IVF/ICSI/IUI 2021
A mi prosim katera napiše malo o postopku po tem, ko te iz ambulante za reprodukcijo napotijo na umetno oploditev. Koliko se čaka od odločitve ginekologa, da je potrebna umetna oploditev do začetka le-te? Kaj sledi potem, nikjer ne najdem točnih korakov, samo berem o UV in punkcijah pa priznam, da nimam zaporedja. Koliko časa ste bile odsotne v službi? V času UV verjetno samo zjutraj, ampak koliko ponavadi jih sploh je? Sem ravno začela z novo službo pa me je malo strah tudi tega, ker nočem preveč manjkati. Sem pa v UKC Maribor. Hvala!
Tiste, ki ste bile v zadnjem času na prvem pregledu za neplodnost za par v Lj (Leonišče) prosim za informacijo ali je šel lahko mož/partner z vami v stavbo ali ne? Na spletni strani piše, da je zaželjeno, da pride partner zraven, na vabilu je pa samo moje ime in nič ne piše za partnerja 🤔
Bova itak šla oba v Ljubljano, samo toliko da vem ali ne pusti in gre po svoje ali gre lahko z mano oz če celo mora iti z mano.
Hvala za odgovore 😉
Hej
sicer ne vem za prvi pregled, ampak je vse kar omejeno. Ponavadi je tako, da če mora podpisati kakšne dokumente je poleg, ampak mora takoj ven. Sicer pa najbolje, da pokličete in povprašate.
Meni se je zgodilo, da mi je sestra rekla, da morava priti oba (po emailu), ampak potem mojega niso spustili zraven not (na vhodu). Tako da je malo povzdignil glas in sva potem lahko šla skupaj in uredila. In seveda je moral biti zraven. Sem imela zraven tudi kopijo meila.
Vodena sem v LJ. Na Oddelku za OBMP so mi rekli, da se moram naročiti k svoji ginekologinji, ki me vodi v Lj. No, ko sem pisala, pa toleeee….. Groznooooo… Ne vem, res sem malo jezna. Potem bi mi bilo skoraj bolje, da bi mi kljub nevarnosti hiperstimulacije vstavili zarodek, glede na to, da do sedaj nimam nobenih težav. Ah jaaa… 🙁
No, saj z mano bo šel v vsakem primeru, ampak je potem res zoprno zunaj čakati v kakšnem slabem vremenu…
Scorpionka, cestitke za lep izkupicek, sedaj pa naj se se lepo oplodijo:)
Jaz sem imela danes prvi UZ po 6 dneh spikanja, najvecji folikel je velik komaj malo manj kot 10 mm. Tako da pred naslednjim torkom punkcije ne bo. Upam, da do petka, ko imam ponovno UZ, folikli kaj zrastejo. Sem prav razocarana danes…
Danes na punkciji so bile vse punce pozitivno presenečene ker so dobile več celic ven kokr jim je kazalo na UZjih. Tako da samo pozitivne misli! 🤗
Točno tako
Ena je višje spraševala kako je s cakanjem od prvega sprejema..
Moja osebna izkušnja je bila mogoče malo drugačna ker sem pred postopkom IVF imela se laparoskopijo, histeroskopijo, prehodnost jajčnikov, hormonske preiskave, pa zih še kej, moj je imel 2x spermiogram, potem 3x IUI v zacetku 2020…
Datum pri Gin na GKLJ za ponovni pregled in dogovarjanje za postopek IVF sem imela 31.7.2020. Konec avgusta 2020 je bil konzilij, pošto sem pa dobila v prvi polovici septembra 2020. Oktobra sem se prijavila v OBMP in imela prvi IVF postopek novembra 2020 (punkcija in transfer). Pingvinčkov🐧 žal ni bilo.
Marca sem imela datum pri Gin, da mi da novo napotnico za IVF postopek.
Zdaj konec aprila 2021 pa sem se že špikala v drugem postopku IVF (danes punkcija). ☺️
Sem pa v tem postopku bolj umirjena in se ne veselim preveč, ker v prvem sem imela 15 celic in potem samo eno blastocisto ki se ni prijela.. Tako da malo u rezervo jemljem. Sem pa zadovoljna z 9 celicami, sploh ker so bile večje (23,22), na UZ je bilo našteto 5-6 večjih in ostale manjše, tako da je 9 celic na koncu super rezultat. Upam samo da ICSI metoda pripomore k oploditvi. V prvem postopku sva imela IVF in so 4 celice ostale neoplojene. 6 pa je bilo triploidnih.
Pokliči, pa naj te mogoče naročijo k drugi dr., sej samo toliko da te napoti na prenos 🐧. Js sm klicala in sem dobila za drugi postopek od druge GIN ker moja je skos prestavljala datum in nisem več želela čakati. Od 15.7 do 15.8 pa mislim da imajo res dopust, ampak ne vem, a za vse ali samo za sveže postopke.
Punce zlate ste! Malo ste me potolažile in bom res malo klicarila okoli. Midva sva že tako morala kar nekaj prečakati, saj sva čakala na darovano m celico. In potem se je (vsaj zdelo se mi je) odvilo kar hitro, potem pa tole. Čeprav bi že v marcu morala iti k Požlep za napotnico za IVF postopek, vendar je imela zasedeno vse do junija in nama je vse papirje, napotnico, uredila sestra Tajana. Res je zlata.
Js sem zdaj v času ovulacije 😇🥰 tak da sva mal pridna ☺️ Pa se je lih pokloplo, ker sem bla zdaj 14 dni na dopusti, čist na off.. na sihti p tud trenutno nimam gužve in stresa ❤️ Pustmo se presenetit..