IVG + Pgd postopek v LJ
Živjo,
v petek sem govorila z gospo Bernardo na genetiki (Lj.).
Čakam namreč na rezultate iz Rima, sedaj se je začel šesti mesec čakanja!
Vprašala sem jo, kolikšne so potem čakalne vrste za pričetek postopka v Lj., pa mi ni znala odgovoriti, rekla je le, da naj bi se zame začelo konec jeseni oz. na začetku zime. Ko sem jo povprašala, če je možno, da bi šla v postopek prej in samoplačniško, je rekla, da tako ne bom nič prej na vrsti ter da se PGD postopek v Lj. tako ali tako izvaja samo 1x mesečno (se pravi, ena ženska na mesec!). Ob tem podatku sem bila naravnost šokirana, in vas sprašujem, punce, če je to res? Groza me je tega čakanja in najraje bi odnehala.
Lep pozdrav,
ursikarr
ursikarr, da te malo potolažim, kolikor je meni znano, PGD naredijo 3em puncam v mesecu, tako, da kar korajžno in pozitivne misli, jesen/zima bo kmalu tu.
Jaz sem ena izmed mnogih, katere smo čakala več kot 1 leto, da smo sploh prišle v postopek, ker leta 2009 PGDja sploh niso delali. Ursikarr samo pozitvne misli, potrpežljivost in bo jesen tu in postopek tudi. Srečno ti želim!
uršikarr, ne vem zakaj, ampak imam tak občutek, da se bova midve še srečevali na GK…
Drugače pa tudi mene kdaj zagrabi, da bi probala po naravni poti, pa pač tvegala, samo kaj, ko so rezultati preiskav tako pozno…
Kotončica, držim pesti zate, sem se večkrat vmes spomnila na tebe, upam, da ti bo uspelo. Če sem prav razumela, greješ dve pikici, imaš tudi kaj zamrznjenčkov?
LP
Nedeljka hvala za dobre želje, in da se večkrat spomniš name. Et sem res imela 2 zarodkov, zamrznječkov pa nisem imela, kako se bo vse skupaj končalo, si pa ne upam reči, saj veš, da nisi na koncu full razočaran. Trenutno sem v takem stanju, da sem se prav odmaknila od vsega, ker mi tako bolj paše. Če želiš, mi lahko pišeš na ZS – sploh ni problema.
LP
Kotončica in Nedeljka, hvala za besede vzpodbude! Drugega nam ne preostane, kot da čakamo.
Kotončica, tudi jaz držim pesti zate 🙂
Nedeljka, a misliš, da se bova srečevali – ja fino, a ne; midva s partnerjem nisva nič okrog govorila, da sva v postopku, tako da bi bilo prav fino se s kom ”neznanim”, ki je v istem dre.., malo pogovarjat, je takoj lažje.
Lp, ursikarr
Punce pozdravljene!!!
Jaz imam tudi podobne težave, sem imela prekinitev nosečnosti v 23.tednu zaradi sindroma, ki ga prenašam jaz in je verjetnost, da se kalvarija ponovi kar 50% pri vsaki nosečnosti…loterije se ne bi šla s tako visokim %… pa so genetiki na posvetu svetovali PGD+IVF . Šele septembra gremo na posvet (uradno) in podpisat (??) .. kako pa poteka postopek po tem?
A je kateri že kaj uspelo??? Ste dobile kakšno novo informacijo???
hvala za odgovore…LP!
Pozdravljena Belinaa, dobrodošla med nami ( na žalost)
zelo mi je žal, da se je tudi tebi pripetilo nekaj takega oz. podobnega, kar smo nekatere tukaj dale skozi (tud jaz sem imela prekinitev nosečnosti v 14.tednu). najbrž je to malo lažje kot pri tebi, saj je otroček le manjši in ne čutiš še njegovih brcik.
Septembra te bodo na posvetu seznanili s postopkom (kako točno poteka) in te bodo napotili na ginekološko kliniko in sicer mož mora na spermiogram in k andrologu, ti boš morala h ginekologu, skupaj pa bosta potem morala še k psihologu. Če sicer nimata težav z zanositvijo ali drugih težav so tile pregledi precej rutinski (meni je Tomaževič naredil UZ, da je videl rodila in vzeli so mi kri za hormonske teste. vse skupaj je le rutina oz. pregledi ki jih morajo opravit vsem parom pred IVF postopkom (ne glede na to ali imajo težave z zanositvijo ali ne). Ko bosta opravila vse preglede dajo papirje naprej na komisijo, ki odloča, če sta primerna za ta postopek (brez skrbi, baje te ne zavrnejo). To vse skupaj traja nekaj mesecev, ker je na GK kar gužva. potem pa je vse odvisno ali bodo celice vaših zarodkov šle na pregled v Rim, ali jih pregledajo v LJ. Če sta za Rim se stvar še malo zavleče, ker morajo poslati vajino DNK v Rim, da laboratorij pripravi vso potrebno dokumentacijo (to vse skupaj traja pol leta). potem pa čakaš, da prideš na vrsto (tiste, ki smo za Rim pridemo na vrsto ena na mesec)
ne skrbi, čas hitro mineva. mi čakamo zeleno luč iz rima nekje v juliju in upamo na postopek v jeseni 🙂 jaz sem se takoj po splavu lotila vseh teh pregledov in mi je pomagalo prebolet izgubo. Imam pa doma navihano 4 letnico in tudi zaradi nje sem lažje prebolela.
srečno!
tinass
tinass: hvala za izčrpen odgovor, zdaj mi je bolj jasno kako in kaj me čaka 😉 upam samo, da bom čim prej na vrsti…želja po otročičku je takooo močna!! mi imamo tudi za v RIm, kolikor sem razumela genetika… torej več čakanja 🙁 ma dobro, se bom že kako zamotila v tem cajtu… držim pesti tudi tebi, da boš jeseni že srečka nosečka 😉 LP!
Pozdravljene punce!
Po letih truda se nama je 28.10. rodila punčka.
Punce nikoli ne obupajte, veliko solz sem pretočila, ampak ko dobiš otroka v naročje je vse poplačano.
Mi se privajamo na novo življenje, reda za hranjenje še nimamo, spimo bolj malo, ma bo že.
Držite se in še vedno vas bom brala, ta forum mi je veliko pomagal, predvsem pa ve tukaj gor.
Čimveč pluskov vam želim in pa zdrave otroke.
Srečno.
Tinass, hvala za objemček! Moj postopek je bil že spomladi, sedaj čakam na novega (trenutno je konec leta in ni denarja) upam, da že v januarju. Saj kot veš z novim letom dobijo nova denarna sredstva in tako tudi novi postopki!
Tinass želim, da bi se ti dobro izšlo že v tem postopku predvsem pa ti svetujem iz osebnih izkušenj prepusti se toku in ne študiraj preveč o postopku.
Lp kotončica!
Zdravo punce!
Evo, po skoraj eno leto( bo januarja) sem v najbolj vročem tednu, za IVF+PGD. Moja zdravnica v MB je dr. Vilma Kovač in sem ker zadovolna. V torek sem imela punkcijo, 14celic, v nedeljo naj bi imela transfera, seveda če bodo našli zdravega zarodka! Močno upam! Imam že 37let, in 2 spontana splava za sabo. Potem so mi odkrili translokacijo kromozomov…;( Bom obvestila kako se je razvilo vse skup.
Držite se!
Danes sem imela transfer, kar 10 celic jih je bilo oplojenih, ampak samo 4 zdrave (PGD). Ena je nehala se razviti včeraj, danes jih je billo še 3je, eno najlepšo so mi jo vsadili (mam še slikico), 2 pa zmrznili. Zdaj pa je na toplem, lepem, jo čuvam…:))
Zjutraj na pogovoru, naju z možem je ker lepo presenetila dr. Kovačeva, ker nisem pričakovala da dobijo več kot eno, a še to bolj težko, zdravo celico. Tako da so mi ker solze tekle. Da doleti mene taka sreča?! Ne upam se prehitro veseliti.
Ma3na, ja Gonal sem imela.
Lepe pozdrave vsem!