Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Zvezdica 😕 želim, da se čim prej postaviš na noge. Vsem tistim, ki v tem postopku ni uspelo bi rada rekla, da mi je žal, ampak ženske smo močne in tudi nam se mora kdaj sreča pokazati. Jaz za sebe moram reči, da ko berem tukaj ta forum vedno znova dobim navdih za nadaljno pot s taki močnimi ženskami!

mikrobio
imela bi prošnjo zaben nasvet: zdaj sem do punkcijr skos jemala fertil up in miozitol..kaj priporočas naj še naprej jemljen oboje do morebitnih prvih znakov nosečnosti? Kako dolgo ste ostale jemale dodatke?

Jooj punce moje pojedl me bojo teji testi…cez noč nč izcedka..zutri spet neka rahla črtica na testu…zdj se obrisem na wcju spet nek rjav šmorn🥴🥴 zdle sm klicala u zdravstven dom pr ns delajo sam urinski test tko da grem kr zdej tja pogledat zakaj se gre….strah me je kšne izvenmaternične spet😒

Jagoda,
kako si resila? Kaj novega?

Ma prav nič ševedno v dvomih…urinski test je pokazal cist nizko ravn hormona…tko k moji doma sibka črtica.. sm si presatavlala to da je kšn drugačn bl zanesliv test… nevem na krvnega bom sla pomoje da se prever ker se res bojim ivm…. sam glede na to da je bil test že bl pozitivn najbrž sam odnehuje in je šlo čez…. dvomm da je možn kakšn čudež da bi se zdej dvignl…mi je sicer dala se 3 te teste da probam doma se jutr…nevem cist sm ze blesava…nevem al bi nehala z utrogestanom..mogoče se mi zrd tega neulije…kaj mislš?

jagoda,
kateri dan si od transferja? Greš lahko v ponedeljek na krvnega? Jaz bi do 14. dne nadaljevala s progesteronom.
zasanjana90,
jaz sem nazadnje do transferja jedla dodatke, potem sem nehala. V bodoče ne bom prekinjala, jih bom do pluska 😊 edino omega-3, Vit C in D, železo, magnezij in nosečniški multivitamin pa skoz jemljem
Kje so pa še druge nosečke, samo mikrobio in Tt38 se javljata, meni bi bilo fino, če se javite tudi druge, kako vam gre…

Jutri je 14 dan…bom poklicala u pondelk najprej u dravlje lomškovo da vidm kaj bo rekla…drgač pa u ta adrialab se nerabiš nič naročit če sm prou ujela?

Ja, adrialab samo prideš zjutraj, vsaj tako je bilo, ko sem enkrat klicala. Meni je bolj všeč hodit v medicare, tam pa naročajo in si takoj na vrsti in hitro opraviš.
Pa katere teste pa imaš? Meni se zdi za 14. dan v izogib nesigurnosti in rahlim črticami digitalni clearblue, ki ti napiše, koliko si noseča. Sicer nisem ga še imela, samo razmišljam. Držim pesti, da bo vse okej🍀

Hana41….vse sortne sm ze nardila razn cb digitalni mi je pokazal minus…tud u zd mi je potrdila rahlo prisotnost hormona…menstro bi mogla dobit ze 8 dni nazaj ce bi prišla takrat k mora… lahko bi bla spet izvenmaternična to me najbol psihera….takrat je lahko urinski test tud negativn še neki časa…al je pa bla pa biokemična nosečnost in se mi bo lih kar ulilo…..

Jagoda1212, vem kako se počutiš, ker je enako psihiralo tudi mene..probaj se umirit in naredit dva krvna testa z enim vmesnim dnem presledka..to bo najboljši pokazatelj, ker boš videla kaj se dogaja z vrednostjo hormona. Domači urinski test ti žal ne pove dosti.. pri meni je clear blue tudi kazal pozitivno, pa je očitno takrat že prišlo do ss. Držim pesti, da se vse dobro izteče 🤗

Polix, kakšna je situacija pri tebi? Si ponovila krvni test?

Sem ponovila krvni test in se je beta ustrezno podvojila iz 163 na 302 se pravi za 85% v 48 urah. Podvajala naj bi se na 48-72 ur. Še vedno je nizka ampak dokler ne bo kakšne krvavitve ostajam pozitivna in ne delam krvnih testov, ker mi povzročajo samo stres.

Jagoda
in
polix
res zdrzim pesti! 🤞Naj se vse dobro in pozitvno izteče.
Jaz bi vas spet nekaj vprašala, joo upam, da nisem pretečna z vsemi vprašanji, nekaj poskušam najti po netu, pa vendar mi je ta forum RES v veliko pomoč. in sicer: vaginalen tablete utrogestan od punkcije jih jemljen na 12 ur ( 6 zjutraj, 18.00 zvecer) – v sredo imam planiran prenos ob 9.00 a zjutraj si tudi vstavim tableto? Tega Reš ni omenil.😱zdaj pa nevem..pa tudi pri vas potem ta tebleta steče kar nekaj ven? Jaz lezim res vsaj eno uro po tem pa se mi še vedno zdi, da je kar nekaj steče..😕 upam, da se obrdži dovolj za učinek.
Pa še nekaj bi vas vprašala, jaz sem danes 2 dan po punkciji, počutje je pa ni…napihjenost ostaja. Ste si po večini vzele bolniško do prenosa? Jaz imam sicer pisarniško delo a vendarle si rečem a bi reskirala in delam ali dam res vse od sebe in počivam.
😌 Hvala punce neizmerno sem vesela za vse pluske,naj vsem tem nosecnost poteka kar se da lepo.

zasanjana,
meni je Reš naročil,naj si na dan transferja tudi vstavim Utrogestan, pa sem tudi imela transfer ob 9ih.
Kar se pa tiče bolniške, pa kot se ti počutiš. Če se počutiš čisto okej, potem greš lahko delat, ti bo prej minilo, če imaš pa kake bolečine, še vedno krvavis, pa ostani doma.
polix,
to dobro kaže, stiskam pesti🍀

zasanjana
prehranske dodatke kot je Fertilup ali kaj drugega, ki vpliva na hormone, vgnezditev in krcenje maternice jemlji do transferja, vse ostale vitamine pa normalno ves cas. Tud mioinozitol lahko jemljes celo nosecnost, je zelo dober za preprecevanje nosecniskega diabetesa na primer, vzdruzuje pa tudi zdravje rodil med nosecnostjo. Meni je bil Fertilup zelo ok, a pise na njihovi spletni strani, da se odsvetuje njegovo jemanje med hormonskimi terapijami (tudi samo Clomid). Ceprav glede na nizke koncentracije detelje in drugih sestavin ne more povzrocit resnejsih interakcij s hormonskimi injekcijami, se je bolje drzat priporocil proizvajalca.

Jap, Utrogestan si vstavi tudi na jutro pred transferjem, jst sem tudi imela ob 9ih zjutraj, ampak jst sem si ga vstavila pac toliko prej, da sem odlezala 1 uro. Po eni uri sicer pritecejo ven ostanki ovojnice in to je popolnoma normalno, nic bat da se vaginaleta ni raztopila.
Kdaj imas transfer?
Po punkciji je pametno imet bolnisko vsaj do transferja, tudi ce imas sedece delo kot jst, ker so jajcniki zelo povecani in ob nenadnih ali sunkovitih gibih lahko pride do torzije jajcnika, kar je zelooo resen zaplet, ki zahteva operativni poseg in grozi izguba jajcnika. Zakaj si ne bi privoscila 3-5 dni pocitka, sploh po tako izcrpajocih posegih?
Napihnjenost je normalna po punkciji, jst sem sicer imela malo hujse stanje zaradi blage hiperstimulacije, a vcasih zna zelo pomagat pri vgnezditivi 😉

mikrobio
in
hana41
hvala vama iz srca za nasvete! Res!
Transfer imam v sredo, 14.4.ob 9.00 tako, da si bom zjutraj vstavila se utrogesta. Uf okej o takšnih stranskih učinkih sploh nisem vedela. 😕 to je potem vse res, in nobena služba ni tako pomembna kot naše sanje 🤗Hvala res in vsem nam želim srečno

Hvalaaa 🥰 Ooo kmaluuu bos dobila bebija, tud tebi vsoooo sreco in naj bo potem cez 14 dni en velik ➕ z zdravo nosecnostjo 💞
Sporoci po transferju kako je slo 🤗

Neni:
sem pisala mejl sestri Bernardi in ti javim, kaj bo rekla, kdaj bi naj bili moji rezultati. Ti pa prosim javi, kaj ti bodo rekli na ivf glede napotnic, če se jo da nato hitro dobiti. Izvid morava najbrž tudi čim prej pisni imeti, ne samo po telefonu, da se lahko dalje naročava… Ali ve morda katera, kdaj ne delajo ivf poleti, je to celi avgust? Kdaj je potem zadnji vstop v postopek pred njihovimm kolektivnim dopustom? Neka časovnici najbrž je. Hvala!

kot je meni znano, imajo dopuste med 15. 7. in 15. 8. To pomeni, da v tem času ni punkcij in ET-jev oz. FET-jev. Iz tega sklepam, da jemljejo v postopek tiste, ki dobijo M do 30.6 in od začetka avgusta dalje.

Naj me katera popravi, če se motim

Kot je meni znano imajo dopiste od 15.7. do 15. 8. To naj bi pomenilo, da v tem času ni punkcij.

Iz tega bi se dalo sklepat, da pridejo na vrsto tiste, ki dobijo M do 30. 6, in potem od začetka avgusta dalje.

Naj me katera popravi, če se motim 🙂

Vijolica:
hvala za info!

marsena
jaz bi pa zatezila malo, ker ti po 3jem neuspelem postopku pripadajo dodatne preiskave kot je genetika in antifosfolipidni sindrom,.. jaz sem sicer kar sla na to, po predhodnem dogovoru z ginekologom, stane cca 40-50eur v adiralabu, posiljajo pa v tujino. Ne se pustit odpravit!
zenska89
drzim pesti da rata
jagoda,
drzim pesti, rjava sluz ni vedno slab znak!

punce glede PGDja pa nimam besed, spet slovensko zdravstvo, upam samo da se vam cim hitreje premakne, ze meni gre prepocasi, pa se zdalec ni tako pocasi:(

Fracek
lahko gres na to kar sem sla jaz, za killer cells pa se vprasam, ceprav bi znalo bit povezano to dvoje… ti pa po 3jem neuspelm priprada neka serija preiskav “gratis”, kaj tocno ne vem, vem pa da genetika in tale aps.
Drugace pa kaj pa čva, gremo dalje ne in se borimo do konca ! jaz upam da grem z majem v nov (3ji postopek); imam pa ta teden kontrolo “naravnih” foliklov, ker je moj ginekolog vecni optimist in upam, da se tam do konca zmeniva in narediva plan.

microbio
hvala za mnenje glede cbdja,.. mogoce probam vseeno do naslednjega ivf postopka,…bom vidla 🙂 mogoce ves se kaj se testira za killer cells? Ti si kaj boljse? Zdaj si pa ja ze skoraj in the safe zone! srecno!

mentos
meni se dogaja podobno, zato sem mogoce ze tecna mojemu ginekologu, ki me zeli vedno pomirit, jaz pa pravim, da lazje funkcioniram, če vem kak plan imava za naprej, da me ta nemoc in da dajmo pocakat, ubija.

zvezdica08
en velik objem, jaz sem sla 2x cez naravno biokemicno nosecnost, pa me je kar fejst potrlo, v prvo ne toliko, ker je bilo ko sva prviczares probala in se nisem vedla kaj me caka,… nimam besed, ki bo pomagale, razen ne se vdat in gremo dalje.

polix
ce se podvaja je dober znak, pač se je kasneje ugnezdilo, nic narobe!

zasanjana
srecno!

vijolica
glede dopustov ne vem tocno kako je, jaz sem vodena v postojni, samo punkcija in transfer v dravljah, povprasam.

New Report

Close