Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Nika0
se da, ampak je treba poklicati na kliniko kamor sta se naročila, da sprostijo napotnico nazaj v sistem in se potem naročiti na drugi kliniki z isto napotnico. Zdaj, če bi pa dejansko opravila pregled bi pa mogoče rabila novo napotnico (čeprav glede na to, da ti velja vsaj pol leta pa mogoče tudi ne).

Evy, lepo, da si se spomnila na nas 🤗 Prejsnji teden so me klicali iz Mb, ker nisem sla na krvnega (ceprav sem pisala mail sestram in najini G) in mi je rekla ta G (sicer naju ne vodi ta), da me bodo dali spet na cakalno listo in da bo nov postopek cez 3 ali 4 mesece. Nisem niti nic komentirala. Najini G pa sem poslala mail, ce bi lahko bila konec maja spet vkljucena glede na mojo starost, za scratching maternice in se pac malo zagnjavila. Odgovora do danes nisem prejela. Trenutno sem v fazi, da se mi s tem sploh ni za kaj dosti za ukvarjat, nimam ne volje, ne kaj ekstra energije. Verjetno sem bolj razocarana kot si hocem priznat, ker opazam, da mi gre zadnji teden bolj ali manj vecina ljudi na zivce z njihovimi “malimi” problemi 😅 Krvno sliko imam dobro, ni posebnih odstopanj, mi je sporocil osebni zdravnik. To pa je vse, kar je novega pri meni.

Dobrodosle nove punce, zelim vam obilo uspeha v postopkih.

Microbio,
TT38,
Polix,
Ema,
kako ste nosecke? Vse ok?

Marsena,
ce ne bos uspela spravit v promet ovulacijskih, se priporocam. Jaz se vedno sanjam, da nama bo uspelo naravno 😇

Laia22
hej hej 😊 jaaaa, v tretje gre rado! Držim pesti zate, da se prime in bo velik debel plusek 🙏😍❤️

Evy
jaz še vedno čakam na tole moje menstruacijo, da bi lahko nadaljevala pa me spet zafrkava očitno ni je in ni…danes je 38 dan, tako da malo še počakam potem pa jim bom pisala, če mi bo kdo odgovoril kako in kaj…
Fracek
piši mi na zasebno pa mi lahko daš naslov in ko bom enkrat ta teden uspela priti do pošte oddam in ti pošljem ovulacijske teste. Ti držim pesti morda pa res uspe naravno. Tudi jaz sem že pri sebi pomislila na to, sploh sedaj ko menstruacije ni, po drugi strani pa sem trenutno tudi bolj v nekem takem čudnem obdobju, ko ne vem kako in kaj, ko se mi zdi, da mi je vse dol padlo, ko se mi zdi, da mi je zaekrat zmanjkalo moči in čeprav me preganja starost mi je v tem trenutku skoraj malo vseeno…se mi zdi, da bi rabla malo zadihat…ampak dobro, ker sem šla na poseg bom še stisnila in poskušala z nekimi zadnjimi močni speljat do konca, ampak najprej me mora seveda teta M obiskat 😉

fracek
ne se pustit (oprosti pozabila sem, zdaj cakas 3ji postopek a ne?) ker vsakic je takoj potem pol leta okoli!
pa tudi kako preiskavo se da se naredit prej, al ta antifosfolipidni pa verjetno se kaj, pa saj se gre kaj manjsega tudi samoplacnisko, ce ti se ne pripada uradni;jaz sem zdaj po tej 2. polomiji sla vse se 1x pogledat razen amh, in sem imela fsh za tisti cas malo previsok (sm pa to pripisovala se posledici stimulacije); sem pa se zdilala, da grem z majem v nov postopek z tem da sem rekla da imajo potem ziher dopuste itd… bom sla pa mogoce vseeno se 1x dat kri preden zacnem s prvo inekcijo.
drzi se in ne se pustit odpravt, ce jih imas pa nad 38 pa izkoristi to sebi v prid in se s tem zatezi!

marsena
kje si ti vodena? probajta si vzet kak dan fraj, da malo zadohas predihas, tud ce kaj popijes,…jaz sem tudi inela fejst dost vsega po tem polomu, pa sem se zdaj nekako zbrcala 🙂

Hej punce.
Sem vas brala in spremljala, čestitke vsem za + in velik objem vsem ki se trudite in čakate na rezultate.
V začetku meseca sem bila prvič na IUI. Očitno je bilo nekaj tudi na moji pozitivi, ker so testi +. Seveda sem jih naredila enih par, še bogi moj je moral v nabavo :D. So mi takrat v mb rekli da moram sporočiti rezultat, ne vem a sem narobe razumela ampak v glavi inam, da naj bi po pozitivnem testu doma prišla še k njim na krvnega. Danes sem dobila odgovor da ne, ampak da se naj samo naročim k osebni ginekologinji. Saj ne vem a naj grem samoplačniško na krvnega (glede na to da sem že imela lažno + teste). Včeraj sem imela še neke krče in bolečine, zakuhala na 38. Danes pa vse ok. Bi lahko dobila vročino zaradi kakšne izvenmaternične? Ne vem, strah me je, kam se sploh najprej obrnit, v današnjih časih pa sploh ko je za vsak znak bolezni takoj na sumu korona…

Pa je punkcija za mano. Glede na to kako slab občutek sem imela zjutraj,sem kar zadovoljna s pridobljenimi 4 celicami. Strah me je bilo podobnega izplena kot v prvem postopku,kjer sem imela samo 2. Zdej pa 🤞 da se kaj prime 😊,da bo v četrtek lahko transfer 🤞😊.

Marusk88
Koliko foliklov pa si imela pa kaksno terapijo? Drzim pesti, da se vse oplodijo!:) Jaz pa cakam M…verjetno pride konec tedna, da potem zacnem s spikanjem.

vrtnica_91
Reš ni govoril o številu foliklov,ampak malo po spominu kolikokrat me je uščipnilo bi rekla vsaj 10. Je tudi rekel,da pač zaradi nizkega AMH,je bilo veliko praznih…ampak vsaj 4 celice so pa le bile. Tokrat sem imela Puregon 300 + Gonapeptyl (prvič pa Bemfola 300 + Orgalutran).

Midva imava naslednji ponedeljek sestanek pri Rešu, da se dogovorimo za naprej. Jaz sem nazadnje imela klomid in dva dni Menopur, tako da verjetno bom šla lahko takoj naprej v postopek.

Marusk,
super, naj se oplodijo. Kdaj imaš predviden transfer?
asas,
čestitke. Jaz bi sigurno šla sama na krvnega, pa potem čez dva dni spet. Ne bi rekla, da je vročina povezana z izvenmaternično.
marsena,
a si naredila kak test nosečnosti? Je možno, da bi naravno zanosila? Pa firbec ne matra, koliko si stara, jaz bom letos 42, se ki zdi, da sem najstarejša tu gor🙈

marsena,
sem se potem spomnila tvoje zgodbe in let, še vedno sem najstarejša tu. Kdaj so mi šla zadnja leta sploh ne vem, pa vedno sem govorila, da pri 40ih pa že ne bom noseča, pa glej me zdaj, zarečenega kruha se res največ poje

Hana41, ali imas ze kaj otrok?

Jaz bom stara 41 let in grem se v en postopek potem pa bom zakljucila. Sem v GK Lj. Ce ne bo uspesno se bomo sprijaznili pac z enim otrokom, ki pa je nastal naravno pred 5 leti. Pri drugem se pa trudiva ze toliko let. Tudi jaz sem vedno govorila da po 38 letu ne bom vec imela otrok, no pa zaenkrat se upam, se zadnjic.

Ampak nekje moras potegniti mejo in zakljuciti, saj se mi zdi da sem ze prestara da bi nadaljevala. Z mozem sva se odlocila da greva v se en, zadnji postopek in da potem ne bom vec obremenjevala telesa in nadaljevala.
Sprejela sva dejstvo da nama ni namenjeno. Moje misli pa gredo tudi v to smer, da bom tako ali tako stara mamica, ce bi uspelo in potem so tukaj se skrbi kaj bo cez leta. Ali bom lahko poskrbela za otroka in mu nudila vse potrebno in ga spremljala na poti zivljenja in celo videla vnuke?

Imas tudi ti taksne skrbi?

Koliko casa imata vidva namen se vztrajati?

Se je pa tezko sprijazniti, da ne bo slo in sprejeti dejstvo da nikoli vec ne bom ponovno mami. Sem pa neizmerno srecna, da sploh sem mami in da imam doma enega otroka, ki mi pomeni vse. To bom sprejela in kljub letom truda, postopkom in obremenjevanjem vsak mesec, bom srecna s tem kar imam.

Ima se katera taksne pomisleke, skrbi, predvsem tiste starejse me zanimajo. Kdaj boste potegnile meje, pri kateri starosti?

Hej

evy,
nobenega infota še, sedaj sem sredi prvega meseca po prvem postopku, tako da drugega ni kot čakat pa pustit telesu, da se spuca hormonov. Vsekakor upam, da stisnemo še en postopek pred poletjem, se pa tudi psihično pripravljam na morebiten avgustovski začetek

nikita21
glede na to, da si začela z drugim postopkom pri Rešu sem te želela vprašat, koliko časa si čakala med prvim in drugim postopkom? Pa vso srečo ☘️

Vsem novim puncam na forumu želim čim več uspehov in +😊

Marusk88
drzim pesti srečno!
Jaz sem danes 6 dan po prenosu blastociste…ne čutim nič posebnega..nevem a je to dobro ali slabo 😕 naslednjo sredo naj bi delala test, upam da radovednost zdrži do takrat.

bubi
s 3.menstruacijo sm sla v 2.postopek…1.M je bla tista po punkciji(februarja)…

Zdravo punce,

po daljsem premoru se javljam, danes sem v 12.teden vstopila, v petek imam nuhalno v Dravljah. Me ze grabi strah, ponoci ne spim, popoldne pa se gre nekako, da prezenem slabe misli stran.

Fracek
tebe sem pogresala, glede na to, da ti gredo vsi okoli tebe na zivce, bi bile ena drugi super druzba…spili bi kavico, pokadile kakega pa bi blo boljse 😂😜
Kar zatezi se bolj za postopek praskanja maternice, ker samo s tezenjem in neomajnostjo se v tej drzavi morda se kaj doseze na zalost… Ampak kako cas hitro mineva, bos kmal spet v novem postopku. A o tujini nista nic razmisljala?

Marusk
super, naj se lepo poparckajo… srecno! 😊

asas
na tvojem mestu bi jst sla na samoplacniski krvni, da bos 100% 😉 Cestitke ☺️

zasanjana
ce te premaga radovednost, zacni tam 10. dan z baby check mini. Upam, da je/bo prislo do vgnezditve 🥰

Vsem ostalim puncam pa veliko srece in dobrega pocutja na poti k cilju ♥️

hana41
drzim pesti da se zmenite tako kot bo prav, predvsem pa naredi kot cutis! nic na silo!
jaz sem po eni strani vesela da maja startam po drugi me je fejst strah ;p

Hvala punce za želje 😊🤞

Hana41
predvideni transfer imam v četrtek.

New Report

Close