne izloči iz organizma, tako rekoč thc polulaš ven. In kako pod milim bogom lahko v krvi ostane dlje, kot v urinu??? HALO! V krvi praktično ne more ostat dlje kot 24 ur, ker se kri čisti sproti, vsak dan. Tvoja izjava bi bila smiselna, če nekomu ne bi delala jetra, ledvice in žolč. Ampak v tem primeru bi bil človek mrtev! Sm tolk, za vednost!

Kar se pa tiče tega, kolk časa ostane not, se podpišem k osebi “skrita oseba” , velik tekočine pa limone – pa ne zato, da bi se thc izpral ven – temveč se v vsej tej dodatni tekočini porazgubi in ga je mal težje najdt, oz je več možnosti, da bo test negativen. Kar se pa tiče mleka ipd. je pa najbolj narobe, ker se thc veže na maščobe in tako se veže z mlekom in tako se še dlje zadržuje v organizmu. Samo voda pa velik športa – ker ogromno thc-ja se izloči skozi kožo, oz. pore, tako da če ful švicaš, pa ful piješ je manj procentov možnosti, da te dobijo. To se nanaša na primer, če pokadiš joint, čez tri dni te pa čaka test. Drgač ni potrebno, ker gre itak po enem tednu vn.
LP!

Toliko v vednost Dor; površno si naredila domačo nalogo! THC v krvi ostane 2 tedna 100%. Kako si potem razlagaš, da tudi alkohol polulaš in ga ni več v telesu. Ne strinjam se s teboj, pa tudi tisti, ki imajo kaj pojma o tem se ne bodo strinjali. Na podlagi krvnega testa se da ugotoviti celo, koliko časa je minilo od kajenja thc-ja.

Lep pozdrav.

pozdravljeni.. mene so mozje w modrem ze kar dva krat testirali za droge in tisoc procentow wam powem da ce neredno oziroma obcasno uziwate droge potem wam ostanejo w urinu in krwi 3 dni pa nic wec!!!!!!! ce droge uziwate wsak dan potem pa nekje 16 dni… podatki so tocni ker wam goworim iz lastnih izkusenj!!!!! torej 3 dni po zauzitju wam ne priporocam za wolan potem pa brez skrbi :))) lepo se imejte in po pameti!!!!!

pozdravljeni.. mene so mozje w modrem ze kar dva krat testirali za droge in tisoc procentow wam powem da ce neredno oziroma obcasno uziwate droge potem wam ostanejo w urinu in krwi 3 dni pa nic wec!!!!!!! ce droge uziwate wsak dan potem pa nekje 16 dni… podatki so tocni ker wam goworim iz lastnih izkusenj!!!!! torej 3 dni po zauzitju wam ne priporocam za wolan potem pa brez skrbi :))) lepo se imejte in po pameti!!!!!


Toliko v vednost Dor; površno si naredila domačo nalogo! THC v krvi ostane 2 tedna 100%. Kako si potem razlagaš, da tudi alkohol polulaš in ga ni več v telesu. Ne strinjam se s teboj, pa tudi tisti, ki imajo kaj pojma o tem se ne bodo strinjali. Na podlagi krvnega testa se da ugotoviti celo, koliko časa je minilo od kajenja thc-ja.

Ja, sej v krvi ostane alkohol 24 ur in nič več. Po enem dnevu ga več ni. Ravno tako tudi droge. Mogoče ostanejo še kakšne sledi, na podlagi teh se izračuna koliko časa je minilo od zadnjega uživanja. Ampak samo če najdejo sledi, drugače ti ne morejo dokazati da si kar koli kadil. Zato pa raje vzamejo urin, ker je tam več možnosti da kej najdejo. Policaji pa jemljejo kri zato, da se vidi če je bilo v zadnjih 24 urah zaužito karkoli od prepovedanih substanc. Ker ni logike, da bi ti šli gledat urin, pa si npr. tri dni nazaj enga pokadu. Njih zanima momentalno stanje, stanje za volanom.
Najbrž si nisi dovolj natančno prebral kar sem napisala, ker če bi, bi dojel da res teoretično ni mogoče. Opisala sem proces čiščenja v telesu, delam sicer tudi v zdravstvu že vrsto let in ravno v laboratoriju, kjer delamo takšne in drugačne preiskave, tako da sem prepričana da imam prav. In če praviš da je 100%, da tvoja trditev drži, prosim argumentiraj in navedi točne razloge zakaj in kako, tako kot sem jih navedla jaz. Pa ti bom mogoče verjela. Ker če daješ folku informacije, potem je fajn da nekaj tudi res veš, drugače je brez veze prodajat “zelje” okol, da se ne bo še kdo fental:)
LP!

Ti podatki ne držijo. Odvisno je od tipa droge, od tipa testa (urin, kri, slina) in od metabolizma. THC lahko npr. v krvi ostane tudi 30 dni. V vsakem slučaju pa je vožnja pod vplivom drog enako smiselna kot vožnja pod vplivom alkohola.

Na srečo se tudi pri nas uveljavljajo hitri testi sline, tako da ni več potrebno policiji izgubljati časa s transportom sumljivih voznikov na krvne teste.

New Report

Close