IVF/ICSI/IUI 2021
Po začetnem veselju, da sem pridelala 4 celice, me je v četrtek pričakal šok, da se nobena ni oplodila 🙁
Reševa je potem začela malo pregledovat moje izvide za ščitnico in prolaktin, pa tudi AMH seveda glede na to kako nizkega imam pri 32 letih (je bilo še en kup govorjenja okoli tega, pa mi je vse skupaj kar malo letelo čez glavo, ker po informaciji da se ni nobena oplodila, nisem bila ravno prisebna več), pa je svetovala naj se za čez dva meseca zmenim z Lomškovo, da ponovim še enkrat vse te preiskave, da se z novimi potem lahko štarta naprej…
Tko da vsem srečno, vas bom prebirala še naprej, bom delala malo na sebi dva meseca preden lahko naredim karkoli naprej…
Katera ve kdaj imajo v Dravljah dopuste?? Do kdaj izvajajo postopke?
Ja,julija so na dopustu kr mi je Reš dns reku naj se narocim za avgust…
Dns sm mela prenos moje edine celice in se itak ni oplodila…sm majn razocarana kot prvic,kr v prvo sm bla 100% da je vse vredu,zdj pa nism nc upala…se v 1 postopk grem,pol pa nehava…naslednjic me bo dau na menopur…mi je reku Reš:ja kaj cmo,ce ste cudna:-/
S tem da mam hormone vse vredu…
Če se ne motim, se bliža tvoj posvet pred postopkom. Če kaj pomaga opišem še svoj zadnji postopek. Na moj predlog jebil dolg in kljub starosti (41) in ne ravno sanjskemu AMH (0,89), sem pridelala 6 celic in prišla do 3 blastocist. Imela sem Gonalpeptyl in nato še 15 dni Bemfolo 225. (Zdravnica je predlagala 250; vendar zaradi “standardnih” pakiranj (beri šparanja) ni šlo.) Za dolg protokol pa sem navijala, ker folikli počasneje zorijo in je posledično tudi manjše tveganje za okvaro celic. Pred začetkom postopka sem prosila še za kontrolni UZ, ki je pokazal 10 foliklov (5 vvsakem jajčniku). Mislim, da je Evy že nekaj napisala, da je AMH samo eden od pokazateljev zaloge. Pri meni je bilo že pri par UZ-jih vedno ugotovljeno okoli 10 foliklov, tudi ko sem bila mlajša…
Upam, da boš uspela priti do kombinacije hormonov in da se ti vse poklopi. Držim pesti!
Upam, da nisem katere izpustila. Držim pesti za vse, saj si po vseh bitkah zaslužimo magični +.
Ah punce danes sem naredila še enkraz test in je bil seveda – pa krvavitev je vedno bolj močna. To je to. Bom prenehala z utrogestanom…pa zakljucujem prvi postopek. 😔
Imava še dva 🐧🐧, kakšna je pa uspešnost prenosa teh? Nekje sem brala, da je uspešnost manjša kot pri svežem postopku. 😔 Razmišljava, da bi vstavila kar obe blastocisti naslednjič.
Verjetno bom pa imela spet stimuliran postopek, glede na to da imam pcos in neredne ovulacije. 😕
Vsem ostalim borkam želim še naprej velilo srèčeeee…upam da lestos vse zagledamo + oz. verjamem da bomo 🙂
Tudi jaz se oglasam po nekaj casa, zal tudi tokrat ni uspelo, imela sva prenos 2 zamrznjenckov (blastocisti). Imava se 2 zamrznjencka, tako da sem za ta cikel dobila za jemat Estrofem do UZ-ja, potem pa bomo videli kdaj bo prenos. Ni mi sicer nic vsec, da sem dobila to za jemat, ker pri prejsnjem transferju zamrznjenckov nisem nic jemala in sem imela po besedah zdravnice lep endometrij (mislim da je bil na dan transferja 10mm). Tako da niti ne razumem zakaj sem sedaj dobila to za jemat, se posebej ko sem prebrala vse morebitne negativne stranske ucinke… Res je bedna ta “nepojasnjena” neplodnost, kao z obema je vse ok, ampak do + pa ne prideva…
Punce prosim pomoč..danes sem klicala Reša, da sem zakrvavela, tako da bi prisla po zamrzjencka in je bil full tečen in samo rekel naj pridem 12.dan po M na Uz.
Zdaj pa nekje berem, da se jemlje vmes še tablete npr. estrofem…
Imam pcos, tako da sigurno bi mi moral nekaj dati …ali šele potem po UZ..kako je bilo pri vas?
Šele zdaj ko sem malo razmišljala..sem si prišla gor, da je verjetno tako. Čudno se mi je zdelo da mi Reš ne da stimuliran protokol, ampak da je samo rekel 12.dan M naj pridem, verjetno se gre v postopek z zamrzjenčkom potem z naslednjo M in ne s to pri neuspelem postopku. Zdaj imam M po neuspelem postopku, 12.dan te M moram k Rešu-verjetno bo tukaj pregled in se potem zdravnik odloči v kakšnem postopku se bodo prenesli zamrzjenčki. In potemmm šele z naslednjo M čakas in ce imas stimuliran postopek še verjetno tablete oz.injekcije..in po tej M je transfer oz. po ovoluaciji pri tej M…joj kaj sem zakomlicirala…mi lahko katera potrdi ali pravilno razmišljam?
Zasanjana, drži kot je napisala Vijolica – pri meni je bil UZ na 13. dan cikla in ker je bilo ugotovljeno, da je vse ok in ne rabim stimuliranega cikla, sem isti dan prejela stop injekcijo in čez en teden je sledil prenos zamrznjenčka. Če se na tem UZ ugotovi, da prenos ni možen v naravnem ciklu, pa dobiš “hormonsko spodbudo” in se torej prenos lahko izvede šele v naslednjem ciklu.
glede amh; kakor jaz vem kaze rezervo ne kaze pa kako posameznik odreagira na terapijo; je le smernica za osnoven izbor; moj je 2,02 pa bisem prisla vec kot do 5 celia; nekatete z manjsim amh imajo vec celic; to je pa bolj individualno.
Katere punce so trenutno še v postopkih? Malo sem pozabila.
Kaj pa srečke nosečke, kakšno počutje?
Lepo preživljate praznik? Jaz sem tako grdo zbolela, prehlad, glavobol, prav bedno. Upam, da se do petka sestavim (prvi UZ), potem pa še doooolga pot do punkcije, transferja. Upam, da pridem do tja.