Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Izvid hematoloških preiskav

Izvid hematoloških preiskav

V dopisu ste navedli, da ste v zadnjih letih imeli več težav in bolezni, sedaj imate ugotovljeno še ITP (imunsko trombocitopenijo). Sedanja visoka vrednost MPV je (po mnenju hematologa)prehoden nepomemben izvid. Ttudi ostali laboratorijski izvidi ne kažejo na stanje pri katerem bi bilo potrebno zdravniško ukrepati. Slabo spanje je morda samo posledica stresnih vplivov. Glede nadaljnjega zdravljenja ravnajte se po navodilih hematologa in psihiatrra (slabo spanje).

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Živjo!

Zanima me, če me je zaradi odstopajočih vrednosti na izvidu potrebno skrbeti, je potrebna mogoče ponovna kontrola krvi čez nekaj časa ali lahko ostanem mirna..
Izvid kaže povečane vrednosti:

levkociti : 10,1
MCV : 98
MCH : se ne spomnim številke, ampak povečan sorazmerno z MCV

Hvala za odgovor in lp!

Število levkocitov je na zgornji meji normalnih vrednosti. MCV je rahlo zvišana vrednost in kaže na blago povečan povprečni volumen rdečih krvničk, kar kaže na živahno obnavljanje krvi, na prizadetost jeter, itd.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Hvala za odgovor!

Menite, da bi bili potrebni še jetrni testi ali pa vsaj kontrola čez nekaj časa?

Lp

S kontrolnim pregledom krvi se ne mudi. Vsekakor je pregled “jetrnih” testov indiciran.

Pozdravljeni!
Zadnji dve leti zapored sem si kot samoplačnik dala pregledati kri.
Zadnji rezultati (ki so bili skoraj enaki tudi prejšnje leto; torej večinoma višje vrednosti od normalnih):

MCV – 100
MCH – 34
B12 – 96.71
LDL-holesterol 1.9
Železo – 33.4

Stara sem 30 let, v zadnjem letu nisem zaužila nič alkohola, niti nikoli prej skoraj nič. Nimam nobenih večjih zdravstvenih težav.
Ali imam razlog za zaskrbljenost?
Najlepša hvala za odgovor!

Živijo!

Prvo moram povedati da sem bila nekaj tednov nazaj odpuščena iz bolnišnice Petra Držaja. Imam neke probleme z žilami in podobno.
Stvar je pa pač v tem, dobila sem izvide, ki pa mi niso ravno najbolj jasni.
HEMOGRAM: MCV 94.7, MCH 32.1, Eo 0,8.

BIOKEMIJA: alb 47; a-1 3,6; a-2 9,5; gama 14, cel.prot. 86, prot.86

Naslednje poudarjeno je: močno patološki izvidi imunoseroloških preiskav ANA 1:360, velikolisasta, U1RNP 1.32, krioglobulini 3195 (mežana krioglobulinemija), P-ANCA MPO nad 320, RNP 70 K3, RNP A1, Ro 52,3

Dg.: Progresivna dispena
Šum nad arterijo subklavijo levo
Patološki izvidi imunoseroloških preiskav.

Mi to lahko kdo razloži, lepo prosim, hvala

Živijo!

Prvo moram povedati da sem bila nekaj tednov nazaj odpuščena iz bolnišnice Petra Držaja. Imam neke probleme z žilami in podobno.
Stvar je pa pač v tem, dobila sem izvide, ki pa mi niso ravno najbolj jasni.
HEMOGRAM: MCV 94.7, MCH 32.1, Eo 0,8.

BIOKEMIJA: alb 47; a-1 3,6; a-2 9,5; gama 14, cel.prot. 86, prot.86

Naslednje poudarjeno je: močno patološki izvidi imunoseroloških preiskav ANA 1:360, velikolisasta, U1RNP 1.32, krioglobulini 3195 (mežana krioglobulinemija), P-ANCA MPO nad 320, RNP 70 K3, RNP A1, Ro 52,3

Dg.: Progresivna dispena
Šum nad arterijo subklavijo levo
Patološki izvidi imunoseroloških preiskav.

Mi to lahko kdo razloži, lepo prosim, hvala

Glede na vsebino vašega dopisa domnevam, da ste bili hospitalizirani na Revmatološki kliniki v bolnišnici dr. P. Držaja. Tam so pri vas ugotovili bolezensko spremenjene izvide imunoseroloških preiskav. Domnevam, da so vam tudi dali ustrezna navodila (kontrolni pregled pri revmatologu, ki vas je zdravil in navodila za način zdravljenja). Ugotovili so tudi,da imate težave pri dihanju, niso(?) pa ugotovili vzroka. Morda so bili mnenja, da morate še na pregled k pulmologu. Zaradi ugotovitve šuma pod levo podključnično žilo boste verjetno vabljeni tudi na pregled pri kardiologu.

biokemične preiskave ( KKS)
RBC 4.51
HGB 160
HCT 0.461
MCV 102H (svetlo sivo obarvano)
MCH 35.3HH (temno obarvano)
MCHC 347
RDW 12.2

PLT 205
MPV 9.2

so izvidi vredu?

test

Pozdravljeni, zanima me ali naj pripisujem kak poseben pomen povišanim oz znižanim vrednostim krvne preiskave ali so to le standardna odstopanja:

K-Trombociti: 393 (140 – 340)
MPV: 5,6 (7.8 -11)

Stara sem 19 let.

Hvala za odgovor in lp

Kaj na izvidu pomeni K-sr in vrednost tega 27

K-sr je kratica za “sedimentacija krvi”. Normalne vrednosti so do 15. Vrednosti nad to številko kažejo na prisotnost vnetja. (angina, prehlad, vnetje ledvičnih čašic, itd.

Že odgovoril

Pozdravljeni,
tudi jaz bi Vas prosila za razlago pregleda krvi na šolskem zdravniškem pregledu:
Stara 24, 170 cm in 57 kg.
Hemoglobin: 82
Hematokrit: 0,28
MCV: 61,6
MCH: 18,0
MCHC: 292

Ostale vrednosti so vredeu.

Lep pozdrav,
Mateja

Pozdravljeni!

Zanimajo me izvidi, ki sem jih opravil na zdravniškem pregledu, ker so mi naročili, da se morem zglasiti pri svojemu zdravniku, ker so odstopanja.
ITM = 34.5
SR= 2
L=8.2
E= 5.18
Hb=160
Tr= 238
glukoza=4.6
AST= 0.58
ALT= 0.84
gama GT=0.53
sečnina =5.5
kreatinin=94
holesterol= 5.8
LDL= 3.1
HDL=0.7
trigliceridi=4.5

Hvala za odgovore!

LP,
Anton

Spoštovani,

vljudno prosim za razlago izvida:
S-Holesterol 5,6
S-HDL 2,26
S-LDL 3,51
S-Trigliceridi 0,49

Najlepša hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

verjetno je pomemben tudi podatek o telesni teži: tehtam 50kg pri višini 165 in stara sem 45 let.

Najlepša hvala

HDL je nadpovprečno visok, kar je zelo ugodno. Nekoliko sta povišani vrednosti LDL in celokupnega holesterola. Ker izgleda, da ni prisoten noben drugi dejavnik tveganja bi priporočil samo “zdrav način življenja”

New Report

Close