Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Fracek: me veseli da to berem…to bi pa mogu bit dobr znak…mam občutek da si tudi ti že malo bol optimistična😃
Js pa full slabo spim ponoč me je tud neli zakuhal sm se mogla odkrivat…sm ze od pol6 pokonc nism mogla več ležat me vse tišči…prej dajem psu zajest se mi je spet dvignl…to se mi prvič ni dogajal…zdej pa skos blee na suho😅😅učer sm dobila teste po pošti ampak do srede bom res potrpela…noćem d me zamori brezveze…men se je pa sanjal da ma kolegica dvojčke😅😅o men nč…

Bubi
nič hudega, si delala test? Če ni bil + ti želim da se čim prej sestaviš in boriš naprej, je pa kar težko, mene je tokrat kar ruknilo, ker ni noben po “prvem uspehu” ko so se od 4 celic oplodile 4 pričakoval, da se sedaj pa kar ne bo nobena od 5ih:(

zenska89
gremo naprej, moram rečt, da ko se ti take stvari dogajajo tale forum res pomaga, da ena drugo bodrimo, in se vse lahko pogovarjamo, ker se drugače zelo težko s komerkoli.

hana41
drzim pesti zate, mislim, da si prvi test res delala prehitro.

marsena
torej gre pri scratchingu u bistvu za isti princip kot pri zdravljenju sklepov z terapijo z plazmo, hvalaa za info. Drzim pesti zate!

momo23
hvala, zal moram tudi jaz v ponovne boje, je sla mati naravo neko kruto cudno pot in sem ostala brez transferja. sem bila ocitno pre pozitvino naravnana, kako bi sla vsaj na transfer v svezem ciklu ce sedaj ne bi ratalo:P

fracek
drzim pesti zate, to je 3.postopek ne? saj ves kaj pravijo v tretje gre rado!
jagoda
cakam da sporocis dobre novice 🙂

In spet se jaz z mojimi vprašanji, kje se da delati test na antifosfolipidni sindrom? Nekako sva se z ginekologom sedaj zmenila, da pred genetiko naredim še to, čeprav pravi da je maloo verjetno, ampak da vseeno izključimo.
Mojemu spermiograma še ni treba ponavljati, se pa sprašujem, glede na to kar se je zgodilo nazadnje, da embriolog vedno pogleda seme, če je bil le ta šlampast, ker je bil prvi ivf v tem delu zelo uspešen, da ni bil pazljiv?
In pa še to kak vpliv na spermiogram lahko imajo antibiotiki in antihistaminiki?

Pri meni spet minus zjutraj. Joj, sem smotana, ker sem začela prej testirat, to res nima smisla, naslednjič bom počakala na 14. dan.

fracek,
upam, da danes ne bo bolečin in da je bilo tole včeraj vgnezditev 🍀
jagoda,
tebi pa čestitke za optimizem in veselje, ki ga izzarevas, fajn te je brat
momo23,
jaz sem spraševala, ja. Zanimivo mi je, da malokrat berem tule, da bi prišlo do vgnezditvene krvavitve.
marsena,
naj tale postopek deluje, da se bo zarodek prijel. Imaš zamrznjencka?

Jaz pa ne vem, kaj naj naredim. Zdaj sem bila enkrat na orenk dozi Puregona, potem en cikel klomid in brez punkcije in tretjič na klomid+2 dni Menopur ja, vsakič samo 2 folikla in samo v tretje ena zrela celica. In zdaj razmišljam, da bi 2 meseca probala naravno, se vmes filala s Q10, inositolom…brez cukra, bele moke…mogoče tudi matični mleček. In potem junija spet šla v postopek.

hana41
kak odmerek puregona si pa imela v prvo? mogoče pa te zdaj dajo na dolgi protokol in menopur (menopur ima še LH, mislim, da se ga ponavadi daje tistim z nižjim amh ali pa z slabšim dozorvenjem.. nevem točno kaka je praksa. Ampak glede na to, da si imela sedaj klomid, mislim da neke hude obremenitve jačnikov ni bilo in naj ti ginekolog pove kdaj greš lahko v naslednji postopek. jaz bi šla vseeno prej kot kasneje, je pa definitvino vredno izkoristit učinek gondatropinov še v naslednjem ciklu, tako je pri meni lani prišlo do +, žal pa je bila le biokemčna nosečnost. Hočem rečt, da verjetno greš lahko direkt v nov postopek, če se tako zmenita, in če po tem postpku ne bi mela pingvinčkov ali ti slučajno še ne bi uspelo, potem nujno izkoristi spontan naravni cikel, je veliko primerov, ko potem pride do nosečnosti. (lahko pa da bo to že ta cikel, to mora pa ti Reš povedat, nevem koliko ti je dodal menopurja in kak efekt je imel)

hana41
aja še to, jaz imam amh 2,3 nekj takega, pa do sedaj z bemfolo 150+ gonapetil (5 foliklov en prazen); in puregon 200 +orgalutran +menopur 75 par dni (5 celic) nisem prilezla več kot 5 celic, nekatere pa z nižjim amhjem pridejo na 12 celic, tako da vprašanje od česa vse je to odvisno, ne verjamem, da samo od odmerka. ti pa lahko javim sredi maja, ko če bo vse po sreči bom v 3.postopku in se definitvno drživa prvotne terapije, samo verjetno v malo višjem odmerku.

kaj pa si imela poleg puregona? gonapetil ali orgalutran? Tu imamo še kaj za sporbat, preden vemo kaj na določen organizem paše.

Evy
moja kolegica, ki je v postopku na gk lj, je letos februarja delala antifosfolipidni test v Adria labu, delajo ga pa tud baje v UKC LJ. Antibiotiki bi znali pobijat spermije ali pa kakorkoli drugace vplivat na kakovost semena: manjse stevilo, spremenjena morfologija… Ni pa za ziher, ker je vse odvisno od vrste AB, doze, dolzine terapije… Za antihistaminike pa ne bi vedela.

Fracek
cist podobno se je meni dogajalo po transferju s temi bolecinami v maternici in mrazenjem, dekami in potem odkrivanjem ponoci + zelo slab spanec. Jst mislim in srcnoooo upam, da je to to! ❣️ 9. dan bi ti ze moglo/lahko kaj pokazalo na baby mini checku (kakor sem brala je veliko puncam 9./10.dan po et 5 dni starega zarodka ze pokazalo plus, sicer bolj ali manj rahlega, a vazno da je). Ti od 9. dne vsak dan ali vsak drugi delaj test, da vidis, ce narasca (bolj najbolj zanesljivo). Kar naj te boli, ce to pomeni bebija 😉😜🤗

microbio
hvala bom sla kr v adrialab naslednji teden, da dam to iz glave po tem.
kar se tiče pa antihistaminkov pa tudi pubmed članki pravijo, da nimajo ravno dober vpliv na to, tako da bo moral pred naslednjim postopkom pač 2-3 bit brez, ampak sredi maja itak ne bo več na polno cvetelo… Nevem upam samo, da je blo nekaj na tem, da nimamo se kak drug drek ki se kuha kje prikrit,.. če je samo tole je rešljivo v najslabšem primeru z ICSI.

se eno vprašanje a ste kaj posegale po alternativni medicini in po čemu?

Kar se tiče potice jo grem pa jaz letos kar kupit, ponavadi sem pa pekla čokoladno:)

fracek
jagoda1212
joj kako vama držim pesti, da je to to! ♥️♥️ Sliši se popolnoma drugače od mojih izkušenj v roku zadnjih dveh tednov, prav vedela sem, da so moji krči menstrualni, ker so bili popolnoma enaki kot vsak mesec pred tem.

evy
fracek
danes lije iz mene kot iz škafa, test je bil itak spet negativen. Jutri bom naredila še zadnjega, ampak zgolj zaradi tega, da lahko pač na kliniki povem, da sem ga naredila na 14.dan. Grem v nove boje (upam, da nama uspe začet z novim poskusom še preden grejo julija na kolektivni dopust – mislite, da je kaka možnost, da nama dovolijo recimo po dveh menstrah, glede an to, da sem imela res minimalno stimulacijo?)

evy
glede alternativne medicine pa tako – v taprvi poskus sva šla brez (samo s prehranskimi dopolnili), sedaj pa sva se zmenila, da bova redno hodila na akupunkturo. Slišala sva same dobre stvari, tako da probat ni greh 🤷🏻‍♀️

Evy
potem bo res na zalost moral gurat brez antihistaminikov, samo bo tezko, ker vidim po kolegici kako je uboga, ce je brez Claritina pomladi, ko vse cveti. Alternativna medicina sigurno ne bo skodila, sploh dalec najbolj pohvaljena je akupunktura, ki je v tujini marsikje del postopkov. Pa tudi slisala sem ogromno pohval za refleksno masazo stopal. Ti postopki verjetno nimajo nekega terapevtskega ucinka, so pa odlicni za sproscanje telesa in duha. Pa morda oba s partnerjem probata pit psenicno/jecmenovo travo. Vse kar sem nastela, sem imela tud jst na seznamu za svoje zadnje opcije, ce mi ne bi veckrat uspelo.

Hana
zal mi je, a vseeno pocakaj se do uradnega testa, do takrat je vedno upanje.

Bubi
tudi zate mi je zelo zal, upam, da se cim prej sestavis in nazaj okrepis za nov boj ♥️

Tako tezko mi je brat neuspele zgodbe in taksne z bolecimi zapleti, da ne znam povedat 😞 Upam samo, da je vse to trpljenje z namenom…tistim tapravim. Ko bi vsaj lahko naredila abrakadabra in bi bile vse vesele in zdrave nosecke…

Hana41 te čutm ja js sm bla tud jezna nase prejšno rundo…živčna od 8 dneva a na koncu ++.. upam da see tud pri teb obrnee na +, saj nam neostane druzga kakor da smo optimistke😉 vedno moraš mislt tko… ne da bo…ampak je že😁
Srečnoo tudi vseem drugim…res nas je dost sm že čist zmešana z temi datumi in imeni😆

bubi
ti si imela sedaj svež prenos, se pravis stimulacijo, če je to sedaj ena menstruacija rabiš še eno potem pa greš lahko v nov postopek, tako da si jajčniki en cikel odpočijejo. se pravi lahko verjetno že z junijem. Oprosti, da ne iščem po dolgem forumu, kaj je ze pri vama osnovni problem, če je sploh kaj (se mi zdi da nas ima 3/4 nepojasnene težave 😛 )

joj akupunkturo sem sprobala pa mi osebno tiste igle niso preveč odgovarjale, čeprav mi pikanje ne dela težav, mi pa težave dela ležat pri miru z eno tono igel v sebi 😛
kaj pa kaj od homeopatije al pa bioenergetikov (sicer sem bolj naravoslovec kot ne) pa vseeno:)

microbio
če bo samo to rešilo zadnji problem in se bodo vsaj celice spet oplodile bo že preživel,… je pa verjetno tanka meja med tem koliko vnetnih parametrov sprošča sama alergija in koliko dreka naredi antihistaminik…..samo to je za ze kar za znastvene vode 😛

Hojla punce!
Veliko vas je, v poplavi vseh sporočil priznam da nisem prebrala vseh. Ker sem “novinka” , vsega kar pišete sploh ne razumem. Mogoče čudno ali pa ne … Torej če me sprejmete v svojo debato, se vam vsaj malo predstavim. Sva na kliniki v Mb ker nama po 2 letih naravno ni uspelo zanosit. Po vseh krvnih preiskavah, 2 spermiogramih, prehodnosti jajcevodov je z nama vse ok. Tako da je prvi resni korak pri nama bil IUI. Včeraj sem bila prvič. Sicer sem v vseh teh 2 letih jokala ob vsaki menstruaciji, včasih še kdaj vmes. Na IUI sem šla res noro pozitivna, čeprav sem po vsem prebranem ugotovila da so le redke, ki jim je uspelo s tem postopkom. No mene pozitiva še vedno drži čeprav kolikor se poznam me bo hitro minila. Težko sem govorila o svojih težavah z zanositvijo, sem se pa počasi odprla in povedala domačim. Je lažje. Včeraj sem tudi prijetno poklepetala s puncami v sobi ko smo čakale da gremo domov in nekako mi je lažje ker smo si izmenjale izkušnje in ena drugi vlile pogum. No tako… čeprav vas ne poznam, se veselim za vse ki ste zagledale magični plusek. Rada bom klepetala z vami in prebrala vaše zgodbe. Imejte lepe praznike :)))

evy
tako ja, bil je sveži prenos ampak že na drugi dan po punkciji. Ej zdaj si me pa s to informacijo tako razveselila, da ti ne znam niti približno opisat! Hvala ti ♥️

O najinih težavah se nisem razpisala, tako da super da nisi šla izgubljat časa z iskanjem informacij :)) z mano je vse ok, imam edino malenkost nižji AMH (1.79). Je pa hud problem z možem, ki je s pozitivnim MAR testom 2% stran od diagnoze klinične sterilnosti. Lastno telo mu uničuje spermije po domače povedano. Tako da druge opcije kot ICSI nimava.

asas12
dobrodošla, čestitke za opravljen postopek. Naj bo uspešen 🤞🏻

evy
jaz že 2 meseca jemljem homeopatska zdravila. Ne morem rečt ali pomagajo ali ne, je pa res v prvem postopku uspelo, zdravila pa sem začela jemati en mesec prej. Po pozitivnem testu sem poklicala zdravnico in mi je rekla, da tokrat bo pa uspelo (iz njenih ust v … ušesa) in naj nadaljujem, ubistvu mi to daje nek optimizem, da bo pa zdaj res vse OK.

Me pa že dva dni dajejo krči, kot pred M, ampak mislim, da to ni nič hudega kajne?

Asas
dobrodošla, naj bo IUI uspešna 🍀
bubi,
škoda za menstruacijo. A ti si tudi imela prenos na 2. dan….tako kot jaz. Ampak imaš še zamrznjencka, če prav vem?
poliox,
zanimivo to se homeopatijo. Jaz nisem nič takega se poskušala. Morda tudi to probam…kako si pa prišla do homeopatije?
evy,
imela sem 200 Puregona in gonapeptyl. Jaz bi dva meseca jemala dodatke, potem šla v nov krog, tudi sem razmišljala o dolgem protokolu.
A katera kaj ve, kako je s poletnimi dopusti v Dravljah? A imajo kak mesec, ko sploh ne delajo postopkov?

Hana41
ne, na žalost nimam zamrznjenčka. Pridelala sem samo 4 jajčeca, od katerih sta se oplodili samo dve. Kvaliteta razvoja ene izmed njiju je bila malekost slabša, tako da smo vstavili obe. Koliko si jih imela ti?

polix
kaj pa jemljes in a lahko koga priporcis?
hana41
puregon200 ni ravno velik odmerek ves, za prvo rundo se bikoli skoraj ne odlocijo za ful visok odmerek da ne bi blo hiperstimulacije

bubi
gremo dalje, kaj pa cmo; to je bil tvoj prvi postopek?

evy
jap, taprvi. Itak vem, da je pred nama še dolga pot, ampak mislim, da vsaka izmed nas upa, da bo v tistem malem procentu uspešnih primerov. Sem oz sva pa definitivno pripravljena takoj skočiti v naslednji postopek (ali je to fokus ali trma, ne vem). Mamo to, vse tukaj! 💪🏻

New Report

Close