IVF/ICSI/IUI 2021
Vse, ki ste v postopkih držim pesti in srečno, še vedno vztrajam pri svoji izjavi, da bomo letos vse zagledale + 😋🤞
Lep pozdrav vsem puncam🤗 jaz se vam kmalu pridružim, “tečem prvi krog”.. Stara 29 let, brez M že 4 leta. Od takrat zdravljenje s hormoni neuspešno, hermatološke preiskave naceloma bp, zelo nizek lh in estradiol. Ginekologinja mi je predpisala klomid, ki ni spodbudil O. Maja 2020 mi je napisala napotnico za GK LJ, kjer so me najprej dali za 3 mesece na cycloprogynovo in nato femaro, spet neuspešno.. In sedaj sem tu, ostali sta mi še 2 tabletki cyclo in ko pride M, začnem 2. dan z injekcijami Menopur. So pa tudi mene povabili v to raziskavo za sčitnico😊 Samega postopka – bolečin in sprememb me načeloma ni strah, me je pa malo strah, da jajčniki ponovno ne bodo reagirali, kot bi mogli.. Ampak se tudi trudim odpravit v celoti te negativne misli..💪 S fantom je pa vse ok. 😊
Srečno vsem!!🐞
Pozdravljene..tudi jaz sem nova tukaj in vidim da vas/nas je kar veliko v IVF postopku.Leta 2013 sem normalno zanosila in 2014 rodila deklico.Potem sta sledili dve izvenmaternične nosečnosti, kjer so mi odstranli oba jajcevoda..Hja kar velik šok,sploh psihični.Ampk ok,greš dalje..Po nekaj letih sva se s partnerjem odločila za umetno oploditev, saj sva si oba želela še otroka 😉 Moram rečt, da kljub koroni sva dokaj hitro prišla na vrsto v Mariboru. Torej 25.2 sem dobila M in 26.2. sem se začela špikat..Nisem imela težav s tem in tudi foliki so hitro rasli tako, da sem imela 10.3 punkcijo, kjer sem pridelala 10 folikov od tega so jih sedem zamrznili,enega so mi pa 15.3 vstavili..No po parih dneh sem postala zelo napihnjena,kot da sem v sedmem mesecu nosečnosti in bolelo me je v spodnjem delu trebuha..Sigurna sem bila, da nekaj ni ok. Napisala mail v Mb kjer so mi rekli naj pridem na UZ. Rahlo nervozna se odpravim na tri urno pot proti Mariboru..Pri UZ so mi rekli da imam HIPERSTIMULACIJO in da sem verjetno noseča ter da moram ostati v bolnišnici na opazovanju..Saj nisem vedela ali naj se smejem ali jokam..Nihče ni natančno razložil kaj to sploh je razen tega da je to kao reakcija na hormone..hmm..No v bolnici sem bila en teden kjer so mi vsaki dan jemali kri,merili obseg trebuha,vagali in morala sem beležiti koliko spijem in koliko polulam..Prav tako sem nadaljevala s Crinone gelom in vsaki dan so mi dajali Fragmin v ramo.Potrdili so tudi da sem noseča 😀♥️ Po enem tednu so me izpustili domol, kjer si moram še vedno meriti obseg trebuha,spremljati težo,količino zaužite in odvajane tekočine ter vsaki dan Crinone gel in Fragmin do 12 tedna nosečnosti (sedaj sem v sedmem tednu) . Prejšni dan sem bila na prvem pregledu pri svoji ginekologinji, katera je videla utrip srčka ♥️ ampk je rekla da imam še vedno tekočino v trebuhu in povečana jajčnika..Svetovala mi je sprehod do 20 min in mirovanje..Zanima me vaše izkušnje z HIPERSTIMULACIJO,kako ste se spopadale s tem,koliko časa ste to imele in kaj so vam svetovali..Vsak nasvet pride prav,ker nikjer ne najdem nič uporabnega in počasi imam že dosti poležavanja v postelji ker me že od ležanja vse boli..Vsem ostalim pa želim veliko uspeha pri postopkih in čimprejšnim pluskommmm ♥️😍
Par punc je omenjalo hiperstimulacijo na tem forumu, ampak je pomoje že mal nazaj.. Ce se ti nobena ne javi, malo za nazaj pobrskaj. Je bilo pa rečeno, ce imas hiperco da naj bi lažje zanosili (ampak če je blago, ne preveč). Eni vem da niso vstavljali blastociste, ker so rekli da bi bilo prenevarno. In so čakali naslednji cikel in so ji zamrznjencka potem vstavili.
Zadnje leto sem imela tok točne M, kot še nikoli prej.. Vedno na 27ti dan (z izjemo 1x 28ti dan in po postopku IVF 33dan, zaradi tabletk), zdej pa zamuja in ko kura skos laufam na wc gledat a je ze kej al ni in me tok živcira.. Prej sm upala da M sploh ne pride, zdej ko jo pa cakam da zacnem z injekcijami je pa ni.. Trebuh me pa že cel teden tok boli, za znoret 😔
naj povem, da grem ta teden po napotnico po 3 zamrzjenčka in upam, da v 3tje gre rado. Sicer sem danes lih prvi dan M, ampak bomo videli če bom ponovno brez terapije v naravnem ciklusu upam, da me bojo že ta mesec vzeli na sprejem 🙂
Vsem puncam čestitke za +. Ostalim, ki pa se še mučimo pa velik objem in srečo, da čimprej zagledamo +. Stalno vas spremljam in me kar stisne pri srcu, ko berem vaše zgodbe, ko že misliš da si zmagal pa razočaranje. Punce občudujem vas! Res smo močne vsaka posebej, NEPREMAGLJIVE 💚
Zanima me kaj so ti rekli glede gibanja in tega..Men so v bolnici napisali v odpustnem pismu mirovanje do kontrole pri ginekologinji..A ona mi je pa prejšni dan rekla da so jajčniki še malo povečani in da je še malo tekočine v trebuhu in da moram počivat in hoja 20 min na dan..Ampak saj veš da ne moreš celi dan ležat..Ja mislim da mi je že malo na psiho udarilo in da sem preveč obremenjena s tem koliko spijem in polulam..Ne upam delat nič.Ne vem morda pretiravam..
Drugače pa hvala vsem za vspodbudne besede,mi veliko pomenijo v tem času..Tudi jaz upam da se bo stanje umirilo čimprej,čeprav me ne boli več nič ampak delam vse počasi in previdno..Sem pa vesela, da se je takoj v prvo prijelo ♥️😍 Vem da moram malo potrpet ampak to gibanje me res muči ker sem navajena bit skos po vni in hodit s hčerko na dolge sprehode..Ne vem saj pravim mogoče pa pretiravam malo in se smilim sama sebi preveč..
Ne morem označit določenih punc ki so mi odgovorile,tako da tiste ki so se vam zahvaljujem 💖 in seveda vsem želim veliko srečeee 😀🍀
Glede vode in beleženja, pa lej.. To je mala cena da nekako spremljajo da je vse ok, tko da kar piši, ne se pa zaradi tega zivcirat 😉 raje pomisli svojo veliko malo lepotičko in srček ki bije pod tvojim srcem ❤️😍
Najprej naj cestitam vsem,k ste zagledale + 😊
Jst sm pa u PON zacela z drugim postopkom,u SOB sm mela 1.UZ in je biu najvecji folikel okul 12mm,ostali okul 10mm…podalsou mi je se za 2 dni in jutr mam spet UZ…v CET ali PET imam punkcijo je reku Reš…odvisno kaj bo jutri na UZ…mam pa Bemfolo 225 in Orgalutran…upam,da bo ta postopek bolj uspesen kot prvi…v prvem sm mela Puregon 100 in Gonapeptyl in pridelala samo 2 celici,ki se nista oplodili😔 ceprou sm mela okoli 12 foliklov…
Me je pa strah,da tokrat tut nebo nic,ker me po 8.dneh spikanja nc ne boli,spika…stara bom 33,AMH mam okrog 5…