Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVG + Pgd postopek v LJ

IVG + Pgd postopek v LJ

jaz sem imela danes punkcijo: 29 celic!!!! upam, da me bo drugi teden pričakal kakšen lep zdrav zarodek. transfer imam 15.12., ko ima moja hčerka rojstni dan. pred 5 leti je bil to zame najleši dan, upam da bomo letošnjega ohranili tudi v tako lepem spominu 🙂
anadiana, kaj imaš lepe novičke za nas? poročaj!!!

lpt

Tina, bravo, odlično si to zrihtala, držim pesti za jutri in vse do plusa!!!

LP

Punce drage moje!
NOSEČA SEM!!!! In to iz prvega poskusa IVF + PGD!
2 testa sem si prej naredila doma, v 7 in 10 dnevu in oba negativna… Potem v 12 dnevu, krvni test je pokazal da sem noseča, tako da vam svetujem, ne se mučiti brezveze, ker samo lahko še trpite po nepotrebnem, kakor sem jaz. Poskusite počakati na krvni test (vem da je izjemno težko)!
Ko sva z možem šla ven iz bolnice, sem bila v šoku, tresla sem se kot list iz drevesa v jeseni, in jokala kot otrok. Dobila sem še naprej Utrogestan, in (zdaj boste mislile da nimam vse pošlihtano v glavi) sem zahtevala možu da mi kupi še en test (3ga!!) da ja vidim dokaz črno na belo (vseeno, se mi je zdelo da sanjam). Pa valda je bil pozitiven kasneje doma…:)))
Tako da zdaj pridno se čuvam, in upam da 22ga na prvem UZ bo pokazalo da je vse OK.

Ne obupajte, čudeže se dogajajo! Pogum in potrpljenje!

anadiana: BRAVOOOO PUNCA! tako se dela!

jaz pa sem danes dobila v varstvo 2 ZDRAVA otročka. in to 6 dan po punkciji, ker ni in ni bilo izvidov iz Rima. so bili zarodki že zelo veliki, vendar še vedno lepi 🙂 in imam še 3 pingvinčke prenašalčke 🙂
zdaj pa držite pesti, da ostaneta pri meni 🙂
nasvet: z Rimom imajo težave, kar se transporta odvzetih celic tiče in ne pridejo pravočasno v Rim. moj mož je rekel, da če bi to prej vedel, bi se sam vsedel v avto in celice odpeljal dol in nama prišparal veliko gorja. danes sem se tako zjokala, sem mislila, da je vse padlo v vodo, so že nehali delat transferje….no, pol so izvidi le prišli in smo dobili pikice 🙂 torej: če imate za Rim in imate to možnost, probajte sami odpeljat celice ali plačat sami hitro pošto.

bom poročala kaj se bodo moje pikice odločile

srečno, t

tinass,vso srečo ti želim,da ti uspe,tebi anadiana pa čestitke.
mila

anadiana: čestitke tudi od mene!!! Full sem vesela, da ti je uspelo in to že v prvo. Bravo!

Tinass: zdaj držim pesti še zate, da uspe tudi tebi!!!! BTW, a s tem Rimom še zdaj ni vse porihtano?

mah, najini zarodki so bili že tako veliki, da so kmalu odkorakali stran, preden so izvidi končno prišli….tukaj je ena poročala, mislim, da OBLAČEK, da so ji zarodke morali zamrzniti, ker so tako dolgo čakali na izvide in je do transferja prišlo šele čez nekaj mesecev. nam je biologinja rekla, da je to zaradi težav s prevozom, ker ima zavarovalnica pogodbo z dhl-jem, temu pa je treba oddat paket do določene ure oz. čakat na nasledni ‘vlak’ in tukaj je problem, saj se celice iz zarodkov pobirajo 3.dan, transfer bi moral biti pa 5.dan. torej bi bilo idelano, da nekdo čaka in v trenutku, ko so celice ‘spakirane’, se vsede v avto in to odpelje do laboratorija v Rim.

tinass- sedaj te razumem v čem je problem z Rimom!! Se spomnim ja, oblaček je o tem pisala. Ma ja, ja vse skupej je en velik šmoren pa naj se gre za molekularno genetiko ali pa citogenetiko. Pusti to zdaj pri miru in ne razmišljaj več o tem ampak misli na tvoja 2 otročička, ki si jih dobila v varstvo. Tina držim pestke, da bo +.

Anadiana- prej sem te pozabila vprašati, v Mb ti vstavijo samo 1 zarodek in ne 2 glede na to, da imaš 37 let? V Lj mi je bilo rečeno, da ti vstavijo 2 glede na leta- se pravi, če imaš 35 let ti vstavijo 2. Saj ne da je to full pomembno, me pa res zanima zakaj tako?

Tinass, držim prsti da bi saj en zarodek uspel!

Mila71, hvala za čestitke, upam da še naprej bom imela čudovite novičke kako in kaj se razvije moja pikica. 22ga imam prvi UZ.

Kotončica, ja tukaj v MB in vse povsod vem da je tako, ti dajo po 2 celo 3. Razen v primeru ko eden med partnerjev ima kromozonsko napako (kot jaz). Čeprav so mi naredili PGD, vseeno se hočejo izogibati primeru da, če slučajno kasneje (do 4 mesec, amniocenteza, itd.) bi našli neko napako enemu zarodku, potem ga ne morejo spraviti ven, če ta drugi naj bi bil zdrav. Razen če seveda oba ti spravijo ven.
In odkrito, raje se ne igram z usodo, in bom že zadovolna z enem zdravem otroku. Mislim da je bolj pametno imeti samo en zdrav otrok, kot 2, med katerim enega prizadet. Sami vemo koliko pomeni zdravje na svetu!

Anadiana, se popolnoma strinjam s tem, da rajši enega zdravega kot dva prizadeta otroka, vendar mi je čudno, da so ti na tak način razložili, saj kolikor vem je point PGDja ravno v tem, da se slabih zarodkov po pgdju ne vnaša v maternico. Pa ne zameri mi, sem tudi sama Pgd kandidatka sicer v Lj, imam kromosomsko napako (nizkostopenjski mozaicizem), stara sem 35 let in za sabo 3ss in 1neuspešen IVF+ PGD postopek). Meni je dr. Zorn razložil, da če je možnost ti vnesejo rajši 2 kot 1 zarodek gleda na naša leta (35let), tako, da na koncu ne veš več, kaj je prav in kaj ne. Na našo žalost ali pa veselje so si mnenja zdravnikov različna!
Aja, pa še kolikor jaz vem, ti na GK Lj vstavijo 1ali 2 zarodka naenkrat pa naj si bo ivf, icsi ali pa še pgd zraven, za 3 zarodke mogoče velja v Mb na GK Lj pa ne- če ni tako pa naj me katera popravi!
Anadiana, ti sedaj uživaj v nosečnosti, ostalo sploh ni pomembno.
Lp, Kotončica!

Pozdravljene punce.A katera kaj ve kako je zdaj s tem Rimom.Midva sva že lani opravila vse preglede in rekli so,da morava čakati da v Rimu vse pripravijo in bo.No minilo je leto a nihče naju ne kliče,nobene pošte…nič.Klicala bom na genetiko,da povprašam.Morda katera od vas ve kaj je s tem?Ali ste ve tudi tako dolgo čakale?Pa še nekaj,kakšne so možnosti ,da dobiš dvojčke.Jaz bi bila sicer zeeeloo vesela takega rezultata.No lepo se imejte,velikoo sreče in zdravja želim.Pa seveda zdrave male pupike ob sebi.

lord,
jaz sem za rim (sem ravno po transferju). če se ti da prebrat malo nazaj na tej temi boš našla veliko napisanega o rimu.
1. takoj pokliči na genetiko, ker si vzamejo fuuuullll časa, se jim res nikamor ne mudi
2. najbrž te bojo na hitro odpravili z izgovorom, da v rimu še niso pripravili dokumentacije
3. ne daj se, pošlji v rim kar sama mail (meni so odgovorili v nekaj urah), infote najdeš na http://www.laboratoriogenoma.eu/index.asp
4. genetiko seznani, da rim ni več vprašanje in zahtevaj info, kdaj boš na vrsti
5. ko boš prišla v postopek se takoj na punkciji pozanimaj pri biologih, če je transport celic v rim še vedno težava (zdaj je, ker pridejo celice prepozno do rima in izvidi zamujajo). če bi šla jaz še enkrat čez to, bi moj mož sam odpeljal celice v rim 3. dan po punkciji, ko zarodkom odvzamejo celice

torej, veselo na delo in če se ti da, preberi to temo malo za nazaj, je vse bolj natančno opisano

poročaj, kaj si opravila

srečno 🙂

Pozdravljene vse!

Tinass in Anadiana: držim pesti, da bo vse, tako kot mora biti še naslednjih 9 mesecev!

Drugače pa ugotavljam, da že kar težko izračunam, koliko časa sploh že čakava. Pred približno dvema letoma sva opravila vse preiskave, potem konzilij, potem Rim… ja, samo na genetiko verjetno čakava že leto in pol. Pa nič ne kaže, da bo v naslednjih mesecih kaj. Pošte itak nobene od njih, poleg tega pa po novem letu menjam službo, tako da vsaj nekaj mesecev ne bom mogla na dopust, bolniške pa tudi še ne želim koristiti…

Saj razumem, da na genetiki varčujejo in da je vse to verjetno posledica pritiskov zavarovalnice na njih, ampak naj potem tudi tako povejo, pacientkam nalijejo čistega vina, ne pa da nas zavajajo z nepošiljanjem dokumentacije v Rim in drugimi izgovori. Pa še čisto sem žalostna, ko berem, da je problem prevoz celic v Rim. Mislim, že tako nam PGD zmanjša verjetnost za uspeh, potem pa nastopijo še čisto banalni logistični problemi, ki še dodatno ogrozijo postopek…

Nič, se bo že uredilo, uživajte v zimski idili, LP!

Hvala,v ponedeljekl grem v akcijo.Nebom jim dala mira ker čas hitro beži jaz pa se tud ne mlajšam.Prevoz pravi mož,da bo kar on zrihtal če bo treba.Pišem mail v Rim.HVALA javim ko bo kaj novega.

Pozdravljene,

jaz se sicer še nisem odločila za PGD postopek, so mi pa na genetiki povedali, da imam to možnost. Če mi lahko malo pomagate,

1. koliko časa traja, da daš vse preiskave pred konzilijom čez in kakšne so te preiskave?
2. če mogoče katera ve, ali bi v mojem primeru zarodke pošiljali v Rim, sem imela pa že 4 ss, zadnja dva kromosomska napaka, trisomija 5 in 2, drugače imava s partnerjem normalen kariotip?
3. kako izgleda punkcija?

Hvala za vsako informacijo, imam posvet pri dr. Peterlinu januarja, pa bom takrat malo več izvedela.

Zdravo punce!

Evo da se javim malo pred praznike: 22ga kakor sem rekla sem imela prvi UZ (na 6 tednov), in je rekla G da se še ne vidi utripa srca. Kolikor sem brala tudi na spetno stran Ringeraje pravijo da v 6em tednu se oblikuje srček in se vidijo prve utripe. Mislite da je slab znak? G je sicer rekla da zaenkrat je ok, ampak naslednji teden 29ga pa se res mora videti. Malo me je strah… Pa poskusim razmisliti pozitivno, ampak vseeno skrb je tam nekje skrit v meni.

Pa lep Božič vsem, in si še kaj tipkamo k malu!

tinass,

ali je res spet težava s prevozom. Meni so rekli, da naj bi to normalno šibalo ?

lp, petra

punce, srečno vsem skupaj! da bomo na tej temi brali o veliko uspešnih postopkih v tem letu!

jaz sem tudi srečka nosečka 😀 zaenkrat vse OK, sem pa od 3. dne po transferju kar precej krvavela in sem bila že prepričana, da ne bo nič. pa sem 8. dan vseeno naredila test (preden neham z utrogestanom) in je pokazak rahel +. pol pa nič več jasno. sem klicala mojo G in je rekla naj pridem dat kri in je bila beta malo povečana. potem sem šla dat še enkrat kri (še vedno sem krvavela) in beta je zrasla 🙂 nato sem šla na uradni test v LJ in beta je še zrasla….juhej. no, zdaj pa čakam na UZ, ki bo 18.1., da vidimo koliko jih je 🙂
občasno mi je malo slabo, prsi me grozno bolijo pa občasno sem neznosno tečna in blazno nepotrpežljiva…zapovrh sva pa s hčerko obe včeraj zboleli, vendar ni hujšega – prehlad, pa ubožica je ponoči bruhala, danes pa že ko rožica 🙂
v soboto gremo na smučanje za en teden…no jaz bom letos le gledalec – upam, da mi ne bo prehudo, ker zelo rada smučam. ampak, sem seveda presrečna, da sem noseča – se bom pa naspančkala, pa kakšno fajn knjigo prebrala, pa se malo sprehajala….

anadiana, kako je blo na drugem UZ. poročaj! stiskam pestke zate in za tvojo pikico!

lord, si kaj izvedela, uredila?

petrap, kao je urejen prevoz, vendar zavarovalnica dela le z DHL-om, oni pa pobirajo pakete na določen dan, ob določeni uri in če do takrat celic ni je treba počakat pač na drugi ‘vlak’. tukaj pa je en dan zamude že ogromno, saj morajo celice priti dol in biti pregledane praktično v manj kot 2 dneh. zato pravim, da bi moj čakal pred kliniko in bi celice takoj, ko bi bile odvzete peljal direkt dol, pa po moje še čakal pred laboratorijem, da opravijo preiskavo hahaha

punce, držite se korajžno naprej!

lp
t

Saj sem ti že rekla, čestitam in upam, da bosta na UZ utripala kar dva srčka! Lepo se imej na smučanju in se spočij, ko prideš nazaj, nam pa zaupaj, če si kaj posebnega počela pred in med postopkom, pa je po tvoje tudi pripomoglo k uspehu.

LP

Punce,
na žalost se je moja nosečnost končala, oz. na srečo, saj se je izkazala za izvenmaternično! na srečo je propadla sama, tako da kakšni posegi niso bili potrebni.
imamo še 3 pingvinčke, vendar se kar bojim, saj so bili zarodki že precej veliki, ko so jih zamrzovali (6.dan)…upam, da bo kateri preživel oidmrznitev…
bom naslednji teden na kontroli vprašala, kdaj bi jih lahko prišli iskat.

poročajte, če se pri vas kaj dogaja, če se kaj premika…jaz bom pa tudi.

srečno vsem!
t

New Report

Close