Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Kaj za boljše celice?

Kaj za boljše celice?

NWT332 je koda za popust, če bo katera slučajno kaj naročala, velja pa samo za prvo naročilo.

Natka01, welcome to the club 🙂

Hvala za info glede iHerb. Bom verjetno kar tam naročila Cellfood.

Pozdravljena Natka01.
Tudi jaz že brskam po iHerb. Q10 kupuješ tudi dam? Te prosim, če mi lahko točno napišeš kateri izdelek je to.

Q10 vzamem od Doctors Best, 100 mg, 120 tablet, cena 12.95 USD ( 10.06 EUR ).

Punce, jaz bi kupla in pojedla karkoli, samo da rata….

Sem slučajno malo pokukala na ta forum, ki sem ga dve leti skrbno spremljala in bi tako rada pomagala…. jaz sem pred uspešnim postopkom jemala matični mleček s Q10, cellfood, DHEA, žitno travo (wheatgrass), hodila na akupunkturo in refleksno masažo stopal (pa ne h Karmen, se mi zdi da že malo pretiravate z njo, kot da je edina) in se trudila z zdravo prehrano. Diagnoza povišan FSH, drugače vse ok (+starost 36 let). Zdaj sem noseča z dvojčki (se še vedno čudim kako mi je uspelo), prvič sploh nisem prišla do transferja, drugič dva zarodka 3.dan , a se nista prijela. Celic je bilo vedno bolj malo kljub visokim dozam, a v zadnjem postopku se je oplodilo vseh 5! Kaj je pomagalo ne vem, mogoče je bilo pa samo naključje. Sama glede na vse informacije, ki sem jih prebrskala v tem času mislim, da sta največ prispevala akupunktura in DHEA . Aja, zaradi nezrelih celic v prejšnjih postopkih sem se z G dogovorila še za podaljšan HCG – od stopke do punkcije je minilo par ur več kot ponavadi. S tem seveda tvegaš, da folikli popokajo, a pri meni se je izkazalo za pravilen korak.

Z AMH in FSH je pa tako, da zadnji niha in je bolj nezanesljiv pokazatelj (lahko je normalen, pa ima ženska vseeno slabe celice ali obratno), zato če imate normalen FSH, pa postopki vseeno kažejo, da je celic bolj malo in so slabe se morda splača izmeriti še AMH. Lahko pa tudi večkrat izmerite FSH, v adrialab stane cca 15eur. Šteje najslabši rezultat, nažalost.
Če koga zanima malo več lahko prebere v temi DHEA (ko še nisem vedela, kaj me čaka:)
Na dobre celice!!

Natka01 te popolnoma razumem. Ker jaz tudi…
Hvala za namige glede cenejših dodatkov, saj vse skupaj kr nanese na mesec. Moram malo raziskat ta naročila v tujino. Nisem še nič kaj naročevala iz tujine,razen nogometnih klubom za mojega dragega :). Natka01, če bom potrebovala še kakšno informacijo se bom obrnila nate.

Qwertzu, iskrene čestitke. Zaradi vas, ki vam uspe, nam upanje ne ugasne. Želim ti vse dobro.
Za DHEA sem že sama razmišljala da bi ga nabavila, ker je baje fajn kombinacija z Cellfood-om, vendar ne vem kakšno imam vrednost AMH, mogoče bi si res mogla dati testirat. Z masažo tudi začnem, konec meseca, se že veselim. Žitne trave še nimam ( a je to prašek ali tablete ? ), jo bom pa naročila, še danes.

sonček32, tole naročevanje je zelo enostavno in varno, jaz pri njih kupujem že leta, pa še nikoli nisem imela nobeni težav. Pozorna bodi edino na poštnino, da boš označila ta cenejšo, ker je brez veze, da plačuješ ta visoko. Če boš imela pa kakšno dilemo, pa kar vprašaj, saj smo zato kle, da si pomagamo.

Kje pa DHEA naročate?

Zdaj se bomo vse tako nafilale s temi peparati, da bomo jeseni vse zanosile 🙂

Natka, sem našla kar nekaj pšeničnih trav na tvoji strani:

http://www.iherb.com/Wheat-Grass

jaz sem imela v tabletkah, ker je bolj enostavno jest (doza je bila 7 tablet/dan kar je kar veliko). Ima precej ogaben okus in smuthijev z okusom po travi se mi res ni dalo piti. Sem si raje skoraj vsak dan naredila takle smoothie: kefir, banana, zmrznjene borovnice, domač med, cimet. Ful dober in ful zdrav!
Pa še to – nekaterih dodatkov, npr. mace baje ni dobro jemati v času postopka (se neha pred injekcijami), ker uravnavajo hormone, mi pa z injekcijami delamo ravno nasprotno – jih totalno vržemo iz naravnega ciklusa. Po tej logiki bi maca lahko nekoliko zavirala učinek dodanih hormonov, česar pa seveda nočemo! Kakšnih konkretnih dokazov za to ni, se je pa meni zdelo logično, zato tega nisem jemala.

Glede mace sem že slišala, da ni dobro jemati med samim postopkom. Jaz jo bom zdaj čez poletje do jeseni. Upam, da bo vsaj malo pomagala.

Natka01, našla sem si tri stvari, ki bi jih naročila (vitamin E, Q10 in L-arginin). Bi pa te prosila za pomoč, zgoraj si napisala, da pri nakupu nad 24 evrov zaračunajo DDV in carino? To se še kje na koncu naročila doda? Ali je to že v ceni, ki jo vidim ob samem izdelku. Mogoče vprašujem malo neumno, ampak res prvič naročam te stvari izven EU.
Glede mace pa sem jaz prebrala, da naj nebi bila dobra v samem postopku pri puncah z težavami PCO, saj bi naj pospešila delovanje hormonov. Po mojem razmišljanju bi za nas, ki mamo že tako malo oz. slabe celice bila dobra. To je samo moje razmišljanje, tako da ne vem.
Ja upam, da bomo res imele več uspeha z vsemi temi dodatki :).

g.g. naj gre tole iz tvojih ust v “nevemkatera” ušesa

qwertzu, hvala, sem že sama brskala katero naj naročim. Zdej si mi pa ti olajšala delo.
Za Maco se pa strinjam, oziroma sem že nekje brala, da jo med postopkom ni dobro uživati.
No, glede okusa me je pa kar groza, zdej sem imela Maco v prahu, za bruhat, res ne vem, zakaj si nisem tablet naročila. Ampak bom upoštevala nasvet in si naredila smoothie.

Meni pa ravno kapsule niso pasale, tako da jo imam zdaj v prahu. Vse bom ‘požrla’ samo da rata, res…

Jaz jo imam v prahu in si jo mešam z jogurtom. S kapsulami tudi nisem prišla na ti.

soncek32, ti plačaš vrednost, ki jo vidiš. Če je pa vrednost nakupa večja od 24 EUR plačaš DDV in stroške v Sloveniji. Carinska služba ti pošlje obvestilo, da so prejeli paket in te pozivajo, da jim pošlji račun oz. potrdilo nakupa ( lahko po mailu ). Po prejemu računa, ti paket pošljejo na dom in takrat plačaš DDV in ostale stroške.

g.g., jaz sem DHEA gledala na iHerbu, ampak se še nisem odločila ali bi ga kupila ali ne.

Natka01, hvala ti za odgovor. Koliko pa znese ta carina? Torej se mi večkrat splača naročit pod 24 EUR? Ali kako ti to rešuješ?
Jaz maco jemljem tri kapsule zjutraj. Praška nikakor nisem mogla spraviti dol po grlu 🙂

soncek32, če se da raje naročim do 24 Eur, če mi pa ne rata, se pa ne sekiram preveč, ker je še vedno dosti ceneje, kot če bi kupovala pri nas. Za prehranska dopolnila je 8,5 % davek, ostali stroški so pa kr neki, meni so jih nazadnje zaračunali za približno 6 eur + ddv. Glede na to, da je poštnina res smešno nizka ti svetujem manjše nakupe.
Za prvo naročilo s kodo dobiš popust, jaz sem ga izkoristila večkrat, enkrat sem naročila na moje ime, potem na partnerjevo, na starše….zakaj ne bi izkoristili nekaj, kar ponujajo.

Ekola, zdaj vem še čemu se jedo brazilski oreščki, so bogat vir selena.

Carina se pri nas računa samo ob nakupu nad 150€ (všteta tudi poštnina), DDV se pa obračuna nad 24€. Če so ti računali še kaj drugega jih kar vprašaj kaj to je, ker carine pod tem zneskom ni (piše tudi na njihovi strani, tudi sama kupujem stvari izven EU in so mi vedno zraven zaračunali samo DDV, edino v primeru, da sem kupovala na straneh, ki že upoštevajo tudi naš davek, si zraven zaračunajo še stroške obdelave).

New Report

Close