Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Miracle2021
dal so me na infuzijo paracetamol pa se za domu so mi ga dal na 8 ur…rekli so sm pocivanje,pitje vsaj 2-3 litre na dan pa jutr morm spet kri kontrolirat…ce pa napihnenost nebo sla al pa ce se bo slabsal pa takoj nazaj

Nikita21
joj drži se! Upam da ti zdravilo pomaga in se vse umiri 🐞🍀

TT-38
me je G klicala isti dan po prvem pregledu in rekla naj dodatno pijem zelezo zaradi mejne slabokrvnosti. Upam, da mi ne bo treba skos ta gravz pit.

nikita
drzim pesti, da bos cim prej bolje.

roznata
te razumem, jst bi bila tud zelo jezna, da mi korona prekriza tako pomembne zadeve, a nimas kaj kot prebolet in mal pocakat, da si telo popolnoma opomore. Kmalu okrevaj.

fracek
in ostala druzba, kako ste kaj?

Končno tudi jaz danes začenjam s težko pričakovanim špikanjem 🙂 prvič sem v tem in zaenkrat me še nič ne skrbi…upam, da bo tudi zvečer tako in ne bom imela tresočih rok.

Neni7
in
Tinkara2021
Ali sta vidve že dobili izvide genetike ali še kar čakata?
Mene je zadnjič na sprejemu presenetilo, ko so mi povedali, da moram – če najdejo kakšen zdrav zarodek – spet po napotnico za zamrznjenčka. In se verjetno spet čaka na vrsto.

Lina_03:
Ja, kolikor vem je treba za vsak prenos z zamrznjenčkom po napotnico za transfer, tako je protokol. Meni še niso nič javili rezultata, tako da še vedno čakam. Uspešen postopek ti želim!

punce dejte mi nekaj povedat, kok dni po pozitivnem ovulacijskem testu ste v naravnem ciklu delale test, da je ta “zanesljiv” ce je bil ovulacijski test pozitiven na 15. dan (28-30 dnevnga cikla).

hvala za odgovore

Lina_03
srečno! Špikanje ni niben bav bav.. tudi ne pričakuj nekih hudih “reakcij”. Jaz nisem čutila NIČ do pukncije!
Izvidov še nimam, itak.

Evo, današnji UZ za mano. Malo so zrasli, ne pa dost. Na L samo 11,9; na D pa 18, 16, 16,16, 15, 14, 13; tako da so mi rekli naj si še 2 dni dajem injekcije. V nedeljo pa spet UZ. Po vsej verjetnosti bo v nedeljo stopka in v torek potem punkcija. Upam da bojo zdej v dveh dnevih še tamejckeni zrasli da bo več lepih, zrelih celic, da se jih čimveč oplodi 😊🙏

Lina_03
srečno s špikanjem 👍
Nikita21
si kaj boljše? 🍀

Zdravo!
Da se javim še jaz. V petek sem imela punkcijo. Že na UZ so mi rekli, da imam v vsakem jajčniku po več kot 15 foliklov in da najverjetneje ne bo svežega prenosa. In res, v petek so mi našteli 39 celic, seveda mi bodo vse morebitne zarodke zamrznili zaradi možnosti hiperstimulacije. Je katera imela kljub veliko celicam svež prenos?
Včeraj me je po punkciji res močno bolelo v trebuhu, komaj me je moj pripeljal domov, sem vsako jamico čutila. Danes sem bila že malo bolje, popoldan pa se je bolečina spet malo pojačala. Vendar ni tako hudo, da bi morala vzeti kakšno zdravilo proti bolečini, samo hodim bolj težko.
Zanima me, kdaj grem lahko po zamrznjenčke? Najverjetneje moram počakati cikel ali dva?

Drugače pa srečno vsem! 🙂

simonchy,
cestitke za izkupiceek. to je res veliko. sicer ti ne znam odgovoriti na tvoje vprasanje, me pa zanima kaksno anestezijo si vzela za tako “konkretno” punkcijo? Bi se enkrat izbrala isto?

Imas sicer pcos ali je bilo tako veliko st. celic cisto presenecenje?

koliksbo si pa imela dozo hormonov?

no, upam da bo cim prej mimo ta “hiperca” in da cim prej prides do prenosa 🙂

Wooou

Simonchy1
to pa je število 😊 čestitam! Upam da se jih čimveč oplodi in da te pocakajo najlepše možne blastociste 🥰 nekaterim vem da so dali kljub hiperstimulaciji, ampak mislim da so imeli blago obliko?
Micro_bio88
ce se ne motim?
Srečno in upam da te ne bo preveč bolelo 🐞🍀

Hvala punce!!! 

vijolica2020
Sprva sem se odločila samo za lokalno (na začetku postopka), vendar mi je zdravnica na drugem UZ predlagala, da mi dajo analgosedacijo. Seveda sem bila za, saj nisem vedela, da bom imela toliko folikolov. Ni mi žal, čutila nisem nič, vmes me je malo zmanjkalo, uglavnem nisem se dobro zavedala. Tudi pojma nimam koliko časa je trajalo, meni se je zdelo zelo hitro (pomoje zato, ker sem vmes zaspala). In če bi se enkrat, bi zagotovo vzela isto. Super je, ker res ne čutiš nič. Samo na koncu sem čutila, ko mi je čistila nekaj. Tudi na koncu, ko sem prišla k sebi, sem dobila še zdravilo proti bolečinam v žilo, ker me je kar špikalo. Ampak danes je že veeelikoooo bolje. Še sreča.

Sicer nimam pcos, tako da je tole res presenečenje. Uglavnem tako “burno” sem odreagirala na zdravila. Imela sem pa Gonal 150 in Orgalutran.

Sej ne vem, ali je toliko celic dobro ali ne.. po odzivu sestre zagotovo ne, najprej seveda ne morejo biti vse dobre, sploh ker jih je toliko, potem pa še ni svežega prenosa. 

Jaz sploh ne vem če imam hiperstimulacijo, (no upam, da se ne razvije še kaj), meni so zapisali, da ne bo svežega prenosa zaradi nevarnosti hiperstimulacije. Je pa res, da je to moj prvi postopek. So mi pa res »zabičali«, da se moram paziti, nič težkega dvigovati ali delati.
No upam, da se ne pojavijo še kakšni znaki in da se res jih kar največ oplodi in dobro razvije.

Bomo videli v kratkem… Punce, tudi vam srečno…

scorpionka
kako je bilo danes na UZju? Mislim nate in držim šakice 🙂 ❤😊

simonchy
čestitam za taķsen izkupiček celic, želim, da se jih čim več oplodi.
Hvala punce glede pomoči in nasvetov pri prenosu zamrzjenčkov. Ko sem Reša klicala, da se mi je pojavila kri po prenosu je bil slabe volje ocitno tisti dan- ni kaj dosti rekel kot da naj pridem 12.dan cikusa zjutraj. Šele zdaj razmišljam, da nimam ure in nič- verjetno grem kar k njemu zgodaj zjutraj ob 6, ko ima UZ – se motim punce?
Vsem, ki ste začele s špikanjem želim da folikli lepooo rastejo 🤗

V letošnjo temo nisem še nič pisala, sem pa v letu 2020 aktivno spremljala in včasih tudi kaj napisala. Rekla sem si, da če mi rata bom napisala svojo zgodbo, ker vem da je meni zelo pomagalo, ko sem prebrala kako lepo novico! Tako nekako je bilo… cca 5 let je trajalo od takrat, ko sva se s partnerjem podala na to pot. Na zadnjem transferju mi je sestra rekla, da ima eno lepo in eno grdo novico in sicer, da so odmrznili predzadnjega pingvina in ni bil ok ter, da je zadnji ok! Pa sem naglas rekla, pa saj jaz rabim samo enega! in 9 mesecev kasneje imam najlepšega, najbolj pridnega pingvina! Nosečnost ni bila lahka, najprej čakaš tisti prvi uz, potem nuhalno, potem nifty, potem morfologijo… vsakič čakaš potrditev, da je vse ok in predvsem da je res! Drage punce, dala bom en nasvet, ki je šel meni najbolj na jetra, ampak je na žalost najbolj resničen: ne komplicirajte, ne analizirajte, takrat ko najmanj pričakuješ se zgodi! Srečno vsem! :* :*

Zoga,
hvala za vzpodbudne besede in se strinjam z zapisanim nasvetom . Samo saj sama veš, kako je 🙂
Imam eno vprašanje za punce, ki ste že delale imunološke preiskave za killer cells (celice ubijalke), kdo jim je preiskave predpisal, katere preiskave in kam ste šle narediti ter kdo potem predpiše količino in vrsto zdravil. Zelo bi bila vesela, če napišete tudi, kaj se testira.
Hvala in veliko sreče vsem, v katerikoli fazi tega potovanja že ste.

Se malo javljam, da ne boste mislile, da sem izginila iz oblicja zemlje, ceprav je bil ta april taksen, da bi najraje 😅

Microbio,
TT38,
saj ne morem verjet, da sta ze po nuhalni. Joj, kako mine. Iskrene cestitke za odlicne rezultate. Zdaj pa le maksimalno uzivajta v vlogi mamic in cim manj nosecniskih tegob zelim.

Polix
in
Ema85,
bravo, sem zelo vesela za vajine srcke in utripe. Ni lepsega od dobrih novic po vseh teh skrbeh in tezavah, ki jih imamo. Ema, sta si ze opomogla od “soka”? Kdaj imata NS?

Nesrecnica,
koncno pozitivne novice 🤗 Kako napreduje partner s kemoterapijami? Dobro prenasa? Drzim pesti, da vaju kmalu caka le se postopek in da vama bo zdravlje v prihodnje sluzilo. Pa spremeni si nick v
Srecnico

Zasanjana,
zal mi je za neuspesen postopek in bom zelo stiskala pesti za pingota. Srecno na ultrazvoku. 🤞

Evy,
Marsena,
kako sta kaj vidve? Marsena, ze grejes pingota? Evy, kdaj pricakujes nov postopek?

Jaz sem pravkar med M (prvo po neuspesnem postopku, oz. drugo, ce stejem se neuspesen postopek). Nimam kaj posebnega za povedat, sem ze par tednov kot aprilsko vreme. Niham v razpolozenju in ko ze mislim, da bom na vse p****, se na koncu vendarle malo pomirim. V sebi pa bijem neke cudne bitke. Nic cudnega glede na situacijo. Pa saj bo bolje, se zaposlim z drugimi zadevami in tedni minejo.

Microbio,
si me sprasevala, kako partner dojema vse skupaj. Moj je 7 let mlajsi in temu primerno v najini situaciji tisti, ki je vecji optimist. Najbolj od vsega ga se skrbi, da ne bom jaz prevec razocarana v vsem tem smornu. Sva se veliko pogovarjala o vsem, navsezadnje bo 3 leta od tega, kar sva pricela nacrtovat otroka, tako da je bilo seveda malo morje teh pogovorov. Po navadi je on tisti, ki na veliko zaslisuje G pred postopkom in me “komandira”, da se morem bolj pazit (kot bi se jaz rada:). Res mi je nekaj najlepsega ta njegova podpora. Ce bi naju v cakalnici opazoval, vsi (razumljivo) resni in tihi, po vecini gledajo v tla, midva pa nasmejana in kot dva najstnika razpredama bedarije. Hehe, ja, to je moj partner, in ne predstavljam si, da bi s kom drugim morala cez to ❤

Vsem vam zelim obilo srece v prihodnjih postopkih in da boste do morja ze porocale o pozitivnih testih. Vas berem se naprej in morda se kaksno recem, ce ne prej, ko se mi spet javijo iz Mb, da sva izbranca za naslednji krog 🤗

Fracek
mož je zaključil s kemoterapijo, je pa imel v zadnjem ciklusu zelo slabo kri in je 2x dobil transfuzijo, ampak zdaj gre končno malo na boljše. Čakava, da opravi CT in izve ali je premagal raka, držimo pesti…
Moji izvidi so bili ok in tudi ginekolog onkolog je rekel, da me glede IVF načeloma ni treba skrbeti, da pa je seveda možno, da ne bo uspelo (ampak saj to verjetno vsi vemo). Tako da čez 11 dni grem malo bolj mirna na prvi posvet v Lj, pa bom videla kaj bodo povedali kakšne so kaj možnosti.

Zdravo!
Rabim pomoč!!
Glede na to da se niso odločili za prenos svežega zarodka, me zanima kako sedaj naprej. Sem vprašala sestre, kaj moram narediti sedaj in so rekle, da se naročim pri svoji ginekologinji, ki me vodi v LJ. No, danes sem takoj poslala meil in dobila datum šele septembra!!!!!
Glede na to, da mi na obvestilu piše, da mi bodo prenesli zarodke po drugi menstruaciji, ali moram sedaj res čakati tako dolgo na pregled in imam šele nato prenos??????
Malo me je vrglo iz tira vse skupaj…. 🙁 🙁

Nesrecnica
drzim pesti za moza! Hb da gre na bolje!

Simonchy1
nevem zakaj bi morala toliko casa cakat, ker naceloma je to se vse tvoj prvi postopek in po mojem ne rabis nove napotnice, najboljše da pokličeš tja kjer si sedaj vodena (Dravlje?) in vprašaš še 1x in se ne pustis odpravit, pa povej da ne gre za neuspeli postopek in da naj te narocijo na prenos pa mir.

Fracek
zivjo 🙂 jaz sem podobno kot ti, in midva kot par tudi zelo kot vidva, zaenkrat še je nekako poskušava jemat vse z nekim humorjem, seveda pa so vmes tisti “slabi” dnevi. Zdaj se dogovorim tocno glede novega postopka, pa javim. Kako pa tebi kaze, kdaj jovo na novo? Mi2a bova sla zdaj ze v 3ji postopek… jao kam cas bezi:P

New Report

Close