IVF/ICSI/IUI 2021
Joj, tudi jaz upam, da se tole v Dravljah resi. Zgleda sem zadnji hip se zacela z novim postopkom.
Scorpionka, jaz se pocutim popolnoma enako kot ti, pa sem se par dni pred punkcijo. Vse me tisci, predvsem ko hodim. Tako da kaj vec od krajsega sprehoda, mi ze ne odgovarja. Se vceraj me ni tako tiscalo, no danes je ze slabse. Jutri imam ponovno UZ. Drugace pa srecno jutri na transferju!:)
Jagoda1212 menda so včeraj eni punci v Dravljah glede cene rekli,da je okrog 2000 EUR (1500 postopek + cca 500 za zdravila). Jaz naj bi šla zdaj takoj v postopek (čakam M, ko bi jo načeloma že morala dobit) in nimam pojma kaj mi bojo sploh rekli..se strinjam s tabo,da se izgublja preveč dragocenega časa z menjavo klinike..nisem med najmlajšimi in leta prehitro bežijo 🙄
Jaz sem bila v torek na UZ pri dr. Lomsek, ker grem ta cikel po zamrznjencka in sem jo sprasevala kako bo, ce ne rata, in sicer ce se bom lahko junija vkljucila v naslednji ivf in je rekla da ja. Tako da meni v torek ni bilo nic receno, da se kaj spreminja oz da bi nehali delat oz. da bo samo se samoplacnisko… v ponedeljek imam transfer pri Resu, mogoce bo on kaj povedal.
To bi bilo res cist bedno, da bo treba kliniko menjat, ze tako ali tako se ful caka. Nevem kako bo ginekoloska v Lj sploh sprejela se vse ali pa vecino nas iz Dravelj…
kaj bo z dravljami ne vem, ampak a tudi v deavljah delajo hatching? in kdaj se zanj odlocijo? kaj pa tista lepila ki jih imajo v tujini? a se to pri nas tudi kaj dela?
ce eno vprasanje; za kaj vse se odlocate za tujino? hitrejse? vec naprednoh tehnoloskih moznosti? ali samo bolj iskanje vzrokov za neuspeh?
jaz moram rect sicer da sem z svojim
ginekologom (postojna) zelo zadovoljna, me pa malo skrbi kar berem vse se po FB o tem kaj se dogaja v dravljah (slamparije z zamrznjencki, napacno obvescanje, itd) kaj pa vi mislite?
Hej, evo ravno po ET 😊🤞
Od 9 celic so se 4 oplodile, 5 je bilo degeneriranih. Od 4 oplojenih so mi 1 blastocisto vstavili, 1 morulco še čakajo da se še malo razvije in jo zamrznejo, 2 celici pa se se nehali razvijati. Tako da na splošno sem zadovoljna. Upam da se tale prime in bom najsrečnejša na tem svetu 🥰 Danes so bile z mano super punce, tako da upam da se srečamo na krvnem vse s pozitivnimi novicami 🐞🍀
Scorpionka, super, sedaj pa naj se se lepo vgnezdi!:)
Drugace pa se kar par dni ne bo punkcije. Po 10 dnevih injekcij je bil danes najvecji folikel velik komaj dobrih 15 mm. Grozno gre pocasi… Upam, da je konec se vedno lahko srecen, ceprav zaenkrat ni nic kaj obetavno. V torek me caka spet UZ in upam, da potem v cetrtek punkcija.
Sm prepričana da bo vse tako kot mora bit in boš mela odlične celice 🤞❤️
Js pa “tradicionalno” lignje za kosilo in roza gate gor 😁🙈 mogoče je pa res kaj na tem 🤭
Meni se trenutno tudi ni za ukvarjat s forsiranjem novega postopka. Konec maja, ko bom dobila M, bom pisala mail. Po telefonu mi je rekla 3-4 mesece, kar pomeni julij/avgust. Ce ne bo slo z M konec maja, bom pocakala do avgusta, da lahko grem julija v miru na dopust.
Jaz sem danes klicala v Dravlje in so rekli, da imajo koncesijo do 1.6., da že tri mesece čakajo ministrstvo, da jim odobrijo za naprej, a da ne dobijo nobenega odgovora od njih.
Lahko bi tudi me pisale na ministrstvo, da potrebujemo ta center, ker sicer bodo čakalne dobe šle v nebo… Kam je treba pisat, pa vejo v centru.
Živijo, sama sem v Dravljah, pa bi se še enkrat odločila za Dravlje.
Zdi se mi prednost to, da imaš ves čas enega zdravnika, ki ti določa postopke in te spremlja, da so ultrazvoki zjutraj vsak dan med 5 in 6. uro in da se da kaj zmenit, da upoštevajo tudi tvoje predloge. GKLJ, kakor so mi povedali, vedno drugemu zdravniku razlagaš svojo kartoteko, in UZ ji so v dopoldanskih urah in se lahko kar čaka. Plus čakalne vrste in večje in vse je bolj birokratsko. V Dravljah hitro prideš v postopek. Lahko sama predlagaš, ko se naročiš, dr. Reš ali mag. Lomšek.. Srečno.