Imam simpatijo, s katero sva se nekajkrat že dobila, pa me zanima, če se vam zdi čudno, če jo vprašam, če je že imela kakšno zvezo? Kolikor jo poznam in koliko sem izvedel od prijatelja, ki jo pozna, še ni bila v zvezi in tudi z mano je tako. Oba sva stara 23. Želel bi odpreti to temo in morda ji nato prvič povedati, da mi je všeč. Kolega mi je rekel, da “se ne spodobi”, da punco vprašaš o bivših oz. o končanih zvezah, s čimer se ne strinjam, ker se že malo poznava in nisva čista tujca. Ko bi mi (tako vsaj pričakujem) povedla, da še ni imela resne zveze, bi ji tudi jaz povedal, da tudi sam še nisem imel punce, da pa mi je ena zelo všeč… In potem bi jo začel opisovati, najprej čim bolj na splošno, potem pa tako, da bi ji postalo jasno, da govorim o njej. Bi pa to rad izpeljal enkrat, ko bova na samem, brez motečih zunanjih dejavnikov, opazovalcev ali poslušalcev. 😀

Torej hvala že za naprej za vsak komentar glede:
– vašega stališča o tem, da fant vpraša (potencialno punco) o preteklih zvezah po cca 5 “zmenkih”;
– mojega “načrta”, kako ji povedati, da mi je všeč.

>  Kolega mi je rekel, da “se ne spodobi”, da punco vprašaš o bivših oz. o končanih zvezah,

Seveda se spodobi oz. je nujno, da se pogovarjata o vsem. Kdaj, boš najbolje sam začutil. Definitivno pa preden bosta skup spala. Namreč, če je punca promiskuitetna, želiš to izvedeti prej, preden se navežeš na njo, zato da jo lažje skenslaš.

> Ko bi mi (tako vsaj pričakujem) povedla, da še ni imela resne zveze, bi ji tudi jaz povedal, da tudi sam še nisem imel punce

Slab načrt. Punco boš samo spravil v nelagoden položaj, kar ti bo zelo zamerila. Pobudo oz. voditeljske sposobnosti moraš pokazati ti, ne ona. Zato boš najprej sam spregovoril o svojih mislih, čustvah in (ne)izkušnjah. In šele nato boš dal njej priložnost, da spregovori o tem.

Pogovor ne sme biti vsiljen, temveč moraš ti poskrbeti, da je punca povezana s tabo in se dobro počuti. Najprej ji razloži, kaj ti pomeni iskrenost in zakaj ti je pomembno, da (prijateljske) odnose gradimo na njej. Vnaprej ji daj vedeti, da če ji je težko govoriti o čemerkoli ali ji je nerodno, se lahko o tem pogovarjata, ko bo pripravljena.

Zame osebno bi takšna tema na vrsto prišla šele potem, ko bi jo vprašal po njenem otroštvu in njenem odnosu z ljudmi, ki so ji blizu (predvsem njenimi starši). Takšen pogovor namreč razkrije človeka do potankosti: njegovo preteklost, sedanjost in prihodnost.