Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVG + Pgd postopek v LJ

IVG + Pgd postopek v LJ

Lepo pozdravljene!

Ali katera iz med vas čaka na postopek IVF + PGD v Ljubljani? Zanima me, če imate bilo katero informacijo, kdaj naj bi ta postopek sploh začeli izvajati? Res me zanima, kdaj naj bi pričeli, glede na to, da vse že stoji 1 leto.

ja jaz imam Dr zdaj februarja,mož je že imel androloga,jaz pa en pregled in hormonski pregled.kaj pa sledi pa nimam pojma.Midva nimava nikakršnih težav z neplodnostjo(imava dva otroka).Odločila sva se za to pot,ker ima najin sin mišično obolenje in oba sva nosilca tega gena.Ali morda kdo ve kaj več o postopku,kako vse to poteka.Ali je odvzem jajčec res tako boleč kot ene pišejo?Kar koli,prosim

Lp Lord!

Če sem te prav razumela, ti komaj preglede daješ skozi. Jaz imam vse to že narejeno (odobren konzilj) samo zeleno luč čakam iz genetike, da pričnejo delat ta postopek (neki problemi z mikroskopom). Meni so po 3 ss ugotovili mozaicizem nizke stopnje, tako, da sva se z možem odločila za ta postopek.
O postopku IVF+ PGD boš veliko izvedela, če malo pogledaš nazaj na to temo – o tem so punce veliko pisale. Jaz osebno ti o tem ne morem kaj dosti povedati, ker čakam na prvi ivf+pgd že od marca 2009 (odobren konzilj za ta postopek). Srčno upam, da bo to steklo v tem letu, ker drugače bom začela razmišlati da greva v MB – me leta preganjajo. A si v LJ ali v MB???

Ostale PGD- jevke, kje ste??? Ali res ni nobene???

V MB smo pravkar začeli s postopkom ICSI+PGD. Marca imamo predvideno punkcijo.
Za LJ mislim da še vedno nimajo mikroskopa, najboljše pa je, da to pokličete tja in se pozanimate.

Lp Mateja,
a veš, da se tudi meni dozdeva, da ga sploh nimajo, čeprav sestra na genetiki govori da je ter da se genetiki morajo še naučiti delati z njim – tak odgovor sem jez dobila decembra. Mene to ni najbolj prepričalo – kaj pa vem??? Mogoče bi pa morala prositi Kitty za pomoč, če lahko v imenu društva vpraša na čemu je stvar.
Mateja, a te lahko vprašam, koliko časa si potrebovala v MB, da si prišla do postopka (mislim od pregledov do odobritve postopka in končno do samega postopka)? Če ni skrivnost mi lahko zaupaš h kateremu dr. hodiš ali mi lahko svetuješ h komu naj greva (imam vse izvide)?

A ja pa še to koga lahko vprašam za informacije kako to gre v Mb (sestra , koordinator)?? Mogoče veš?? Hvala

Pokličeš na to številko: 02 321 24 60 od 10. do 15. ure, ga. Suzana je zelo prijazna in ti bo vse povedla in razložila. Midva sva imela prvi pregled maja 09. Dlje je trajalo, ker so morali zbrat dovolj parov, da so lahko naredili skupino. Če boš morda šla v MB, bi blo fajn, da čimprej pokličeš in se dogovoriš, ker bi te morda lahko dali k naši skupini, če kateremu paru nebi uspelo prvič. 🙂

Hvala za informacijo, sem poklicala v MB, ga. Suzana mi je svetovala naj se vpišem k Dr. Vilmi Kovač, kako naprej pa mi bo ona povedala. Full prijazna ta gospa Suzana, mi je prav moralo dvignila. Mogoče veš kaj o tej dr.Kovač, jo pohvalijo – ali grem v dobre roke???? Thanks še enkrat.

Ja, dr. Kovačeva vodi ta postopek in je prava stokovnjakinja. Zelo vredu gospa! 😉 Vodi tudi moj postopek PGD. 🙂

Pozdravljene,

kaj pa je to icsi + pgd?

Sama sem v prvem postopku in so mi zapisali ivf+icsi.

Hvala za pojasnilo.

Tanci 22

ICSI postopek tak najbrž poznaš. 🙂 PGD postopek je pa predimplantacijsa genetska diagnostika. To je za tiste, ki imajo kakšne genske napake.

sem se zatipkala-predimplantacijska genetska diagnostika

Ja pri nama morajo oplojena jajčeca poslati v Rim(PGD) in to se baje ful čaka.A mislite,da bi lahko jaz prešaltala v Maribor?V tej Ljubljanski sem sam slabe stvari doživljala(pa ne po njihovi krivdi,da nebo pomote)

Tudi jaz sem se mislila prešaltati v Mb, pa me je današnji drugi tel. inf. pogovor za Mb kar postavil na realna tla (vse izvide bi morala delati še enkrat pri dr. Kovačevi), tako, da bom pustila pri miru in bom ostala kar v LJ (čakala bom na zeleno luč). Žal ni vse tako lepo kot se zdi na prvi pogled ampak bodimo optimistične in mislimo na najbolje za nas.
Draga Lord upam, da se boš pravilno odločila kaj boš naredila.

Kotončica, zdravo!

Imam enak problem kot ti, tudi mi2 sva naredila že vse preiskave, konzilij je odobril IVF, čakava samo še na genetiko. Res nisem nič klicala tja, ker se je komaj sedaj iztekel polletni rok, v katerem naj bi prispeli izvidi iz Rima, sem pa začela malo brskati po netu in našla ta tvoj post. Drži, kar praviš, to o mikroskopu sem jaz prvič slišala pred dobrim letom dni od zdravnice na ginek. kliniki, ko sem o tem spraševala na genetiki, so se pa kar malo izmikali. Zgleda da res vse stoji, pa mene tudi že počasi malo živcira vse skupaj…

Sem pa kar malo šokirana, da je treba skozi ves postopek še enkrat, če se želiš prestavit v MB. Saj izvid je izvid, ali? To je lahko samo pri nas…

LP

Lepo pozdravljena Nedeljka!
Popolnoma te razumem, da te že pošteno vse živcira s tem PGD postopkom, saj je mene tudi. Vendar se je v tem mesecu in pol kar nekaj informacij spremenilo.
Jaz sem v januarju/februarju kar intenzivno začela “težiti” na genetiko in na leonišče-ginekologijo, kjer so mi povedali, da PGD postopke že delajo samo odvisno za kateri mesec si planirana. Jaz sem po besedah sestre Bernarde planirana za april, seveda sem pa za citogenetiko-zarodke mi pregledajo v Lj in ne v Rimu.
Kar se tiče Rima pa imam informacije, da je problem v prevozniku zarodkov (DHL) v Rim in ZAVAROVALNICO- ta ne krije prevoza z drugimi prevozniki.
DHL ne zagotavlja vedno pravočasne dostave v Rim (ko so zarodki stari 3 dni, ti jih pošljejo v Rim in če ti ta dan pade na vikend ali praznik, pridejo v Rim le ti komaj v ponedeljek), zato so genetiki sprožili postopek z zavarovalnico, da se to uredi in, da se v takih primerih krije stroške drugega prevoznika.Vmes pa so vse postopke z Rimom ustavili. Jaz bi na tvojem mestu začela klicariti na genetiko, da ti povejo kaj je v resnici problem. Ti samo vprašaj po sestri Bernardi in se lepo pogovori z njo- full je fajn in boš vsaj približno vedela, pri čem si. Samo vztrajaj in kliči, jaz sem isto delala ta mesec.

Glede MB pa so mi povedali, da moram vse postopke narediti na novo in nato čakati na njihove konzilje – gin. in gen. Tako, da premisli, kaj se ti splača in kaj ne. Si spet ob 1 leto. Jaz toliko časa nimam, me malo že lovijo leta, jih imam že 35. Če pa v Lj do jeseni ne bo nič s postopkom, bom pa “verjetno” razmislila, da greva v Mb.

Nedeljka kaj naj ti rečem, upajva na najboljše, da se bo obrnilo nam v prid to leto. Kaj praviš ???

LP, kotončica

Aha, takšna je torej ta reč… No, vsaj PGD delajo, torej se je vsaj to premaknilo, če bi še to stalo, res ne vem… Glede Rima pa kot praviš čista štala, razmišljam, da bi kar Peterlinu en mejl napisala, saj se mora pogovarjat z mano, če me zanima. Pri nama sicer ne gre za to, da bi se nama ekstremno mudilo, je pa res, da IVF+PGD zna trajat. Sploh pri nama, ker pač “vse poti vodijo v Rim”…

To z MB se mi zdi katastrofa, ne rečem, da bi človek šel v drugo državo, ne pa v drugo mesto… Sicer pa tako ali tako ne vem, če bi zmogla vse to še enkrat od začetka. Najbolj sem bila vesela, ko sva zaključila s preiskavami na GK in dala kri na genetiki. Zraven tega sem imela skoraj istočasno še operacijo mioma, pa se je nabralo kar preveč vsega… Pa saj veš sama kako je s temi postopki: malo si nervozna ti, malo ima sestra slab dan, pa se človek hitro vpraša, kaj mu je tega treba…

Kakorkoli, jaz res upam, da se bojo zmigali in boš aprila že v postopku. Pa da bom tudi jaz kaj vzpodbudnega izvedela od Peterlina.

LP

Ja Nedeljka zgleda, da se bomo vse načakale in sicer tiste, ki ste za Rim (molekularna genetika ) in te, ki smo za v LJ (citogenetika), vse smo v istem šmornu. Če pogledaš samo nas, ki smo za v Lj (za nas ne rabijo nikamor vozit naše zarodke), pa ta PGD sploh ne deluje tako kot bi moral, ma kje pa ste ve za Rim. Človeka kar žalost prime.
Ti kar pošlji mejl Peterlinu, pomojem ti bo odgovoril. Super dr je, kar se jaz spomnim. Bila pa sva samo enkrat pri njemu in smo se lepo pogovorili o tem postopku in kaj nas vse čaka itd. Prosila bi te, če lahko napišeš njegov melj, jaz ga sploh nimam in nikoli ne veš, kdaj ga lahko rabiš.
Glede MB je pa tako, kot sem ti povedala. Žalostno in resnično. Ti verjamem, da se je težko odločiti, da bi šla še enkrat skozi vse postopke. Res prideš v dilemo kaj narediti. Iti ali ne iti v MB, kaj če bi prišla v tem času že v LJ na vrsto.

Jaz srčno upam, da bom aprila res na vrsti za postopek, da ne bo prišlo kaj vmes. Medtem pa sva na vezi, da si izmenjamo informacije. Drži se!

Lp kotončica

Pozdravljene!

PGD v Lj. laufa s polno paro! 🙂

Srečno!

StevardesaP, me veseli in vso srečo tebi, ki si že v postopku, če sem prav razumela.

Tudi jaz sem se lotila klicarjenja tja in čeprav so postopki stekli, se je pri meni zakompliciralo z birokracijo. Ni druge, kot da ponovim, kar so že pred leti pisale ženske na tem forumu: težit, klicarit, gnjavit, spraševat, pa če je treba 100x na dan poklicat, druge možnosti očitno na genetiki ni. Ne rečem, da je vsak primer problematičen, ampak na vsake toliko pa očitno rado gre kaj narobe v organizacijskem smislu.

Stanje pri meni pa je trenutno takšno, da pred jesenjo na postopek ne morem računati, čeprav bi se brez nepotrebne zamude lahko že začel… Nima smisla razlagati, kako sem bila razočarana, ko sem to izvedela. Zaenkrat torej čakam, čez 2 meseca pa bom spet visela na telefonu…

Upam, da bom na tem forumu prebrala čim več dobrih novic iz PGD postopkov, bom potem tudi sama lažje šla v vse skupaj, ko bo čas za to…

LP

Živjo, punce,

sem nova na forumu.
S partnerjem sva v postopku PGD. Decembra 2009 so najin dnk in ostale potrebne papirje poslali na kliniko v Rim, tako da sva sedaj v tem 6-mesečnem obdobju, ko čakava na rezultate. Ravno danes sem govorila z ga. Bernardo iz genetike in je preverila, če so SLUČAJNO rezultati že prispeli, pa seveda še niso. Računava, da bodo znani junija. Bom seveda še večkrat klicala in preverila, ker sem že izgubila nekaj zaupanja vanje, namreč septembra 2009 sva dobila odobreno s strani konzilija in isti dan nama je bilo obljubljeno, da bodo poslali zadeve naprej v Rim, dejansko pa so jih poslali šele konec decembra, se pravi, s tri mesečno zamudo! In to zato, ker je bila ena od sester, zadolžena za pošiljanje, na bolniški.
Me zanima, če je tukaj kakšna, ki je pred kratkim dobila zeleno luč iz Rima?
Koliko časa potem še traja, da se začne odvijat naprej s tabletami, injekcijami?

Hvala,
ursikarr

New Report

Close