Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVG + Pgd postopek v LJ

IVG + Pgd postopek v LJ

naročena na postopek marca 2012 :)))).A je še katera z mano?

Hej mene tudi zanima ali je tukaj še kakšna, ki je v postopku IVF+PGD saj naju to namreč v bližnji prihodnosti čaka pa bi želela kakšno osebno izkušnjo slišat, sama nikogar ne poznam, ki bi imel take težave kot midva…

Punce drage moje, uspelo nama je!!!
03.08.2012 se je nama rodila sonček najnega življenja, po postopku IVF+PGD!!! Ne obupajte, čudeža se dogajajo!!!

Čestitam Anadiana!!!

Anadiana najprej iskrene cestitke!!!

Glede na to da ni veliko kandidatk za ivf pgd postopek bi te prosila ali se te da tudi bolj privat kontaktirati, da bi podelila svoje dragocene izkusnje, saj me je vsega kar naju caka precej strah…

Zdravo punce,

je mogoče še katera, ki je v 2014 v postopku IVF PGD?

Midva sva prenašalca CF-ja, zato morajo teste narediti v Rimu. Za zdaj sva opravila večino pregledov – čakam še na UZ in test hormonov v naslednjih dveh tednih. Pa na kontrolo na ginekologiji so me konec marca naročili. Če prav razumem, gredo ti izvidi potem na konzilij – ne potrebujeva še česa drugega opraviti? Kdaj pa se naredi teste za prenosljive spolne bolezni?

Ima mogoče katera email naslov rimskega laboratorija, da se že kar v naprej pripravim, če jih bo treba kaj kontaktirati?

Srečno vsem skupaj!

Izgleda da sva sami – vsaj na forumu 🙂

Midva imava marca spermiogram in prvi pregled- posvet pri ginekologinji. Potem pa vse dalje…

Še vedno pa čakam da me dr. Writzl obvesti, ali pride pri nas Rim sploh v poštev – je že mesec dni, pa še ni bilo odgovora. Pri nas pa gre za zelo redek sindrom, ki ga pri nas še ni bilo 🙁

za teste prenosljivih bolezni pa sem slišala, da bi jin naj pred postopkom naredli, nisem pa 100%

Pozdravljeni

Zanima me kako dolgo se čaka na pgd.postopek.Marca bo pri nama dve leti odkar sva začela s prvo preiskavo v Lj.
Oktobra 2015 sva dala kri za pregled sond in do sedaj še še ni nič zgodilo oz.ko pokličem pravijo,da je še v preiskavi.

Hvala za kakeršno koli informacijo!

Pozdravljeni,

je mogoče katera tukaj v postopku ivf. Kaj konkretno se pogovarja v predavalnici stare porodnišnice v Lj pogovor s pari. Dobila sva namreč termine za pogovor pred postopkom.

Hvala za informacije.

Zdravo!

Tudi midva s partnerjem čakava na PGD postopek v Ljubljani. Genetski posvet sva imela decembra 23, spermiogram, psihologa ter oddajo krvi na genetiki sva opravila do konca februarja 24, ginekologinja z Leonišča pa nama bo vse skupaj precej zavlekla, saj imam drugi pregled (ko pravi, da mi bo dala zeleno luč za ivf), šele junija. Zanima me, kako gre ostalim, ki ste trenutno vpletene v te postopke? Sara84, kako napredujeta vidva?

Šele ob prebiranju tega foruma sem izvedela, da naj bi zarodke, za katere so potrebne molekularne preiskave, pošiljali v Rim. Vendar so objave na tem forumu kar stare, tako da me zanima, če to še velja? Ali morda zdaj molekularne preiskave opravljajo tudi v Ljubljani, kaj veste?

Zdi se mi, da sem dobila s strani genetike premalo informacij glede vsega skupaj. Pa še vse je bilo online ali pa preko telefona – ničesar v papirni obliki. Ginekologinja z Leonišča je hotela videti sklep, ki naj bi ga dobila z genetike, vendar jaz tega sklepa nisem dobila – samo soglasje ter dva vprašalnika (glede prehrane in psihološkega zdravja). Ko pa sem sestro Bernardo povprašala po tem sklepu, ni bilo nobenega odgovora. Tako da bodo kakršnekoli informacije dobrodošle.

Upam, da mi uspe malce obuditi to temo, da bomo tiste, ki smo trenutno v tem zosu, videle kakšna je trenutna situacija na tem področju.

Lep pozdrav! 🙂

Živjo,

tudi mene zanima, če ima katera bolj sveže info glede PGD postopka. Jerica lahko prosim malo opišeš glede vajinih dosedanjih korakov, predvsem me zanima kaj sta imela ‘online’ ter glede posveta pri psihologu ? Kako je to izgledalo oz. kaj ste se tam pogovarjali ?

Midva sva namreč imela posvet na genetiki, nato je bil na podlagi tega pogovora konzilij, ki je odobril IVF PGT in potem sem šla v postopek. Dobila sva za podpisat soglasje za sam PGD, nisva pa bila pri psihologu, niti nisva dobila kakšnih vprašalnikov. Glede tega kdaj lahko pričakujeva izvide genetike pa so mi čisto na splošno rekli, da traja zelo različno, menda do 3 mesece…

Če začnem na začetku: meni so na Onkološkem inštitutu potrdili mutacijo na BRCA2 genu in mi predlagali, naj se v primeru načrtovanja nosečnosti obrneva na Klinični inštitut za genomsko medicino. Z genetikom iz KIGM pa sva nato imela online posvet (to je bilo decembra). Konzilija iz genetike sploh ni omenjal, dal pa mi je tel. št. sestre Bernarde. Od nje sem dobila navodila, da moram jaz na ginekološki pregled, partner na spermiogram, skupaj h psihologu, ter da morata moj partner in moja mama (od katere sem podedovala genetsko mutacijo) na genetiko oddati kri za negativno in pozitivno kontrolo. Po pošti pa sem dobila kontakte, pri katerih se naročiva, ter tista dva vprašalnika in soglasje za PGD. Jaz praga genetike še nisem prestopila.

Ginekologinja me je po prvem pregledu (marca) poslala še na odvzem krvi za pregled hormonov, na naslednjem pregledu (junija) pa naj bi mi dala zeleno luč, in zatem naj bi šlo to na konzilij (ginekološki?). Ko mi da še konzilij zeleno luč, pa dobim nadaljnja navodila z genetike.

Psihologinja je bila super. Vzela si je čas da nama je podrobno obrazložila postopke, ki naju čakajo. Ob tem je poudarjala pomembnost dobrega psihičnega stanja ob prenosu zarodke ter podpore partnerja. Skratka ne gre za ocenjevanje ampak bolj za podporo 🙂

Mentos, če prav razumem potem vidva zdaj čakata rezultate genetike in potem gresta v vse to? Al kako je s tem, glede na to da si napisala, da si po konziliju šla v postopek? A sta slučajno vse te preglede kar preskočila? 😅 Pa še to, sta po konziliju na genetiki dobila sklep ali pa karkoli drugega v roke?

Hvala za odgovor!

Aha pri nama je drugace. Za naju je to ze 4. ivf. Prvi trije postopki so bili “navadni”, potem pa so naju poslali se na genetske teste in pri meni odkrili nepravilnost. Sledil je pogovor na genetiki, kjer smo se zmenili za PGT. To mnenje je slo na ginekologijo, kjer je bil konzilij in so potrdili PGT, ki so ga zdaj v 4. postopku naredili. Jaz zdaj ze cakam rezultate biopsije zarodkov, ce bo kateri ok za prenos (to naj bi trajalo do 3 mesece).

Vidva sta potem se bolj “na zacetku”, pri nama so bili spermiogrami, hormonski testi, histero itd… narejeni ze prej, ker sva zdaj ze 5. leto v tem.

Mhm potem imava povsem različni situaciji. Tudi meni so rekli da zarodke pogledajo v cca. 3 mesecih, upam da to drži. Koliko časa pa si čakala od konzilija do postopka?

Cca 4 mesece po konziliju sem sla v postopek. Ampak vse skupaj od kar so naju usmerili na genetiko oz. so naju sploh dali testirat, pa potem tisti testi trajajo sto let, pa posvet, konzilij, itd… je pa minilo vec kot 1 leto vmes od zadnjega postopka do tega.

Ok, hvala. Upam, da se vama zdaj končno stvari obrnejo na bolje!

Pozdravljene.

Se pridržujem debati. Za mano je IVF-ICSI postopek, ki se je žal zaključil z znotrajmatrnično smrtjo. Po obdukciji in genetski preiskavi, so ugotovili, da sem nosilka kromosomske napake (ni povezana s smrtjo sinčka, vendar bi imel hud dermatitis, mame prenašamo, sinčki zbolijo) in svetovali so mi PGD. V Lj imam še en zamrznjen embrion in verjetno se bo tega dalo pregledati. In če ima to kromosomsko napako, bova morala iti v nov postopek…

In koliko časa se čaka na prvi pregled z genetiko? Danes sem prosilo osebno ginekologinjo za napotnico. In če sem prav razumela, mora njihovo mnenje iti na konzilij na odobritev za pregled embriona. Te preiskave delajo v LJ ali jih pošiljajo še v tujino?

Za vsak odgovor se zahvaljujem

New Report

Close