IVF/ICSI/IUI 2021
Dekleta, kako poteka obvescanje o nastopu M med vikendi za namen prijave na adm. posvet in potem za prevzem injekcij?
npr. jaz sem danes dobila M in se moram prijaviti za sprejem. Posljem mejl ze danes ali je OK ce poklicem v torek, ko je prvi delovni dan?
Kako je pa v primeru, ko dobite M v petek zvecer oz. soboto in morate zaceti z injekcijami ze v soboto/nedeljo? Se klice na kaksne druge tel. st. kot za sprejem?
Noro, to je blo 2 mesca nazaj pa se mi zdi k zivljensko obdobje nazaj (kr raj pozabs na vse tegobe, bolecine)
Men so na gklj rekl da kr pridem drugi dan, k se ornk ulije menstruacija in sem prejela inekcije.
Kak tedn prej sm mela pa posvet kako si dajem te inekcije. Pa gklj dela tud nedelje/praznike pise ti spodaj oz. Na unem listu kako delajo, dopoldan zihr skoz.
Tiste ki ste spraševale za homeopatijo, ubistvu sem videla par primerov (ne neplodnost), ki jim je homeopatija zelo pomagala pa so bili vmes tudi mali otroci na katere mislim, da ne more vplivati placebo. Potem sem bila pa po drugi biokemični pripravljena probat vse in sem se za to odločila. Šla sem v Škofjo Loko k dr. Špeli Peternelj, ne vem pa sploh kaj jemljem, to mi ni nič povedala, je pa rekla, da ima veliko uspeha z neplodnostjo. Bomo videli, upam, da bo pomagalo.
Punce pozdravljene!
Pisem prvic, trenutno v fazi po et, ko mozgancki na polno delajo 🙂
Me zanima ali ima kaksna izkusnje oziroma kaksne informacije o razlogih za zelo slab odziv na hormone. Ce se ne motim,
Jaz sem imela v prvem postopku Bemfolo 150 in Orgalutran (8 foliklov, 4 celice, 3 zrele, 1 oplojena – kemicna nosecnost), sedaj v drugem postopku sem imela bistveno visjo dozo hormonov, ker smo ugotovili, da se hiperstimulacije ni potrebno bati, in sicer Puregon 200 in Gonapeptyl in je rezultat podoben (5 foliklov, 4 celice, 2 zreli, 1 oplojena). Jaz sem sicer zdrava (vsi pregledi ok, amh precej visok 3.08), stara skoraj 33, na icsi zaradi moskega faktorja (ceprav tudi tu rezultati le malce pod “normalo”, nazadnje celo vse v normali, dnk fragmentacija tudi normalna). So nama rekli, da z najinimi rezultati lahko zanosiva naravno, ampak ker ze skoraj 2 leti ni uspelo, sva se odlocila za ivf. Mene zelo skrbi, da je se kak razlog za neuspeh, ki ga se niso odkrili, zato me zanima ali je imela kaksna podobno stanje in kaj so vasi zdravniki ugotovili.
Druga stvar, ki me zanima pa je, ali imate kaksne izkusnje glede prenosa na 2. dan – kolikor sem uspela pogledati, glede na raziskave naj ne bi bilo razlik med uspesnostjo et na 2. in 3. dan, ampak me vseeno zanima kaksna pozitivna izkusnja 🙂 Prejsnjic me je namrec zelo spikalo in vleklo, sedaj (3 dan po et) ne cutim cisto nic in me ze kar malo skrbi, da to kaze na neuspeh.
Hvala za kakrsenkoli namig!
Dobro jutro punce in lepe praznike. 🤗
Spet sem jutranja, kar ne morem vec spat zdaj ko je s sluzbo malo na off. Vceraj ni bilo vec mocnih bolecin v maternici, je pa bil prisoten obcutek kot pred M, tako je tudi danes zjutraj. Niso krci, jo pa cel cas cutim oz. ne vem, kako bi se bolje izrazila.
Danes je 7. dan po prenosu, prsi ze vceraj niso bile tako mocno napete kot prejsnje dni.
Spet sem sanjala kot nora. Tokrat sem delala teste 🤪 Delala sem vse narobe, palcke sem prevec namocila in postrani, pri eni sem pozabila “ovoj” dol odlepit. Polulala sem vse okoli skoljke, ko sem lovila urin 😂 2 testa sta pokazala drugo crtico, zadnji pa je bil negativen. In koncalo se je z razocaranjem. Dela psiha, ni kaj haha.
Res sem vesela, da lahko tu jamram. Zivljenje je veliko lazje 🤗 Letos ste v skupini res same super punce. Zelim vam vse najboljse ❤
Dobro jutro, danes pa sem tudi jaz zbegana in ne vem kaj naj si mislim. Je 12. dan po prenosu 🐧 v naravnem ciklu, zadnji teden me (predvsem ponoči) mučijo dokaj pogosti glavoboli in krči..je že 32. dan od začetka M in vse do včeraj je bilo brez izcedkov.. včeraj proti večeru pa se je pojavila rahla krvavitev, zato sem danes naredila test, da bi se prepričala kaj se dogaja..no pa sem po testu še bolj negotova kot prej 🤷 namreč pokazala se je rahla črtica, test je tisti, ki pokaže nad 25 enot, urin pa težko rečem, da je bil prvi jutranji, ker že celo noč na cca 2 uri hodim lulat in vmes naredim tudi par požirkov vode. Nimam pojma kaj naj si mislim – vem,da bi načeloma danes morala biti že bolj močna črtica, po drugi strani pa je prvič,da mi je test pokazal vsaj to rahlo upanje..moti pa me seveda rahla krvavitev, za katero se bojim, da se bo razvila v M ko preneham z jemanjem Utrogestana. Verjetno najboljše,da nadaljujem z utrogestanom in test ponovim v torek, ko bo 14. dan po prenosu, ane?
Ženska89, ali si mogoče nardila še kakšen test, ali si že dobila M? Javi,kako se držiš, upam da še nisi obupala 🤗
Čestitke vsem,ki imate + in srečno tudi vsem ostalim..🥰 preveč nas je,da bi uspela poimenski sledit 🙈
Tiste, ki ste zanosile po ivf/iui, kdaj str klicale svojega ginekologa? Jaz moram 7.4 klicat v dravlje samo ne vem pa kdaj naj svojega kličem.
kot zanimivost naj povem, da sem jaz decembra hodila na krvne teste in so mi kazal betoHCG ze 350 in 900, crtice na test cenenih testih (tudi first sign) pa sploh niso bile tako konkretne, kot bi pricakovala.
Punce, stiskam pesti za se vec pluskooov in veselja :))