Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Evy,
ne, obakrat so mi vstavili 5 dni stare zarodke.

Bubi,
to sem tudi sama ze veckrat prebrala, da se je eden “scistil” s krvavitvijo, drugi pa prijel. Tako da srecno do konca 💪

Jagoda,
velja, bos pa ti optimisticna za obe 😁

Bubi
jaz zal nisem imela te srece, je pa bil takrat en tak primer, ko ke zenska nehala vse jemat, in pol niso vedli kaj narest, en je pa notri ostal. drzim pesti zate!

fracek
stiskam pesti, da se samo vgnezduje!

evy
joj oprosti, ne vem zakaj sem razumela, da je bila to tvoja osebna izkušnja. Je pa kr zanimivo, da je tudi to možno… Upanje vedno umre zadnje, kot pravijo, tako da bomo imeli zadnji odgovor v nedeljo zjutraj. Držim pesti zate za maj!

fracek
hvala za vzpodbudne besede, želim ti, da so te tegobe vgnezditvene narave in da se ti bo prikazal težko pričakovani plusek.

Fracek
cisto mozno da se vgnezduje in tud srcno upam, da se in ostane pri tebi 🥰 Ti samo lepo grej in bozaj trebuh in mu malo prigovarjaj 😉😇 Oprosti mi, ampak toliko datumov se tu zvrsti, da sem cisto zmesana…kdaj delas test?

Hana
jst se vedno upam na ➕ pri tebi, a bos naredila se kakega do uradnega?

Nekatere greste po zamrznjencke, nekatere v nove boje, nekatere ze grejete pikice…vsem vam zelim srece in uspeha ter da se javljate tu se naprej 😊

Jst imam pa v torek prvi uradni pregled in sem mal nervozna, ker se kar ne dojamem kaj se mi dogaja. Strah pred izgubo je se prisoten, a ko pogledam sliko iz UZ-ja se raztopim.

Lepe in mirne velikonocne praznike vam zelim 🐰 A boste kej potico pekle? Jst se ne znam odlocit ali naj naredim kokosovo s svetlim ali temnim testom ali pa kar udarim po receptu Leaneen za mini kokosove poticke z vanilijevim pudingom 🙈😂 A jst itak sladkega ne jem skoraj nic, sam potica mora bit na mizi 🤷‍♀️
P.S.: Nalasc sem mal skrenila s prvotne teme, da mal preusmerim pozornost 😉

Pri nas bo potratna potica, kot običajno. Zjutraj sem spekla obe pecivo, zdajle se lotim nadevov, proti večeru pa se zamesim testo.
Ponavadi vse naredim v eni rundi, danes sem si pa razdelila v več delov.

In tako je tudi prav, da si razdelis delo, ker potratna potica je najbolj casovno potratna in zahtevna, je pa meni po okusu poleg kokosove najboljsa (jest je pa ne smem vec zaradi zelodca). Lepo prezivi praznike 😊

Punce eno vprašanje: v ponedeljek imam prvi UZ od špikanja..a je možnonda si tisti dan ko greš na UZ ne das injekcij zjutraj?
Cudno se mi zdi, ker je Reš rekel, da nama en ta gonapeptyl ostane in ga morava prinesti s sabo, a jih imam se 3 to pomeni da se piknem se samo jutri in v nedeljo. V ponedeljek ko pa je UZ pa se ne? Verjetno je to potem povezano s tem, če ti kaj poveča dozo?
Lepe in mirne praznike vsem

Zasanjana90x
Jaz sem takrat vzela s seboj preostanek, po UZ mi je on dodal eno svojo dozo, tisto mojo mi je pa narocil da si jo dam naslednji dan.

Trenutno je 11dan, ko so mi prenesli zamrzbencke.Nisem zdrzala vec in sem naredila test, ki je bil negativen. Ocitno bom morala ponovno v boj 😢.

Zdravo dekleta, jaz sem dala v sredo čez postopek scratching metode ali kot so strokovno zapisali poškodbe endometrija s pipelo. Bilo je zelo hitro konec, za nekaj trenutkov sicer zelo boleče a je hitro popustilo. Sedaj pa čakanje na novo menstruacijo in novi poskus.

Jutri pa pečenje potice, tudi jaz bom delala potratno potico, sicer prvič tako, da upam, da ne bo potraten tudi čas 🙂 Vsem pa želim lepe prihajajoče praznike.

Ojoj me je kr sram priznat, same neke ultra gospodinje kle – pohvalno. Midva pa z mojim ne marava nbene vrste potice, sunke fuj sploh ne, jajca v min kolicinah avokado toast jajce, zihr ne perhi, hren sploh nkol ne jeva (ista ptica vkup letita) .. Mi je pa mami nakvackala take cute pirhe za ma vejco(vsaj mal spirita tega) .
K berem vas zapis se pocutm k da sm iz bljiznega vzhoda in ne rojena slovenka..
Verjetn bo za velko noc losos v kaki skorici s spinaco 😀 😀

Midva tudi ne bova nic pekla, bi pa z veseljem pojedla tisto tvojo zadevo

Microbio
s kokosom in vanilijevo kremo. 😁 Slisi se super. Ze od pamtiveka pece potico babica, ki jo potem razdeli med vse druzinske clane, mi pa samo papcamo, pa se to zadnja leta ni vec isti apetit, se vidi da imamo polno rit vsega. Vcasih je bil velikonocni zajtrk pravi dogodek, ampak zdaj ze kar nekaj let ne jem mesa in mi potem tudi dol visi za sunke (mi smo vedno imeli domace rdece meso iz tunke:) in ne teh kupljenih sunk.
Lepe praznike zelim vsem, prezivite jih na sebi najljubsi nacin ❤

ženska89
ful mi je žal, da ni uspelo. Točno vem, kako se počutiš, sva na istem danes. Pošiljam objeme in ogromno pozitive za naslednje korake ♥️

mikrobio,
vidim, da sem prej pozabila komentirati…ja, jutri ga sigurno naredim spet…jutri imam 12. dan od transferja na drugi dan
zenska89,
pomoje se ni za obupati…ena znanka mi je rekla, da je delala test 7. in 11. dan in je bil negativen, potem 14. je bil pa pozitiven in tudi nosečnost se je obdržala.
marsena…a
tako to zgleda…in potem ti v naslednjem ciklu vnesejo zarodek točno na to mesto?

Hana41
to ne vem ali ti vnesejo točno na tisto mesto…naj pa bi se zaradi poškodbe maternice bolj odzval imunski sistem, ki prične popravljati narejeno ¨škodo˝ zaradi česar naj bi bila maternica bolj dovzetna za vgnezditev zarodka in je morda zaradi tega kakšen procent možnosti več. Tako, da vstavijo ti potem verjetno kot ponavadi samo, da je maternica bolj dovzetna, da ga obdrži…upajmo no 🙂 Drugače pa ja prazniki niso več kar so bili. Jaz spečem potico, ker jo potem odnesem še domov, ko greva na obisk. Toda tako kot lani bo tudi letos odveto barvanje jajčk z družino, ker lahko samo v nedeljo greva na obisk, pri nama doma pa tega niti ne prakticirava samo zase. Tako, da tudi pri nama je tradicija vezana le še na tisto družinsko snidenje in se potem tam poje kak kos potice s šunko. Upam, da bova kmalu dočakala kak naraščaj da se tradicija nadaljuje tudi v najinem domu 🙂

Ena punca je pred časom spraševala o vgnezditveni krvavitvi, mislim, da Hana41? Mi čas tako beži, da komaj uspem forum brati, kaj šele odgovoriti!
Jaz sem imela vgnezditveno krvavitev dvakrat 8. dan po transferju blastociste. Tako takrat, ko sem donosila, kot tudi takrat, ko sem splavila. Se je pa pri meni na srečo sčistilo v celoti s tabletkami. Je bil ss precej huda izkušnja zame neglede na to, da se zavedaš tveganja in se skušaš pripraviti, da ni nujno, da bo šlo brez težav. Fizično sem bila ok precej hitro, psihično pa sem potrebovala skoraj pol leta…

Sem malo zašla…😉Evo, še malo o simptomih. Med vgnezditvijo (2-4. dan) me je obakrat zbadalo (kot iglice oz. kot elektrostimulacija) v spodnji liniji trebuha, pa dojke so ostale napete tudi po enem tednu od ET,, bradavic si pa nisem smela taknit. Aja, pa če sem šla v majhen klanček, me je zapiralo. Zjutraj sem bila vse od ET dalje vedno lačna.
Zdaj sicer od 24.3. grejem pikico, vendar že drugič nimam nobenega od zgornjih simptomov in zato vem, da ni uspelo. Se pa moje telo definitivno glede na tip krčev pripravlja na menstruacijo.
Upam na lepše novice od tebe, Hana41 in od Jagode1212, pa še Fracek, če se ne motim?

Polix tebi pa iskrene čestitke in naj te pričaka ❤️. Si po vseh bitkah res zaslužiš. TUDI DANCY 84 srečno na UZ.
TT-38, super za ❤️. Sem po pravici povedano zadrževala dih. Moja beta je bila drugič 429 in me je na UZ pričakala prazna gestacijska vrečka. So se mi prav orosile oči. Pazi, da tega škratka ne izpustiš, ker je pravi borec!😉
Bubi držim pesti, da se je vsaj en zarodek obdržal. Poročaj.
Evy, Mentos, in če sem še katero izpustila, srečno na ET.
Mikro_bio, tebi pa hvala za vse nasvete in info, ki jih deliš. Te čisto razumem glede straha. Sem bila tudi sama tri mesece na trnih. Po nipt-u sem se vsaj nekoliko pomirila. Ko sedaj gledam nazaj, bi se ziher manj sekirala. 😂 Reano gledano prva dva trimestra nimaš kaj dosti narediti, saj ni odvisno od tebe. Je pa prekleto težko to sprejet, vem.
Zenska89, medve pa v nove boje, ane?

Uf, nas je res malo morje tukaj, he, he.

Aja, potice pa glede na dolžino prejšnjega posta očitno ne pečem!🤣 Prej kakšne mafine ali cheescake.

Pri nas tud babica pece in kuha vse to, a za pravoslavno veliko noc in ker jst ne prenesam potic z orescki, sem zacela za katolisko veliko noc pect kokosovo s temnim biskvitom, ki je bila vsec moji in mozevi druzini. Moja mama ne pece nic sladkega, ker ji ni do tega, edino sunko skuha za veliko noc, pirhe zadnja leta kupujemo 🙈, hren se hitro nariba in voila 😂 Jst itak pojem sam 2 kosa sunke, zraven si krompir specem in ce imam dober dan samo ugriznem v potico. Rada pa spremljam tradicijo – slovensko, ker drugace sem po starsih muslimanka in pravoslavka (po naravi pa ateistka/agnostik). Jst spremljam tiste praznike ob katerih se dobro pocutim in kateri pricarajo lepo vzdusje. Glavni razlog pa je izkoristek tega casa za druzenje z najdrazjimi, ce pa se zraven kaj dobrega poje, se toliko bolje 🙂

TT
ti si bolj iz bliznjega zahoda, na vzhodu niso navduseni nad avokadom tako kot zahodnjaki 😜 Nic met slabe vesti, vsak zivi in se hrani v skladu s svojimi zeljami ☺️

Hana
javi jutri prosim, drzim pesti 👏🙏

Fracek
jst brez mesa umrem, ker mi edino to pomaga vzdrzevat borih 50 kg telesne teze in normalen hemoglobin v krvi 😃 A potem si bolj na rastlinski prehrani? Ko si omenila tunko, si prekmurka? Mogoce sem pa cist v temo brcnila s tem vprasanjem, a sem imela na faksu nekaj kolegic iz prekmurja in so omenjale tunko. Kako je pa tvoje pocutje, se kaj stopnjuje? 😊

Jooj, ko sem brala tvoj post sem se veckrat najezila huuh…obcudujem taksne zenske, ki dajo tako veliko cez, a vseeno ohranijo pokoncno drzo, optimizem in borbenost. Hvala, da si delila svojo zgodbo ♥️ Naj ti se letos ustvari tvoja zelja 👶 Ne ne vrzi puske v koruzo zaradi odsotnosti simptomov, mogoce bos pa pozitivno presenecena ➕ Test delas verjetno takoj po praznikih ne?

Kaksna noc. Vceraj sem bila na daljsem sprehodu in me je pred prihodom domov pricelo v maternici bolet. Ne kot M krci, ampak prav bolec obcutek kot da bi se prevec najedla, ampak tiscalo je pa spodaj. Sem spila 2 magnezija in sla lezat. Potem me je mrazilo, da sem se z dvema dekama pokrila, bolecina je minila, ponoci pa mi je bilo potem vroce od teh dek. Sanjala sem vse zivo, spomnim pa se samo, da sem nekomu rekla, da pozitiven rezultat se nic ne pomeni, da lahko gre se marsikaj narobe. Ufff, sem cist povozena in zmedena vstala in prvo laufala na wc, ce je ze kaj na vlozku. Na sreco se ne, tudi aplikator se bel. Zdaj pridejo tisti najbolj mucni dnevi.

Microbio,
po mojem bom v torek naredila prvi test, ce ne bo M, to bi bil potem sicer sele 9. dan. Morda pa mi uspe se malo podaljsat.
Kar se hrane tice, jem vse, samo mesa in mesnih izdelkov ne. Obcasno kaksno tuno in zelo redko lignje. Odsotnost mesa pri meni ni imelo nobene vloge pri tezi in fizicni kondiciji, je pa res, da sem sladkosneda ze od malega, to mi par kilc zraven nabije, ceprav sem se zmeraj ok s tezo, ker sem fizicno non stop v pogoju.
Sem pa stajerka 😁

Hana41,
mocno mocno mocno drzim pesti za test. 🙏🙏

Marsena,
super, da si zrihtala. Upam, da bo tvoja naslednja M pohitela, da bom lahko kmalu spet navijala zate 🤗 Kako si drugace? Vse ok?

Jagoda,
kaksno je danes stanje?

Res nas je toliko, da komaj sledim vsem in kljub zelji, da vsaki prispevam kaksno dobro misel, vcasih morda katero nenamerno izpustim.

Bubi
in
Zenska89
kako kaze?

New Report

Close