Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Mikro_bio88 in vijolica 2020, hvala obema za vzpodbudne besede 🥰, za enkrat se je krvavitev ustavila, tako da upam,da bo res vse ok in da bo v torek test pokazal bolj konkretno črtico.

Dobro jutro.

Prva, ki ne more spat in je podlegla testu 😊 Zal nic, niti sledu druge crtice. V sebi vem, da je to to, da spremembe ne bo, tako da bom zdaj pac cakala, kdaj se bo gospa prikazala. Sem si vstavila crinone in je bilo na vrhu malo crno oz. temno rjavo, tako da se M verjetno tudi ze pripravlja.

Zvezdica,
to se mi zdi realen rezultat za 12. dan po prenosu zamrznjencka, tako da ti super kaze. Drzim pesti, verjetno je res vgnezditev, ce je ze ponehalo.

Lep dan vsem ❤

Žal mi je

Fracek.

Tudi meni žal ni uspelo, danes je moj 14. dan po transferju in črtice ni 🙁 Očitno se moji edini celici/zarodku ni uspelo vgnezditi.
Ne vem, kaj naj najprej, tako nekako se mi zdijo nesmiselni postopki in matranje, ko na koncu pridelamo eno samo celico ali pa še to ne.

Hana41,
tudi meni je zal. 😔 Nama kaj drugega preostane kot da se boriva do zadnjega? Nic. Na koncu bi se vedno sprasevala, kaj pa ce … koliko postopkov ti je se ostalo? Objem in vse dobro ti zelim v prihodnje ❤

Ja,

fracek,
prav imaš. Jaz imam se 4 postopke, kaj pa ti? Dva sem že letos dala čez.
Kdaj naj bi zdaj klicala v Dravlje, kako naprej? A poklicem na Rešev mobitel, al se naročim na posvet pri sestrah? Rada bi se usedla enkrat z Rešem, ko ima čas in da predebatiramo možnosti. Jaz imam tudi TSH mali višji, okoli 3, a se splača tega najprej znižati pod 2?

mikro_bio88,
imam vprašanje zate, seveda pa bom vesela tudi mnenja vseh punc, ki ste o tem že brale, imate izkušnje itd…

Maja grem na moj druugi IVF (prvi je bil po rezultatu pridobljenih celic soliden – 11 celi, 10, zrelih, vse oplojene, 4 blastociste). Upam na podoben izkupićek in razmišljam, da bi telesu malo pomagala z q10.

Sedaj me zanima, ali je ubikinol res toliko boljši, da upraviči svojo ceno? Ali naša telesa pri 33-ih res niso (več) sposobna predelat “običajen” Q10 v ubikinol?

Kaj priporočaš in kakšne doze?

Pripoorčam se tudi za mnenje o proizvajalcu/ponudniku, ker na spletu je tega ogromno in enostavno ne ločim plevela od zrna :/

Bubi
vsaj to 🙂 javi kaj bo rekel ginekolog, najboljše, da se kar takoj zmeniš z njim. Gremo naprej kaj pa čmo, jaz maja startam 3ji postopek,… sem pa še vedno kar malo jezna, na to kako se je drugi končal ).
polix
kaj pa te je napeljalo na homeopatijo? in glede na tvoje odgovore, ti že imaš kakega otroka ali so to vse postopki za prvega (napisala si da je to tvoja 4 ali celo 6 nosečnost); držim pesti da bo vse kot mora bit in hvala za dobre novice 🙂

ElaElizabeta
glede hormonov je tako, vsak nanje različno odreagira zato se začne vedno z neko manjšo dozo. imela si v bistvu enake terapije kot jaz; puregon in befola je itak oboje gondatropin, razlika je potem samo v tem kar ti doda zraven za preprečevanje pokanja. pri meni je bilo tako, da se je po dodatku orgalutrana v 2. rast zelo upočasnila… smo pa tako kot v prvem primeru prišli do podobnega rezultata celic, prvič 4, drugič 5. samo mati narava ni povedala zakaj se je šla tak grdi štos, da so se prvič po navadnem ivf oplodile vse, zdaj nobena.
Pri nama je razlog podoben kot pri vama, samo da sva malo starejša in pri meni prek ene strani ne more it, zato sva bila v postopek dana malo hitreje (po cca 1 letu ze). Se pa tudi jaz sprašujemo podobno in samo upam, da ni še kje kaj neodkritega. in z vsemi pestmi upam, da je bil v zadnjem postopku res kriv infekt in antibiotiki, ki jih je moj jedel 10 dni pred mojo pukncijo.
Kar se tiče prenosa na 2.ali 3 dan; kakor vem se dela kadar je malo št. celic, naj bi bilo na 5 dan kao bolj kvalitetno, samo iz foruma (“prakse”) sodeč so uspehi popolnoma enaki.

zvezdica08
držim pesti in javi. imamo pa samo eno vprašanje, tudi v naravnem ciklu se da stop inekcija ali ne?

Fracek
ne vem kaj na rečem, drži se in ne izgubit volje, gremo v nove boje! Ti pa predlagam, da če je to to in imaš pingota, kliči takoj jutri in se poiskusi dogovorit za naprej v naravnem ciklu, ker ti učinek vseh klinčevih hormonov še drži; tak je bil moj plan in sem vanj verjela.

hana
glavo gor in v nove boje! če se ti zdi, da rabiš si vzemi malo pavze, če ne pa gas in naprej, saj veš, če se vztraja slej ko prej enkrat rata. sama se tudi sprašujem od kdaj je zanositev postala tak problem in taka znanost. Mene osebno zdaj v tem bolj jezi, da vse tako traja,.. recimo, da moram zdaj čakat, ker z inekcij na inekcije ne morem,… čas pa s svetlobno hitrostjo teče. tako da ja jaz počakam še eno menstruacijo, ker jo moram in grem v začetku maja v novo borbo! ti pa se predvsem pogovori z dr. o tvoji nadaljni terapiji, da bi pridelali kako celico več. tu ne morem pametovat, ker ne poznam smernic, defitnivno pa vem, da je še kaj na zalogi kot je dolgi protokol in pa mogoče menopur (ki je gondatropin + LH).
Glede TSHja ti mora pa reš povedat, če je znotraj refernčnih vrednosti po mojem ne rabiš nič.
Sama bom sigurno poleg klasike posegla še po kaki alternativi, kaj točno pa se še odločim.

jaz imam pa še eno vprašanje, bolj ko ne iz firbca, a so vaše partnerje tudi kdaj dali na kak zdravila? ne samo na prehranska dopolnila, zadnjič enkrat sem zasledila na netu, da tudi nekatere moške kdaj pa kdaj dajo na klomifen (klomid).

Hana41
in
fracek
žal mi je 😕
Jaz sem danes imela 1.UZ v Dravljah, po 7 dneh injekcij. Reš je rekel, da sem kar dobro odreagirala..v obeh jajčnikih sta vodilna ze 16 mm.Pa ostali manjsi..v obeh okoli 8 foliklov.v sredo spet Uz in mnda v petek že punkcija.
Step by step..Srečno punce in lep dan.

fracek
in
hana41
tudi meni ke žal za vajina rezultata 😭 jaz sem bila prepričana, da se bomo lahko skupaj veselile!
evy
v homeopatijo me je prepričala prijateljica po drugi biokemični, ko sem bila res potrta, poznam nekaj primerov, ki jim je zelo pomagala ampak ne za neplodnost, za druge stvari. Plus, da glede na to, da z nama ni nič narobe razen, da jaz nimam enega jajcevoda sem se odločila, da probam. Itak je pa homeopatija po drugih državah priznana kot veja uradne medicine in tudi sodeluje z uradno medicino. Ja, moja četrta nosečnost pa zaenkrat še nisem videla ploda na UZ-ju. Enkrat sem imela IMN in dvakrat biokemično. Upam, da v četrto gre rado 😊

Punce nekaj bi še vprašala…ker imava v petek mnda že punkcijo..naj bo pri moškem res abstinca vsaj 3 dni? Oz. ne sme biti dlje? Zadnji spo.odnos sva imela že sigurno 10 dni nazaj…zdaj ker pa je pri nama problem spermiogram, naju skrbi, da pa slučajn bi potem v petek bilo manj plavalcev, ze bi zdaj imela sp.odnos, potem pa bi tako moral v petek oddati seme. Kakšen nasvet? 😌

hana41
žal mi je za negativen rezultat, vzami si toliko časa kot rabiš, da predelaš zadevo in zbereš močin pogum za naslednji poskus

fracek
tudi zate mi je žal, vseeno pa upam, da to še ni konec 🤞🏻

evy
saj to, druge izbire ni. Gremo dalje, še bolj fokusirane in odločne 👍🏻

zasanjana90x
nama so tako svetovali, da mora biti seme na dan punkcije sveže oziroma obnovljeno (ne vem kako drugače bi to zapisala), zato je moj 3 dni pred punkcijo sam zase ‘poskrbel’ 😬 (jaz sem bla zadnjih par dni zaradi podaljšanega špikanja, dodatnih hormonov in skrbi, da nimam zadost foliklov totalno nezainteresirana za karkol)

Fracek
in
Hana41
zal mi je, da ni uspelo. Nevem kaj sploh napisati “v pomoc”, ampak razumem obcutke razocaranja in sprasevanja v cem je sploh smisel vsega, ce rezultata potem ni. Drzita se in srecno za naprej.

Evy
jaz sem zdaj po neuspelem IVF s svezim zarodkom v naravnem postopku z zamrznjencki in sem dobila stop injekcijo (na 12. dan cikla sem imela UZ in ker je bilo vse ok, sem si ze isti dan zvecer morala dat stopko), cez 5 dni sledi transfer (imava zamrznjene blastociste). Jemati moram pa tudi Utrogestan, 3x/dan.

Zasanjana90x
nama so rekli, da mora biti abstinenca 2-3 dni, da je seme sveze.

Fracek…joooj noo pa ne noo😏škodaa noo…sam vseeno mas se 6dni da se obrne kar sploh ni mal…pr men prvo rundo je bil tud 8dan se negativen…vseeno močno držim pesti…
Hana žal mi jee..😒nimamo kaj v novo borbo koo bos pripravljena..

Evoo pr men se pa kr dogaja…ucer sm bla kot da bi me vlak povozu bl na kavču ceu dan…nepaše mi jest sploh edin juha….skoos se neki davm in mi gre na bruhanje…nevem mislm da je too too…u sredo delam test…
Punce srečno vsem v kerem koli delu postopka ste….😉

jagoda1212
a ti imaš u sredo uradni datum za delanje testa? Nisi ga še naredila? Jaz imam isto v sredo uradni dan, ko naj bi naredila test in poklicala v Dravlje.

vijolica2020
kakor smo se mi na faksu ucili pri molekularni biokemiji (metabolni procesi v celici) je sigurno eno dejstvo, da telo z leti proizvaja manj tega encima, ki je odgovoren za celicno energijo. Ubikinol je reducirana oblika q10, katerega fora je v tem, da ga telo lahko takoj uporabi (celicam prisparas delo redukcije). Doze, uporabljene v studijah so od 200-800 mg, najpogosteje v tujini uporabljajo shemo 3×200 mg dnevno. V primeru jemanja ubikinola je lahko dovolj tudi 300 mg/dan. Pri nas se dobi od Now v dozi 100 mg. Za tuje znamke tezko recem, sem ze pozabila katere so punce najvec narocale v tujini. Ti pa vse to pise v najbolj brani knjigi s podrocja kvalitete jajcnih celic (na spletu) “It all starts with an egg”. Sicer pa lahko podoben ucinek dosezes tudi z alfa lipoicno kislino, ki sem jo tudi sama poskusila jemat in jo dobis v vsaki lekarni, ker je tudi alfa lipoicna kislina mislim da prekurzor za glutation, ki je se mocnejsi antioksidant v nasih celicah. Najbolj pomembna info pa je, da ni nujno, da bo pomagalo, probat pa je vseeno smiselno, ker ce ne drugega, imajo antioksidanti druge pozitivne ucinke na telo na krajsi rok seveda. Doza in ucinek sta odvisna od tega ali tebi res tega primanjkuje in ali je to edina stvar od katere je kvaliteta tvojih celic odvisna. Zelim ti res obilo obilo srece in uspeha v naslednjem postopku ♥️

Fracek
joooj ne se obupat! Se nekaj dni upanja je in za ta test, ki si ga uporabila je se definitivno prezgodaj, da bi delali zakljucke. Lahko da je tudi ta izcedek zaradi vgnezditve. Jst te se ne bom tolazila, dokler ne bo crno na belem. Objemcki in pozdravcki ♥️😘😘

Polix ne v sredo je 10 dan od transferja..uradni naj bi bil v nedeljo…

Bubi
in
mentos
hvala vama! Bova tako uredila, da bo sveže seme 🙂😊 lep dan vsem.

zasanjana90x
nama je Reš reku,da naj ma abstinence najvec 1 dan,da je 3 dni prevec(pa sm mu rekla da so sestre tok narocile)…prvic k smo sli je meu abstinence 3-4 dni in je reku Reš da je tu ful prevec,da naslednic k pridemo more met najvec 1 dan…spermiogram je meu ful slab(na ekranu vidli samo 1 spermij),naslednjic po 3 tednih pa malo vec(mogoce 3-4 spermiji)…

zasanjana
nama je v februarju Reš narocil naj ima partner zadnji izliv na dan stop injekcije, torej 2 dni pred punkcijo.

New Report

Close