IVF/ICSI/IUI 2021
Zvezdica 😕 želim, da se čim prej postaviš na noge. Vsem tistim, ki v tem postopku ni uspelo bi rada rekla, da mi je žal, ampak ženske smo močne in tudi nam se mora kdaj sreča pokazati. Jaz za sebe moram reči, da ko berem tukaj ta forum vedno znova dobim navdih za nadaljno pot s taki močnimi ženskami!
Ma prav nič ševedno v dvomih…urinski test je pokazal cist nizko ravn hormona…tko k moji doma sibka črtica.. sm si presatavlala to da je kšn drugačn bl zanesliv test… nevem na krvnega bom sla pomoje da se prever ker se res bojim ivm…. sam glede na to da je bil test že bl pozitivn najbrž sam odnehuje in je šlo čez…. dvomm da je možn kakšn čudež da bi se zdej dvignl…mi je sicer dala se 3 te teste da probam doma se jutr…nevem cist sm ze blesava…nevem al bi nehala z utrogestanom..mogoče se mi zrd tega neulije…kaj mislš?
Kje so pa še druge nosečke, samo mikrobio in Tt38 se javljata, meni bi bilo fino, če se javite tudi druge, kako vam gre…
Ja, adrialab samo prideš zjutraj, vsaj tako je bilo, ko sem enkrat klicala. Meni je bolj všeč hodit v medicare, tam pa naročajo in si takoj na vrsti in hitro opraviš.
Pa katere teste pa imaš? Meni se zdi za 14. dan v izogib nesigurnosti in rahlim črticami digitalni clearblue, ki ti napiše, koliko si noseča. Sicer nisem ga še imela, samo razmišljam. Držim pesti, da bo vse okej🍀
Hana41….vse sortne sm ze nardila razn cb digitalni mi je pokazal minus…tud u zd mi je potrdila rahlo prisotnost hormona…menstro bi mogla dobit ze 8 dni nazaj ce bi prišla takrat k mora… lahko bi bla spet izvenmaternična to me najbol psihera….takrat je lahko urinski test tud negativn še neki časa…al je pa bla pa biokemična nosečnost in se mi bo lih kar ulilo…..
Jagoda1212, vem kako se počutiš, ker je enako psihiralo tudi mene..probaj se umirit in naredit dva krvna testa z enim vmesnim dnem presledka..to bo najboljši pokazatelj, ker boš videla kaj se dogaja z vrednostjo hormona. Domači urinski test ti žal ne pove dosti.. pri meni je clear blue tudi kazal pozitivno, pa je očitno takrat že prišlo do ss. Držim pesti, da se vse dobro izteče 🤗
Polix, kakšna je situacija pri tebi? Si ponovila krvni test?
Jaz bi vas spet nekaj vprašala, joo upam, da nisem pretečna z vsemi vprašanji, nekaj poskušam najti po netu, pa vendar mi je ta forum RES v veliko pomoč. in sicer: vaginalen tablete utrogestan od punkcije jih jemljen na 12 ur ( 6 zjutraj, 18.00 zvecer) – v sredo imam planiran prenos ob 9.00 a zjutraj si tudi vstavim tableto? Tega Reš ni omenil.😱zdaj pa nevem..pa tudi pri vas potem ta tebleta steče kar nekaj ven? Jaz lezim res vsaj eno uro po tem pa se mi še vedno zdi, da je kar nekaj steče..😕 upam, da se obrdži dovolj za učinek.
Pa še nekaj bi vas vprašala, jaz sem danes 2 dan po punkciji, počutje je pa ni…napihjenost ostaja. Ste si po večini vzele bolniško do prenosa? Jaz imam sicer pisarniško delo a vendarle si rečem a bi reskirala in delam ali dam res vse od sebe in počivam.
😌 Hvala punce neizmerno sem vesela za vse pluske,naj vsem tem nosecnost poteka kar se da lepo.
Kar se pa tiče bolniške, pa kot se ti počutiš. Če se počutiš čisto okej, potem greš lahko delat, ti bo prej minilo, če imaš pa kake bolečine, še vedno krvavis, pa ostani doma.
Jap, Utrogestan si vstavi tudi na jutro pred transferjem, jst sem tudi imela ob 9ih zjutraj, ampak jst sem si ga vstavila pac toliko prej, da sem odlezala 1 uro. Po eni uri sicer pritecejo ven ostanki ovojnice in to je popolnoma normalno, nic bat da se vaginaleta ni raztopila.
Kdaj imas transfer?
Po punkciji je pametno imet bolnisko vsaj do transferja, tudi ce imas sedece delo kot jst, ker so jajcniki zelo povecani in ob nenadnih ali sunkovitih gibih lahko pride do torzije jajcnika, kar je zelooo resen zaplet, ki zahteva operativni poseg in grozi izguba jajcnika. Zakaj si ne bi privoscila 3-5 dni pocitka, sploh po tako izcrpajocih posegih?
Napihnjenost je normalna po punkciji, jst sem sicer imela malo hujse stanje zaradi blage hiperstimulacije, a vcasih zna zelo pomagat pri vgnezditivi 😉
Transfer imam v sredo, 14.4.ob 9.00 tako, da si bom zjutraj vstavila se utrogesta. Uf okej o takšnih stranskih učinkih sploh nisem vedela. 😕 to je potem vse res, in nobena služba ni tako pomembna kot naše sanje 🤗Hvala res in vsem nam želim srečno
punce glede PGDja pa nimam besed, spet slovensko zdravstvo, upam samo da se vam cim hitreje premakne, ze meni gre prepocasi, pa se zdalec ni tako pocasi:(
Drugace pa kaj pa čva, gremo dalje ne in se borimo do konca ! jaz upam da grem z majem v nov (3ji postopek); imam pa ta teden kontrolo “naravnih” foliklov, ker je moj ginekolog vecni optimist in upam, da se tam do konca zmeniva in narediva plan.