Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj za boljše celice?

Kaj za boljše celice?

Zdaj že malo sama smetim ‘mojo’ temo ampak vseeno 🙂
Mogoče veste koliko stane samoplačniški spermiogram in pregled pri andrologu? Menda v gkLj Reševih izvidov ne upoštevajo.

Jih upoševajo, ker nama se je takrat tudi mudilo in sva šla k Rešu, pa niso nič komplicirali. Stal je pa okoli 40 evrov. Za pregled pa ne vem.

Super, hvala za info 🙂

Včeraj sem zvedela, da je za boljše celice dobro jemati tudi B kompleks. Vsebuje vse vitamine skupine B in folno kislino, zato folno kislino ni potrebno še posebej jemati. Jaz sem že nabavla.
Sem pa včeraj začela z novim postopkom, imela prvi UZ, foliklov je kar nekaj, so lepo vidni in eden je že kar velik. To me je res prijetno presenetilo, glede na to da ponavadi na prvem UZ pregledu ni bilo nobenega vidnega folikla.

Jaz sem pa že v dvoje :))).

LoniM, iskrene čestitke. Za vse vas, ki vam je uspelo, držim pesti, pa seveda tudi za vse, ki nam še bo.
LoniM, a si pred tem postopkom naredila kakšno spremembo ( v prehrani, pred. dopolnilih )? Pa zanima me, ali športne aktivnosti kaj škodujejo med samim postopkom ( med hormonsko terapijo ) ?

Niti nisem kaj posebej spreminjala, ker že tako in tako spadam bolj med tiste, ki pazijo, kaj dajo v usta. Vegete in podobnih abeced v naši kuhinji nismo nikoli uporabljali, zelenjava, sadje in meso sta večinoma od doma (original sem s kmetov), ajde, banan in ananasa ravno nimamo, ostalo se pa kar najde. Malice si v službo vedno nosim od doma, kruha že tako pojem bolj malo, testenine tudi večinoma polnozrnate, sladicam se nisem odpovedala, je pa res, da jih pojem za vzorec, še najbolj padam na sladoled. Nobeni stvari se nisem v celoti odpovedala, iz enega samega razloga, ker meni to ni noben problem in potem počasi neham jesti večino stvari in se lahko znajdem nazaj v začaranem krogu in bo šla moja krvan slika spet adijo. Od dopolnil matični mleček jemljem že precej časa, vsaj 3 leta, z občasnimi pavzami, zdaj sem jemala samo maco, ampak najmanjšo možno dozo, pa še to le takrat ko sem se spomnila. Moja osebna zdravnica je zadnjič rekla, da če bi bilo dokazano, da dodatki resnično tako zelo pripomorejo k boljšim rezultatom, potem bi jih verjetno predpisovali na recept. Tako pa malo eksperimentiramo, kaj čmo, če ne drugega, si potem lahko rečemo, da smo dale vse od sebe.
Kar se pa rekreacije tiče, sem se začela bremzati že takoj po neuspešnem prvem postopku, se pravi v začetku februarja, ker sama sem po “izobrazbi” trail ultrašica, bolj kot je strmo, bolj sem tam doma, teku po ravnini sem se še najlažje odpovedala, sem pač enostavno začela samo še hoditi. Kolo je kar v redu alternativa : )))
Med samim postopkom pretiravanja ne priporočajo, predvsem zaradi nevarnosti torzije jajčnikov, meni to rundo niti ni pasalo kaj preveč migati, če sem iskrena, prvič sem še kar hribolazila, zdaj pa nobene potrebe. Po punkciji sem pa zdaj šele tretji dan in po pravici povedano, počivanje paše…

Seveda paše počivanje, pa še pripada ti in seveda je tudi priporočljivo.
Jaz sem včeraj začela s prvo dozo hormonov, zato še ne čutim nobenih sprememb. Ker sem pa “skoraj” vedno v gibanju, je čisto normalno da me vleče, v tem času večinoma na kolo. Na kolesu ni nekih hitrih gibov, zato upam, da ne bo nekih težav. Se bom pa izogibala ekstremnih hribov in se držala bolj ravnine.
Pri naslednji kontroli bom vprašala še Gin. kaj meni na temo “športanja”.

Sonček32 v Doblu pride postopek icsi z darovano moško celico in zdravili 5000 eur. Se bom mogla pa kar hitro odločit, ker se tud meni približuje nov cikel…

Kar se pa aktivnosti tiče, pa so tudi meni v Doblu svetovali, da pulz naj ne bi šel nad 130. Očitno samo malo omejene rekreacije pa nič stresa 😉

Bravo LoniM in srečno vsem ostalim 🙂

Jaz sem trenutno na preizkušanju dodatka Fertilup, jemljem ga dober mesec in pol. O rezultatu bom lahko poročala konec leta, ko greva v nov ICSI postopek. To do sedaj še nisem probala, ostalo (maco, matični mleček, itd…) sem že… Nič nisem imela boljši rezultat. Bom pa šla verjetno še na akupunkturo, ki dokazano pomaga, še posebej, če greš med samim postopkom. Brala sem v eni knjigi, pa se ne spomnim naslova. Baje, da so delali neko raziskavo o tem.

sicer nisem bral do konca ker me je že prej vmes zmrazilo ko sem prebral da naši zdravniki pravijo da prehrana ne vpliva…. oh joj prejoj, vprašajte kitty ali miš1 na tem forumu če hrana kaj vpliva. dokle nista te spremenili sta imeli porazne rezultate. hrana zna še kako vplivat. ni nujno da je to pri vas razlog, vendar ko na koncu odpadejo vsi razlogi in so vsi testi BP od vseh skopij in slikanj in krnih testov in ultrazvokov… potem pa bereš kako nekaterim uspe ko dejansko zamenjajo prehrano in potem imajo kvaliteto jajc ko 20-letnice… potem si narediš res plan da na tem nekaj je. bolj brskaš okoli prehrane bolj dobivaš potrdila.

in na koncu imamo tu naše zdravnike ki bodo rekli da to pa že ne, medtem ko v tujini se temu ne smejijo več. tam te vprašajo po prehrani, po akumpukturi, mazaži, jogi… ste to kaj delali že… pri nas ti pa dr. Reš zamahne z roko in reče če ženske v afriki rojevajo nima prehrana nobene veze in če so trojevale med vojno tudi stres nič ne vpliva in če tako nadaljujemo potem precej stvari ne vpliva če pa nekdo drug zanosi… kake klamfe!

seveda vpliva. na enega tako na drugega ne. na vsakega različno. ampaka za te potrošnike hormonskih injekcij in kemije je nekaj tako mazaškega kpot je joga, akumpuktura in bognedaj prehrana pač nepotrebna reč.

jaz bom rekel da počasi več vem od šablonarjev pri nas. futrat ženske z različnimi kombinacijami vdsak IVF tja v nedogled pač ni rešitev. in da še danes isto trdijo medtem ko so jim ženske lepo povedale kaj je pri njih dejansko delovalo je GROZA!

Ravnokar sem dobila info, da so zdravila pri nas cca 1000 eur ceneje kot v Doblu, tako da postopek suma sumarum nekje okoli 4000 eur, če se zdravil akupijo pri nas. Točno bom pa vedla šele pol. Mal še kolebam, ker je to zame še zmer veliko denarja, sam na konc v tisti želji po naraščaju se bom najbrž itak odločla da še enkrat poskusiva…

Tudi jaz verjamem, da je veliko na tem, da je potrebno včasih kaj spremeniti, da se potlej zgodi čudež, ki ga vsi tako težko pričakujemo, pa naj bo to več gibanja, opustitev slabih razvad, sprememba jedilnika, kakšni dodatki ali pa alternativna medicina…vsak pri sebi mora presoditi kaj je zanj in kaj ne. Paše pa takle forum, kjer si lahko izmenjamo različne informacije. Mi bomo naslednjič na meskih in ribicah, pa upam, da mi uspe živce umirit, stres mi ne bo prav nič pomagal:)

stella, dr. reš bi rekel, wah, pulz čez 130, potem nobena profesionalna športnica ne bi zanosila.

ti kar poslušaj Mihaela. človek je vsaj sam bil na istem kot smo mi in ne zamahuje z roko kot robot iz dravelj.

Se strinjam, da prehrana precej vpliva. Na forumu je že dosti napisanega 🙂

Samo za info. samoplačniški spermiogram v gkLj je 100€.

Saj zdravnikom ni treba razlagati kaj počnete v prostem času, kaj jeste in katere filme gledate (jaz sem malo za hec malo za res po trensferju upoštevala nasvet ene ameriške strani in gledala same komedije – s tem naj bi se telo in možgani sprostili in bili bolje pripravljeni na sprejem novega člana… v stilu smejalne terapije)
Jih ne zanima (vsaj velike večine) in si samo mislijo ” te nore babe bi še po trepalnicah okol hodile če bi jim rekli, da pomaga”. Prepustite jim področje na katerega se spoznajo – doze hormonov, UZ, punkcija, transfer, za vse ostalo pa so tukaj forumi, domači in tuji 🙂 in seveda veliko dobre volje, discipline, pozitivnega mišljenja, vse cum grano salis. Ko vam bo uspelo boste vsi zadovoljni, vi in vaš zdravnik, vi pa boste svojo izkušnjo delili na forumu in morda dodali kakšno idejo ostalim sotrpinkam!

No, ja, moja osebna zdravnica je v prvi vrsti moja najboljša prijateljica, njej že lahko povem kaj več kot onim “uradnim”, tistim ne razlagam nič, samo mimogrede kaj pripomnim in čakam na feedback.

Saj zdravnikom ni treba razlagati kaj počnete

Itak da ne, jaz sem se še nekaj časa trudila in jih spraševala za mnenje o tem in onem, vendar sem kmalu ugotovila, da nima smisla. Kot si rekla, za “alternativne” metode so forumi, kjer dobiš odgovor na vsako dilemo oz. vprašanje. Žal je zelo malo ( premalo ) zdravnikov, ki podpirajo in se zavedajo pomembnosti alternativnih metod ( tudi prehrane ). Ampak jaz zelo verjamem, da se bo to nekoč spremenilo, do takrat bom pa čepela na tem forumu in si sama ( z vašo pomočjo ) predpisovala alter.zdravljenje.

Zunaj ti takšne zadeve svetujejo pa še na listu papirja dobiš napisano, sej jim ne poveš kaj počneš in s čim se ukvarjaš, oni že preventivno to povejo 🙂
…med drugim povejo tudi, da je potrebno spiti med 2,5 in 3 litri vode dnevno (dobiš tabelco da kljukaš popite kozarčke ;)), da je priporočljivo jemati folno kislino z dodatki vitaminov, ker imamo ponavadi skoraj vse premalo železa….tud jaz sem ga mela, pa sem bla prepričana, da ne bo tako, sam so mi povedal, da prav vse zadeve samo s prehrano težko vnesemo v telo v zadostnih količinah… tko da nasvetov ti kar nekaj dajo.

Pri nas jaz nisem dobila nobenega takšnega nasveta, u bistvu so mi rekli, da naj tisti dan počivam potlej pa normalno naprej saj to ni nič takega, jaz pa dva dni skor vstat nisem mogla, da ne govorim o tem, da sem še en teden težko na wc hodila… ah

Zdravo,

če ima katera nakčno novo izkušnjo, naj prosim pove mnenje o fertilup.

Hvala

Stella2, odvisno kam greš, jaz sem vse te napotke dobila že pred začetkom postopkov od osebne ginekologinje, takrat ko sem šla po napotnico za neplodnostno, me je hotela poslati tudi na pregled krvi, pa sem slednje zavrnila, ker tega mi redno preverja osebna zdravnica ravno zaradi diagnoze kronične anemije, katera pa se je zadnji dve leti potuhnila, upam, da za vedno.

New Report

Close