Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

TT38
drzim pesti, da je vse ok, sej ves vcasih posetljica malo ponagaja, da te napsihira, kar vprašaj microbio;

Vijolica
jaz sem sla v adrialab in rekla, da imam navodila, da me na to testirajo; pa so me (ce ti iz izvida prepisem se testira naslednje:
Caridolipin Ig(G/M/A) in beta 2 glikoprotein 1Ig(G/M/A), torej tri podvrste vsakega.

Imam pa se vprasanje za tiste, ki se kaj spoznate na izvide hromonov, jaz sem po enem letu vse testirala se 1x, ob menstruaciji po neuspelem IVFu, kjer do tranferja ni prislo (razen AMH); na 4.dan ciklusa je bil moj FSH 11,28 (ki pa naj bi bil v folikularni fazi max 8,08); bi to lahko na kaj nakazovalo ali je se posledica IVFa? oz. kaj sploh nakazuje previsok FSH?

In se, a bi vi po enem letu AMH ponavljale?
Najlepsa hvala vsem za odgovore

Oprosti, ker bom groba, ampak kaj hudica se delas doma??? Jst sem sla po nekaj urah po opazeni krvi k dezurni G, klicala takoj. Ce bi bilo popoldne bi sla pa takoj na urgenco, ker te tam morajo takoj pogledat! Zakaj sedet doma zivcna in v tako hudi negotovosti, ce ni potrebe? Magnezij pa naceloma ne povzroca splava in tud maternicni krci niso krivi za SS, krcenje je posledica SS-a in ne obratno (vsaj tako pravi Pusenjak). Sicer pa v tolazbo, ta tvoja krvavitev je najbrz posledica vrascanja posteljice. Ampak pojdi se pogledat prosim cim prej. Ce bo kaj novega pa javi…objem in res upam, da je vse ok! ♥️♥️

Evy, jst edino vem, da imajo visok FSH zenske s PCOS…oz. je razmerje med FSH in LH 2 ali vec kot 2…izracunaj si. AMH se pa kao znizuje s starostjo, a jst ga vseeno ne bi testirala ze po enem letu, ceprav ne more skodit, sploh ce imas veliko punkcij v enem letu in se rezervo jajcnika hitro izcrpava. Ampak ti pa podatek ne bo kaj dosti koristil ravno zato, ker bo le pokazatelj stevilnih punkcij oz. umetno znizane rezerve. AMH je bolj pomemben za zacetek, da se vidi kje si in da se ob prevec nizkih vrednostih ne izrcpa prehitro vseh jajcec. To je vse kar jst vem in menim, morda se katera druga punca pove kej vec.

tudi jaz ne bi ponavljala amh-ja v tako kratkem casu. smiselno ga je naresti na zacetku, potem pa nima vec takega pomena.

kljucno je stevilo antralnih folikliv, torej ugotovitve z UZ

sem pa jaz brala v tujih clankih, in mislim da je tudi pusenjak to potrdil, da ivf stimulacija ne zmanjsuje jajcne rezerve bistveno bolj kot pa naravni cikel. injekcije namrec targetirajo zgolj tiste jajcne celice, ki so tisti mesec v igri in jih cim vec skusa spraviti do zrelosti. ce jih pac ne, itak propadejo (ne glede na to ali je naravni ali stimuliran cikel)

microbio
in vijolica hvala za nasvet, bom pocakala, bom pa po tej naslednji menstruaciji se 1x dala pogledat fsh in LH (zgolj zaradi sebe).
Pred 10 meseci sem imela na 3.dan cikla LH 4,85 in FSH 5,77, sedaj pa LH 3,5in FSH11. Bolj studiram, ce je vpliv se neuspelega IVF,saj so me sopali z Puregonom, Menopurjem in orgalutranom, da je slo v hitrejso stimulacijo za naprej, se zdi to vama mozno? Vse ostalo je bp edino progesteron sem imela nevem 0.6 namesto pod 0.5 pa to po mojem tudi sovpada s prejsnim IVF (zadnji menopur in puregon sem po mojem picla vase kakih 14 dni pred pregledom hormonov. Se mi je pa sedaj TSH ocitno sam popravil, ker je bil prej mejen sedaj pa idealen 😛
kdo bi vedel, verjetno prevec kompliciram, ampak ko se zaciklas v teh zgodbah ne gre drugace 😛

Pozdravljene,
tudi jaz nimam dobre novice. Pr meni sta se najprej prijeli obe blastocisti, tiste, ki se me spomnete. Včeraj, v 8.tednu sem imela pregled pri ginekologu, ker sem po malem krvavela. En zarodek je odmrl. Nad drugim pa je hematom, ki se bo povečal in povzročil splav ali pa se bo zmanjšal in bo vse ok. Krvavim se vedno vsak dan (kri je temna). Predpisano imam bolniško in strogo mirovanje. Naslednji teden na pregledu bo že bolj znano v katero smer se bo odvila situacija, no če bomo sploh zdržali do takrat in ne bo prej vsega konec 😔
Držite se borke, ni nam lahko, ampak se ne damo🍀

Jojjjj, zakaj moramo čez vse to 🥺

TT38
in
Ema8585
obema neskončno sreče v naslednjih dneh! 🍀 🍀

Tudi jaz stiskam pesti za

ema8585
in
tt38.
Pocivajta in naj se majhna srcka obdržita 🍀🍀

dancy,
spega,
kako je pri vama?

tud jst se pridruzujem moralni podpori za tt-38 in ema8585 ♥️♥️ Naj se vse dobro konca in bosta vajina srcka ok 🥺💞💞

TT38
in
Ema
sem tudi jaz v mislih z vama. Pocivajta in naj ❤❤ mocno bijeta dalje. 🙏🙏

Jaz pa bi morala v petek po injekcije, pa sem danes ponoči bruhala in grozno me je bolel želodec. Upam, da bo do petka že ok in mi ne bodo kaj komplicirali na GKLJ. Se mi zdi, da tako čakam ta datum že mesece, res ne bi rada, da kaj pride vmes. 😔 saj vem, da je v primerjavi z nekaterimi to brezvezna skrb, ne mi zamerit prosim.

TT38
in
Ema
držim pesti, da bo vse v redu z vajinima otročkoma! Bo! Mora bit! Čez vse to sta šli in si zaslužita srečo. ❤❤ in vse ostale tudi!

Pozdravljene punce, po 3-4 mesecih se tudi jst vračam.. Sem vas spremljala skos, vendar sem bolj malo komentirala.. Najprej

TT38
in
Ema,
držim pesti za obe, da se vse srečno konča in da bosta srčka vztrajala do konca 🥰🤞
V petek imam končno pregled pri dr za napotnico za 2 postopek.. Upam, da bo tokrat več sreče na moji strani 😅
Vsem srečkam nosečkam pa čestitam in srečno do konca, sm zelo vesela, da so tudi pozitivne novice 🥰

Joooj kaj berm tukii…😒Ema in TT38 močno stiskam pesti za vajine srčkee🍀
No učer me je pa took zvijal po trebuhu sm mogla kr tablet uzet, se je začel ulivat🥴12 maja mam pregled, pa da se pogovorimo kako naprej…pa še to me zanima kaj mislte o tem kako hitro u postopek? Mislte da nima nobenga upliva na nauspeh če greš prehitro?

Joj same neprijetne novice zadnje dni 🙁

Ema8585 pošiljam ti en velik objem za izgubljeno pikico in močno stiskam pesti, da se druga obdrži do konca pri tebi.

TT-38 ne obupaj, ni nujno, da je kaj narobe. Držim pesti, da bo vse ok. Poročaj.

Jagoda1212 – jaz sem bila danes na pregledu pri moji osebni ginekologinji in je ugotovila, da se še ni vse sčistilo (kljub temu, da sem krvavela teden in pol, od tega zadnja dva dni zelo močno in včeraj sem imela hude bolečine v spodnjem delu trebuha, bilo mi je slabo..)..poslala me je še 1x v laboratorij, da se vidi, če hormon pada, čez en teden imam ponovno kontrolo pri njej oz. že prej, če se ne bom dobro počutila. Je rekla, da upa, da se bo do takrat sčistilo samo od sebe, sicer bo potrebna abrazija. Res upam, da se zrihta brez tega. V Dravljah so me naročili na pregled 22.4., da se zmenimo za nov postopek, ampak mogoče je tole res malo prehitro glede na to, da traja toliko časa, da se sčisti.

Joj ne maram takih novic…ko že dobro zgleda potem pa tkole…punce pošiljam pozitivne misli in velik objem,da se uredi,da se obdrži!! 🍀
Js se od petka že špikam,jutri imam prvi UZ pri Rešu zjutraj.
Pa da dodam malo mojega jutranjega dogajanja 😂😁 (sem velikokrat sama sebi zabava 😂😁)…kot vsak dan sem vstala ob 5.30, vzela zdravila za ščitnico,šla do hladilnika,da se pošpikam. Si naštimam obe inekcije (puregon in gonapeptyl)..super,vzamem iz navade vedno najprej gonapeptyl,stisnem ven tisti mehurček zraka,sej sm že skorej profi 😉😉,se naštimam da se špiknem,dam iglo na kožo, nič. Probam malo zraven še enkrat, nič. Igla ne predre kože. Pa okej sej sm zalimana,pa rahlo blond,ampak tako hudo pa spet ni 😂😂opustim to inekcijo in nadaljujem s puregonom. Brez problema. Okej kaj nj zj. Dobr da mi je Reš dal rezervo. Se špiknem s tisto,vse ok. No potem pa le podrobno pregledam iglo s katero mi ni uspelo,da ugotovim da je ukrivljena na koncu 😲. Ko sem nekaj ur kasneje mojemu razlagala kaj se mi je naredil,se mi je samo smejal 😂😂.

Zvezdica08…ravno sem dobila vabilo h osebenem gin. Na bris 22.4., tko da supr da bo še pogledu kako zgleda… nevem mal mi je tko to da te niti na pregled nenaročijo po takem postopku, da vsaj preverjo da se je sčistl tko k mora…in da je use ok…

Jagoda1212 to je super, da greš na pregled in naj pogledajo kako kaže. Vse se mora lepo sčistit, brez tega se ni za hecat z novim postopkom, čeprav vem, da se nam vsem mudi..tud jaz bi najrajši čim prej začela spet s špikanjem.

Hei punce, ze dolgo se vam nisem oglasila, vas pa redno prebiram😊 do danes se nisem javljala, ker sem po pozitivnem testu popolnoma brez znakov nosecnosti in me je bilo strah, da nic vec ni,.. no danes pa sem imela potrditveni uz, dobila slikco, slisala srcka, najlepsi obcutek😊 zgleda dobro prenasam vse to, glede na to da nimam posebnih znakov. Zdaj pa cakam na naslednji petek, ko imam pregled pri osebni ginekologinji, upam da bo se naprej vse ok! Vsem zelim vse najlepse in stiskam pesti za lepe rezultate✊

Hana41
ce si mislila mene🙂sem imela prejsni teden potrditveni UZ, zaenkrat je vse OK, srcek je🙏Zdej pa cakam pregled pri svojem gin in ce bo vse po sreci nadaljnja navodila in pregledi.

Za vse punce en velik objem in vsem zelim veliko srece🤗

New Report

Close