IVF/ICSI/IUI 2021
Punce, predvsem tiste že z nekaj izkušnjami v postopku. Sem tik pred začetkom, naslednji teden ko dobim M se začnem špikat, pa me zanimata dve stvari:
1. Ali ima katera kak dober nasvet glede gibanja in prehrane ter počitkom med špikanjem? Verjetno je dosti odvisno od odziva telesa, ampak mogoče kakšna osnovna usmeritev? 🙂
2. Pri nama bodo delali ICSI zaradi zelo slabega spermiograma. Ali je katera imela to in ne navadnega IVF? Kakšna je kaj uspešnost pri oploditvi celic pri tej metodi?
Hvala za pomoč, zaenkrat nisem bila še preveč aktivna, kmalu pa tudi jaz začnem bolj aktivno v našem pogovoru – ko bom imela kaj za napisat ali vprašat. 😁
ICIS je nama prnesu dost bolše rezultate kot navaden IVF. Mava pa dost ok spermiogram, mogoče mal pod normalo. Ni super, ni pa ful slab. Odkar sem na PGDju pa itak skos delajo ICIS.
Midva sva imela ICSI, oplodilo se je vseh 10 celic. Nekoč sem brala statistiko, da se jih v ICSI oplodi 90 % celic. Ker pa je to “prisilno” oplojevanje (vstavitev spermija v celico), se posledično kasneje kak zarodek več ustavi v razvoju.
Ko sem jaz v preteklosti brala te reči, sem zaključila, da ni bistvene procentualne razlike pri številu 5-dnevnih zarodkov pri klasičnem IVF in ICSI. Pri ICSI-ju se jih večji procent oplodi in večji procent zaustavi v rasti, pri IV-ju pa se naravno oplodijo in je praviloma manj zaustavitev rasti zarodkov. Skratka po mojih dognanjih, je končni izplen 5-dnevnih zarodkov primerljiv v obeh postopkih.
Vijolica2020 in Neni7 hvala za obširen odgovor 🙂 kako pa ste bile z bolniskimi? Koliko dni? (Verjetno spet odvisno od primera do primera). Da si mal splaniram, če bi mogoče kar malo starega dopusta koristla takrat 🙂
Kako pa je z nekimi prehranskimi dopolnili? Jaz zdaj ze nekaj mesecev jem Maco, folno kislino in svetlinovo olje (tega mi je zdaj zmanjkalo skoraj tko da nimam namena novega kupovat). A z maco in folno pa lahko normalno nadaljujem?
Čeprav malo prestrašena, se pa zeli veselim da se začne vse skupaj 🙂🍀
S folno zagotovo lahko oz. moraš nadaljevati, sklepam pa tudi Maca ne škodi. To bo katera druga bolje vedela.
Skratka, tukaj bomo vse vesele dobre in preizkušene prakse. Morda bo še katera od nas dobila kakšno idejo za izboljšavo njenega postopka. Vsekakor pa se bomo lahko na podlagi tvoje uspešne zgodbe vse napolnile s prepotrebnim optimizmom in upanjem, da tudi me ugledamo plusek 🙂
Ema8585 čestitke! Lepa novička za začetek tedna. Moj test je danes na 14. dan po prenosu zamrznjenčka pozitiven, črtica je zelo dobro vidna, vendar se kar ne upam zares veseliti, ker še vedno zelo rahlo krvavim. Drugače pa se počutim zelo dobro in povsem normalno funkcioniram. Čakam kaj mi bodo svetovali v Dravljah. Je še katera imela podobno situacijo?
Ti si se že naročila za posvet?