Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

nikita,
stiskam pesti še toliko bolj, da bo ta ena celica zmagovalna 🍀🍀🍀
ellatereza,
ti si pa že mnogo dala za sabo, res ti privoščim, da bo naslednjič ratalo. A si zdaj v kakem postopku oz kak imaš plan? Meni je tudi fino spremljat nosečke in uspešne zgodbe, mi daje upanje in lažje je it čez vse skupaj
zenska89,
naj se tokrat zamrznjencek prime🍀🍀🍀 bomo zdaj odstevale teh 14 dni, naj ti hitro mine
mikrobio,
super, to je to, zdaj pa srečno in pogumno do konca. Si že povedala okolici, da si noseča? Pa v službi?
gluck,
super, ti pa se vsaj 4 tedne zdržis, počivas in boš že zibala…super! Kje so ti opravili postopek?
zasanjana90,
joj, upam, da je bil samo izcedek in ne menstruacija. Jaz bi nadaljevala do 14 dneva in še enkrat potem naredila test. Tudi so punce imele krvavitve takole na začetku, pa so vseeno nosečke…

Po začetnem veselju, da sem pridelala 4 celice, me je v četrtek pričakal šok, da se nobena ni oplodila 🙁
Reševa je potem začela malo pregledovat moje izvide za ščitnico in prolaktin, pa tudi AMH seveda glede na to kako nizkega imam pri 32 letih (je bilo še en kup govorjenja okoli tega, pa mi je vse skupaj kar malo letelo čez glavo, ker po informaciji da se ni nobena oplodila, nisem bila ravno prisebna več), pa je svetovala naj se za čez dva meseca zmenim z Lomškovo, da ponovim še enkrat vse te preiskave, da se z novimi potem lahko štarta naprej…
Tko da vsem srečno, vas bom prebirala še naprej, bom delala malo na sebi dva meseca preden lahko naredim karkoli naprej…
Katera ve kdaj imajo v Dravljah dopuste?? Do kdaj izvajajo postopke?

Joj,

marusk,
žal mi je, vem, kako se počutiš, sem bila sama v prvo v podobno situaciji, ko nismo imeli kaj prenest, ko ni bilo sploh kaj oplodit. Meni so punce rekle, da so v Dravljah julija na dopustu.

Ja,julija so na dopustu kr mi je Reš dns reku naj se narocim za avgust…
Dns sm mela prenos moje edine celice in se itak ni oplodila…sm majn razocarana kot prvic,kr v prvo sm bla 100% da je vse vredu,zdj pa nism nc upala…se v 1 postopk grem,pol pa nehava…naslednjic me bo dau na menopur…mi je reku Reš:ja kaj cmo,ce ste cudna:-/
S tem da mam hormone vse vredu…

scorpionka
pa tako, trenutno imam še Gonapeptyl do petka, potem pa prvi ultrazvok. Imam precej stranskih učinkov, nisem najbolje fizično trenutno. Sva pa tudi midva prvič imela samo en zarodek (od 10 celic), in drugič dva zarodka (od 11 celic). Ampak samo eden je dovolj. 😉
Nikita21
žal mi je za dames. In tudi žal, da si slišala te besede. Reša ne poznam, ampak to vsekakor ni profesionalen način komunikacije. In ne, nista čudna! Očitno se pač stvari niso poklopile. Skušajta si vzet čas za vaju, če vesta, da morata čakati na avgust. Si kaj razmišljala, da bi menjala kliniko?

Marušk88
žal mi je za razočaranje. Fajn, da bosta dala še enkrat čez preiskave, mogoče pa kaj ugotovijo, da bo naslednjič pa res uspelo! Objem.

Če se ne motim, se bliža tvoj posvet pred postopkom. Če kaj pomaga opišem še svoj zadnji postopek. Na moj predlog jebil dolg in kljub starosti (41) in ne ravno sanjskemu AMH (0,89), sem pridelala 6 celic in prišla do 3 blastocist. Imela sem Gonalpeptyl in nato še 15 dni Bemfolo 225. (Zdravnica je predlagala 250; vendar zaradi “standardnih” pakiranj (beri šparanja) ni šlo.) Za dolg protokol pa sem navijala, ker folikli počasneje zorijo in je posledično tudi manjše tveganje za okvaro celic. Pred začetkom postopka sem prosila še za kontrolni UZ, ki je pokazal 10 foliklov (5 vvsakem jajčniku). Mislim, da je Evy že nekaj napisala, da je AMH samo eden od pokazateljev zaloge. Pri meni je bilo že pri par UZ-jih vedno ugotovljeno okoli 10 foliklov, tudi ko sem bila mlajša…
Upam, da boš uspela priti do kombinacije hormonov in da se ti vse poklopi. Držim pesti!

Prejšnje sporočilo je namenjeno Hani41. ( bi moralo biti postano kot odgovor…)

marusk88
in
nikita
hudo mi je in sočustvujem z vama. Nikita, pridružujem se mnenju rožnate o menjavi klinike. Tudi jaz bi ob takih besedah pomislila na to. Sama klinike nisem menjala, sem pa zamenjala ginekologa v Leonišču in moram reč, da je dr. Korošec res super.
zasanjana
Držim pesti, da se krvavitev umiri in bo vse ok.
Polix
čestitam za ❤️ Lepo nosi. Prav tako
Ema858.❤️❤️

Upam, da nisem katere izpustila. Držim pesti za vse, saj si po vseh bitkah zaslužimo magični +.

Ah punce danes sem naredila še enkraz test in je bil seveda – pa krvavitev je vedno bolj močna. To je to. Bom prenehala z utrogestanom…pa zakljucujem prvi postopek. 😔
Imava še dva 🐧🐧, kakšna je pa uspešnost prenosa teh? Nekje sem brala, da je uspešnost manjša kot pri svežem postopku. 😔 Razmišljava, da bi vstavila kar obe blastocisti naslednjič.
Verjetno bom pa imela spet stimuliran postopek, glede na to da imam pcos in neredne ovulacije. 😕
Vsem ostalim borkam želim še naprej velilo srèčeeee…upam da lestos vse zagledamo + oz. verjamem da bomo 🙂

Tudi jaz se oglasam po nekaj casa, zal tudi tokrat ni uspelo, imela sva prenos 2 zamrznjenckov (blastocisti). Imava se 2 zamrznjencka, tako da sem za ta cikel dobila za jemat Estrofem do UZ-ja, potem pa bomo videli kdaj bo prenos. Ni mi sicer nic vsec, da sem dobila to za jemat, ker pri prejsnjem transferju zamrznjenckov nisem nic jemala in sem imela po besedah zdravnice lep endometrij (mislim da je bil na dan transferja 10mm). Tako da niti ne razumem zakaj sem sedaj dobila to za jemat, se posebej ko sem prebrala vse morebitne negativne stranske ucinke… Res je bedna ta “nepojasnjena” neplodnost, kao z obema je vse ok, ampak do + pa ne prideva…

Hvala

momo23.
Ste potem vstavili 1 blastoc, se je obdržala? Vsekakor pa fajn, da imaš tudi se zamrznjencka. Srečno tudi tebi🍀

Punce prosim pomoč..danes sem klicala Reša, da sem zakrvavela, tako da bi prisla po zamrzjencka in je bil full tečen in samo rekel naj pridem 12.dan po M na Uz.
Zdaj pa nekje berem, da se jemlje vmes še tablete npr. estrofem…
Imam pcos, tako da sigurno bi mi moral nekaj dati …ali šele potem po UZ..kako je bilo pri vas?

Šele zdaj ko sem malo razmišljala..sem si prišla gor, da je verjetno tako. Čudno se mi je zdelo da mi Reš ne da stimuliran protokol, ampak da je samo rekel 12.dan M naj pridem, verjetno se gre v postopek z zamrzjenčkom potem z naslednjo M in ne s to pri neuspelem postopku. Zdaj imam M po neuspelem postopku, 12.dan te M moram k Rešu-verjetno bo tukaj pregled in se potem zdravnik odloči v kakšnem postopku se bodo prenesli zamrzjenčki. In potemmm šele z naslednjo M čakas in ce imas stimuliran postopek še verjetno tablete oz.injekcije..in po tej M je transfer oz. po ovoluaciji pri tej M…joj kaj sem zakomlicirala…mi lahko katera potrdi ali pravilno razmišljam?

Ce bo uz na 12 dan ok (torej bodo folikli in endometrij primerbo veliki), potem se bo lahko res odlocil za FET v naravnem ciklu (lahko tudi z uporabo stopke). Ce ne bo Ok, ti bo verjetno predpisal hormone za nov cikel

Zasanjana, drži kot je napisala Vijolica – pri meni je bil UZ na 13. dan cikla in ker je bilo ugotovljeno, da je vse ok in ne rabim stimuliranega cikla, sem isti dan prejela stop injekcijo in čez en teden je sledil prenos zamrznjenčka. Če se na tem UZ ugotovi, da prenos ni možen v naravnem ciklu, pa dobiš “hormonsko spodbudo” in se torej prenos lahko izvede šele v naslednjem ciklu.

Zvezdica in vijolica hvala vama!!!🙂
Spet lahko rečem kako sem vesela, da je tukaj ta forum, kjer si lahko izmenjamo nasvete in smo si v oporo!

maruska
ne obupat!! je pa hudicevo tezko sprejet in prebavit da do transferj ne pride, meni se je tudi to zgodilo, zdaj cakam ba nov 3ji postopek. glavo gor in gremo dalje! ce pa ni kak ekstremno slab spwrmiogram pa vseeno izkoristi naslednji naravni cikel pa poskusita; tako je pri meni lanimprislo do biokemicne nosecnosti; (vsaj nekaj)

glede amh; kakor jaz vem kaze rezervo ne kaze pa kako posameznik odreagira na terapijo; je le smernica za osnoven izbor; moj je 2,02 pa bisem prisla vec kot do 5 celia; nekatete z manjsim amh imajo vec celic; to je pa bolj individualno.

momo
kater postopek je to rvoj? je sedaj ratalo? drzim pesti!

hana41
kdaj imas posvet? drzim pesti da se dobro zmenite! mogoce bi bil pa tudi pri tebi dolgi protokol prava stvar? moj predlog je da malo “nastudira” oz se tu posvetuj potem pa kar pobombardiraj Resa z vprasanji; vcasih se na podlagi nasih vprasanj odlocijo drugace!

scorpionka
kako ti gre s špikanjem?

Katere punce so trenutno še v postopkih? Malo sem pozabila.

Laia22
kaj novega glede zamrznjenčka?

Kaj pa srečke nosečke, kakšno počutje?

Microbio
in
TT38?

Lepo preživljate praznik? Jaz sem tako grdo zbolela, prehlad, glavobol, prav bedno. Upam, da se do petka sestavim (prvi UZ), potem pa še doooolga pot do punkcije, transferja. Upam, da pridem do tja.

Scorpionka
pri meni pa danes 5.injekcija Menopurja..nobenih simptomov..upam,da ni to znak, da se jajcniki ne odzivajo😢 UZ imam v petek. Srečno🐞

New Report

Close