Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Neni7:
Imaš morda kak info, kdaj bi nak bili rezultati iz genetike? So ti kaj dejali? Meni je bilo rečeno, da lahko traja do 3 mesece… Upam no, da bo prej. Si kaj že spraševala? 😉 hvala ti

Punce, predvsem tiste že z nekaj izkušnjami v postopku. Sem tik pred začetkom, naslednji teden ko dobim M se začnem špikat, pa me zanimata dve stvari:
1. Ali ima katera kak dober nasvet glede gibanja in prehrane ter počitkom med špikanjem? Verjetno je dosti odvisno od odziva telesa, ampak mogoče kakšna osnovna usmeritev? 🙂
2. Pri nama bodo delali ICSI zaradi zelo slabega spermiograma. Ali je katera imela to in ne navadnega IVF? Kakšna je kaj uspešnost pri oploditvi celic pri tej metodi?

Hvala za pomoč, zaenkrat nisem bila še preveč aktivna, kmalu pa tudi jaz začnem bolj aktivno v našem pogovoru – ko bom imela kaj za napisat ali vprašat. 😁

Miracle2021
glede aktivnosti med inekcijami ti priporočam, da po svojem filingu. Jaz športam vsak dan in sem isto športala do dneva punkcije. Je pa res, da nisem niti najmanj občitila nobene inekcije. Počutla sem se isto kot ponavadi, niso me bolel jajčniki in treninga nisem prilagajala niti 5% temu. Po punkciji sem 3 dni hodila samo na sprehode, potem pa normalno športala dalje.
ICIS je nama prnesu dost bolše rezultate kot navaden IVF. Mava pa dost ok spermiogram, mogoče mal pod normalo. Ni super, ni pa ful slab. Odkar sem na PGDju pa itak skos delajo ICIS.
tinkara
TRI MESCE??? A se hecaš? Rezultati naj bi bli v enem mescu, saj naj bi imele 3ji ciklus po punkciji že prenos, če je kakšen zarodek ok! Ni šans 3 mesce! Pisala sem Bernardi prejšnji teden kaj je z izvidi pa mi še ni odgovorila. Ti napišem, ko dobim odgovor. Jaz računam da v aprilu zveva in z majsko menstruacijo greva na prenos, če bo kakšen ok!

Miracle,
glede gibanja je najbolje, da prisluhneš sebi in tvojim občutkom. Če ne boš imela težav, se drži tvojega dosedanjega tempa oz. vzorca gibanja. Nekaj dni pred punkcijo, ko bodo folikli že zrastli in bodo zato povečani tudi jajčniki, pa se je pametno izogibati športom, kjer lahko pride do nenadnih kretenj (s tem preprečiš, da ne pride do torzije jajčnika, ki se lahko zaradi svoje teže zavrti okoli osi).

Midva sva imela ICSI, oplodilo se je vseh 10 celic. Nekoč sem brala statistiko, da se jih v ICSI oplodi 90 % celic. Ker pa je to “prisilno” oplojevanje (vstavitev spermija v celico), se posledično kasneje kak zarodek več ustavi v razvoju.

Ko sem jaz v preteklosti brala te reči, sem zaključila, da ni bistvene procentualne razlike pri številu 5-dnevnih zarodkov pri klasičnem IVF in ICSI. Pri ICSI-ju se jih večji procent oplodi in večji procent zaustavi v rasti, pri IV-ju pa se naravno oplodijo in je praviloma manj zaustavitev rasti zarodkov. Skratka po mojih dognanjih, je končni izplen 5-dnevnih zarodkov primerljiv v obeh postopkih.

Neni7:
No, saj jaz tudi računam na april, da javijo, ker tako moram čim prej vedeti, kako dalje, saj je zdaj pa res loterija, koliko jih bo zdravih. Pri nama fifty fifty, te veš, da lahko samo upam 🙏. Ja, prosim, javi, če kaj odpiše, itak sva nekako v isti časovnici. Jaz sem sestro Bernardo že toliko preganjavila🤭 drzim pesti zate!

No midva sva imela prejšnji teden 1. ultrazvok. Prijeli sta se obe vstavljeni blastocisti. Čisto sva v šoku in hkrati vesela, da sedaj po vseh neuspehih pricakujva dvojčka 🙂
Dekleta, želim vam veliko pozitivne volje in naj vam čim prej uspe!

Ema:
WAW! Čestitam!! Vse dobro še naprej!

Fracek,
Hana
in
Bubi
žal mi je za takšen razplet 🙁 vem kako se počutite. Moramo pogruntat tisti ključni faktor, ki nam lahko pomaga pri vgnezditvi.
Hana
ti si imela baby aspirin a ne? Pa očitno ni nič boljši kot Utrogestan. Jaz trenutno samo še o tem razmišljam….

tinkara2021
blagor.. midva mava sam 25% za normalen zarodek tko da iskreno, bl nič ne pričakujem. Rada bi pa vsaj vedla kako in kdaj naprej. Javim (ja, jaz grem bernardi tut verjetno že pošteno na k****) haha

Vijolica2020 in Neni7 hvala za obširen odgovor 🙂 kako pa ste bile z bolniskimi? Koliko dni? (Verjetno spet odvisno od primera do primera). Da si mal splaniram, če bi mogoče kar malo starega dopusta koristla takrat 🙂
Kako pa je z nekimi prehranskimi dopolnili? Jaz zdaj ze nekaj mesecev jem Maco, folno kislino in svetlinovo olje (tega mi je zdaj zmanjkalo skoraj tko da nimam namena novega kupovat). A z maco in folno pa lahko normalno nadaljujem?

Čeprav malo prestrašena, se pa zeli veselim da se začne vse skupaj 🙂🍀

MIracle2021,
od punkcije do ET zihr, po ET še 3 dni, ostalo pa po dogovoru 🙂

S folno zagotovo lahko oz. moraš nadaljevati, sklepam pa tudi Maca ne škodi. To bo katera druga bolje vedela.

ema8585,
čestitkeeeee. Uau, kar dvojčkaaa 🙂 Dvojni dobiček 🙂 A nisi ti tista, ki sta imela ful (mislim, da 6) pingotov? Bi nam zaupala vajino zgodbo – kje je bil problem, kakšni so bili izvidi, sta jedla kakšna prehranska dopolnila, koliko hormonov si prejela in katere, koliko je bilo spunktiranih in kasneje oplojenih celic, koliko blastocist?

Skratka, tukaj bomo vse vesele dobre in preizkušene prakse. Morda bo še katera od nas dobila kakšno idejo za izboljšavo njenega postopka. Vsekakor pa se bomo lahko na podlagi tvoje uspešne zgodbe vse napolnile s prepotrebnim optimizmom in upanjem, da tudi me ugledamo plusek 🙂

Ema8585 čestitke! Lepa novička za začetek tedna. Moj test je danes na 14. dan po prenosu zamrznjenčka pozitiven, črtica je zelo dobro vidna, vendar se kar ne upam zares veseliti, ker še vedno zelo rahlo krvavim. Drugače pa se počutim zelo dobro in povsem normalno funkcioniram. Čakam kaj mi bodo svetovali v Dravljah. Je še katera imela podobno situacijo?

Vau, čestitke. Res lepo in srečno naprej🍀

Oboje sem imela, Utrogestan in tudi aspirin mini.
Kaksen imaš ti zdaj plan? Kdaj greš v nov boj?

miracle2021
pomoje bi bilo pametno ukiniti tudi maco, sem brala, da se vse stvari, ki vplivajo na hormone ne priporočajo v postopkih. S folno pa nadaljuj itak.
zvezdica08
ti si pa en dan pred mano, čestitke! Si že sporočila v dravlje?

Polix, hvala za čestitke. Poslala sem sms dr. Lomškovi in mi je svetovala, naj počivam in povečam dozo Utrogestana na 6 ur. Zdaj se moram še v ambulanti naročiti na potrditveni UZ. Ti že imaš pozitiven test, uradno ga pa delaš jutri?

hana
ja sem že šla v nov boj. Imam enega zamrznjenčka in grem v nedeljo na 1. UZ. Jemljem pa že od začetka menstruacije Estrofem za stimulacijo. Nabavljala nisem nič novih dodatkov, ker itak ni dovolj časa, da bi kaj učinkovalo. V ta postopek bom šla verjetno z manj pričakovanji kot v prvega, ker sem takrat imela vstavljena 2 sveža zarodka…
Ti si se že naročila za posvet?

zvezdica08
ja uradno ga delam jutri, tko, da spet naredim clearblue, sem pa pozabila, a je treba njo poklicati ali samo na kliniko? Boš delala kaj krvni test? No sporoči kdaj ti bodo dali UZ, da malo vem kaj pričakovat.

Polix, UZ imam 22.4. – načeloma je po mojem čisto dovolj, če pokličeš na kliniko in se naročiš na UZ..jaz sem Lomškovo kontaktirala zaradi krvavitve.

Boš ti delala krvni test? Jaz razmišljam, da ne bi bilo slabo, ampak še ne vem kje bi ga lahko naredila? Misliš, da to delajo v vsakem zdravstvenem domu? Adrialab je zelo daleč stran od mene.

New Report

Close