Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Izvid – MR

Izvid – MR

Pozdravjeni, prosim za razlago izvida:

Križni vezi levega kolena sta ohranjeni. Prekinitve kolateralnih vezi ni videti Ligament patele je ohranjen, patelofemoralno je videti hondromalacijo patelarnega hrustanca druge stopnje  več v srednjem notranjem delu s suprapatelarnim izlivom, tu je videti nepopolno rupturo oatelarnega hrustanca. Lateralni meniskus je ohranjen, v področju medialnega tudi ni videti rupture. Videti je postkontuzijski edem v področju srednjega dela medialnega kondila levega femurja brez vidne pomembne hondralne lezije, manjši izliv v levo koleno.

Mnenje: Hondromalacija patelarnega hrustanca druge stopnje, postkontuzijski edem medialnega kondila levega femurja.

Imela sem MR levega kolena, imam bolečine tudi v desnem, a so manj pogoste. Lepo prosim za razlago in nasvet. V kolikor priporočate pregled pri ortopedu … bi prosila za nasvet, katerega ortopeda priporočate, specialista za kolena?

Hvala in lep pozdrav.

 

Spoštovani!
Gre za poškodbo hrustanca pod pogačico in udarnino na notranji strani kolena. Operacija zaenkrat ni potrebna, lahko pridete na pregled k meni, opcija je tudi aplikacijo hialuronske kisline v koleno, moral bi videti izvid in slike. Lahko tudi poskusite s tabletami Glukozamina, ali pa Kolagen in hialuronska kislina (Active Move).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close