Izobraževanje o prehrani – terapevti
Pozdravljeni!
Zanima me, ali se je kje v Sloveniji mogoče izobraževati o prehrani, nutricionizmu,… v smislu pomoči drugim ljudem. Delam na področju prehrane dojenčkov in malčkov, sem visokoizobražena, nimam pa medicinske strokovne izobrazbe. Rada bi v tej smeri nadaljevala, toda veliko bolj me zanimajo izobraževanja v smeri aleternativne medicine. Če imate pri roki kako dobro povezavo, ime, naslov, smer, kam se obrniti, kje raziskovati te možnosti, se zelo priporočam.
Hvala ker ste z nami. Redno spremljam vaše delo na forumu in menim, da je za mnoge od nas neprecenljivo!
Upal sem, da se bo z informacijamo oglasil kdo od obiskovalcev foruma.
Malo me je v vašem pismu tudi zmedlo to, da enkrat govorite o izobraževanju o prehrani, potem pa, da vas zanima alternativna medicina.
Lahko svetujete o prehrani, pa niste zdravilec. Če pa mislite postati zdravilec, pa še malo počakajte. Ko bo zaživel zakono zdravilstvu, se bo pojavilo veliko ponudnikov izobraževanj.
LP
Ne vem, ali je naziv nutricist kjerkoli zaščiten. Mogoče v Italiji ali VB. Pri nas vsekakor ni, in taki se lahko imenuje vsak. Verjetno je tudi v sami vedi več smeri, zato se boste morali odločiti, katera smer (učitelj, šola) vam ustreza.
Res vam ne morem konkretneje pomagati, morali boste sami raziksovati, kar pa je z internetom zelo enostavno.
LP