Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj za boljše celice?

Kaj za boljše celice?

Obiskati še moram samo Karmen za masažo stopal. g.g. si poskusila to masažo?[/quote]

soncek32, a si že obiskala Karmen?

Nisem še.
Razmišljam še o hiperbarični komori 🙂

?
Lahko kaj več razložiš?

Tole sem prebrala: http://www.jana.si/2012/01/kisik-lahko-dela-cudeze/

Pa še nekaj na tujih forumih in pa člankih: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16879108

Hvala za link. Kje pa to izvajajo? Verjetno bom v članku prebrala……..grem brat.

Prehrana ima po moje VELIK vpliv (kakšna in kako je odvisna od posameznika, meni so dejansko manjkale maščobe, ki jih tako blazno odsvetujejo, hormoni pa nastajajo ravno iz maščob!), kot tudi način življenja (zmerna vadba – ne pretiravanje, s katerim največkrat telo samo izčrpamo; in sproščanje z meditacijo, jogo ipd).
Ko sem se sama borila z neplodnostjo, sem prebrala veliko in prišla do zaključkov, da različnim pomagajo različne stvari, kljub temu pa dejansko ne moreš vedeti, kaj je bilo tisto, kar ti je pomagalo.
Ko sem brala tuje forume, so punce pisale tudi o prehrani brez glutena. Baje je intoleranca na gluten oz. prikrita celiakija velik vzrok nepojasnjene neplodnosti ali ponavljajočih se splavov. Nekatere so zanosile par mesecev po tem, ko so prešle na 100% brezglutensko prehrano. V nekaterih državah te dajo testirati na celiakijo, če imaš nepojasnjeno neplodnost. Prav tako je povezana z endometriozo. Velikokrat pa je niti testi ne odkrijejo.
Druge so spet hvalile akupunkturo ali uporabo kitajskih zelišč.
Jaz vem, da ne bi odnehala, dokler ne bi poskusila vsega.
LP

Judy, itak da ima prehrana ZELO velik pomen, pa ne samo pri neplodnosti, ampak pri marsikateri bolezni. Žal v našem zdravstvu še nismo tako daleč, da bi uradna medicina sodelovala z nutricisti in drugimi alternativci. Farmacijski lobi je tako močan in obrača ogromno denarja, zato takšnih ” neumnosti ” ne dovoli. Za njih je bolj donosno, da smo bolni in se filamo z njihovo kemijo.
Izogibanje maščobam je živi nesmisel, saj so telesu nujno potrebene, pa od DOBRIH maščob se ne redimo. Zato jih uživajmo. Največji sovražnik je sladkor, pa bela moka ( po nekaterih teorijah kar vsa žita ). Zanimivo je to, da smo vsi tako pozorni na oglik.hidrate, češ kolk so pomembni, vendar jih je naše telo sposobno pridobiti iz maščob in iz beljakovin ( pa tudi v sadju in zelenjavi jih je tudi zadosti ). Zato je dobro razmisliti, kaj bomo nesli v usta.

Natka01, nisem še šla h Karmen. Nisem je niti poklicala še. Jo bom v prihodnjih dneh.

Po moje ti ne bo žal, če se odločiš.

ibiza,

na hitro odgovorim… če so ti stestirali samo TSH T3 in T4, in če je to v mejah normale ti protiteles ne bodo dali testirat. pojdi jih sama. ženske ki imajo ščitnične hormone “v mejah normale” imajo lahko tudi ščitnična protitelesa. taki pacienti imajo tako imenovan euthyroidism. v testih so ugotovili da pri doziranju prednisona in antikoagulanta (aspirina) tem “evtirotičnim” pacientkam dosegajo precej boljše rezultate uspešnosti IVF napram tistim ki protiteles niso imeli.

pri nas so tudi “meje normale” za TSH v velikem razponu in nikogar sploh ne bo zanimalo kaj dlje če jih imaš tik pod zgornjo mejo recimo, medtem ko lahko v tuji literaturi zasledimo da je idealno imet TSH med 1 in 2. sploh za tiste ki imajo protitelesa.

naši strokovnjaki bi ob tem samo zamahnili z roko.

Po neuspelem postopku zopet prebiram tole temo…
Včeraj sem naročila cink in dhea (mrm), ne vem ali naj še vitamin E? Kolikor
berem so mnenja zelo deljena.
Sedaj sami upam da se mi ne bo vse pomešalo med seboj, čeprav so samo
preh. dopolnila je vsega zelo veliko. (Mg, Q10, Maca, Cellfood, B kompleks,
Rhodiola, Omega 3, pa še Cink in Dhea, upam da ni tole too much )
🙂

Natka01 predlagam, da si kupiš Fertilup, kjer je notri vse kar naj bi dobro vplivalo na žensko plodnost. Težko je jemati vsako posebej, ker ziher kaj premalo ali preveč dobiš… Jaz imam tudi slabe celice, pa sedaj že dva meseca jemljem Fertilup, počutim pa se super. Upam, da bo kakšen rezultat, razen prazne denarnice 🙂

Ampak cena je pa res kar močna. No ja, zdej bom pogoltala kar imam, naslednjič
si pa mogoče res nabavim tole.

Meni je po uspešnem postopku ostalo kar nekaj različnih DHEA (7-keto, kombinirana z vitex agnus castus, navadna mikronizirana) , prodam pod ceno če katero zanima. En paket sem že prej naročila na strani http://www.dhea.com, ostalo kupila v ZDA. Sem bila na počitnicah tam in naredila zalogo za naslednjih x-postopkov, ratalo je pa takoj v naslednjem 🙂 Diagnoza: povišan FSH (starost 36let). Če katero zanima naj pošlje ZS!

oksimoron, iskrene čestitke.
Škoda da se nisi prej javila, jaz bi Dhea takoj vzela, ampak sem ga nekaj dni nazaj naročila.
( upam da takšnega kot ti, da rata…) 🙂
Srečno.

oksimoron=qwertzu, sam se mi ni dalo vmes se prijavljat, pa se je tako izšlo… nič hudega, če je micronized bi moralo biti ok! samo glej, da boš jemala vsaj 3 mesece pred postopkom in potem do punkcije (baje učinki izzvenijo v cca 1 tednu, tako da ne prej nehat), zjutraj oz. dopoldan! Ful držim pesti, ma da rata!!

Tole me je pa nasmejalo.
Začela bom jemati takoj ko dobim, sem že pravi tableto freak.

Jaz sem bila tudi kot ena stara mama, s svojo gajbico tabletk, 3 zjutraj, 1 pred glavnim obrokom, pa 7 po obroku, zvečer še kakšno, smoothie… mož me je malo postrani gledal, ampak me pustil pri miru. No zdaj me pa kar naprej opominja, da naj jem dodatke za nosečnice, čeprav nisem tako pridna kot prej… Še en namig: matični mleček (v ampulah) je kar drag, jaz sem ga dvakrat dobila na straneh a la kuponko, kolektiva itd. za polovično ceno, se kar nekaj prišpara!

Očitno je bil pri nama problem v njem (kljub ICSI). Izvid spermiograma je bil slabši kot pred 2 leti. Kljub vsem vitaminom (sva celo kupila hvaljeni Profertil) pa nič. Razočarana oba v nulo, sploh on.
Zorn mi je spremenil terapijo, namesto Puregona mi je napisal Gonal F ali Menopur ter IMSI.
Zdaj pa razmišljam ali vzeti Gonal F ali Menopur. Bolj se nagibam k slednjemu…

Torej sept. v nov boj (že 4 :-)).

g.g., tudi jaz grem septembra v nov boj…..že četrtič 🙁

Jaz sem imela v prvem postopku Gonal F, pa je blo tko, kot bi se z vodo špikala. Sploh nisem reagirala. Potem so mi predlagali Menopur in lahko rečem da je boljš, ampak do željenega pluska pa še vseeno nisem pršla.

New Report

Close