Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj za boljše celice?

Kaj za boljše celice?

ninocka res je, sicer sem napisala, da so to carinski stroški ( ne vem kako naj jih sicer imenujem, saj jih zaračuna carinska služba ), kaj točno to je, ne vem točno ( vem le to, da ti tudi poziv, ki ga prejmeš na dom zaračunajo ), je pa verjetno objavljeno na njihovi spletni strani.

LoniM, tega pa nisem vedela, fajn da si nam to povedala.

Punce, zanima me, a ve pijete kavo? Jaz sem jo pred časom nehala, vendar sem imela tako močne glavobole, da sem jo ponovno začela. Nekje sem pa prebrala, da med postopki ni priporočljivo pitje kave.
Zdej pa res ne vem, a je bolj škodliva skodelica kave, ali neznosni glavoboli, ki sem mi lahko vlečejo več dni.

Natka01 hvala za vso pomoč in navodila v zvezi z naročanjem. Neko malenkost sem naročila za začetek, potem pa dalje.
Glede kave, jaz sem jo nehala pit. Sicer je že prej nisem dosti pila, sem pa jo čisto prenehala. Si pa vsak dan popoldan privoščim en capucino iz aparata, doma tako malo za razvajanje. Upam, da to ni tako veliki greh :). Menim, da veliko škode ena kavica nebo naredila, vsaj po tem kaj sem jaz prebrala. Kaj več pa je že vprašljivo.
Lep dan vsem.

Jaz pijem kavo 1x na dan med tednom, za vikend 2x na dan. Pa še to pijem Nescafe 🙂

Kavi se pa jaz nisem (še) odpovedala, to je edina taka razvada, ki jo še imam. Pijem pa takšno iz kafetjere, bolj švoh varianto (ki drugim sploh ni všeč, ker če se vpraša mojo sestro, samo zgleda kot kava), svetlobna leta daleč od turške kave.
Sem pa tudi pristašica bele kave, tiste iz Francka in Kneippa.
PS S svojim (preveč) zdravim načinom življenja sem spravila težo na pod minimum, si uničila krvno sliko, takrat izgubila M, tako da sem z eksperimentiranjem na tem področju že zdavnaj zaključila.

Mislim da se za zdaj tudi jaz ne bom odpovedala kavi, zjutraj spijem eno skodelico bele. Sicer sem iz prehrane izločila vse mogoče; sladkor, vsa žita, mlečne izdelke. Pijem samo vodo, občasno sveže iztisnjene zelenjavne in sadne sokove, pojem ogromno zelenjave in sanja. Kile imam tudi jaz na minimumu, vendar je moja krvna slika odlična ( vsaj nekaj ). Pri zadnjih izvidih sem imela edino pomankanje vitamina B12 ali folne kisline, ki jo redno uživam. Res ne vem zakaj.

soncek32 super da si naročila, upam da boš zadovoljna.

A se za IMSI lahko sama odločiva in doplačava ali morava vseeno upoštevali njihovo odločitev (ne glede na to da midva dava €)?

Hellou bejbe=).. Kako smo?
No da tudi jaz malo prokometiram =).. Tud js sm ena med vami ki pridno papa 10 kapsul na dan heheh=).. Js pijem Maco(kapsule,2/dan),Q10,matični mleček,Vitamin E,selen,Omega 3,Vitamine od A do Ž in folno kislino=) Upam res da bo kej pomagalo sm pa pridna že dva meseca papam.
Me pa zanima kolk je dobro piti te stvari ko si v postopku(od špikanja pa do ET pa mord še pol)?

L.P

Jaz sem skozi tri postopke umetne oploditve prav tako prišla do spoznanja, da imam slabe celice. Partnerjev spermiogram je bil vedno normalen, pri meni pa je bilo narejenih zelo malo raziskav (imela sem edino tablete zaradi povišanega prolaktina), tako da tudi AMH vrednosti ne poznam. Tudi zdravnik mi je rekel, da zaradi moje starosti ne bi preveč zavlačevali s preiskavami in sem tako dokaj hitro prišla do prvega postopka umetne oploditve. Začeli smo nekje s srednjo mero hormonov, pridelali 4 celice (vse štiri so se tudi oplodile) in na 2. dan so mi vstavili dva zarodka. Izid je bil negativen in ker tudi zamrznjenčkov ni bilo sem začela slutiti, da z mojimi jajčnimi celicami ni vse v redu. Začela sem brskati po internetu, še največ po tem forumu in odkrila dieto/prehrano za slabe celice in postopoma sem začela spreminjati svoj jedelnik (vmes so bili tudi nekatera prehranska dopolnila). Po cca 4-ih mesecih sva šla v drugi postopek umetne oploditve (doza hormonov za eno stopnjo višja) in bila pozitivno presenečena nad rezultatom – “pridelala” sva kar 8 celic (in vseh osem se je tudi oplodilo). Bila sem prepričana, da je to tudi (vsaj delno) rezultat spremenjene prehrane. 5. dan, ko sva prišla po zarodek sem bila tako kar malo razočarana, saj naju je počakal zgolj samo eden in še ta je bil bolj slab – zdravnik je rekel, da je lahko bolj počasen v razvoju ali pa že propada. Bilo je slednje in z nosečnostjo ni bilo nič. Razočaranje je bilo dokaj kratkotrajno, saj sem prebrala, da spremenjena prehrana ne učinkuje takoj ampak lahko tudi šele po cca enem letu, tako da sem s tem nadaljevala, dodala sem tudi še nekaj prehranjskim dopolnil, ki jih omenjate, cimet-ingverjev čaj….in ker je bilo pred vrati poletje sem se trudila, da sem jedla (res ogromne količine) zelenjave in sadja, če je bilo le možno iz domačega vrta, drugače pa bio/eko, delala sem si smoothie iz špinače, kopriv, jogurta….kakšna stvar tudi ni bila najbolj okusna, ampak človek potrpi:). Z rekreacijo sem bila malo manj pridna kot sem planirala, vseeno sem pa poskušala biti čim več zunaj na svežem zraku (sprehodi, tek, kakšen hrib, delo na vrtu) in en mesec sem hodila na jogo, potem so bile pa poletne počitnice in ni bilo organiziranih tečajev in sem do jeseni prekinila. Srečno naključje je bilo tudi to, da sem imela poletje brez najmanjšega stresa, lahko bi rekla cca 3-mesečni odklop od vseh skrbi. Tako pripravljena sva šla v avgustu v tretji postopek. Zdravnik mi je spet za eno stopnjo povišal dozo hormonov (v vsakem postopku je tudi zmešal druge vrste hormonov). Statistično gledano je bil rezultat porazen – pridelali smo zgolj 4 celice in oplodila se je (nepričakovano) zgolj ena sama, ki so mi jo drugi dan vstavili. Nekako sem slutila, da tudi tokrat ne bo uspeha, zato sem v naslednjih 14-ih brskala po internetu in raziskovala kaj naj še dodam, da bi izboljšala moje celice….bioenergetik, akopunktura, masaža, dodatne preiskave,……Potem pa je sledilo – mislim, da lahko rečem, da največje presenečenje v mojem življenju – pozitiven test nosečnosti:))). Žal ne znam odgovoriti kaj je bilo odločilno, se pa že neizmerno veselimo novega družinskega člana, ki naj bi se nam pridružil v kratkem.

So opravičujem, če sem se preveč razpisala, ker sem tudi sama cca 3 leta čakala na dve črtici, vem kako se počutite in vas želim vzpodpuditi, da VZTRAJATE, ker sem prepričana, da ste na pravi poti in da vam bo uspelo. SREČNO!

pear, hvala za tvojo zgodbo in iskrene čestitke 🙂

pear, iskrene čestitke za tvoj uspeh. Kot sem že nekje zgoraj napisala, so vaši uspehi vsem nam ( vsaj meni ) močna motivacija za naprej, da vstrajamo in se borimo, do konca. Želim ti vse dobro.

Pear iskrene čestitke tudi z moje strani=) Velko pomeni podpora in besede ostalih sobork. Se strinjam z Natko01 močna motivacija za naprej!!.. Mene je kar strah saj me čaka 5 IVF ICSI na GKLJ , gremo sicer 1x v jeseni. Me pa zanima midva sva naročena na konzilij IVF, mal mi je čudno to zdej nevem al je to nova praksa da morajo parii pridet na konzilij IVF ali pa morda zato ker je zraven še ICSI. Ni mi jasno=/ Mi je pa fanj ker se stvari odvijajo lepo naprej kokr sm si zamislila.

L.P

Punce pozdravljene še z moje strani 🙂

Tudi midva se že lep čas trudiva za prvega otročička, pa zaenkrat še žal neuspešno. Za nama so en neuspešen ICSI in štirje neuspešni IUI postopki. Prvi ICSI je bil delan semenom partneja, vendar ker so po odvzemu iz testosov uspeli pridobiti samo eno seme, pa še ta ni bil plavalec, sva se morala odločiti za darovano seme. Čakalne vrste kakršne so, sva poskušala v tujini z IUI postopki (vmes bil zamenjan darovalec) pa nič… Tokrat razmišljava o še enem samoplačniškem ICSI postopku in bi se res želela dobro pripraviti.

Kot vse ostale se trudim zdravo prehranjevati, gibati, ne biti pod stresom, ne piti alkohola in ne kaditi, uživati razna prehranska dopolnila……pa nič. Prijateljica je obiskovala tudi bioenergetika, ki ji je rekel, da mora uživati samo pirine izdeleke in nič sladkorja in tako naprej in nazaj, pa tudi nič..je rekla en kup matranja kaj vse ne smem, pa brez učinka…tko da še eno dejstvo kako različne stvari različnim pomagajo.

Veliko sem govorila z različnimi zdravniki in laiki in me zanima ali je katera že poskusila z beljakovinsko dieto? Mogoče se bo kateri smešno zdelo ampak pri oplojevanju živali tako pripravljajo samice na oploditev, dobijo baje boljše celice in večje število le teh..

Ker so ti postopki za samoplačnike zelo dragi bi imela še eno vprašanje. Morda veste kje bi kupila Puregon in Orgalutran ali pa Cetrotide čim ceneje? V Avstriji so mi naračunali cca 2000 eur samo za zdravila, me je kar posedlo :S

Čestitke vsem, ki vam ježe uspelo 🙂 take novice so vedno vzpodbudne za vse nas, ki še čakamo na svojo srečo 🙂 in držim pesti za vse, ki se pripravljate na nov postopek, da bo tokrat res zadnji 🙂

Lp

pear čestitke :). Zaradi takih zgodb vstrajamo in upamo. Hvala.

Stella2, na katero kliniki sta v Avstriji? Tudi midva potrebujeva darovano seme in sva tri krat bila na IUI v Avstriji – Kinderwunsch Institut v Doblu, potem pa še enkrat IVF na Češkem. Ker planirava v prihodnje ponovno na Češko bi tudi mene zanimalo kje kupiti zdravila najcenje. V Avstriji so najdražja. Jaz sem jih v prejšnjem postopku kupila nekaj na Češkem, nekaj v lekarni Mariboru. Cene so bile kr primerljive. Bom vesela vsakega napotka v zvezi s tem.

Punce na spletu sem našla tudi nasvet da pomaga kravja sirotka za pit. Ali ima katera izkušnje s tem? Kdaj in koliko se pije?

Stella2, jaz se prehranjujem paleo ( beljakovinsko prehranjevanje ). Počutje je super, če bo pa kaj uspeha, bom pa kmalu videla, že v naslednjem postopku.
Za dosego željenega cilja mi ni noben problem se odpovedati tej in oni hrani, pojesti ta in ona prehranska dopolnila, samo da bo enkrat ratalo…..

Ja v Doblu sva soncek32. Kako to da sta se za naprej odločila za Češko?

Natka01 no, to je fajn slišat, da pozitivno vpliva. Pri paleo, če se ne motim, naj ne bi uporabljal veliko začimb…A uporabljaš samo sol al tudi kaj drugega, samo v manjših količinah?
In se strinjam, da smo prpravljene marsikaj nardit za tisto malo kepico, ki jo potlej držiš v naročju…

Začimbe uporabljam čisto normalno, solim tudi normalno, izogibam se umetnih ojačevalcev okusa (vegeta, kocke ).

Stella2 za Češko sva se določila predvsem zaradi financ in njihovih uspehov. Pa tudi tukaj v MB imajo dosti več izkušenj z Češko in nekako predlagajo vedno tja. Za IUI v Doblu brez zdravil sva dala 750,00 evrov. Na češkem to stane 200 evrov. Samo za primerjavo. Za IVF so mi dejali da zdravila in postopek z darovano moško celico cca 4500 evrov. Točno koliko je tebe stalo? Ne Češkem naju je to prišlo 3.660 evrov. Moram povedat, da klinika in osebje je bilo vedno zelo prijazno in ustrežljivo. Ampak so me dva krat dali na spontan ciklus, tretjič no mi dali Pueregon 50 enot na dan, ker sem vstrajala da bi nekaj spremenili. V vseh treh postopkih mi niso niti enkrat omenili da je kakšna težava z mojimi hormoni, imam nizek AMH, čeprav so ravno oni zahtevali to preiskavo. To so moje izkušnje z njimi.

Jaz imam posvet za nov postopek naslednji mesec, bom videla, če mi bodo dali druge hormone (do zdaj vedno Puregon).
Partnerja sem naročila k andrologu in je naročen konec sept.?! A je možno? 🙂 Moram nekako zrihtati da pride prej na vrsto, če ne bova v postopku šele naslednje leto.

g.g. naj gre samoplačniško, plača in bo mogoče prej na vrsti…

Najboljše ja. Sem tudi na to pomislila 🙂

New Report

Close