Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

V večjih ZDjih pomoje delajo. Jaz ponavadi grem v Kranj. Razmišljam, da bi mogoče šla jutri.

Zvezdica,
cestitke, najlepsa mozna novica.

Ema85,
bravo, si pa lahko predstavljam sok, ko sta dejansko dva srcka 😊 Mirno nosecnost zelim.

Jaz sem vceraj par ur po negativnem testu ze zacela izdatneje krvaveti. Bolj ali manj je vse crno-rjavo, verjetno ker sem popolnoma zabasana z utrogestanom. Pa tudi med lulanjem se izloca rahlo rjavo rdece, tako da mislim, da bolj crno na belem ne more bit 😔 Sem pisala danes v MB, ce se je slucajno tisti en zarodek docakal zamrznitev in do kdaj je smiselno vstavljat utrogestan. Se cakam odgovor.

Hana
41, ce ne bo pingvina, bova tudi midva sla naslednjic v 3. postopek.

Jagoda,
drzim pesti za jutrisnji test. Glede na tvoj dober obcutek, ne pricakujem nic drugega kot cisti plusek.

Hvala vsem za tolazbo. J**** ga, gremo dalje.

Polix, to se moraš kaj predhodno naročiti v laboratoriju? Greš samoplačniško?

Pozdravljene punce,

javljam se po prvem uradnem pregledu pri osebni G. Danes sem v 10. tednu, plod je zaenkrat ok, ima formirane roke in noge, dobila sem materinsko knjizico in kup nekih napotkov, navodil. Se vedno si ne upam na glas veselit, ker mi je ravno prej javila kolegica, ki je v 12-13. tednu, da so jo klicali iz Dravelj kjer je delala nuhalno in DHT, da so izvidi DHT slabi z visokim tveganjem za dve fatalni trisomiji 😩 Tako da najmanj do svoje nuhalne 23.4. oz. do izvidov ne bom prevec sproscena.

Vsem zelim lep in brezskrben dan ♥️

Ja šla bom samoplačniško, se je pa zdaj v času korone treba naročiti ampak hitro dobiš uro. Nazadnje ko sem hodila sem ponavadi klicala okrog 7ih in ob 10-11 šla na odvzem krvi. Stane pa okrog 12€

Polix, hvala za info – če boš šla na krvnega javi rezultat. Jaz bom najbrž
tudi tako naredila. Mikro_bio88 čestitke in držim pesti, da bo šlo vse ok tudi naprej. Fracek, hvala za čestitke, tebi pa želim veliko sreče v novih bojih.

zvezdica,
čestitke, si prej pisala tik pred mano in sem te spregledala.
levinja,
u, potem si že v novem krogu, naj bo tokrat uspešno.
Nisem se klicala v Dravlje, čakam, da se ulije menstra, pa da imam še kak dan za razmislek. Še vedno ne vem, kam pokličem, k sestram, da me naročijo? Al kar Reša?
mikrobio,
super za pregled. Jaz vem, da bo pri tebi vse okej. Enostavno čutim to.
Bo katera od nosečk delala Nifty?

dekleta,
tiste, ki ste imele operativno histeroksopijo ali laparoskopijo, ali ste dobile kakšne antibiotike za jesti po posegu?

Kaj pa v primeru (zgolj) ambulantne histeroskopije?

Evo, klicala v Dravlje. Če dobim tatretjo menstro konec maja/ v začetku junija, lahko greva v drugi postopek.

Zdaj pa me zanima, ker mi ni blo lih najbolj jasno, ali rabim pred drugim postopkom še kakšni UZ, ali kakšne dodatne preiskave? Sem namreč klicala nazaj, ampak danes jih je nenormalno težko dobiti na telefon.

levinja
ja, čudežno formulo bi bilo super imeti!

fracek
😞 pošiljam ti ogromen objem

Ooo hvalaa, iz tvojih misli v usesa visje sile 🥰 Jst sem se danes posvetovala z G o Niftiju pa je rekla naj raje pocakam na izvid nuhalne +DHT. Ker ce nuhalna in/ali DHT nista ok, potem dobis Nifty na napotnico. Tisti en teden se pa da pocakat na izvid. Klici kar sestre, Resa se klice sam v nujnih primerih (tako mi je bilo receno).

Meni po lpsc niso dali nobenih antibiotikov, mogoce je to odvisno od primera do primera 🤷‍♀️

Zvezdica
hvala za cestitke, tudi tebi zelim vso sreco in lep napredek ♥️

vijolica2020
meni lani po laparoskopiji niso nič dali, razen protibolečinskih za par dni:)
ema85
bravo in cestitke, če lahko vprašam, in se opravičujem če sem spregledala, v katerm postpku pa vama je ratalo in če ste kaj spremenili?
levinja111
aspirin ima drug namen kot uterogestan, kao veča prekrvavitev maternice in naj bi s tem pripomogel k ugnezditvi, progesteron pa veš kaj dela 🙂
zvedica08
cestike in drz pesti da tako ostane!

fracek
mi2e oz kar nekaj nas pa se mora borit dalje, kaj pa čmo, razen to, da ne smemo obupat, tudi če nas kak dan ma. Jaz sem pa dala danes kri, rezultate dobim čez kak teden, ostala hormonska slika ki sem jo ponovila po enem letu pa je popolnoma v mejah normale.

polix
v lj dela tudi adrialab beta hcg test, ne rabiš se naročit, prideš in greš, ne čakaš dolgo, odsvetujem samo takoj zjutraj, ker je guzva ker folk hodi pred službo. jaz sem sla danes ob 8.40 in sem cakala 5 minut.

bubi
nevem če je nujen UZ, meni ga sicer vedno naredi, da se preveri kao če se je vse spucalo kot se mora. Kako pa to, da moraš čakat še tretjo menstruacijo, ena prava (ne po svežem prenosu) naj bi bla dovolj?

evy
ej ne vem 🤷🏻‍♀️ Vbistvu je rekel, da bi začeli drugi dan tretje menstre (kar je pri meni glede na dolžino cikla v začetku junija). Ti si šla v drugi poskus z drugo menstro po neuspelem svežem prenosu?
Kdaj pa si imela UZ? Tisto jutro, ko si dvignila injekcije ali si se morala naročiti posebej na UZ? Danes mi ni nič več jasno 🤦🏻‍♀️

Bubi
ne nisem sla, ker sem imela po svezem prenosu še naravno biokemično nosečnost, zaradi katere sem potem še en mesec morala počakat.
jaz sem sedaj konec z menstro po celem propadlem drugem ivf, pa naj bi po naslednji ponovno zacela torej konec aprila oz zacetek maja, vsaj tako sva se pogovarjala in tudi upam, da mi ne bo spet odlašal z vsem, ker me to najbolj živicira pri vsem, da se vse tako dolgo traja,… UZ ce je potreba ti lahko naredi kadarkoli sedaj po menstruaciji.

punce jaz imam pa se eno vprašanje glede svezine semena,.. nama je bilo receno 3 dni, ampak ko ti punkcijo prelagajo seveda na koncu ni bilo 3 ampak ene 5, kar je vrjetno tudi pripomoglu k neuspehu:P kaj je torej najboljše, da on abstinira od dneva stop inekcije, nevem kako drugače udaneš tri dni?

evy
nama je bilo rečeno naj imava sp. odnos na dan stop injekcije. Se pravi to je 2 dni pred punkcijo.
hana
jaz bi najprej poklicala sestro in jo prosila za termin pri Rešu. Če bodo pa kaj komplicirale, pa pokliči Reša in se z njim dogovori.
Ko sem jih jaz klicala za ternim za zamrznjenčka, so mi rekle naj kar Reša pokličem in naj mi on pove na kateri dan cikla naj pridem… je bil pa zelo prijazen ko sem ga klicala, čeprav je bil že doma 😉

Punce sploh ne vem, če sem že vsem čestitala… pa vseeno bolje 2x kot nikoli… čestitke za pluske in lepo grejte svoje ❤ še naprej. Mislite samo na lepe stvari.

mikro_bio
ti pa tudi misli samo pozitivno in če se le da, ne poslušat žalostnih zgodb… to vse vodi samo v dodaten stres. Lepo se pogovarjaj s svoim ❤ in mu kupi kaj lepega 😉

Ema8585
in Zvezdica08 cestitam obema in vama zelim vse dobro za naprej!!

Midva imava jutri transfer zamrznjenckov, sem ze ful nestrpna in upam, da bosta oba prezivela odmrznitev in bosta pripravljena za prenos.

Sem pa tudi jaz vprasala glede aspirina in medrola pa mi je bilo receno, da bi se naj to dodalo kot terapija po 3 splavih oz. po 3 neuspelih transferjih, in da bi takrat naredili se kaksne preiskave (kaksne pa ne vem).

Neni
7: A imata vidva recesivno dominantno dedovanje, vezano na avtosom? To bi pomenilo 25% zdrav, 25% bolan, 25% prenašalec in spet 25%, da je prenašalec. Zdravega, četudi prenašalca, bi načeloma vstavili, ali ne? Midva pa imava avtosomno dominantno dedovanje, v bistvu slabše kot recesivno, ker je 50% možnosti, da je nezdrav (tukaj ni prenašalcev). Saj so ti najbrž vse razložili, tako da, če je tvoj primer recesivno dedovanje na avtosomu (nevezano na kromosom X), potem je samo 25% možnosti, da je nezdrav. Odvisno sedaj, kako genetiki pri PGD ocenjujejo zdrav zarodek, torej a je tudi prenašalec tretiran kot nezdrav, četudi je zdrav. Skratka, ne vem, če je tak tvoj primer, ampak je bolje kot moje 😛 Je pa res, da bi potem otrok lahko prenašal dalje bolezen.

Hvala lepa za čestitke!

vijolica2020
pri nama je šlo za nepojasnjeno neplodnost (spermiogram ok, histeroskopija in laparoskopija nič pokazala). Zaradi starosti 35 let sva se po dveh letih neuspelih poizkusov odločila za Dravlje. Mesec dni pred postopkom sva z možem prenehala kaditi in tudi kozarček alkohola ni prišel v poštev 🙂 Jedla sva veliko sadja, zelenjave in na splošno zdravo hrano. Jaz sem jemala matični mleček (iz Dm-a) in quencim Q10. Vsakodnevni sprehodi skoraj ves čas postopka. Pri dr Rešu sem prejela Puregon 250 in Gonapeptyl 150. Spunktirali so 13 jajčnih celih in kar 8 se jih je oplodilo in razvilo do blastocisti. Se isti dan po punkciji in po transferju sem se vrnila na delo.

Je mogoče katera bila v isti situaciji? Od 27.3.-31.3.sem imela menstruacijo (po neuspelem transferju). Že predvčerajšnjim in tudi danes spet malo krvavim. Ne čez cel dan.
Je mogoče to od punkcije še (konec februarja), ali zaradi spolnega odnosa?

Jutri sicer imam UZ glede zamrznjenčka, ampak dvomim, da bo kaj v tem ciklusu, če bom še krvavela. Saj bo tudi na uz videti, če kaj ni ok verjetno.

Je možno, da se nisem dovolj sčistila? Ker test je bil pozitiven.

New Report

Close