Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj za boljše celice?

Kaj za boljše celice?

Problem je tak, da že tako slabo reagiram na vse hormone (dobim max 5 celic) potem se pa teh nekaj celic oplodi in se npr. 3 dan prenehajo razvijati. Kaj naj še naredim, da to izboljšam?

Probala sem že veliko stvari, med njimi:
– Cellfood
– matični mleček
– vitamini (Q10, omega 3, antioksidante – acai berry)

Med špikanjem sem jedla kuhana jajca.

Bi probala še z maco, čeprav ko sem pila kapsule sem imela bolečine v želodcu.

Ščitnica je ok.

Res nisem več pametna. Vsak nasvet dobrodošel 🙂

Kaksen imas pa antimullerjev hormon? (AMH)
Ce imas nizjega kot 1, potem je to razlog za svoh celice. Pri meni je zal tako in mi vsi te dodatki nic ne pomagajo. Zarodki ne prezivijo do 5. dne. 🙁

Ne vem kakšen je. Bi morala it testirat. Kam pa lahko grem?

Ko sem vprašala dr. za neplodnost, če grem na še kakšne preiskave, je rekla da ni potrebno…

V Adrialab. Malo je drazji, cakas lahko na izvid tudi do 2-3 mesece. Meni so ga dali testirat po 4. Ivf. Pojdi si ga testirat. Itak je pa samoplacnisko.

Bom. Hvala za info 🙂

Podobna zgodba kot moja. Imela sva že 5 postopkov, s tem, da je tudi spermiogram slab. Jaz sem jemala veliko dodatkov, trenutno sem začela jemati fertilup in se pripravljam na 6 postopek, verjetno konec leta. Imam pa tudi neugoden antimilerjev hormon, so mi ga preverili po kakšnem drugem postopku. Tako da kljub visokim dozam zdravil ni veliko celic. Kar nekaj denarja sva že zmetala stran za razna dopolnila, ampak mi ni žal, ker se mi zdi da imam pa dober imunski sistem, ker sem malo prehlajena in se na splošno dobro počutim. Tudi pri meni na ščitnici niso našli nič. Je pa res še nekaj, da so vsa ta testiranja, ko ti jemljejo kri samo splošna in ti ne pregledajo dejansko vseh hormonov, ki vplivajo na plodnost. Lahko je problem tudi v ščitnici pa to ne pokaže splošni test, ampak bi morale it samoplačniško na testiranje vseh hormonov in komponent hormonov za ščitnico. Jaz načeloma dokaj zdravo živim, pazim kaj jem, se gibljem, ne kadim, ne pijem, nisem v stresu itd… Nisem pa se odpovedala vsem pregreham, tako da si včasih tudi privoščim kakšno dobro pico ali sladoled. Ker sem spraševala v MB če lahko kaj naredim s prehrano, pa so mi zdravniki rekli, da če bi imeli ta podatek, da bi mi ga povedali. Pravijo, da naj živimo čim bolj normalno živimo.

Pozdravljene punce,
še ena z nizkim AMH (0,64) in malo celicami. Jaz sem tudi ogromno prebrala glede dodatkov, tako da sedaj jemljem: cellfood kapljice in sprej DNA, matični mleček, maco, vitamine (Q encim, vitamin E, cink, selen, vitamin C). Pijem čaj cimeta in ingverja, čaj rdeče krvomočnice, rooibosove čaje.
Ali bo to vse skupaj kaj pomagalo še ne vem, saj s partnerjem planirava nov postopek konec avgusta, v koliko nama bo uspelo zbrati dovolj denarja. Greva namreč v Prago, saj ima partner diagnozo popolna azoospermija. Tako, da imava malo upanja, vendar izgubila ga še nisva. Seveda vsi ti dodatki prestavljajo tudi finančni zalogaj, vendar poskusit je treba.
Če ima katera še kakšne informacije glede dodatkov za izboljšanje celic bom tudi jaz vesela vsake informacije.
Vsem vam želim vse dobro.

soncek32, držim pesti, da vama rata 🙂

Jaz grem danes po maco, chia semene. Zraven bom pa še vse ostalo kar sem napisala.

Čaj delaš sama ali se ga kupi? V Müllerju sem zasledila Yogi cimetov čaj, da bi bila pa prav kombinacija obeh, pa nisem.

Malo berem tuje forume, ženske pijejo še 100% sveži ananasov sok, jejo brazilske oreščke. Sama imam povišan FSH, za AMH smo rekli, da ga bomo šli preverit po naslednjem postopku, takrat bom pa tudi vprašala za jemanje hormona DHEA, če spoloh imajo kakšno mnenje.

Sveži ananasov sok je menda dober za endometrij. Jaz zaenkrat nimam problemov, je v redu zadebeljen na dan ET.

g.g. čaj si skuham sama, kr iz prahu ingverja in cimeta, vsak dan.Kdaj ga piti sem prebrala različne informacije, punce so ga pile različno. Sama ga pijem po malici in po kosilu. Če sem doma si skuham večjo količino, da mi zadostuje za cel dan. Tudi jaz jem chio semena, pa lanena semena pa razne oreščke, kot je že napisala tudi LoniM. Tudi jaz sem prebrala za ananasov sok, pa nekatere punce so jedle tudi svežega v času samega postopka. Jaz ga ne smem, ker sem nanj alergična. Z endometrijem pa nimam težav, vedno do sedaj je bil v redu (vsaj nekaj 🙂 ).
Sama sem tudi razmišljala o dodatku DHEA, vendar se zaenkrat zanj nisem odločila. Veliko o tem je pisala ena punca na forumu, kjer je bilo tudi opozorjeno, da se je treba posvetovati z zdravniki in da ga pred 35 letom naj nebi jemale. Tako da se zaenkrat za ta dodatek še nisem odločila.

Jaz sicer sem 35+, ampak na lastno roko se zadev ne lotevam kar na slepo, z leti sem prišla malo bolj k pameti.
Sem pa naletela tudi na tole:

Melatonin imam celo doma, ker sem ga jemala zaradi težav s spanjem par let nazaj. Čeprav ga Senčarjeva omenja samo v zvezi z vgnezditvijo, če bereš raznorazne študije (to je samo ena), naj bi pomagal tudi k razvitosti celic.

O DHEA sem tudi jaz brala, eni priporočajo drugi ne, naši dr. ne rečejo nič.

Sem pa nabavila maco in chia semena (tega prej nisem uporabljala). Do zdaj sem vedno imela Puregon, za naslednji postopek pa naj bi imela Menopur. Starost 34.

soncek32, kdaj greš v postopek? Me zanima, če bo kaj boljše. Jaz imam doma Cellfood o DNA spreju pa še razmišljam ali ga nabavim ali ne.

ibiza, pri nama je isto, sva oba za en d* 🙂

g.g. postopek planirava nekako konec avgusta,če bo vse po planu. Sicer pri teh stvareh težko kaj planiraš. Enega še greva, potem pa ne vem več. Nič nebom rekla,najprej je treba počakat kaj se bo dogajalo v tem postopku. Mene tudi zanima če bo kaj boljše, upam da bo, mora bit! 🙂
Kje kupuješ Cellfood? Tukaj v SLO ali ga naročaš it tujine? Kdaj greš ti v postopek?
Glede testiranja Anti Mulerja, bi še dodala, da jaz obiskujem neplodnostno ambulatno v MB in so mi test z a ta hormon naredili tam brezplačno.

LoniM malo sem brala o melatoninu, vendar nikjer ne zasledim kje bi se ga dalo kupiti brez recepta. Glede na to da naši zdravniki pravijo, da nobeni dodatki ne vplivajo na boljše pogoje za zanositev, dvomim da mi bo kdo dal recept za to.

Lep pozdrav vsem.

Po moje pri nas ni na recept, jaz sem si ga takrat nabavila iz Anglije… Jaz bi rabila kaj v stilu večjega števila celic, ker tudi če imam več foliklov, pride ven samo ena celica, ki je sicer OK… Bom šla tudi jaz po tem postopku preveriti še AMH. V sredo imam punkcijo, pa bo spet tista, a je kaj noter v mojem krasnem enem samem foliklu. Prejšnjič je bil zadetek, desni jajčnik pa itak bolj švoh dela in je bil tudi folikel prazen, sem vprašala, če je bil iz desnega, levi vsaj normalno dela (glede na mojo zalogo jajčec), samo kaj ko me vmes še ciste hecajo, v desnem jih nimam nikoli.

Jaz imam ponavadi tam 4-5 foliklov, ki so polni, samo so eni manjši in imam vedno najmanj 1 nezrelo celico, ostale oplodijo, ampak se potem nehajo razvijati. V prejšnjem postopku je samo ena preživela do ET (3 dan).

LoniM, držim pesti, sporoči kako boš opravila.

soncek32, tudi jaz tako nekako planiram začeti s postopko (če bo vse v redu). Cellfood kupujem pri nas (lekarna Žužemberk ima najceneje). Za tujino sploh nisem nič gledala. Kje pa ti naročaš?

Jaz sem imela FSH in LH v redu, zato še razmišljam, če bi šla testirati AMH. Ker kot ste rekle, zdravila itak ni.

LoniM, tudi jaz držim pesti.

g.g. jaz naročam cellfood preko njihove spletne strani in mi pošljejo po pošti. Glede spreja DNA pa te opozorim, da v prosti prodaji pride nekje 45 evrov, preko Miše Komar, ki tudi svetuje tukaj na tem forumu, saj tam dobiš ta sprej po promocijski ceni nekje 25 evrov. Vsaj pred enim mesecem sem jaz dobila po taki ceni.
Tudi jaz sem imela FSH in LH v redu, samo AMH slab. Tri krat sem bila na inseminaciji, ker so mi vsi zagotavljali, da so moji izvidi vsi normalni. Ko inseminacija tri krat ni bila uspešna,sem se malo začela spraševati, da pa mogoče le ni vse tako normalno pri meni. Šele ko sva prišla na Češko na informativni pogovor so mi povedali da pa je moj AMH slab. Kot sem že večkrat poudarila, sem prelahko vzela celo situacijo, premalo raziskovala. AMH naši zdravniki redkokdaj sploh omenijo. Sem vprašala dr. Vlaisavljeviča zakaj me ni opozoril na to in mi je rekel, da rezultat ni katastrofalen in zakaj bi me s tem obremenjeval. No, zato pa sedaj toliko več brskam in poskušam res vse kaj je v moji moči naredit za boljše celice. Čeprav že težko čez dan usklajujem vse te dodatke. 🙂
Obiskati še moram samo Karmen za masažo stopal. g.g. si poskusila to masažo?

Nisem…. še. Ti boš šla?

Jaz bom šla je. Razmišljam, da bi zdaj najprej enkrat šla na diagnozo. Potem pa bom videla kaj mi bo priporočala. Punce so mi pisale, da so nekatere šle najprej na diagnozo. Na masaže pa samo v času postopka. Meni je sicer malo daleč, ker sem iz okolice MB, samo, saj veš kako je. Če moram v Prago na postopek,te bom se še v Radomlje peljala par krat. 🙂

Punce tudi jaz imam težave z slabimi celicami. Sedaj sem začela jemati Cellfood, od prej pa uživam Maco in Q10. Iz prehrane sem čisto črtala sladkor, vsa žita, veliko se športam.

Prehranska dopolnila kupujem na ameriškem iHerb-u, ker je zelo ugodno. Na žalost so pri nas cene kar pošteno zasoljene. Na primer Cellfood kapljice stanejo 26,95 USD ( 20,94 EUR ), kapljice so originalne, preverjeno, poštnina je 4 USD ( 3,11 EUR ), nakup do 24 EUR je brez DDV, nad to vrednostjo plačaš 8,5 % davka + carinske stroške. Pri nas teh kapljic ne dobiš pod 30 EUR. Žalostno, vendar resnično, da za slovensko plačo težko kupujmo doma, ker je vse nenormalno drago, čudno, v tujini so pa cene kar lepo sprejemljive. Edina slabost naročila iz tujine je ta, da na paket čakaš približno 14 dni.

Če ima katera še kakšno idejo, izkušnjo, za boljšo rast celic, se priporočam.
Pa lep dan vsem.

New Report

Close