Najdi forum

Imam simpatijo, s katero sva se nekajkrat že dobila, pa me zanima, če se vam zdi čudno, če jo vprašam, če je že imela kakšno zvezo? Kolikor jo poznam in koliko sem izvedel od prijatelja, ki jo pozna, še ni bila v zvezi in tudi z mano je tako. Oba sva stara 23. Želel bi odpreti to temo in morda ji nato prvič povedati, da mi je všeč. Kolega mi je rekel, da “se ne spodobi”, da punco vprašaš o bivših oz. o končanih zvezah, s čimer se ne strinjam, ker se že malo poznava in nisva čista tujca. Ko bi mi (tako vsaj pričakujem) povedla, da še ni imela resne zveze, bi ji tudi jaz povedal, da tudi sam še nisem imel punce, da pa mi je ena zelo všeč… In potem bi jo začel opisovati, najprej čim bolj na splošno, potem pa tako, da bi ji postalo jasno, da govorim o njej. Bi pa to rad izpeljal enkrat, ko bova na samem, brez motečih zunanjih dejavnikov, opazovalcev ali poslušalcev. 😀

Torej hvala že za naprej za vsak komentar glede:
– vašega stališča o tem, da fant vpraša (potencialno punco) o preteklih zvezah po cca 5 “zmenkih”;
– mojega “načrta”, kako ji povedati, da mi je všeč.

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

>  Kolega mi je rekel, da “se ne spodobi”, da punco vprašaš o bivših oz. o končanih zvezah,

Seveda se spodobi oz. je nujno, da se pogovarjata o vsem. Kdaj, boš najbolje sam začutil. Definitivno pa preden bosta skup spala. Namreč, če je punca promiskuitetna, želiš to izvedeti prej, preden se navežeš na njo, zato da jo lažje skenslaš.

> Ko bi mi (tako vsaj pričakujem) povedla, da še ni imela resne zveze, bi ji tudi jaz povedal, da tudi sam še nisem imel punce

Slab načrt. Punco boš samo spravil v nelagoden položaj, kar ti bo zelo zamerila. Pobudo oz. voditeljske sposobnosti moraš pokazati ti, ne ona. Zato boš najprej sam spregovoril o svojih mislih, čustvah in (ne)izkušnjah. In šele nato boš dal njej priložnost, da spregovori o tem.

Pogovor ne sme biti vsiljen, temveč moraš ti poskrbeti, da je punca povezana s tabo in se dobro počuti. Najprej ji razloži, kaj ti pomeni iskrenost in zakaj ti je pomembno, da (prijateljske) odnose gradimo na njej. Vnaprej ji daj vedeti, da če ji je težko govoriti o čemerkoli ali ji je nerodno, se lahko o tem pogovarjata, ko bo pripravljena.

Zame osebno bi takšna tema na vrsto prišla šele potem, ko bi jo vprašal po njenem otroštvu in njenem odnosu z ljudmi, ki so ji blizu (predvsem njenimi starši). Takšen pogovor namreč razkrije človeka do potankosti: njegovo preteklost, sedanjost in prihodnost.

 

 

Moje mnenje (24letna punca) je, da se takšna vprašanja postavljajo kasneje, ko se bolje poznata ali pa sta že v zvezi. O preteklosti je brezveze razglabljati, tudi če si imel več partnerjev, ne rabiš govoriti o številu, niti zakaj je zveza razpadla, če o tem enostavno ne želiš govoriti. Tudi če ni imela resne zveze, je lahko imela kakšnega prijatelja, ali pa koga za avanturo in bi načeloma lahko rekla da še nikoli ni bila v zvezi.

Najbolje je da ji poveš da ti je všeč na tak način da rečeš, da ti še nikoli ni bila nobena tako zelo všeč, da bi se spuščal v resno zvezo, ampak da je na njej nekaj posebnega in res uživaš v druženju z njo in vprašaš če ona mogoče čuti enako. Tukaj vprašanje o bivših fanti nekako ne gre zraven. Ni nujno vsem prijetno govoriti o tem.

Kaj pa če bi tole deklico najprej spoznal, da vidiš, če je res potencialna kandidatka za resno zvezo. Npr. odnos s prijatelji, družino, pogledi na svet,…da vidiš če se res ujameta al ti sam dobro zgleda. Slej ko prej bo pogovor nanesel tudi na bivše partnerje, teli podatki ti pa praktično o njej ne bodo povedali ničesar, razen tega, da ni spoznala pravega, dokler ni spoznala tebe. Če pa bo že pogovor nanesel na to temo – kaj če ti njen odgovor ne bo všeč? Jaz ti predlagam, da pustiš preteklost v preteklosti in gledaš na razvoj vajine zveze

Jaz bi jo najprej ruknu. Potem bi se menil.

Pa kaj ti ni jasno.
Si baba al si dec?

Dej ne ovinkari, ker pri ženska pride v 99% do nesporazuma, ker si one razlagajo vse vedno v najslabšem smislu. Povej da ti je všeč in bi rad vezo nadgradil. Nimaš kej zgubit. Simpatije pa romantiko…. to si pa kar iz glave izbijaj. Ženske pravijo da imajo to rade, pol si jim pa dolgočasen čez pol leta. Večkrat sem se opekel da sem bil prijaze nustrežljiv in čuten pa se nič ni obneslo … potem sem pa spoznal pravo kjer se mi ni blo treba pretvarjat da sem neki boljšega.

Jz mislim, da ne rabis o prejsnih zvezah sprasvat. Kar mata se zdle tice sam vaju in ti svetujem, da ji direkt poves, da ti je usec. Nacin kok ji to povedat je pa odvisn od tega kaksna je ona, naprimer bolj nezna ma rada romantiko al pa pac ne. Vso sreco🙂

ko sem bla stara 22. sva se s sedanjim fantom o tem pogovarjala na prvem zmenku. pa sva po petih letih se vedno skupaj.

Najprej se daj dol potem vprašaj. Če pogrunta, da si virgo mogoče ne bo hotela.

Ojoj fant bivsi in novi ne grejo skupaj. To ne pomeni da se o tem ne pogovarjas ampak ne tlaci to v eno temo se posebej ne da ji tako poves da ti je vsec. Je pa nekdo zgoraj dobro napisal, tak pogovor je treba opravit pred posteljo…nikoli se ne ve.

5 zmenkov in se vedno ne ve da ti je vsec? Kaj cakas? Moja mi je po nekaj mesecih veze povedala: Ves kaj ce me na tistem tretjem zmenku ne bi poljubil na cetrtega sploh sla ne bi. Pa da ne bos rekel vcasih je bila drugace, stara sva 30, skupaj sva pa 4 leta. Vidva imata pa ze celo zbirko zmenkov. Samo 2 opcije imas. Ali si punci grozno vsec ali si pa ze v friendzonu. In tvoj nacin da malo opisujes punco ki ti je vsec in je to pravzaprav ona je strahopeten. Pravi moski pove kaj zeli in se zato ne opravicuje nikomur. Zenske cenijo samozavest (ampak pazi eno je samozavest drugo je po domace naduvanost).

Pelji jo na ta prekleti sesti zmenek in ji povej: “Vsec si mi in rad bi da se med nama zgodi kaj vec, kaj pravis na to?”

Lahko jo pa enostavno nezno poljubis (ne rines jezika do mandljev) namesto objames v slovo po zmenku. Ali lahko to naredis? Signali ki pravijo JA ali NE so tam ampak moski jih ponavadi ne razumemo ker so zenske priblizno tako ocitne kot kameleon na drevesu. Pejta plesat, bos najhitreje videl a imas moznosti ali ne.

Ti pripisem se anekdoto iz studentskih dni. Z eno punco sva sla ene 2x-3x na pijaco in ona mi ob slovesu zacne razlagat da sem ful fajn in da v SLO nima veliko prijateljev (tujka studirala v LJ), je se nekaj hotela dodat, pa sem jo kar sredi stavka ustavil s poljubom, ker nisem imel kaj za zgubit. Ce bi jo v tistem trenutku pustil ta stavek tudi zakljucit ti GARANTIRAM da med nama nikoli ne bi bilo nic, tako pa sva imela fajn poletno avanturco in spomin za stara leta. Pa sem bil na pol poti v friendzone.

 

kam težiš, to se vpraša nazadnje, to je bilo

 

 

planiraj naprej ne nazaj

Stari moj ne sprašuj preveč ker boš padel na rit in ode ti idealizacije nje kot sanjske ženske. Nekatere se fukljajo okrog že od 13 leta. Če je devica tega ne bo znala skriti. Vem jst vse imam odgovore. Stari moj. Če ve kaj je falus pol veš da je že mela. Če ve kaj je od zadi pol veš da je to že delala. Pelji jo en krog v postelji pa ti bo vse jasno.

New Report

Close