Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Joj, tudi jaz upam, da se tole v Dravljah resi. Zgleda sem zadnji hip se zacela z novim postopkom.

Scorpionka, jaz se pocutim popolnoma enako kot ti, pa sem se par dni pred punkcijo. Vse me tisci, predvsem ko hodim. Tako da kaj vec od krajsega sprehoda, mi ze ne odgovarja. Se vceraj me ni tako tiscalo, no danes je ze slabse. Jutri imam ponovno UZ. Drugace pa srecno jutri na transferju!:)

Jagoda1212 menda so včeraj eni punci v Dravljah glede cene rekli,da je okrog 2000 EUR (1500 postopek + cca 500 za zdravila). Jaz naj bi šla zdaj takoj v postopek (čakam M, ko bi jo načeloma že morala dobit) in nimam pojma kaj mi bojo sploh rekli..se strinjam s tabo,da se izgublja preveč dragocenega časa z menjavo klinike..nisem med najmlajšimi in leta prehitro bežijo 🙄

Jaz sem bila v torek na UZ pri dr. Lomsek, ker grem ta cikel po zamrznjencka in sem jo sprasevala kako bo, ce ne rata, in sicer ce se bom lahko junija vkljucila v naslednji ivf in je rekla da ja. Tako da meni v torek ni bilo nic receno, da se kaj spreminja oz da bi nehali delat oz. da bo samo se samoplacnisko… v ponedeljek imam transfer pri Resu, mogoce bo on kaj povedal.

To bi bilo res cist bedno, da bo treba kliniko menjat, ze tako ali tako se ful caka. Nevem kako bo ginekoloska v Lj sploh sprejela se vse ali pa vecino nas iz Dravelj…

zenska89
Živijo, po moje lahko predlagaš:
– scratching (Mesec pred postopkom/prenosom ti popraskajo maternico/endometrij);
– haching zarodka (z laserjem zarodku stanšajo ovoj, da se lažje vgnezdi).
Veliko veliko sreče.

polix
jeee cestitkeee
zenska89
kater ivf postopek pa je to bil; po 3jem ti pripada genetika in aps in nevem kaj se?
marsena
dezim pesti da cimpreje

kaj bo z dravljami ne vem, ampak a tudi v deavljah delajo hatching? in kdaj se zanj odlocijo? kaj pa tista lepila ki jih imajo v tujini? a se to pri nas tudi kaj dela?
ce eno vprasanje; za kaj vse se odlocate za tujino? hitrejse? vec naprednoh tehnoloskih moznosti? ali samo bolj iskanje vzrokov za neuspeh?

jaz moram rect sicer da sem z svojim
ginekologom (postojna) zelo zadovoljna, me pa malo skrbi kar berem vse se po FB o tem kaj se dogaja v dravljah (slamparije z zamrznjencki, napacno obvescanje, itd) kaj pa vi mislite?

Hej, evo ravno po ET 😊🤞
Od 9 celic so se 4 oplodile, 5 je bilo degeneriranih. Od 4 oplojenih so mi 1 blastocisto vstavili, 1 morulco še čakajo da se še malo razvije in jo zamrznejo, 2 celici pa se se nehali razvijati. Tako da na splošno sem zadovoljna. Upam da se tale prime in bom najsrečnejša na tem svetu 🥰 Danes so bile z mano super punce, tako da upam da se srečamo na krvnem vse s pozitivnimi novicami 🐞🍀

vrtnica_91
če se ne motim imaš kmalu punkcijo – srečno in naj bo veliko lepih celic 🤞

Scorpionka, super, sedaj pa naj se se lepo vgnezdi!:)

Drugace pa se kar par dni ne bo punkcije. Po 10 dnevih injekcij je bil danes najvecji folikel velik komaj dobrih 15 mm. Grozno gre pocasi… Upam, da je konec se vedno lahko srecen, ceprav zaenkrat ni nic kaj obetavno. V torek me caka spet UZ in upam, da potem v cetrtek punkcija.

vrtnica_91
rastejo počasi in za ziher 😉🤞 mislim da sem imela toliko degeneriranih celic ravno zato ker je bil tak razpon med velikostjo (24-14), so tiste velike najbrž že počile takoj po punkciji, vsaj tako si sama razlagam. 🤷‍♀️
Sm prepričana da bo vse tako kot mora bit in boš mela odlične celice 🤞❤️
Js pa “tradicionalno” lignje za kosilo in roza gate gor 😁🙈 mogoče je pa res kaj na tem 🤭

Polix,
bravo, prekrasna novica. Se veselim s teboj. 🥰

Scorpionka,
cestitke za pikico. Naj ostane pri tebi. Skodit ne more, lignji in roza gate 😂 Mogoce poskusim nasledniic se jaz 🙃

Vrtnica,
drzim pesti za cim lepsi izkupicek.🤞

Marsena
joooj, ko jo komaj cakas, pa je ravno ni 🤨 Naj pride cim prej. Kako si drugace (ce dava na stran to naso zeljo po otroku)?

Meni se trenutno tudi ni za ukvarjat s forsiranjem novega postopka. Konec maja, ko bom dobila M, bom pisala mail. Po telefonu mi je rekla 3-4 mesece, kar pomeni julij/avgust. Ce ne bo slo z M konec maja, bom pocakala do avgusta, da lahko grem julija v miru na dopust.

Punce, ali ima katera izkušnje z rjavimi/svetlo roza izcedki, in sicer, včeraj 7. dan po ET 5-dnevnega zarodka, se mi je dopoldne pojavil na wc papriju malo rjavega izcedka, potem cez dan ne vec, ponoči spet malo, danes pa tudi, samo na wc papirju.. ali je to lahko že M?

Miracle,
ja, pri meni je bilo isto v 1. postopku 7. dan rjavi izcedek, v 2. postopku pa 8. dan. Zal je sledila M.
Seveda pa je mozna tudi vgnezditvena krvavitev.

Fracek
hvala za odgovor.. verjetno je res to to, in cakam zdaj M. Kdaj pa pride potem?

Fracek
hvala za odgovor.. verjetno je res to to, in cakam zdaj M. Kdaj pa pride potem?

Bi mi prosim katera svetovala, katero kliniko bi izbrali? Se odločava med GK in Dravljami. Kje so prednosti/slabosti? So obiski ambulant lahko popoldan, kako je z UV? Oba ne bi bila rada preveč odsotna v službi. Hvala punce in vse dobro!

Hvala punce za nasvete, bom vprasala dr. Resa kako je glede teh preiskav. Drugace gre za moj prvi postopek.

Se ze kaj ve glede zd Dravlje in samoplacnistva?

Jaz sem danes klicala v Dravlje in so rekli, da imajo koncesijo do 1.6., da že tri mesece čakajo ministrstvo, da jim odobrijo za naprej, a da ne dobijo nobenega odgovora od njih.
Lahko bi tudi me pisale na ministrstvo, da potrebujemo ta center, ker sicer bodo čakalne dobe šle v nebo… Kam je treba pisat, pa vejo v centru.

A je treba na punkcijo res prinest jutranjo haljo in copate? Sprašujem za Lj, ker tako piše na listu z navodili, rekli mi pa niso, naj prinesem. Halje niti nimam …

@ Miracle, ne obupaj. Pri meni je tak izcedek 2x pomenil vgnezditveno in +…
Dokler ne boš naredila testa, ne boš vedela. Medtem pa držim bunke!

Lucia7

Živijo, sama sem v Dravljah, pa bi se še enkrat odločila za Dravlje.
Zdi se mi prednost to, da imaš ves čas enega zdravnika, ki ti določa postopke in te spremlja, da so ultrazvoki zjutraj vsak dan med 5 in 6. uro in da se da kaj zmenit, da upoštevajo tudi tvoje predloge. GKLJ, kakor so mi povedali, vedno drugemu zdravniku razlagaš svojo kartoteko, in UZ ji so v dopoldanskih urah in se lahko kar čaka. Plus čakalne vrste in večje in vse je bolj birokratsko. V Dravljah hitro prideš v postopek. Lahko sama predlagaš, ko se naročiš, dr. Reš ali mag. Lomšek.. Srečno.

Momo23
a pa si zraven imela se kaksne simptome? Mene malenkost špika spodaj v trebuhu, prsi me nič kaj ne bolijo, vsakic ko pa grem na wc pa si cisto svetlo roza izcedek obrisem. Eh, saj nevem kaj naj si mislim..
kdaj pa naj naredim test po tvojem mnenju?

New Report

Close