Je mogoče ljubiti dva moška hkrati?
Zarja , pametna in razsodna punca si , iz tvojega pisanja je razvidno , da imaš stvari pošlihtane v glavi . Vseeno te bom vprašala. Nočem , da bi bila nesrečna , sama se namreč z načinom tvojega razmišljanja strinjam. Proti kalupom sem v katere nas potiska življenje , ki nam vehementno dovoljuje ljubiti in imeti rad le eno osebo , vseeno pa vprašanje , lahko Mitju zaupaš , da ne bo klonil in te pustil na cedilu, ko bodo tvoja ( vajina ) čustva dosegla vrh in boš potem nesrečna ?
>Saj vem, težim, mogoče ne boš razumel,
O Zarj@, ti nič ne težiš, le daj piši, povej, kar je pa zaupno, pa pojdi v naravo rastlinam povedat in kriči na ves glas. Le naj gre ven, vse kar je za ven. Do ta zadnjega grama in ta zadnjega milimetra.
Si opazila, da nisi nič vprašala? Bravo, stvari jemlješ v svoje roke in jih rešuješ – po svojem trenutno najboljšem prepričanju. Tako se dela. To je dobro. Karkoli narediš z dobrim namenom je dobro.
Z boleznijo je pa tako, da v resnici si bolan dosti prej, predno dobiš vročino, ali te odpeljejo v bolnico. Bolan si v mislih in čustvih. Takrat, ko dobiš vročino gre že za zdravljenje, in če urediš misli je telesno zdravje nujna posledica, ki se zgodi v kratkem.
Mitja ti daje v tem trenutku, to je neizpodbitno, lahko 100% zaupaš v ta trenutek. In ljubezen je vedno samo v sedanjosti v tem trenutku, ne more biti v prihodnosti ali preteklosti. Na tebi je, da preteklost spustiš in odvržeš, tudi ta trenutek boš jutri morala odvreči.
In kaj bo jutri? Jutri bo točno tisto, kar potrebuješ, kar je najbolje zate. Če ti bo uspelo v jutri brez odpadkov današnjega dne, boš jutrišnji dan doživela takšen, kot ti ga je pripravilo življenje ravno zate.
Ali lahko zaupaš življenju? Jaz mu zaupam popolnoma, včasih mi podtakne kakšno težavo, mi vzame kakšnega človeka, drugič pa mi nakloni kaj lepega in mi pošlje drugega človeka. Doslej se je vedno zgodilo ravno tisto, kar je najbolj koristilo mojemu napredku. V tistem trenutku sem sicer mislil, da se mi godi krivica, ko pa gledam nazaj pa razumem, kako zelo dobro in modro mi življenje podstavlja stvari ravno, ko jih najbolj potrebujem. Zato se mu zdaj v celoti prepuščam. Nobene potrebe nimam, da bi zaupal človeku. Oziroma človeku zaupam, da bo vedno ravnal v svoje dobro. (kar pa lahko pomeni tudi, da njegovo ravnanje meni ne bo všeč) Zaupam pa življenju in to popolnoma in zato nisem odvisen od človeka, ampak od življenja. Čutim se popolnoma varnega.
Zarj@ zdaj sem poslušalec, saj veš, naj gre ven…
Vitomir
lej elena, če mene vprašaš (sicer kdo sem jaz da bi me karkoli spraševali, pa vseeno), zarja je posebna v tem, da je “čustveno inteligentna”. Menim, da se pri tem razlikuje od marsikatere, saj se kljub trpljenju ki ga doživlja ob vsem tem dogajanju, ki si ga ni želela – zavestno, ampak se ji je zgodil čisto na čustveni, torej, na najbolj nezavedni in osnovni ravni človeka, kar dobro drži. Razmišlja, je kritična do sebe, sedaj me bo kdo obsojal – poštena do svojega moža, saj s svojim ljubljenim ni kar takoj skočila v posteljo, v njej se dogaja oz. se je dogajal (ne vem na kakšni stopnji sta sedaj) proces več let, to ni kar tako.
Ne da je kaj več, da se ji je to zgodilo, tebi se pač verjetno še ni, a se zagotovo bo…
No, kar pa je lepega pri vsem tem…spoznala je Vitomirja, in mi vsi!
“v resnici mi nisi mar ti, ampak vznemirjenje ki ga občutim ob tem ko te ljubim” (A. de Mello – Žabja molitev)
lp
Priznam, pravila vedno morajo biti in prav je, da se jih držimo.
Nihče ni v partnerskem odnosu popolnoma zadovoljen in vsi se iščemo, preizkušamo. Marsikdo, ne more drugače, kot da gre malce še drugam pogledat. Potem pa ugotovi, da to ni to, ugotovi, da je najboljše in največ tisto, kar ima doma. Če ne bi poizkusil, bi ga še kar vleklo, še vedno mu ne bi bilo jasno. Ko se vrne je čustveno na dnu, razočaran zaradi slabega poskusa, po drugi strani pa poln slabe vesti in krivde. Kakorkoli se sliši čudno, takrat nujno potrebuje naše razumevanje in ljubezen.
Če mu to lahko ponudimo, je takrat zares »naš«, »naš« mnogo bolj, kot je bil kadarkoli do slej. Elena, praviš, da si sprejela partnerja nazaj. S tem dejanjem, si me pa zelo navdušila. Ne samo, da si utrdila vajino vezo, predvsem si pokazala kdo si – vesel sem, da sem lahko v tvoji družbi.
Vitomir
Vedno pišem samo svoje osebno mnenje Zarja. Vprašala si, odgovorila sem ti. Ker se ne poznava v resnici, nima pravice soditi. To sem ti že napisala. Zakaj sem te vprašala, v čem si tako posebna, da ljubiš dva? Zanima me. Nisi mi odgovorila. Škoda. Tvoj odgovor je je obramba, ker se počutiš ogrožena v mojih pisarijah. Zato te zbodejo. Ni panike. Nimam namena špikat ljudi tukaj gori, verjemi, da ne. Vsakomur želim veliko osebne sreče in ljubezni. Zakaj pišeš, da se nimam rada in naj se začnem ceniti, ne vem. Saj me ne poznaš. Lahko ti mirno odpišem, da se imam nadve rada in da se nadve cenim. Sama se nisem nikoli k ničemer prisiljevala. Vesela sem, da sem ženska, da sem še vedno vredna strasti in poželenja marsikoga. Na ljubezen gledam z drugega zornega kota. Načeloma mi je čisto vseeno koliko moških osebkov ljubiš ti in zakaj. Želim ti vso srečo. Jaz osebno zmorem ljubiti samo enega in mu biti zvesta. Ravno zato imam tudi samo eno hčerko, ki ji posvečam vso svojo ljubezen.
Bi ne zmogle ljubiti več, ker bi me to izčrpalo. Tudi druge imam rada, se ve, saj nisem ljudomrzneš. Cenim pa iskrenost, spoštovanje, zaupanje, zvestobo in še marsikaj, pa bi se bralo prežvečeno. Cenim tudi različnost med nami in po pravici ti lahko odkrito napišem, da me nič več ne preseneča. Vedno me ta različnost navdušuje in lahko rečem, da sem srečna, da smo si tako različni. Prav nič manj nisem čustveno inteligentna kot ti, ker ljubim samo enega. Taka sem. V čem si ti boljša od mene, pa mi je koncu koncev veeno. Pa ljubi dva, če to zmoreš. To je tvoja odločitev, ne moja.
Ob vseh komentarjev, ki sem jih tukaj prebrala imam svoje mnenje. Kdo se postavi na tvojo stran in kdo ne, pa komu to pomaga ali pa ne, je koncu koncev čisto vseeno. Zato ni mene nič manj, pa nič več. V dialogu je vedno tako. Ljudje lahko z dialogom samo pridobimo. Sreča se povečuje, žalost pa zmanjša. V dialogu ne gre nikoli zato, kdo je zmagovalec in kdo poraženec. Oba lahko samo pridobita.
To je vse, kar sem ti imela namen napisati.
Hei,… jaz imam tudi isto izkušnjo in še vedno me muči. Pred več kot 2 leti, eno poletje,sem spoznala fanta, ki je kar 7 let starejši od mene, vendar sem se zaljubila vanj. Dobivala sva se bolj redko, saj je on muzikant in je med vikendi igral itd. DOlgo časa sploh nisem vedela na čem sem, saj kot mi je on kasneje rekel, na začetku ni nič čutil. Vendar mi je bilo po enem letu dovolj in sem ga vprašala na čem sva, potem mi je rekel, da sva par in se je zaljubil vame in je nor name. Šla sva skup na izlete na morje itd, vse je bilo zelo lepo, dokler se ni začelo moje novo študijsko leto,saj je on vsak vikend igral na žurkah in sva se malo videla, med tednom nič, pol pa še med vikendi redko, pol pa so se začela moja čustva od novembra dalje ohlajati. Bila sem nastanjena v dijaškem domu, tam smo se vsi družili. Začela sem se družiti tudi s fantom, ki sem ga poznala že od lanskega leta, a se lani nisva družila, ampak se pozdravila in kakšno rekla. Vsak dan smo se kartali, pozneje tudi med vikendi, sva si številki izmenjala in se tu in tam slišala,ampak nič takega ni bilo, no saj iskrice so poskakovale. Pol pa je enkrat plo za stavo, njegov cimer je rekel, da jaz ne upam tam prespati, in valda, če ti kdo reče ne upaš, da delaš potem vse to, da dokažeš nasprotno. Vendar sem pač rekla da bi med obema spala in smo dali 2 postelji skup. Potem se je pa začelo, nekako sem že vse pogrešala, dotike, ljubkovanje itd, mojega fanta pa že dlje nisem videla. Tega fanta sem se začela dotikati, seveda tudi tam kje se ga ne bi smela, sva se poljubila, pol pa je mojo roko odmaknil in rekel, da gre na wc, sem šla tudi jaz, ampak sem si mislila: Ok, to je to in nič ne bo in zdaj bo med nama čudno dalje, ker sem nekaj poskušala. Ko sem prišla s stranišča je nekaj iskal v omari, jaz sem si pa vlegla na posteljo, pol mi je rekel, pridi greva, sem ga sam čudno gledala in mi pokazal kondome. Šla sem z njim in sva se na stranišču dijaškega doma, dol dala. Bilo je lepo, a počutila sem se kot pošast, saj sem prvič prevarala svojega fanta. Še nikoli do zdaj nisem varala in nikoli kasneje nisem. Moj fant je čutil, da sem drugačna in da sem se oddaljevala od njega. Potem sem mu eno soboto napisala, da je najbolje, da je konec, saj bi rada marsikaj dala skoz, kar je on že dal. Nisem mu povedala za prevaro, saj mi je rekel, da če greva narazen, niti prijatelja več ne bova, on pa mi ni bil le fant ampak tudi prijatelj za dobre nasvete in nisem ga želela izgubiti, kaj šele da bi mu za prevaro povedala. Čeprav je sumil na tistega fanta, a sem rekla, da ni nobenega fanta. No in takrat sem začela hoditi s tem fantom, bivši tega ni vedel. Bilo je lepo, res lepo…dala sem mu vedeti, da še nekaj čutim do bivšega in da bo bivši vedno del mene, saj sem z njim prvič imela spolne odnose. Vmes sem se še kaj slišala z bivšim in sva šla na kako pijačko, vendar prisežem, nič ni bilo med nama, vendar mi je nehče vdrl v računalnik in videl kaj sem si z kom pisala, ter temu sedanjemu poslal pogovore, on je pobesnel in sva se skregala,a sva bila skup ko sem mu pojasnila zakaj je tak bilo. Saj sem mu rekla že na začetku, da jaz bivšega nočem izgubiti kot prijatelja, ker mu lahko veliko povem on pa mi svetuje. Vse je bilo vredu, a je res ta drugi bil preveč ljubosumen na vsakega fanta, ki mi je prišel v bližino. Cel čas sem morala z njim biti mu pisariti smse na vsakem koraku, če nisva bila skup. Čeprav sva se znala zaradi ljubosumnosti ogromno prepirati, sva se pa v postelji dobro razumela, znala sva se zadovoljiti. Komaj sem čakala, da bova spet. Preden sem šla na prakso smo na štuku meli prekmursko gibanico, in tam je bil s kolegi, z mano pa zelo malo, pol ko sem se razjezila in mislila, da z mano ne upa pred svojo družbo, je prišel moj sošolec in njegov sošolec, smo malo plesali nejmu se pa na telefon nisem oglašala. Pol sem tam sedela, in je prišel k meni. Videla sem, da že komaj stoji, sem mu rekla pridi greva, je rekel da bo on do konca…pa je prišel sošolec do mene in rekel, da bi njegov sošolec rad plesal z mano, itd, takoj ko je fant to slišal, se je postavil poleg kot berlinski zid in me tam objemal, kaj češ bom jaz z drugim plesala če on tam. Pol me vabil plesat in nisem htela iti, pol sva vseeno šla, prosil je skupino Blue planet, da zaigrajo pesem Marina od Prlajvega kazališta. Pol sva se objemala in poljubljala, ter šla domov. Prišel je trenutek slovesa, saj se 2 tedna ne bova videla, zaradi moje prakse, jokala sva ogromno. med prakso je pa bil zelo ljubosumen, namreč če sva si zvečer pisala in sem zaspala, pa mu več nsiem pisala je postal ljubosumen, spet nisem vedela kaj naj. Ko sem prišla v mb sem komaj čakala da ga vidim, a ga tisti vikend nisem, saj ga je kolega zezal, da kao greta v portorož on pa njemu nazaj, da kao ne upa, in pol sta šla na pijačo v portorož. Potem sva bila skupaj neprestano 2 tedna, še za vikend. Bilo je tako lepo…in prišla je njegova dvo-mesečna praksa. Mislim, da je to slovo bilo najtežje od vseh, jokala sva oba kot dež. Imela sem ga in imam ga še vedno zelo rada. Malo kdaj je prišel, no in ko je prišel za lampijončke je spet bil raje s kolegi, spet sva bila samo ponoči skup, drugi dan pa je šel domov. No in po dolgem času sem se spet začela malo več z bivšim slišati…vendar nič kaj, da bi sii pisala kake prepovedane stvari. Prišlo je do meseca junija, ko sem izvedela, da je moj brat doma, s katerim nisva v dobrih odnosih in takrat sem se temu fantu zelo malo oglašala itd, in j enjemu prekipelo, pa sva šla narazen. Jaz sem se pa kasneje začela nazaj z bivšim dobivati. Tisti fant mi je še dalje pisal in rekel da bi rad da znova poskusiva, pol sem pa jaz rekla ne.
In sva se z bivšim spet ujela, ter sva skup. Venndar, kot da me je nekaj še vedno vleklo k ovemu fantu, saj sva itak preko računalnika končala :(, in sem mu začela pisariti, nisem več vedela kaj čutim, bila sem noraaa…je to možno, da ljubiš dve osebi????? hjoj…hotela sem ga videti itd…vendar mu je spet nehče poslal moje pogovore z bivšim in se je razjezil ter pisal bivšemu. En dan mi je pol ta fant pisal ki sem ga v mb mela, da lahko pride v mb, saj ima nek sestanek s profesorjem o diplomi. Sem rekla, ok. No drugi dan po delu, me ful bolela glava in sem klicala zdajšnjega, da grem s šihta pa direkt spat, on pa bil na pijači s kolegom (kao), pol me klical ta fant, sem mu htela reči naj ne pride zaradi glavobola, a sem si mislila, zdaj če je v mb si vzamem nekaj minut. Pride ta fant v sobo, jaz medtem maile pogledam, pride še tisti zdajšnji. in bila je kriza nad krizo, nisem vedela kaj naj rečem, saj je ta fant povedal vse mojemu. brez besed sem bila…zemlja odpri se…hotela sem obema pojasniti in enemu sem, vendar komaj drugi dan.Tistega fanta pa več nisem videla in se slišala z njim. Sedaj sem še vedno s tem fantom, ki sem ga pred več kot 2 leti spoznala. A me je dober mesec nazaj začelo spet to mučiti, mislim na tega fanta, pa čeprav mi je skoraj vse pokvaril. Ne vem kaj je hotel takrat: je hotel mogoče: – da bi pred sedanjim, povedala, da želim biti z njim(drugim fantom) in bi bilo ok; -da bi pred sedanjim povedala, da želim biti z tem drugim fantom, on pa bi me potem po domače povedano ZAJEBAL in mi rekel pojdi v rit. ali ap da bi bila sama???????pojma nimam kaj je želel. Rada bi vedela, muči me, da ne vem če ima kakšno, ljubosumna sem…LJUBIM OBA, ne vem kako je to mogoče. Danes ima ta fant rojstni dan, najraje bi mu pisala, a so mi kolegice rekle, da naj mu ne pišem, ker se mogoče še ni ohladil in bi lahko kaj zdajšnjemu fantu spet pisal. Je pa res, da sem bila baje prva temu fantu, s katerim več nisem in sem takrat na wc-u, to mi je povedal prvič šele po 6 mescih zveze, do takrat mi je le enkrat rekel:vsaka punca bi bila ponosna nase, saj je to moja dobra lastnost. zmedena sem in ne vem kaj naj storim…jojjjjjjjjjj…pomagajte mi
Jezus, tebi se pa dogaja.
Si kot barcica, ki jo vetrc premetava na vse konce, sama pa nima pojma, kam sploh pluje in kam bi rada plula.
Vsi 3 niste pripravljeni za resno zvezo: namesto ljubezni se raje custveno izsiljujete, manipulirate, varate, se jajcate s temi mejli, si podtikate lazi, se pretvarjate – res imas veliko energije. Kaj je to za ena veza, kjer ti ne ves, s kom bi bila, ne ves niti, kaj te na enem in na drugem privlaci, rada bi bila z obema, pa spet …
Zmeda na kubik. Strzeni se, punca. Sploh vidis se kaj drugega kot fante?
Ma glej, s tistim sva šla tak narazno preko neta…in nisva dodobra razčistila…sploh ne mislim na fante tolko kolko ti misliš…v taki situaciji sem se prvič znašla…nimam veliko izkušenj s fanti…vendar sta ta dva prviva s katerima sem sploh mela splone odnose in tudi edina. In mogoče me tudi to malo mede, da sem pri obema doživela drugo izkušnjo…in na vsakega gledam drugače in z vsakim je že pogovor drugačen…
Eden je ful ljubosumen, tretiral te je kot psa (dobesedno te je imel na kratki vrvici), ti pa v njem vidiš veliko ljubezen – tuki mi neki ne stima. Pri tebi. Ne toliko to, da tako nezrelo in nespostljivo obnasanje prenasas, kot to, da ti sploh ne klikne, kako zelo motece in napacno je taksno obnasdanje.
Sploh ne ves, kaj bi rada – kako lahko zacnes vezo z enim, potem se pa vrnes k drugemu, pa zopet prekines, se das dol s prvim …
Pozdravljena “Zmedena89”!
Tukaj bi morda kdo rekel, če si želiš v življenju dobro, nekaj vrednega, dobrega. Prepričan sem, da bi odgovorila pritrdilno, a kaj ko se mi vse tako zapleta, da postajam zmedena in ne vem več kaj in kako… Hmm…
Sedaj si vpeta v vse to kar opisuješ, kaj pa bi videla, če vsaj v mislih stopiš na balkon in gledaš z njega na ulico in tam vidiš to dogajanje, ki se dogaja nekomu drugemu. Dovoli si to narediti. Opazuješ, gledaš na dogodek, ki se te ne tiče. Kaj vidiš- (ne doživljaš), kaj vidiš, kaj slišiš?
Kakšno vidiš tisto punco, (morda odločno, ve kaj hoče, stvari ima osmišljene, se drogira, se ne drogira, je delovna, ni delovna…) kakšno vidiš s tega balkona?
No, po tvojem odpisu pa, če želiš, še morda kaj več!
Mir in vse dobro ti želim.
Če sem iskrena res ne vem. Ampak vseeno hvala za nasvete, res me je imel tisti na vrvici in sem dolgo to prenašala, vendar sem kasneje obupala nad tem. Sem srečna v ljubezni s sedanjim fantom, vendar me je vseeno mučilo, rabila sem nekoga, da mi pove svoje iskreno mišljenje o vsem tem. Hvala ti ZivelaPomlad, da si mi odprla oči glede tega razmišljanja…
D.P.- hvala za nasvet, rada bi še kaj o vsem tem dorekla. Če bi se to dogajalo komu drugemu, bi mu dala isti nasvet, kot ga dajejo meni, vendar je drugačen občutek, če si sam v tem ali pa če le opazuješ.
Odgovor je v tem primeru po mojem mnenju precej enostaven in ni potrebe po kompliciranju in “izumljanju tople vode”.
Prvega ljubiš (v to nisem prepričan), v dugega pa si zaljubljena (zatreskana).
Ne enači ljubezen in zaljubljenost. Drugo te (lahko) udari v momentu in ima večinoma dokaj omejen rok trajanja, medtem ko je ljubezen lahko le plod dolgotrajnejšega skupnega življenja (pa naj bo to ljubezen v karkoli, ne zgolj v ljudi).
lp
Jaz te ne obsojam, ubistvu te občudujem, da si se ob takih čustvih zadržala in da si vseeno razmišljala o posledicah (večina ljudi pri taki situaciji omaga). Ravno to, kar se je tebi zgodilo se bojim, da se bo kdaj meni, oziroma mojemu partnerju. Vem, da ne moreš ravno vplivati na čustva, lahko pa vplivaš na dejanja.
Mislim, da je tvoja odločitev, da ostaneš pri možu pravilna, vendar upam, da ne boš zaradi sodelavca preveč čustveno trpela. Ti pa nekaj svetuje: mislim, da bi morala povedati svojemu možu, da bi rada več dotikov, poljubov, topline..mogoče bi ga tudi ti kdaj, ko pride iz službe lahko objela pa poljubila. Če ti rabiš več tega, moraš tudi ti začeti to prva početi. Mogoče je tvojmu možu dovolj že tvoja bližina in ne potrebuje tega v taki meri kot ti, zato mu moraš to pokazat.
Ja, no, zmedena89 je odprla 4 leta staro temo, torej je njena tezava dokaj sveza.
Moje mnenje je, da bi morala s tistim ljubosumnezem takoj prekinit VSE stike, brez kakrsnega razciscevanja. Ce sta koncala “preko neta”, pac sta, zdaj ni nobene potrebe po pogrevanju ze 10x pregrete juhe.
Drugo pa je, ce ti na podzavestni ravni ugaja, da se kao “bori” za te in s tem, ko ostajata v kontaktih, samo sprejemas to nikoli dokoncano igro. Tud ni fer do tvojega sedanjega. Plus izkusnje kazejo, da nehat ne znas s fantom, zato je bolje ne obdrzat stikov z bivsim, ker zlahka zapades v prejsnji odnos.
Ja, to temo sem odprla zato, ker se mi to na sveže dogaja.
Hmm, ni se šlo za to, da ne bi znala nehat s fantom, ampak sem bila zelo navezana na bivšega fanta in so mi zelo dobro prišli njegovi nasveti in pogovor, svetoval mi je glede študija in nasploh o vsem, je pač starejši nekaj let od mene in ima več izkušenj. Tisti, ki pa je bil ljubosumen, pa je verjetno htel, da bi ostala sama, ko mu je vse to šel povedat oz. sploh ne vem kaj je bil njegov cilj, da bi se k njemu vrnila ali da bi ostala sama, takrat, ko je vse mojemu fantu povedal in sta me oba obiskala. S tem ljubosumnežem nisem več v kontaktih od meseca julija, nekaj časa je vztrajal, dokler mu nisem rekla, da res ne moreva več biti skupaj. Kasneje, pa sem spet jaz htela nekaj in mogoče bi bilo kaj nazaj, vendar je spet dobil tisti mail od neke osebe [email protected] in se je razjezil, ter vse povedal mojemu fantu. Res pa je tudi da sem mu v nedeljo zaželela vse najboljše za rojstni dan, on pa se mi je zahvalil, in to je vse.