KAJ STORITI!!!!
LP,
Ker newem kam se naj obrnem se se odločil, da bo najboljše po pomoč priskočiti na splet oz. forum.
Skratka moja težava je ta, da sem pred nekaj časa dobil punco z katero sva skupaj že skoraj 5 let z drugim tipom. Vendar pa klub temu, da me je ta dogodek prizadel sem se z njo pomenil ter ji razložil, da če je šlo le za bežno avantur ji bom to odpustil saj mi je v teh petih letih prirasla k srcu tako da je ne bi zamenjal za nič na setu, prav tako pa bi za njo naredil vseeee saj jo ljubim bol kot kar koli drugega, prav tako pa imam občutek da bi lahko bila ona ta z katero bi bil do konca življenja. (za ene mogoče nor, ampak mi res pomeni vse na svetu)
Vendar pa je problem nastal pri pogovoru saj je sama planila v jok ter je jokala 2 dni skup, prav tako pa mi ni mogla pogledat v oči niti nakloniti neke male pozornosti.
ko pa se je le po nekem času skulirala pa je predlagala da ji naj dam vsaj nekaj časa za premislek da si bo lahko odpustila ter mi lahko pogledala v oči, mene pa sedaj bolj boli to čakanje kot pa tista bežna avantura…..
Zdaj me pa zanima vaše mnenje kaj storiti ker sam pa sem mnenja da va tako stvar najlažje prebrodila skupaj ter z pozornostjo en do drugega.
Spoštovani,
prevara nekoga, ki nam je najbližji človek, je ena najbolj bolečih stvari, ki se nam lahko zgodijo. Zlasti če je tako, kot pravite, da vam pomeni vse na svetu in da bi bili lahko z njo do konca življenja. Pripravljeni ste ji bili ponuditi roko in nadaljevati odnos, in lahko si samo predstavljam, kako boleče je bilo šele to, da vas ni mogla pogledati v oči niti se z vami pogovarjati. Seveda se zdaj zdi, kakor da nimate nobene druge izbire kot čakati. Takšno čakanje se lahko zelo vleče, saj v resnici ne veste, ali se bo sploh vrnila v odnos, če pa se bo, ali bo to res scela, ali pa bo napol ostala zunaj njega, kamor jo je ob aferi že odneslo – pa ne nujno z moškim, s katerim vas je prevarala, ampak zunaj vajinega odnosa sploh.
Težko vam je ob vseh teh ugibanjih, ki jim lahko dodam samo še svoja. Imate pa prav, problem, ki je tako boleče zarezal med vaju, bosta lahko rešila samo s pozornostjo drug do drugega – a naj dodam, ta pozornost vsekakor mora na prvem mestu vsebovati iskren pogovor. Ne samo pogovor o tem, da ji vi odpustite in si ona odpusti. Vajina drža, kot ste jo opisali, tu bolj spominja na dobrohotnega očeta, ki zmore skoraj brezpogojno odpuščati, in porednega otroka, ki je nekaj zakrivil. Pomeni, da oče prevzema večjo odgovornost, saj je vendar modrejši, bolj izkušen. Vidva pa sta oba odrasla in za odnos enako odgovorna človeka, najbrž med vama ni tolikšne starostne razlike. Na vašem mestu bi sebe in dekle vprašala – zakaj? Sebe prav gotovo že oblegate s tem vprašanjem, le upate pa lahko, ali vam bo dekle dalo nanj odgovor, ki ga tako želite slišati. Utegne pa biti ta odgovor vsaj tako boleč kot odkritje prevare. Kaj je tisto, kar je iskala pri drugem? Tisto, kar ste vi videli samo kot bežno avanturo (kot moški, ne vem, ali ste tudi vi med njimi, pogosto gledajo na seksualno prevaro), je lahko samo vrh ledene gore – problemov, ki so med vama ostali neizgovorjeni. Kateri bi ti problemi bili, niste napisali in zato vam ne morem dati konkretnejšega odgovora.
Torej, zanesljivo ni edina izbira ta, da čakate, kdaj in kako se bo dekle pripravljeno pogovoriti z vami. Verjamem, da ste v času, odkar ste napisali to pismo, že veliko razmišljali o vajinih petih letih. Morda ste našli kak problem – v tem primeru boste štartali od tam – morda pa se vam zdi, da je bilo vse lepo, kot nebo brez oblačka. To pa je nerealna slika in morda je ta afera skrajni znak,da se bosta začela pogovarjati tudi o manj prijetnih plateh vajinega odnosa, da se bosta zmožna soočiti tudi s konflikti.
To pa vam iskreno želim.