IVF/ICSI/IUI 2021
Evy, lepo, da si se spomnila na nas 🤗 Prejsnji teden so me klicali iz Mb, ker nisem sla na krvnega (ceprav sem pisala mail sestram in najini G) in mi je rekla ta G (sicer naju ne vodi ta), da me bodo dali spet na cakalno listo in da bo nov postopek cez 3 ali 4 mesece. Nisem niti nic komentirala. Najini G pa sem poslala mail, ce bi lahko bila konec maja spet vkljucena glede na mojo starost, za scratching maternice in se pac malo zagnjavila. Odgovora do danes nisem prejela. Trenutno sem v fazi, da se mi s tem sploh ni za kaj dosti za ukvarjat, nimam ne volje, ne kaj ekstra energije. Verjetno sem bolj razocarana kot si hocem priznat, ker opazam, da mi gre zadnji teden bolj ali manj vecina ljudi na zivce z njihovimi “malimi” problemi 😅 Krvno sliko imam dobro, ni posebnih odstopanj, mi je sporocil osebni zdravnik. To pa je vse, kar je novega pri meni.
Dobrodosle nove punce, zelim vam obilo uspeha v postopkih.
pa tudi kako preiskavo se da se naredit prej, al ta antifosfolipidni pa verjetno se kaj, pa saj se gre kaj manjsega tudi samoplacnisko, ce ti se ne pripada uradni;jaz sem zdaj po tej 2. polomiji sla vse se 1x pogledat razen amh, in sem imela fsh za tisti cas malo previsok (sm pa to pripisovala se posledici stimulacije); sem pa se zdilala, da grem z majem v nov postopek z tem da sem rekla da imajo potem ziher dopuste itd… bom sla pa mogoce vseeno se 1x dat kri preden zacnem s prvo inekcijo.
drzi se in ne se pustit odpravt, ce jih imas pa nad 38 pa izkoristi to sebi v prid in se s tem zatezi!
Hej punce.
Sem vas brala in spremljala, čestitke vsem za + in velik objem vsem ki se trudite in čakate na rezultate.
V začetku meseca sem bila prvič na IUI. Očitno je bilo nekaj tudi na moji pozitivi, ker so testi +. Seveda sem jih naredila enih par, še bogi moj je moral v nabavo :D. So mi takrat v mb rekli da moram sporočiti rezultat, ne vem a sem narobe razumela ampak v glavi inam, da naj bi po pozitivnem testu doma prišla še k njim na krvnega. Danes sem dobila odgovor da ne, ampak da se naj samo naročim k osebni ginekologinji. Saj ne vem a naj grem samoplačniško na krvnega (glede na to da sem že imela lažno + teste). Včeraj sem imela še neke krče in bolečine, zakuhala na 38. Danes pa vse ok. Bi lahko dobila vročino zaradi kakšne izvenmaternične? Ne vem, strah me je, kam se sploh najprej obrnit, v današnjih časih pa sploh ko je za vsak znak bolezni takoj na sumu korona…
Hana41, ali imas ze kaj otrok?
Jaz bom stara 41 let in grem se v en postopek potem pa bom zakljucila. Sem v GK Lj. Ce ne bo uspesno se bomo sprijaznili pac z enim otrokom, ki pa je nastal naravno pred 5 leti. Pri drugem se pa trudiva ze toliko let. Tudi jaz sem vedno govorila da po 38 letu ne bom vec imela otrok, no pa zaenkrat se upam, se zadnjic.
Ampak nekje moras potegniti mejo in zakljuciti, saj se mi zdi da sem ze prestara da bi nadaljevala. Z mozem sva se odlocila da greva v se en, zadnji postopek in da potem ne bom vec obremenjevala telesa in nadaljevala.
Sprejela sva dejstvo da nama ni namenjeno. Moje misli pa gredo tudi v to smer, da bom tako ali tako stara mamica, ce bi uspelo in potem so tukaj se skrbi kaj bo cez leta. Ali bom lahko poskrbela za otroka in mu nudila vse potrebno in ga spremljala na poti zivljenja in celo videla vnuke?
Imas tudi ti taksne skrbi?
Koliko casa imata vidva namen se vztrajati?
Se je pa tezko sprijazniti, da ne bo slo in sprejeti dejstvo da nikoli vec ne bom ponovno mami. Sem pa neizmerno srecna, da sploh sem mami in da imam doma enega otroka, ki mi pomeni vse. To bom sprejela in kljub letom truda, postopkom in obremenjevanjem vsak mesec, bom srecna s tem kar imam.
Ima se katera taksne pomisleke, skrbi, predvsem tiste starejse me zanimajo. Kdaj boste potegnile meje, pri kateri starosti?
Hej
Zdravo punce,
po daljsem premoru se javljam, danes sem v 12.teden vstopila, v petek imam nuhalno v Dravljah. Me ze grabi strah, ponoci ne spim, popoldne pa se gre nekako, da prezenem slabe misli stran.
Kar zatezi se bolj za postopek praskanja maternice, ker samo s tezenjem in neomajnostjo se v tej drzavi morda se kaj doseze na zalost… Ampak kako cas hitro mineva, bos kmal spet v novem postopku. A o tujini nista nic razmisljala?
Vsem ostalim puncam pa veliko srece in dobrega pocutja na poti k cilju ♥️