Kaj za boljše celice?
Krisv….hvala za info….jaz bom poskusila it čez mejo, v malo večjo lekarno pa bom videla kaj se bom zmenila. Bi te pa vprašala, kako si jih pila, ter kdaj si začela in kako so ti pomagale, oz če je bilo kaj učinka? A pri nas se niti na recept ne dobijo več? A lahko vplivajo kako na plod, mislim negativno?
Pikavelika, klicala sem v lekarno Hum na Sutli in imajo tablete Circadin 3mg, cena je 75 kun. Jemlješ 1 tableto na dan. Dobi se brez recepta.
Pri nas v Sloveniji je bil Circadin včasih samo na beli recept, nekaj let pa ni več registriran. Tega ne jemlješ med nosečnostjo, ampak samo do testa – naj bi pripomogel k vgnezditvi, po raziskavah pa celo izboljšal celice.
Tukaj je ,,odlomek,, iz članka raziskave iz linka nekaj sporočil višje. Prevod je s prevajalnikom:
,,Ženske, ki se je ni uspelo zanositi zaradi slabe kakovosti jajčnih celic potem ko so en cikel IVF razdeljeni v dve skupini – 56 ženske so imele tri miligramov melatonina pred naslednjo IVF ciklu, in 59 pred kratkim prejela standardno IVF ciklus brez melatonina.
Rezultati so pokazali, da je zdravljenje melatonin bistveno povečane koncentracije melatonina v ženskih foliklov in bistveno zmanjšala koncentracijo škodljivimi 8-OhdG. Njihovi rezultati so pokazali 50 odstotkov jajc iz žensk, ki so sprejeti melatonin se lahko uspešno oplojeno , v primerjavi z 22,8 odstotka v kontrolni skupini. Ko so jajca presadijo v maternico, 19 odstotkov (11 od skupaj 56) žensk zanosilo, v primerjavi z 10,2 odstotka (šest od skupaj 59) v kontrolni skupini. Delo je bilo objavljeno v listu pinelne raziskave .
“To delo je treba potrditi, vendar menimo, da je verjetno, da postane pomembna možnost za izboljšanje kakovosti jajčec pri ženskah, ki ne morejo zanositi, zaradi slabe kakovosti jajčnih celic zdravljenje melatonin,” je dejal profesor Tamura. “Naš naslednji korak je, da analizira, kako natančno reaktivnih kisikovih zvrsti škoduje jajčeca in kako melatonin zmanjšuje oksidativni stres v jajčnih celic”.
Profesor Russel Reiter iz UT Health Science Center, San Antonio , Texas, ki je soavtor papir, dogovorjeno. Povedal BioNews: “Pomembno je, da se to delo neodvisno potrjena na večje število predmetov”. Vendar je dodal, da so ugotovitve “so logično”, kot je bilo melatonin pokazalo, da varuje različne celice in tkiva pred oksidativnimi poškodbami – isto vrsto škode je znano, da se pojavljajo na jajčne celice.,,
težavetežave…..a boš ti šla po te tablete, ali si se morda zmenila, da če ti jih lahko pošljejo? V kolikor jih boš šla iskat bi te prosila če lahko eno škatlo vzameš tudi zame, pa bi ti dala denar, pa naslov kam bi mi jih poslala. V kolikor pa ti bodo poslali, pa mi lahko daš njihovo tel pa bi poklicala če mi jih lahko pošljejo. meni še ni uspelo it čez pogledat če bi jih imeli. Hvala ti
težavetežave….ok velja, hvala ti. Ti pa potem dam naslov, da mi lahko pošlješ. Se bova zmenile jutri kako in kaj. Pa še kako naj bi jih pile, oz kdaj naj bi začele. Iskreno upam, da nam bo pomagalo. Jaz bom potrebovala nekaj za dobro spanje in vgnezditev. Sem pa prebrala, nekaj tujih člankov glede raziskav na učinek melatonina.
Pikavelika, pošlji mi naslov na [email protected]
pikicaa1, žal mi je, ampak šele sedaj sem videla, da bi jih ti tudi imela.
Se en zanimiv link iz uradne strani ameriške klinike za IVF:
http://www.colocrm.com/FertilitySupplements.aspx
Omenile ste prehrano in beljakovinsko dieto itd…
Nekaj bom povedala na to temo, kar veliko sem prebrala tudi strokovne literature npr. na temo prehrane, ker sem se pred leti želela poklicno usmerit v to smer, pa sem si premislila, no nekaj v tej smeri sicer še vedno delam.
Na internetu je polno enih nasvetov takih in drugačnih, npr. sploh glede diet in zdravega načina življenja, npr. sploh kaki bodybuilderji znajo ful pretiravat… Pol teh nasvetov je treba jemat z rezervo oziroma, če hočeš kaj eksperimentirat na sebi, moraš res ogromno vedet.
Opažam, da ljudje naredijo ogromno slabega samim sebi, ko to upoštevajo – tole nima veze z neplodnjostjo, ampak po eni strani tudi. Opažam namreč, npr. že pri nas doma, da ko je govora o zdravi prehrani in kakem hujšanju, da vsi posegajo po bio izdelkih in eni na veliko izločijo MESO, kar pomeni da izločijo beljakovine, ki jih pa potem ne vnašajo zadosti v telo. Ok nekje sem brala celo, da je eni uspelo zanosit šele ko je šla na vegansko hrano, ampak verjetno se je lotila tega na pravi način – treba je namreč dodat BELJAKOVINE in pa MAŠČOBE v obliki OMEGA 3. Pa nikakor kakih beljakovinskih diet, ker po mojem mnenju je treba uživat tudi OH.
Kar se tiče beljakovin – nekje sem brala, da so imeli velik uspeh tisti, ki so uživali dodetke k prehrani v obliku whey proteinov… Menda so imeli kar naenkrat zelo dobre jajčne celicee. Ena je omenila, da na ta način izboljšajo plodnost pri živalih… To je to… In ena je omenila sirotko. Whey je v bistvu sirotka v prahu… OK treba je pazit na razne “dodatke” notri, ne vem kateri bi bili OK… Jaz imam ene iz Mullerja, ki ne vsebujejoi laktoze.
Pol pa omega 3 – to že tako uživate chia semena. Menda da omega 3 ful vpliva.
OH – jaz bi res izločila sladkor in gluten… Pač če povem svojo zgodbo – imam endometriozo ins em imela močne bolečine ob M. Ko sem bila dve celi leti na dieti, kjer sem sicer nekaj belih stvari tudi uživala, ampak veliko manj, sta se zgodila dva čudeža – nehali so se mi mastit lasje in nehale so se bolečine ob M. Ko sem nehala z dieto, sem pa dobila kronična vnetja, ki so mi zamašila jajcevod. Ugotovila sem, da ko ne jem belih stvari in ne jem sladkarij, ni sledu o teh vnetjih. Kakor se prekršim… pride ta nadloga nazaj.
Zdaj grem prvič v postopek in sicer moram priznat, da kaj preveč se nisem držala pravilne prehrane, tako kot včasih, se pa na splošno kar zdravo prehranjujem. Za prvič bomo videi, če ne uspe, se bom drugič res strogo držala diete in bomo videli.
Sam pazite, da ko ste na dietah – da res jeste vsega po malo… Ne pozabit na nobeno stvar. Najboljše si je napisat seznam, kaj je priporočljivo jest in potem vsak dan nekaj s seznama vključit, tako da po kakem mesecu prideš vse okrog, pa pol od azčetka, tako nekako sem jaz probala.
Pa tiste, ki ste zaradi tega shujšale pod priporočljivo težo – nekaj ste ful delale narobe in to ni v redu. V bistvu si mislim kaj… Eni začnejo kar po vrsti izločat OH, kar ni v redu. Kaj je narobe npr. z ajdovimi žganci? Ali pa s proseno kašo? Njami… Eni pa postanejo vegetarijanci in celo izločijo meso, s čimer sicer ni nič narobe, če bi te beljakovine nekako nadomestili in tudi vse vitamine B…. Pa da ne govorim o železu.
Evo moja prva zgodbica…
Dr.pravi da je pri meni vse uredu,AMH ne vem a je ok.Pri mozu je problem(azoospermija) moj prvi ivf je bil sa darovanim semenom.Do injekcij sem pila naravno maco čaj,po 1L na dan.Na punkciji sem pridobila 6 celic od katerih se je samo ena oplodila in to slabo oplođena,dr,takoj povedal da niso velike moznosti,mogoce se zgodi nosecnost,amapk ni velik procent da bo.
In res ni bilo test je – in moje mnenje je da maca ne vpliva velik.A še to je pomembno da jaz kadim,ne velik,ampak kadim.Samo maco sem jemala,ampak zdaj bom poskusila se kaj drugega
beba1234, mislim da bi bilo bolje da poskusiš zraven še kaj drugega pit. Jaz sem bila Omega3,Maco, matični mleček, cink, selen, tifol, Vitamin C, melatonin Circadin(samo po punkciji in do testa). Pa še kaj bi se našlo. Imela sem dobre rezultate vendar se nobeden ni vgnezdil!.. Pravilna prehrana veliko naredi tudi na celicah. Priporočam tudi Karmen(blizu domžal) ukvarja se z kitajsko medicino- refleksna masaža stopal. Se pa več ali manj ukvarja z neplodnostjo. Baje pomaga jaz bom šla h njej ko bom šla v naslednji postopek!
V prvih štirih postopkih sem tudi jaz poskusila marsikaj. Celic je bilo do 9, kvaliteta solidna (imela sem tudi zamrznjenčke), a do nosečnosti ni prišlo nikoli. Potem sem sicer res zamenjala kliniko, a spremenila sem tudi še kaj drugega: začela sem teči in prišla v precej dobro kondicijo. No, po enem letu sem v novem postopku z istimi zdravili kot že enkrat prej prišla do 16 celic, dva zarodka so mi vstavili in noseča sem z dvojčki. Sem pa v tem postopku pila samo matični mleček. Seveda ne morem reči, da začni teči in postala boš noseča, a meni je tek definitivno zelo pomagal pri splošnem počutju. Verjetno imamo dandanes vsi precej stresne službe, neuspešnost v postopkih stres še poveča in ravno tu vidim jaz izjemno pozitivno stran ukvarjanja s športnom. Po vsakem teku sem se enostavno počutila odlično. In splošno dobro počutje je po mojem mnenju vplivalo na mene veliko bolje kot vsa prehranska dopolnila skupaj.