IVF/ICSI/IUI 2021
Končno tudi jaz danes začenjam s težko pričakovanim špikanjem 🙂 prvič sem v tem in zaenkrat me še nič ne skrbi…upam, da bo tudi zvečer tako in ne bom imela tresočih rok.
Mene je zadnjič na sprejemu presenetilo, ko so mi povedali, da moram – če najdejo kakšen zdrav zarodek – spet po napotnico za zamrznjenčka. In se verjetno spet čaka na vrsto.
Evo, današnji UZ za mano. Malo so zrasli, ne pa dost. Na L samo 11,9; na D pa 18, 16, 16,16, 15, 14, 13; tako da so mi rekli naj si še 2 dni dajem injekcije. V nedeljo pa spet UZ. Po vsej verjetnosti bo v nedeljo stopka in v torek potem punkcija. Upam da bojo zdej v dveh dnevih še tamejckeni zrasli da bo več lepih, zrelih celic, da se jih čimveč oplodi 😊🙏
Zdravo!
Da se javim še jaz. V petek sem imela punkcijo. Že na UZ so mi rekli, da imam v vsakem jajčniku po več kot 15 foliklov in da najverjetneje ne bo svežega prenosa. In res, v petek so mi našteli 39 celic, seveda mi bodo vse morebitne zarodke zamrznili zaradi možnosti hiperstimulacije. Je katera imela kljub veliko celicam svež prenos?
Včeraj me je po punkciji res močno bolelo v trebuhu, komaj me je moj pripeljal domov, sem vsako jamico čutila. Danes sem bila že malo bolje, popoldan pa se je bolečina spet malo pojačala. Vendar ni tako hudo, da bi morala vzeti kakšno zdravilo proti bolečini, samo hodim bolj težko.
Zanima me, kdaj grem lahko po zamrznjenčke? Najverjetneje moram počakati cikel ali dva?
Drugače pa srečno vsem! 🙂
Imas sicer pcos ali je bilo tako veliko st. celic cisto presenecenje?
koliksbo si pa imela dozo hormonov?
no, upam da bo cim prej mimo ta “hiperca” in da cim prej prides do prenosa 🙂
Hvala punce!!!
Sicer nimam pcos, tako da je tole res presenečenje. Uglavnem tako “burno” sem odreagirala na zdravila. Imela sem pa Gonal 150 in Orgalutran.
Sej ne vem, ali je toliko celic dobro ali ne.. po odzivu sestre zagotovo ne, najprej seveda ne morejo biti vse dobre, sploh ker jih je toliko, potem pa še ni svežega prenosa.
Jaz sploh ne vem če imam hiperstimulacijo, (no upam, da se ne razvije še kaj), meni so zapisali, da ne bo svežega prenosa zaradi nevarnosti hiperstimulacije. Je pa res, da je to moj prvi postopek. So mi pa res »zabičali«, da se moram paziti, nič težkega dvigovati ali delati.
No upam, da se ne pojavijo še kakšni znaki in da se res jih kar največ oplodi in dobro razvije.
Bomo videli v kratkem… Punce, tudi vam srečno…
Hvala punce glede pomoči in nasvetov pri prenosu zamrzjenčkov. Ko sem Reša klicala, da se mi je pojavila kri po prenosu je bil slabe volje ocitno tisti dan- ni kaj dosti rekel kot da naj pridem 12.dan cikusa zjutraj. Šele zdaj razmišljam, da nimam ure in nič- verjetno grem kar k njemu zgodaj zjutraj ob 6, ko ima UZ – se motim punce?
Vsem, ki ste začele s špikanjem želim da folikli lepooo rastejo 🤗
V letošnjo temo nisem še nič pisala, sem pa v letu 2020 aktivno spremljala in včasih tudi kaj napisala. Rekla sem si, da če mi rata bom napisala svojo zgodbo, ker vem da je meni zelo pomagalo, ko sem prebrala kako lepo novico! Tako nekako je bilo… cca 5 let je trajalo od takrat, ko sva se s partnerjem podala na to pot. Na zadnjem transferju mi je sestra rekla, da ima eno lepo in eno grdo novico in sicer, da so odmrznili predzadnjega pingvina in ni bil ok ter, da je zadnji ok! Pa sem naglas rekla, pa saj jaz rabim samo enega! in 9 mesecev kasneje imam najlepšega, najbolj pridnega pingvina! Nosečnost ni bila lahka, najprej čakaš tisti prvi uz, potem nuhalno, potem nifty, potem morfologijo… vsakič čakaš potrditev, da je vse ok in predvsem da je res! Drage punce, dala bom en nasvet, ki je šel meni najbolj na jetra, ampak je na žalost najbolj resničen: ne komplicirajte, ne analizirajte, takrat ko najmanj pričakuješ se zgodi! Srečno vsem! :* :*
Imam eno vprašanje za punce, ki ste že delale imunološke preiskave za killer cells (celice ubijalke), kdo jim je preiskave predpisal, katere preiskave in kam ste šle narediti ter kdo potem predpiše količino in vrsto zdravil. Zelo bi bila vesela, če napišete tudi, kaj se testira.
Hvala in veliko sreče vsem, v katerikoli fazi tega potovanja že ste.
Se malo javljam, da ne boste mislile, da sem izginila iz oblicja zemlje, ceprav je bil ta april taksen, da bi najraje 😅
Jaz sem pravkar med M (prvo po neuspesnem postopku, oz. drugo, ce stejem se neuspesen postopek). Nimam kaj posebnega za povedat, sem ze par tednov kot aprilsko vreme. Niham v razpolozenju in ko ze mislim, da bom na vse p****, se na koncu vendarle malo pomirim. V sebi pa bijem neke cudne bitke. Nic cudnega glede na situacijo. Pa saj bo bolje, se zaposlim z drugimi zadevami in tedni minejo.
Vsem vam zelim obilo srece v prihodnjih postopkih in da boste do morja ze porocale o pozitivnih testih. Vas berem se naprej in morda se kaksno recem, ce ne prej, ko se mi spet javijo iz Mb, da sva izbranca za naslednji krog 🤗
Moji izvidi so bili ok in tudi ginekolog onkolog je rekel, da me glede IVF načeloma ni treba skrbeti, da pa je seveda možno, da ne bo uspelo (ampak saj to verjetno vsi vemo). Tako da čez 11 dni grem malo bolj mirna na prvi posvet v Lj, pa bom videla kaj bodo povedali kakšne so kaj možnosti.
Zdravo!
Rabim pomoč!!
Glede na to da se niso odločili za prenos svežega zarodka, me zanima kako sedaj naprej. Sem vprašala sestre, kaj moram narediti sedaj in so rekle, da se naročim pri svoji ginekologinji, ki me vodi v LJ. No, danes sem takoj poslala meil in dobila datum šele septembra!!!!!
Glede na to, da mi na obvestilu piše, da mi bodo prenesli zarodke po drugi menstruaciji, ali moram sedaj res čakati tako dolgo na pregled in imam šele nato prenos??????
Malo me je vrglo iz tira vse skupaj…. 🙁 🙁