Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj za boljše celice?

Kaj za boljše celice?

Natka01, bova skupaj navijali 🙂
Jaz bom prosila za Menopur. Sem do zdaj že veliko pozitivnega prebrala.
Spadam pa v skupino ‘poor responder’ – se slabo odzivam na hormone 🙁

Tudi jaz se slabo odzivam, ampak imam z Menopurjem še slabše rezultate, z Gonalom vsaj malo reagiram z Menopurjem pa enkrat nisem nič, kljub konjski dozi.

Potem je res odvisno od ženske do ženske. Ma saj na koncu noben ne ve kaj nam bolj ustreza in kaj ne.

ibiza, koliko imaš pa kaj celic po punkciji? Jaz imam 4-5 🙁 (obvezno 1-2 nezreli, ostale se pa oplodijo ampak se ne razvijajo naprej)

Jaz imam na UZ tam cca 5-6 celic, na punkciji pravijo 3, oplodi pa se samo 1 ali 0. Tako je bilo že 5x.

g.g. – tudi jaz sem imela 2x polovico celic nezrelih, potem pa mi je G predpisal “podaljšan HCG”, kar pomeni, da sem stopko dobila cca 2-3h (mislim, da sem si dala ob 22h, punkcijo sem imela pa potem ob 11h) prej in je bilo vseh 5 zrelih. Sicer obstaja tveganje, da kaj prej popoka (me je ful skrbelo), ampak pri meni se je izšlo.

Pozdravljene,
ne vem, če sodi moj primer semle, pa vendar…

Mene zanima, kako veste, da imate slabe celice?

Moji izvidi FSH, LH in AMH, so vsi v mejah normale, kar pomeni, da kažejo na normalno jajčno rezervo. Imam pa nekoliko povišan prolaktin – največ je bil 72.

Za mano sta dva neuspešna postopka: IUI, in IVF. V drugem so mi vstavili dva dobra zarodka. Zdaj pa ne vem – ali sta se nehala razvijati in zato ni prišlo do vgnezditve, ali pa je problem samo vgnezditev…

Ker grem oktobra v nov postopek IVF, jem vse ,,živo,, matični mleček, Q 10, apikompleks, omega3 – junior, femibion1, melatonin, zjutraj na tešče pa spijem še vodo zmešano z jedilno glino, ki bi naj čistila črevesje in nekaj se trudim s hrano brez glutena. V naslednjem ciklusu imam namen dodati še cink in aspirin. Samo, da zagledam +.
Drugače nimam nobenih ginekoloških težav in jih nikoli nisem imela. Na stimulacijo sem dobro odreagirala.Tudi po punkciji je bilo vse ok.

So res krive za vse samo ženske celice? Ali mogoče k neuspehu prispeva tudi prolaktin?
Je katera, ki ima podoben problem? Kako ga rešuje?

Hvala … in lep dan…

težavetežave….jaz sem imela 3IUI neuspešne in dva IVF…zagledala plusek po prvem žal IMN, drugi pa -. Imam pa še 4 pingvine. Jaz jemljem konecim Q10, matični, femibion, maco, cellfood kapljice, omega 3, D vitamin, E vitamin, B koompleks. Iz prvega v drugi postopek sem nekaj dodala spremenila in je bil rezultat tukaj, bila sem tudi na akopunkturi in sedaj mislim še it k bioenergetiku. Ukvarjam se s tekom in telovadbo, tako da pripravim fizično telo. Trenutno pa imam trapijo z naravno glino, katero si polagam vsak dan na maternico in jajčnike. Bi te pa vprašala glede melatonina, katerega jemlješ, ker ga tudi jaz iščem samo nevem kaj kupit.

Pikavelika – Uporabljam melatonin od Eurovitala. Na posodici piše: Sustained release Melatonin, podaljšano sproščanje, 3mg, Supports Restful Sleep. Naročila pa sem ga v spletni trgovini.
Tudi jaz se rekreativno ukvarjam s tekom, ker me to zelo sprošča in mi paše, vendar, ko sem na netu prebrala, da bi naj fizični napor poviševal prolaktin, me je to zablokiralo. Če ta info drži, sem hotela preveriti pri zdravniku DPŠ, vendar me je sestra hitro odslovila, češ, da ima dr. veliko dela. Tako, da bom sedaj v sept., vprašala zdravnika v bolnici, kjer sem naročena za prolaktin, kako je s tem.

Mogoče sem tudi sama kriva za izgubo zarodkov, saj sem po transferju živela normalno, kot da nič ni…Pušenjak pravi, da lahko ,,skačeš ko kenguru ali pa ležiš ko klada,, , da to nič ne pomaga. Če se bo obdržalo, se bo, če ne, pa bo šlo… Sedaj pa ne vem več… Se pa spomnim zdravnika, kako je skočil in me ,,potučkal,, nazaj na mizo, ko sem hotela vstati po transferju. Ni mi pustil. Sestre so pripeljale posteljo na kolesih, me dvignile in položile nanjo. Nato sem še dobre pol ure ležala, preden sem lahko šla domov.
Tako da, naslednjič…ležim ko klada, pa ne glede, kaj Pušenjak pravi…čeprav zelo rada prebiram njegove nasvete in komentarje…

Lahko ti povem mojo zgodbo o prolaktinu, in sicer…..po IMN sem ga imela zelo povišanega, da so se vsi čudili da če sploh imam ovulacije in menstruacije, a jaz imam redne menstruacije in tudi ovulacije, vem boljše od ginekologa kdaj ovuliram :), vedela sem da mi ni nič oz da je z menoj vse ok, ampak so mi postopek zaradi tega ustavili in me poslali na ponoven odvzem, spet samo enkratni odvzem kar ni prav, ko je prolaktin enkrat povečan, sledi ritem prolaktina, ker so naju tisti dan pošiljali od vrat do vrat sem bila prav nervozna in sem spet imela malo povišanega saj je stresni hormon, zato sem se odločila da grem samoplačniško na ritem prolaktina in je bil bp, tako sem s seboj na posvet vzela moj izvid in je bilo vse ok…..pa verjemi ni bila kriva fizična aktivnost, verjemi da tek zelo dobro dene. Jaz bi na tvojem mestu šla kontrolirat ritem prolaktina to je 3× odvzem z vstavljeno kanilo v žilo. No jaz rečem tako glede ležanja, nekaterim je uspelo z ležanjen, nekaterim pa z normalnim življenjem. Jaz bom ležala samo dva dni, pa še to ne dobesedno ležala, nič dvigovanja, nobene fizične aktivnosti pa počela bom to kar me veseli. Zarodek potrebuje celih 24-48 ur da se vgnezdi, seveda če je bil ET na 5 dan in če so ti vstavili lepo blastocisto. Jaz sem prvič 3 dan po ET že imela krčke in sem vedela da se nekaj dogaja, drugič pa sem čutila menstruacijo in je prišla. Ja veš kako je, vsak ginekolog ima svoje mnenje in vsaka klinika svoj pristop in metode, me pa lahko naredimo kar čutimo same, pa tudi če oni rečejo da ne pomaga. Jaz sem si tudi tokrat nabavila aspirin, prvo se bom pozanima če lahko pride do kake nepotrebne krvavitve, če ne ga bom jemala tudi jaz, ma šele po ET.

Pozabila sem te vprašat, na kateri spletni strani si kupila melatonin, a mi lahko pošlješ link?

Evo, tukaj je ta stran: http://www.sportas.si/pomiritev-spanje.html

Meni je vstavil dve lepi blastocisti 5. dan po punkciji. Krvavet pa sem začela 7. dan in 9. dan sem dobila M. Ko sem to sporočila zdravniku, je bil kar presenečen, saj je bil prepričan v nasproten izid. Ne vem…
mogoče so pa moje moje celice tako slabe…čeprav doktor o tem ni nič rekel…kar mislim, da bi mi…vprašat ga pa ne upam.

Ja, saj vem kako je tek fajn. Pravi užitek, sploh če z lahkoto dihaš in te nič ne boli. Počasi se spravljam nazaj… In imaš prav, če bi bilo kaj na tem, potem bi pred laboratorijem bila dolga vrsta, pa na kliniki tudi.

Mislim, da mi bodo na preiskavah za prolaktin, dali kanilo in vzeli 3x zapovrstjo, kar so mi tudi pred leti. Pa so ovrgli hiperprolaktinemijo in je tako ostalo. Potem sem se s tem nehala obremenjevat, sedaj pa, ko bi rada +, pa je spet aktualno. No, saj bom videla kako bo.

koliko si pa stara če lahko vprašam? Pa koliko celic in zarodkov si imela in v čem je tvoja težava? Pri nama se vedno vse oplodi in vedno so zarodki lepi, še posebno sedaj v drugem postopku, ko sem pridelala kar 5 blastocist, vendar se prav v tem postopku ni prijelo, čudno ne. Tako da mislim da če se imela lepe zarodke pa že ni težava v celicah, samo pravi cajt mora pridet enkrat se pa bo le priejelo, samo verjet moramo v to in predvsem bit sproščene. Moja težava je v tistih 14 dneh ko čakam na test in ne spim zato bi poskusila z melatoninom, pa baje tudi vpliva na vgnezditev. Meni so se začeli izcedki na 8 dan po ET in na 10 ali 11 se je definitivno vlila. Hvala ti za povezavo….a pa koliko časa že piješ melatonin in koliko kapsul na dan?

Stara sem 40, marsikdo bi rekel, da sem že za odstrel. Imela sem 13 celic in 7 lepih zarodkov. 2 so mi vstavili, ostalih 5 se je nehalo razvijati po petem dnevu. Težava je samo v tem, da se ne prime. Pa ne vem zakaj. Joj, sem bila žalostna! Mogoče je kriv tudi prolaktin. To moram ,,porihtat,,. Upam, da mi bodo dali kaka zdravila. Sedaj ne bom pustila, da bo ostalo kar tako.
Melatonin jemljem 1 tableto zvečer eno uro pred spanjem. Začela sem ta teden in bom jemala nekako do pet dni po ET. Zaradi vgnezditve, zraven pa še aspirin in vse ostalo, kar sem napisala že prej. Potem pa bo, kar bo. In skušala se bom čimbolj izogibati stresu. Vse to bom naredila, kar sedaj v prvem IVF nisem.
Že dober teden jem hrano brez glutena in moram povedat, da se kar dobro počutim.
Koliko si pa ti stara?

ma kak odstrel niti ne razmišljat, da si prestara, moja kolegica je letos zanosila po naravni poti pa ima 41 pa ni želela otroka. Se pa ponovadi to dogaja, saj takih zgodb me poznamo veliko ne ? :)….jaz sem pisala Pušenjaku glede melatonina kot preh. dopolnilo in pravi da nima učinka, da so dobre samo tablete na recept, ki se pa menda pri nas več ne dobijo. Circadin bi morale dobit, morda na Hrvaškem. Meni so tudi ustavili lepo blastocisto, smo se zmenili samo za eno, da nebi bili dvojčki, pa rizična nosečnost itd….ampak se moja pikica ni vgnezdila, zakaj sam bog ve. Jaz sem mojega doktorja vprašala zakaj se je prva lepo prijela v jajcevodu pa druga v maternico ne, pa je rekel da je prva bila lahko lepša, pa sem mu potem rekla da kaj to pomeni da se noben zamrznjenček ne bo prijel ker baje so takrat dali najlepšega pa je rekel da to ne drži. Brez veze, da se me vtikamo v te zadeve, ki jih itak ne razumemo in jih ne bomo nikoli. Sem pa vseeno rekla, da bom vprašala koliko celična je bila moja prva bl. in koliko celični so moji pingvini ker na GK LJ ne povejo prav nič. Samo tokrat gresta dva z mano domov in nihče me ne bo prepričal da samo en, že takrat sem tako čutila, pa sem se dala prepričat, želim si dva otroka in možnost za dva so samo še dvojčki saj jih bom imela tudi jaz 35 🙂

Eh, jaz imam ta melatonin in ga bom jedla do konca. Pri nas je tak al tak dobro samo tisto, kar je na recept!
Na Hrvaškem se dobi, kolikor sem gledala na netu, Circadin brez recepta. In je zato zanič?
Spletna stran: http://www.farmacia.hr/product/C030256.html

Verjetno se bom pa vseeno odpravila na Hrvaško, sploh po tem, ko sem našla tale članek o raziskavah melatonina na uspeh IVF in če (recimo) verjamem Pušenjaku:
http://www.bionews.org.uk/page_70654.asp
in še eno drugo raziskavo:
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-079X.2007.00524.x/abstract

Kar se pa zarodkov tiče, pa je dr. Pintarjeva eni odgovorila, da na razvoj zarodka vpliva tudi kvaliteta moške celice.

Pikavelika, če si za to, bi se lahko dogovorili in šli skupaj po Circadin tablete na Hrvaško. Kaj praviš?

Pa še nekaj me zanima. Je bila kakšna razlika v počutju in reakcija telesa (jajčnikov) na drug postopek – stimulacija in kasneje punkcija? Ali je bilo isto kot v prvem?

Lep pozdrav

Od kod pa si? Lahko greva skupaj ni problema…..v prvem postopku sem imela 150enot Puregona, v drugem pa le 50 enot več. Punkcija prvič je bila skoraj da brez bolečin, drugič pa je kar bolela ma se je dalo zdržat. Morda pa je kriva tudi stimulacija, da se zarodek ni vgnezdil, malo sem brala tuje članke in ugotovila, da nekje v tujini sploh ne delajo ET 5 dni po punkciji, ampak zarodke zamrznejo in naredijo ET 3 mesece ali 4 mesece kasneje, ko si telo opomore hormoske stimulacije in baje so boljši rezultati glede vgnezditve ter, se otroci rodijo bolj zdravi in z večjo težo. V prvem postopku jajčnikov skoraj da nisem čutila, v drugem pa je kar špikalo. Vse je bilo drugače, s tem da so bili boljši rezultati vsaj glede blastocist, bomo pa videli koliko so sedaj moji pingvini trdoživi in kvalitetni. Ja tudi moški spermiji so zelo pomembni, ma pri nas ni težava v tem, vsi spermiogrami so bili odlični, sem pa mojemu vseeno kupila Astasan. V prvem postopku sva se strogo držala spolne abstinence, kar v drugem nisva, tako da sva dva dni pred punkcijo lepo slončkala in morda je bilo tudi to ok, da so se sprmiji malo obnovili.

Pikavelika, a nisi imela na odpustnici napisano, kakšno blastocisto so ti vstavili? Na moji je sigurno pisalo.

V lj tega ne napišejo, sem šla prav gledat…ne prvič ne drugič, piše samo vstavljena 1 bl, pa da je bil IVF, na peti dan, koliko celic in to je to. Vem pa da v Postojni dobijo prav slikico, mi ne vemo koliko celični so zarodki, pa ko sem vprašala embriologinjo na da ET je rekla, da so različne kvalitete, vse pač blastocist različne kvalitete. Dva imam zamrznjena skupaj in dva posebej. Predvidevam, da jih zamrzujejo glede na kvaliteto, lahko pa da se motim. Kaj pa piše na tvoji odpustnici?

New Report

Close