Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Izvid hematoloških preiskav

Izvid hematoloških preiskav

Odgovor že posredovan

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Omenili ste da je MPV znižan brez pomena če so trombociti v normalni vrednosti, zanima me moja krvna slika kjer je vse v redu razen:

K-Trombociti 351
MPV 6.4

Slabo počutje, zaspanost, slab spomin in koncentracija se že vlečejo kr nekaj časa a brez vzroka. Imam pa pogoste bronhitise. Stara 24, trenutno nisem v stresnem obdobju

Število trombocitov je rahlo nad zgornjo mejo normale in vrednost MPV je rahlo pod mejo normale. Z navedenima izvidoma ne morem nikakor razložiti najti razlage za vaše sedanje težave. Ste izključili malokrvnost ali oslabelo delovanje ščitnice?

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni! Zanima me samo kaj lahko kažejo povečani S-kreatinin, imam ga 116, piše na izvidu blago povišan, normalno od 40-106, to ni prvič, lani sem ga imel tudi 113

Ali mi lahko prosim razložite izvid.
K-LEVKOCITI (6,2)
K-ERITROCITI (5,06)
K-HEMOGLOBIN (168)
K-HEMATOKRIT (0,490)
K-MCV (96,0)H
K-MCHC (31,1)H
K-TROMBOCITI (228)

K-SR (21)H

S,K,A,P-GLUKOZA (6,6)H
S-AST (GOT) (0,50)
S-ALT (GPT) (0,78)H
S-GAMA GT (0,64)
S-HOLESTEROL (6,69)H
S-TRIGLICERIDI (2,19)H

Potem mi pa na izvidu piše:
K76.9 Bolezen jeter, neopredeljena
E78.5 Hiperlipidemija, neopredeljena

Kaj pomenijo tudi ti izrazi neopredeljeni…..

Hvala v naprej!

Spoštovani!

Že 20 let se zdravim za artritisom. Stara sem 54 let. Imam zdravilo Methotrexat, Folacin. Pred dvema letoma sem poleg Methotrexata jedla tudi Movalis. Zdravila so imela stranski učinek in zaradi slabih jetrnih testov (krvna preizkava in UZ) sem morala prekinila s temi zdravili. Vmes sem jemala Reshodin, ki pa mi ni nič pomagal. Zato so mi ponovno uvedli Methotrexat in Folacin saj so se jetrni testi v tem času izboljšali in so bili v redu.
Zanima me, ali se pri spremembah na jetrih to vedno vidi v krvni sliki ali je bolj sigurno z UZ. Sedaj hodim na 2 meseca v laboratorij. Še to, ne pijem, ne kadim. Prosim za razlago mojih laboratorijskih izvidov.

Hematološke preizkave:
SR 8
K-Lkci 4,34
K-Erci 4,56
K-Hb 145
K-Ht 0,407
MCV 89,3
MCH 31,8
MCHC 356
K-T 179

Dif.kr.slika
nevtr. Lkci 57,8%
Limgociti 29,3%
Monociti 9,4%
Eoz. Lkci 3,0%
Baz. Lkci 0,5%

Analizator
Erotrociti 8/uL
Levkociti 20/uL
Bakterije 15/Ul

Vidno polje – mikroskop
Eritrociti 1
Levkociti 4

Biokemijske preiskave
S-CRP 6
S-AST (GOT) 0,41
S-ALT (GPT) 0,68
S- GT 0,42
S-alk. fosfataza 1,14
S-sečnina (urea) 4,5
S-kreatin 75
S-urat (sečna k.) 314
Ocena GF >60

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Prizadetost jeter ugotovimo s pregledom krvi (AST, ALT, gama-GT)bolj natančno kot z UZ pregledom jeter, s katerim pa natančno ugotavljamo spremembe anatomije organa.
Laboratoriojski izvidi so v normalnih mejah.

Pozdravljeni,

Opravila sem letni pregled krvi. Zanima me, če je izvid vredu, zato prosim za razlago.

Hematološke preiskave:
RBC 4,24
HGB 129
HCT 0,388
MCV 91,5
MCH 30,5
MCHC 333
RDW 11,7
PLT 251
MPV 6,9
NE 63,9
LY 24,8
MO 9,6
EO 1,4
BA 0,3
NE# 2,7
LY# 1,1
MO# 0,4
EO# 0,1
BA0

S_Sečnina 5,2
S-Kreatinin 58
S-Urat 187

Hvala in lep pozdrav

V sedanjih laboratorjih vpisujejo rezultate preiskav na obrazcih, na katerih so za vsako snov vnesene normalne vrednosti. Morda ste taki obrazec dobili tudi vi. Sem pogledal obrazec, ki ga imamo v naši službi. Vsi izvidi, ki ste mi sporočili, so v normalnih mejah, nekateri skoraj na meji. Bodite brez skrbi.

Pozdravljeni,

Danes sem prejel laboratorijski izvid, ki sem ga opravljal za službo.

Ga. doktor me je poslala na dodatni odvzem krvi in urina, zaradi naslednjih treh odstopanj.

K-SR – H 39,
K-LEVKOCITI – H 12,72

ter

U- PROTEINI – H 1

Kaj je tukaj narobe? Ali je možno, da so takšna odstopanja, ker sem dobra 2 tedna imel vnetje ledvic? Pa se mogoče še niso dobro pozdravla?

Hvala za odgovor.

lp
B

Pozdravljeni,

Mi lahko obrazložite naslednja odstopanja na mojem laboratorijskem izvidu za službo?

K- SR H 39
K- LEVKOCITI H 12,72

U- PROTEINI H 1

Ali je to lahko povezano z vnetjem ledvic, ki sem jih prebolel slab teden pred preiskavam krvi in urina?

lp
B

Še vedno se niste povsem pozdravili, zato imate sedimentacijo, levkocite in proteine visoke. Morali boste ponovno na pregled čez nekaj tednov.

Lp

Odgovor je naveden zfgoraj. Upam, da ste že šli na kontrolo in, da so izvidi normalni.

Spoštovani,
sem onkološki bolnik, v maju 2010 operiralna z dotalno odstranitvijo ščitnice zaradi papiralnega karcinoma. Sem na zavornem zdravljenju z Eltiroxom.
Po pregledu krvi je prišlo do rahlih odstopanj, zato vas prosim za vaše mnenje:
-rezulltati izvida – odstopanja:
-sedimentacija 17
K-trombociti 347
-S-holesterol 3.70
-S-trigliceridi 0,41

Predvsem me zanima vaše mnenje glede odstopanja trombocitov, ki so povišani glede na orientalske vrednosti( 140-340) in ali bi po vašem mnenju bilo že potrebno zdravljenje z aspirinom za redčenje krvi?
Kaj menite glede znižanega holesterola in trigliceridov?

Število trombocitov je “premalo” nad zgornjo mejo, da bi na osnovi enega izvida priporočil antiagregacijsko preventivo.Naj vas ne skrbita nizke vrednosti maščob v krvi. Srtečno.

Pozdravljeni!

Prosim za pojasnilo teh izvidov;
K-LEVKOCITI 10
K-ERITROCITI 4,24
K-HEMOGLOBIN 129
K-HT 0,374
K-MCV 88
K-MCH 30,4
K-MCHC 344
K-TROMBOCITI 361
Biokemijske preiskave;
S-CRP 10,5

Lep pozdrav,Maja Petek.

Če ste izpisali izvide z laboratorijskega obrazca, ki je v rabi v večini laboratorijev v Sloveniji in imaa navedene meje normalnih izvidov, ste lahko ugotovili, da so navedeni izvidi normalni razen trombocitov, ki so “za las” povišani (kar je nepomembno) in CRP, ki je rahlo povišan, vendar premalo, da bi lahko posumili na hujšo bolezen.

Pozdravljeni,

Zanima me nekaj glede hemograma in sicer vrednost MPV.
Težave s trombociti imam že od otroštva in sice imam zmeraj nizke vrednosti, ki se gibljejo od 35 do 70. MPV pa je zmeraj malo čez 11 (malo nad zgornjo mejo). Postavili so mi diagnozo ITP. Kakšnih posebnih problemov nimam. Pred kratkih sem bila na manjši operaciji, pred tem pa sem dobila tudi zdravilo IV zaradi možnosti krvavitev – preventivno (Novoseven). Po operaciji je bila vrednost MPV povišana na 16,1 pa tudi trombociti so malo narasli. Zanima me zakaj je MPV tako narastel in kaj to pomeni?

Lep pozdrav,

Tanja

Pozdravljeni!

Imam povecan secni kreatinin,zato me zanima kako se najbolje zdraviti in kako huda je ta oblika bolezni???

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem opravila hematološko preiskavo, kjer so bile vrednosti K-eri 4,5, MCH 32, MCV 94. Sedimentacija 4 in ostale vrednosti vse v meji normale. Pogledala sem krvne preiskave za leta nazaj in sicer leta 2006 in leta 2009. Vsakič so bile zgoraj omenjene vrenosti enake (oziroma enkrat K-eri= 4,5 MCH 33, MCV 95 in sed 8). Zanima me ali ti izvidi kažejo na kakšno sistemsko bolezen. Večkrat imam tudi težave s kratkoročnim spominom in koncentracijo, skoraj nobeno noč ne spim v kosu. Lani sem imela spontani splav v 5 tednu nosečnosti. V tem času sem imela tudi zelo občutljive dlesni in sem le s težavo pojedla cel obrok in pa rahlo povišano temperaturo 37,3 do 37,5. Stara sem 30 let. V začetku dvajsetih sem imela težave z bulimijo (cca 6 let). Najlepša hvala za odgovor!

New Report

Close