Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Kajenje v Kliničnem centru Ljubljana!

Kajenje v Kliničnem centru Ljubljana!

Pa kakšnimi minimalnimi prispevki? Celo življenje plačujemo za zdravstvo, pa še dodatno zavarovanje, pa kaj bi še radi? Ali je to sprenevedanje ali pa navadna aroganca, ali pa nepoznavanje razmer, kar govoriš. V garaži nimam sicer BMWja, če bi imela toliko denarja, bi ga pa rajši kupila, kot dala denar nekomu zato, da bi prej prišla na vrsto za operacijo!! Mislim, da sem zadosti plačevala in ne zahtevam veliko, če bi rada, da pride moja mama na vrsto na operacijo prej kot v 4 letih!!!

Ja, denar je sveta vladar, žal tudi v našem zdravstvu!
Pa da ne bi sedaj začeli še flancat v tej smeri, da si je vsak sam kriv, če zboli, pa tudi če potem nima denarja, da bi ga obravnavali kot človeka…

Sicer pa, če sodeč po nekaterih postih ( domnevam, da avtorjev, ki so zaposleni v zdravstvu ), potem ni čudno, da je tako kot je… No, sreča, da so to vseeno le posamezniki ( katerih pametovanje, me tako razkuri, da moram odgovoriti ), večina v zdravstvu še vedno zasluži zaupanje in spoštovanje – pa ne slepo in brezpogojno. Tako.

Lastnih izkušenj – raznoraznih, konkretnih z imeni in priimki- v zdravstvu imam na žalost ogromno na zalogi. Pa o tem kdaj drugič. Lp.

1. v času belega štrajka je moja babica umrla zaradi “strokovne zmote”, ki je gangreno okarakterizirala za mozolj

2. ravno včeraj je bilo po TV, da je med prvih 15 mesti po višini plač v javnem sektorju, 10 direktorjev kakega zdravstvenega zavoda (ali ima zdravstvo potemtakem res premalo keša?)

3. dragi dohtarčki, ko že igrate vlogo reševalcev življenja, vsakokrat pomislite na arhitekte, gradbince in do zadnjega delavčka na gradbišču, ko se peljete skozi tunel ali pa po kakem viaduktu … če bi ga kdo od njih sral tako kot vi bi bilo res veliko mrtvih … razlika med statikom in dohtarjem pri nas je v tem, da statik za svojo “strokovno zmoto” odškodninsko in kazensko odgovarja

ama dragi dohtarčki … vi se kar zezajte in pejte na cigaret … prej vas bo pobralo

moja mama je umrla zaradi infekcije,katero je pokasirala v KC.

V bolnico je prišla zaradi zloma kolkov.

Zanimivo,kajne?

Mislim,da Bogovi počasi in sigurno padajo s svojih piedestalov.
Tako je tudi prav.

in ko bodo bogovi padli??? kaj bo potem? saj ti ni trba k zdravniku. če si bolana, lahko si doma. Ja, najbrž plačuješ prispevke. Saj mogoče pa kmalu tega več ne bo in bomo plačevali realne cene vseh storitev.

Pravzaprav ne vem, kaj si predstavljaš pod tem, da bodo bogovi padli, zdravniki imajo še vedno znanje in tega jim ne more nihče vzeti. Veš da nastane velika škoda, če pride do stavke, kajne? Lahko pa greš ti medicinsko fakulteto. Pravzaprav ni čudno vse skupaj, 6 let ti skačejo profesorji po glavi, potem pa je še vsak pacient najpametnejši, ko vidi zdravnika s cigaretom v roki.

Problemi v zdravstvu so veliko bolj globalni in se ne znašajte na zdravnike toliko.

Poglej, mene sploh ne moti, da kadijo. To je čisto njihova osebna odločitev, vedo pa tud kakšne so lahko posledice. Naj kadijo, če jim paše, saj so vendar samo LJUDJE – NIKAKOR PA BOGOVI! Večina njih se ima za bogove, tudi tvoj odnos kaže na poveličevanje zdravniškega poklica in zaničevanje drugih. A misliš, da imajo samo oni znanje in da so samo njim na faksu toliko let skakal po glavi? Vsak se zavestno odloči za svoj poklic in mora nositi tudi slabe strani le tega. Samo ne mi govorit, da so se vsi SAMO zato odločili postati zdravniki, da bi pomagali ljudem! Velik pomen pri tem ima tudi denar in seveda bela halja, ki ti da tak občutek superiornosti. Vendar to še ni zadosti, da si zaslužiš zaupanje in spoštovanje.
Ko bodo bogovi končno padli, bodo pa mogoče zdravniki končno postali to, kar naj bi bili – strokovnjaki, ki želijo svoje znanje uporabiti v dobro pacientov.

… tuki je tok klobasanja za prazen nič;

…. morda bodo cene res postale realne, kar upam da glede na sedanji standard še ne bodo…

…zdravniki pa tudi niso zastonj toliko let študirali in mislim, da je njihovo delo ne glede na njihov napihjenost zelo odgovorno… in pa seveda, med njimi je večina zelo odličnih zdravnikov, preprostih… pa čeprav imajo kakšen privesek – saj niso ” iz drugega planta “….

… preveč se napihujejo stvari, ki nikomur ne koristijo…

…, ko sem sama prvič zares potrebovala zdravniško moč oz. med. sr. sem bila zelo vesela, da so…

… kakorkoli že, tuki so se iz motečega kajenja izpostavi še drugi problemi glede zdravstva, ki pa mislim, da niso tako pereči oz. ta družba je še iz vseh ostalih vidikov dosti bolj “gnila “, tako da bi bilo morda treba tam reševati probleme…. LD in pa naše zdravstvo je čist O.K., saj z negaitivnim nemoreš graditi pozitivnega…ŽAL

redlady napisal:

> in ko bodo bogovi padli??? kaj bo potem? saj ti ni trba k
> zdravniku. SAJ TUDI NE GREM.PREVEČ RAZOČARANJ SE JE NAGRMADILO .PREKLOPILA SEM NA ALT.ZDRAVLJENJE..če si bolana, lahko si doma. Ja, najbrž plačuješ
> prispevke.SEVEDA JIH,SICER BI BILA TIHO…VERJETNO. Saj mogoče pa kmalu tega več ne bo in bomo plačevali
> realne cene vseh storitev. IN POTEM ,SEVEDA,NE BOMO PLAČEVALI PRISPEVKOV.
>
> Pravzaprav ne vem, kaj si predstavljaš pod tem, da bodo bogovi
> padli,PREBERI MOJ STAVEK DO KONCA…ODKJE BODO PADLI OZ.PRILETELI NA REALNA,TRDA ,TLA? zdravniki imajo še vedno znanje in tega jim ne more
> nihče vzeti.SE TI ZDI,DA JE V DRUGIH POKLICIH KAJ DRUGAČE?v KATEREM,RECIMO?. Veš da nastane velika škoda, če pride do stavke,
> kajne? Lahko pa greš ti medicinsko fakulteto.MORDA SEM BILA. Pravzaprav ni
> čudno vse skupaj, 6 let ti skačejo profesorji po glavi,KJE PA NE,DRAGI GOSPOD DOKTOR:) potem
> pa je še vsak pacient najpametnejši, ko vidi zdravnika s
> cigaretom v roki. TI ŠE VEDNO NE GRE V GLAVO,DA TE PLAČUJE,TUDI, PACIENT …PAMETEN ALI NE.? ŠE VEDNO NE DOJAMEŠ STAVKA,OPOZORILA,NA CIGARETNIH ŠKATLICAH…?KAKO NAJ GA DOJAME PACIENT ČE GA TI NE’
>
> Problemi v zdravstvu so veliko bolj globalni in se ne znašajte
> na zdravnike toliko. SE POPOLNOMA STRINJAM.

NA TO SEM MISLILA KO SEM ZAPISALA,DA BODO BOGOVI PADLI S SVOJIH PIEDESTALOV.

., saj z negaitivnim nemoreš
> graditi pozitivnega…ŽAL

TOLE JE PA EDINI ‘PAMETEN’ STAVEK V TVOJI REPLIKI.

draga Zvezdica,me prav zanima,če boš tudi rodila doma?pa srčne zaklopke ti bo verjetno zamenjal kakšen alternativec, da ne govorimo o obsevanjih pa kemoterapiji…..ali misliš,da boš ti večna…..

Lahko pa greš ti medicinsko fakulteto.MORDA SEM BILA.

No, zdaj je pa že bolj jasno…Ena “morda” falirana študentka medicine….
Ja, kar alternative se drži…:)))))

bil bi že čas, da bi plačevali realne cene zdravniškim storitvam … zdaj samo mečemo keš v vrečo brez dna, storitev pa tudi ni

problem je res globalen, v globalni mentaliteti zdravniških halj, da imajo ravico kot dohtarji imeti visoke plače, ne vprašajo pa se, če gospodarstvo, ki jih financira lahko to prenese

če bi plačevali relane cene stroritvam 70% dohtarjev ne bi imelo lientele, ker so tako zanič

na katerem faksu pa profesorji ne hodijo po glavi študentom?

kika napisal:

> draga Zvezdica,me prav zanima,če boš tudi rodila doma?pa srčne
> zaklopke ti bo verjetno zamenjal kakšen alternativec, da ne
> govorimo o obsevanjih pa kemoterapiji…..ali misliš,da boš ti
> večna…..

Rodila doma? Ne bi bila prva ne zadnja…srčne zaklopke..ojej ko jih bom potrebovala,če jih bom, ….

obsevanja po kemoterapiji….vemo kam je potrebno na obsevanje…

Žal…čisto vseeno mi je za vaše ,malček agresivne, replike….
vsi vemo,ne samo jaz,kako je dandanes z zdravstvom…
tistim,katerim to še vedno ni jasno…na psu je…pa ne kakšnem terierčku …
Minister Keber bi rekel….znajdite se kot veste in znate…kot npr.za Izolsko bolnišnico.

flikca999 napisal:

> bil bi že čas, da bi plačevali realne cene zdravniškim
> storitvam … zdaj samo mečemo keš v vrečo brez dna, storitev
> pa tudi ni
>
> problem je res globalen, v globalni mentaliteti zdravniških
> halj, da imajo ravico kot dohtarji imeti visoke plače, ne
> vprašajo pa se, če gospodarstvo, ki jih financira lahko to
> prenese
>
> če bi plačevali relane cene stroritvam 70% dohtarjev ne bi
> imelo lientele, ker so tako zanič
>
> na katerem faksu pa profesorji ne hodijo po glavi študentom?

SE STRINJAM ..ZDRAVSTVO JE DANDANES…VREČA BREZ DNA…
NAMESTO ,PREPOTREBNIH,APARATOV…MIIIIIZEEEE… ITD.

PA BREZ VEZE VSE SKUPAJ….SEM PREŽIVELA PREČUDOVIT DAN,DA BI GA ZAKLJUČILA NA TAKŠEN NAČIN…

Urshy napisal:

> Lahko pa greš ti medicinsko fakulteto.MORDA SEM BILA.
>
> No, zdaj je pa že bolj jasno…Ena “morda” falirana študentka
> medicine….
> Ja, kar alternative se drži…:)))))

jA Urshy(ne morem prehvaliti tvojega nicka) …besedica ‘morda’ ima včasih veliko težo.

Močno upam, da nas ne boš nikoli resno potrebovala!!!

Moraš se zavedati, da je najpogostejša umrljivost v bolnišnicah zaradi zloma kolka. (zlom kolka je najpogostejši pri starejših ljudeh, zato so postoperativne komplikacije zelo pogoste…)

Jakec napisal:

> Močno upam, da nas ne boš nikoli resno potrebovala!!!

Seveda bom potrebovala.Kje je kdo,ki zdravniške pomoči,tekom celega življenja,ne potrebuje.Se pa tega že vnaprej bojim . . . . .bolje rečeno…strah me je.Sem videla kar sem videla,slišala kar sem slišala in doživela kar sem doživela in nekje zapisala…Hudo tole z zdravstvom oz.njegovimi delavci ..-
Povdarjam ,da ne mečem vseh v isti koš …

Če izpustiš eno zanko podreš cel vzorec …

Jakec napisal:

> Moraš se zavedati, da je najpogostejša umrljivost v bolnišnicah
> zaradi zloma kolka. (zlom kolka je najpogostejši pri starejših
> ljudeh, zato so postoperativne komplikacije zelo pogoste…)

ja,taka je statistika..ljudje z zlomljeim kolkom so tako ali tako samo statistika…

Mama se je zaradi zlomljenega kolka več let selila iz bolnice v bolnico …zaradi raznoraznih prehladnih obolenj dokler ni’staknila’ bakterije in umrla.

Imela sem priliko ,več kot leto dni, opazovati ‘zdravljenje’ in rečem ti več ali manj je bila omamljena od zdravil in na prepihu …še posebej v Japljevi ..
Pritožbe ????? Popolnoma brez veze!!!

Bolje,da ne obujam spomine …bilo je preveč hudo.

pa lep pozdrav Jakec

Žal je tako, da človek, ki je prizadet, kot je Zvezdica zaradi svoje mame, tolče okrog sebe in išče ventile za svojo jezo in nemoč.Človeka začne zato vse motiti.Kajenje zdr. delavcev, prepih…..
Da, medicina ni vsemogočna.Ne da se pozdraviti vsega……niti preprečiti.
Prizadeti pa najde vzroke za smrt prav vsepovsod.Verjetno je umrla zaradi prepiha, ali pa zaradi “neumnega dohtarja” ene “žleht” sestre, ali pa zaradi smradu po cigaretih ki je vel po oddelku. V zdravstvu kar cvetimo od “šlamparije” in želje koga “zašuštrati”.Da popravimo statistiko.
Omamljena je bila od zdravil….Veš Zvezdica….zdravila imajo stranske učinke. Za informacije v zvezi z zdravili bi se morala takrat obrniti na lečečega zdravnika, pa bi vedela kaj je s tem.

zvezda ti se mal izzivljaš, a ne ? vrtiš se sama okrog sebe…

New Report

Close