Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Pozdravljene,

punce, ki ste sprasevale kako smo nosecke: pestro. Pocutje se je s pitjem zeleza sicer izboljsalo, a prebavne motnje in po vsaj 2 dni dni trajajoc hud glavobol ostajajo. Nic kaj zabavno ni. Se pa tolazim, da je vredno za otroka vse to trpet.

Kako ste ostale nosecke, je vse v redu?

Vsem ostalim v katerikoli fazi boja zelim, da se vso to trpljenje letos konca s pluskom, ki bo rasel naslednjih 9 mesecev ♥️

Mogoče malo neumesno vprašanje… Če imaš spolne odnose v času ovulacije večkrat na dan, je kaj več možnosti za zanositev? A testisi sploh uspejo proizvest nove semenčice v recimo parih urah?

Ne, moda rabijo 2-3 dni za proizvodnjo svezega semena. Pusemjak je ze pisal na forumih, da zaradi pogostejsih odnosov ni vec moznosti za zanositev. Vse odvisno od para do para do vzrokov za tezjo zanositev…

No pa je vceraj le prisla M z zamudo, tako da sem tudi jaz danes zacela s spikanjem. Upam, da bo tokrat vec srece. Srecno vsem, ki ste sedaj v postopku!:)

mikro_bio88
vidim, da si še aktivna tukaj gor, pa te moram malo pocukat za rokav 😛
Spomnim se, da si se tudi ti srečala z blago hiperstimulacijo po punkciji.. jaz sem včeraj mela punkcijo, 17 foliklov, 10 celic. Že včeraj zvečer me je kar močno napihnilo v trebuhu, hkrati pa so se pojavile bolečine (ampak ne v spodnjem delu trebuha ampak pač prav od napihnjenosti). Danes sem se šla pokazat in je G videla malenkost krvi in nekaj malega proste tekočine v spodnjem deli trebuha. Za vsak slučaj mi je napisala aspirin 100, pa rekla da se moram nalivat s tekočino, da spravim vse to ven.. za nedeljo imam planiran transfer, zdaj me pa strah postaja, da ga zaradi te blage hiperstimulacije ne bo 🥺
Kako si ti vedela da nekaj ne štima in potem ugotovila da gre za hiperco?

Evo

mikro_bio88
da se se jst javim..

Hvala tudi ostalim za lepe in vzpodbudne besede, po mojem krvavljenju (ornk rdece vse, celo eno noc).. :* naj vas ne bo tako strah kokr je blo mene, kr je blo na konc vse ok zgleda.. 🙂 sam mal prevec vcas zapaniciramo..

No da porocam, dones sm mela NT ki je 1.2mm bojda je to dober rezultat oz. Odlicen, sm v 11 teden 5 dan, plodek ima 6.01 cm, pa srcek bije 162 bpm.. Tko da naj bi blo vse ok zaenkrat.

Pocutje je se zmeraj grozno, ampak se prebijam nekak.. Bo ze..
V glavnem sm v blazenem stanju, pocasi zacenjam bolj dojemat stvar da sm verjetn res noseca in da bo tale borec/borka ostala pri meni do konca..

Vsem k ste zacele, se ze spikate, grejete pikice pa lah dam edini nasvet (k polno enga balasta berem kle, pa isto na facebook skupini) cim manj razmislat o vsakem detajlu (sploh ce ste sele na zacetku poti, da niste mele nekih par postopkov pa je res potrebno zacet iskat potem iglo v senu) zakaj sm zenske take da mormo “tolk razmisljat, secirat, analizirat” stvari, to nas vcasih se najbolj “pokoplje”.

Heej, jst sem vedela po zares hudi napihnjenosti in zelo tezkemu dihanju. Naj pa te potolazim, da blazja do zmerna hiperca ful pripomore k vgnezditvi po transferju 😃 Jst sem Rešu na jutro transferja pokazala izvid iz urgence pa je sam z roko zamahnil in rekel naj se pripravim za prenos 🙃 So pa simptomi tudi blage hiperce fuuul zoprni in v kolikor pride do vgnezditve se ti ti simptomi vlecejo se vec tednov. In cestitam za veliko stevilo celic, naj se lepo oplodijo in potem vsaj ena vgnezdi ♥️ Javi v nedeljo kako bo slo, drzim pesti 👏

Iiii supeeer, cestitke za lepo in uspesno nuhalno, si prava zmagovalka 🥰👶💞
Mas pa velikega bebija, moj je bil v petek na 12w 3d velik malo cez 6 cm pa je rekla da ravno dovolj velik, NS pa sem tudi imela cisto ok 1,46 mm. Sicer sem zdej pomirjena, a vseeno se ne bom 100% sprostila do poroda. Se zdej, ko sem v 13. tednu me mal zaskrbi okrog splava, ampak kaj cmo, eni smo taki smotani zivcki do konca 😄

Se naprej ti zelim lepo, zdravo in uspesno nosecnost, javi nam se se kaj 🤗🤗🤗

mikrobio_88
hvala 🙂🥰
A pa se to lahko se ful poslabsa naslednje dni? Danes edino kar sem pocela je blo, da sem pocivala, ogromno pila in lulala 😁 toook si zelim, da bi blo boljse, ker me ta napihnjenost in bolecine v trebuhu tok ob zivce spravljajo… po drugi strani pa, ce je to cena da bom v zacetku naslednjega leta lahko drzala svojo strucko v rokah, pa tut to sprejmem 🤣
Do nedelje bom pa itak pomoje zdej sam o tem razmisljala, da se nebi kaj poslabsalo pa da mi vseeno naredijo ET.

Cestitke pa obema (se

TT38)
za lepe rezultate in vama zelim cimprejsnje dobro pocutje in mirno nosecnost. Si zasluzita ❤️

Ne vem, naceloma se s temi ukrepi pitja tekocine in pocitka ne bi smelo poslabsat, moras pa res pazit zdej, da res vec ali manj pocivas, nikakor ne delas kakih sunkovitih gibov in ogrooomno pijes ter lulas. Spremljaj si telesno tezo vsak dan in ce zacutis poslabsanje pocutja takoj na urgenco. Upam in mislim, da do tega ne ho prislo, kvecjemu bi to (nevzdrzno) stanje znalo privest do uspesne zanositve 👏 Te razumem kako ti je, tud sama sem bila tecna za znoret, mislila sem, da se mi bo zmesalo. Navijam, da ti bo ta blaga hiperca ostala taka kot je in ti pomagala do bebija 🥰 Res ne pozabi javit kako bo slo v nedeljo 🤗
P.S. Moji znanki v februarju niso delali transferja zaradi hiperce, sam ona ma PCOS in je imela zares zelo zelo hudo hiperco ze od prvega dne po punkciji; ni bilo tako da bi imela najprej blago in bi se stopnjevalo, ampak ze takoj hud odziv (50 foliklov in 37 celic!).

scorpionka
in
rožnata
pozdravljene 😀
Sem dobila novo napotnico za zmrzjencka, ampak morem počakati na novo menstruacijo, ker sem pojamrala, da se mi ne zdi da nimam dovolj debele sluzbice in mi je dala Estrofem. To se pa jemlje s prvim dnem ciklusa, tak da morem pocakat na menstruacijo, ki bo nekje v drugi polovici maja. Zdaj pa pijem krvomočnico in upam da se nama naravno prime že ta cikel 😜

scorpionka
srečno jutri na UZJu, naj bo čimveč foliklov in potem posledično tudi čim več blastocist 🥰❤️

Laia22
držim pesti, da rata že ta cikel! Sicer pa bomo skupaj nosečke prihodnji mesec! 🥰😉😀

Scorpionka
jaz imam tudi jutri UZ. Si ti tudi na GKLJ? Se morda srečava. 😉

o madonis 50 foliklov, to pa nevem če kdo prezivi brez narkoze 😛

ewiiie3
ce nic ne cutis po 5 inekciji ni nujno slab znak; 5 dan je se kar zgodaj, da bi ze ful cutila po jajcnikih; tako da brez skrbi.

ko ste ze prej zgoraj debatirale o odnosih in semenu; koliko časa naj bi bila popvrečna življenska doba semena? In koliko to testirajo na spermiogramih?

marsena,
fracek
kako vama gre ?

zasanjana90
kot je ze napisala vijolica, vcasih ucniek stimulacije z gondatropini se drzi in bo mogoce tudi pri POCS slo v naravnem ciklu, ce ne pa takoj v naslednjem (stimuliranem); mislim, da drugega kot estrofem ne dajo nikoli takoj po stimulaciji jacnikov (nisem pa 100%)

srecno vsem in vsem nam obilo + se v letosnjem letu !

Jst sm bla ucer na urgenci,mam zmerno hiperstimulacijo…jajcniki veliki 10cm,obseg trebuha se povecou za 5cm,jajcniki pa polni foliklou…so vrjetn tisti mejhni zdj zrastli,ceprou je Reš reku,da je vse pobrau…sm ku v 7.mescu nosecnosti,tezku diham,lezim,tut vrocino sm mela,ampak zdj hvala bogu se pocasi umirja…nekaj tekocine med crevesnimi vijugami,za in ob maternici…kri pa hvala bogu vredu…mam jutr spet kontrolo u laboratoriju

nikita21
kaj pa so ti rekli, da lahko sama narediš da umiriš situacijo? Al si dobila kaj od njih?
Js sploh nevem kok časa se to lahko vleče, men se zdi da je danes boljše kar se obsega napihnjenega trebuha tiče pa nimam vec bolečin v zgornjem delu ampak samo še spodaj.

Zivijo vsem. Super je, da si lahko pomagamo z nasveti in izkusnjami. Pri hiperstimulaciji (21 foliklov, na koncu 7 oplojenih blastocist) je meni zelo pomagala bownova terapija, voda je splahnela in hormoni so se pomirili, da je bil prenos potem uspesen🤗tudi pred prenosom zamrznjencka sem sla. Poglabljala se v samo terapijo nisem, verjela sem, da bo pomgalo, da se telo ocisti vseh odvecnih kemikalij… vsem zelim veliko uspeha🍀

Jaz pa imam še pred punkcijo, transferjem in testom slabe novice. Postopek prekinjam zaradi korone. Po 14ih dneh injekcij me spet čaka čakanje na nov termin. Pa seveda prebolevanje. Bleh, ves čas me je bilo po tihem strah tega. Zdaj pa komaj čakam, da mine in bo potem za nekaj časa mir. Se mi pa vsaj postopek ne šteje. Punce, držim pesti za vas!

mikro_bio88
ful hvala za lepe zelje..❤️❤️❤️
Dej mi povej zakaj pijes dodatno zelezo, ga imas premalo al pomaga prot telim glavobolom etc?

roznata,
moja izkusnja (ni nasvet) jst sm sla kak mesec po preboleli coroni v postopek in je blo katastrofa. Ze takoj med spikanjem grozne reakcije(zatecene noge, cele noci nism spala etc, dobesedno sm ude vlekla za sabo, glavoboli, vrtenje ze takoj po 2 inekciji, kricala sm od bolecin ponoc drgac ful zdrav clovk pred corono) rekl so mi da naj bi blo to zarad corone in da sm sla prehitr v postopek.. Sam povem.. Se da prevzet je pa preklet tezko..

roznata
jooj, sam pocajti se pa bo vse ok. Tako kot TT38 pravi bolje malo pocakati kot da bi se kej zakomplicirano.

Laia22
držim pesti da že kr doma rata 🤞, drugače pa naslednji mesec da se prime ☺️

ewiiie3
neee, to ni slab znak! Sm prepričana da boš imela vse super 👌😊

Js sm danes imela prvi UZ.. Na levi strani me že skos boli in spika, in na UZju je rekla da so na L sami zaspancki.. 2 folikla 9, 8, ostalih sploh ni upoštevala 😔
No, na D je blo mal boljše 16, 15, 15, 12, 10, ostalih tudi ni govorila, je rekla da so premali in ne bojo zrasli do punkcije.
Dobila sem za danes injekcije, tako da mam jutri spet UZ 8.15, tako da se mogoče srečamo 🤗😊
Je pa rekla da bom hodila vsak dan na UZ-je, kar mi je super, ker potem bolj spremljajo in bojo tudi celice bolj zrele (upam🤞)
Sem pa imela endometrij 13! Sem čist presenečena ker imam ponavadi bolj tanko, upam da bo kej vplivalo ma vgnezditev ☺️ sem pa res zdej veliko, veliko več pila.. Ponavadi ne spijem 1L na dan 🙈 zdej sm se pa kr mal posilila da sm na ene 2.5L prilezla 😁

Punce mamo to 💪❤️

New Report

Close