IVF/ICSI/IUI 2021
Nekatere greste po zamrznjencke, nekatere v nove boje, nekatere ze grejete pikice…vsem vam zelim srece in uspeha ter da se javljate tu se naprej 😊
Jst imam pa v torek prvi uradni pregled in sem mal nervozna, ker se kar ne dojamem kaj se mi dogaja. Strah pred izgubo je se prisoten, a ko pogledam sliko iz UZ-ja se raztopim.
Lepe in mirne velikonocne praznike vam zelim 🐰 A boste kej potico pekle? Jst se ne znam odlocit ali naj naredim kokosovo s svetlim ali temnim testom ali pa kar udarim po receptu Leaneen za mini kokosove poticke z vanilijevim pudingom 🙈😂 A jst itak sladkega ne jem skoraj nic, sam potica mora bit na mizi 🤷♀️
P.S.: Nalasc sem mal skrenila s prvotne teme, da mal preusmerim pozornost 😉
Punce eno vprašanje: v ponedeljek imam prvi UZ od špikanja..a je možnonda si tisti dan ko greš na UZ ne das injekcij zjutraj?
Cudno se mi zdi, ker je Reš rekel, da nama en ta gonapeptyl ostane in ga morava prinesti s sabo, a jih imam se 3 to pomeni da se piknem se samo jutri in v nedeljo. V ponedeljek ko pa je UZ pa se ne? Verjetno je to potem povezano s tem, če ti kaj poveča dozo?
Lepe in mirne praznike vsem
Zdravo dekleta, jaz sem dala v sredo čez postopek scratching metode ali kot so strokovno zapisali poškodbe endometrija s pipelo. Bilo je zelo hitro konec, za nekaj trenutkov sicer zelo boleče a je hitro popustilo. Sedaj pa čakanje na novo menstruacijo in novi poskus.
Jutri pa pečenje potice, tudi jaz bom delala potratno potico, sicer prvič tako, da upam, da ne bo potraten tudi čas 🙂 Vsem pa želim lepe prihajajoče praznike.
Ojoj me je kr sram priznat, same neke ultra gospodinje kle – pohvalno. Midva pa z mojim ne marava nbene vrste potice, sunke fuj sploh ne, jajca v min kolicinah avokado toast jajce, zihr ne perhi, hren sploh nkol ne jeva (ista ptica vkup letita) .. Mi je pa mami nakvackala take cute pirhe za ma vejco(vsaj mal spirita tega) .
K berem vas zapis se pocutm k da sm iz bljiznega vzhoda in ne rojena slovenka..
Verjetn bo za velko noc losos v kaki skorici s spinaco 😀 😀
Midva tudi ne bova nic pekla, bi pa z veseljem pojedla tisto tvojo zadevo
Lepe praznike zelim vsem, prezivite jih na sebi najljubsi nacin ❤
Ena punca je pred časom spraševala o vgnezditveni krvavitvi, mislim, da Hana41? Mi čas tako beži, da komaj uspem forum brati, kaj šele odgovoriti!
Jaz sem imela vgnezditveno krvavitev dvakrat 8. dan po transferju blastociste. Tako takrat, ko sem donosila, kot tudi takrat, ko sem splavila. Se je pa pri meni na srečo sčistilo v celoti s tabletkami. Je bil ss precej huda izkušnja zame neglede na to, da se zavedaš tveganja in se skušaš pripraviti, da ni nujno, da bo šlo brez težav. Fizično sem bila ok precej hitro, psihično pa sem potrebovala skoraj pol leta…
Sem malo zašla…😉Evo, še malo o simptomih. Med vgnezditvijo (2-4. dan) me je obakrat zbadalo (kot iglice oz. kot elektrostimulacija) v spodnji liniji trebuha, pa dojke so ostale napete tudi po enem tednu od ET,, bradavic si pa nisem smela taknit. Aja, pa če sem šla v majhen klanček, me je zapiralo. Zjutraj sem bila vse od ET dalje vedno lačna.
Zdaj sicer od 24.3. grejem pikico, vendar že drugič nimam nobenega od zgornjih simptomov in zato vem, da ni uspelo. Se pa moje telo definitivno glede na tip krčev pripravlja na menstruacijo.
Upam na lepše novice od tebe, Hana41 in od Jagode1212, pa še Fracek, če se ne motim?
Polix tebi pa iskrene čestitke in naj te pričaka ❤️. Si po vseh bitkah res zaslužiš. TUDI DANCY 84 srečno na UZ.
TT-38, super za ❤️. Sem po pravici povedano zadrževala dih. Moja beta je bila drugič 429 in me je na UZ pričakala prazna gestacijska vrečka. So se mi prav orosile oči. Pazi, da tega škratka ne izpustiš, ker je pravi borec!😉
Bubi držim pesti, da se je vsaj en zarodek obdržal. Poročaj.
Evy, Mentos, in če sem še katero izpustila, srečno na ET.
Mikro_bio, tebi pa hvala za vse nasvete in info, ki jih deliš. Te čisto razumem glede straha. Sem bila tudi sama tri mesece na trnih. Po nipt-u sem se vsaj nekoliko pomirila. Ko sedaj gledam nazaj, bi se ziher manj sekirala. 😂 Reano gledano prva dva trimestra nimaš kaj dosti narediti, saj ni odvisno od tebe. Je pa prekleto težko to sprejet, vem.
Zenska89, medve pa v nove boje, ane?
Uf, nas je res malo morje tukaj, he, he.
Pri nas tud babica pece in kuha vse to, a za pravoslavno veliko noc in ker jst ne prenesam potic z orescki, sem zacela za katolisko veliko noc pect kokosovo s temnim biskvitom, ki je bila vsec moji in mozevi druzini. Moja mama ne pece nic sladkega, ker ji ni do tega, edino sunko skuha za veliko noc, pirhe zadnja leta kupujemo 🙈, hren se hitro nariba in voila 😂 Jst itak pojem sam 2 kosa sunke, zraven si krompir specem in ce imam dober dan samo ugriznem v potico. Rada pa spremljam tradicijo – slovensko, ker drugace sem po starsih muslimanka in pravoslavka (po naravi pa ateistka/agnostik). Jst spremljam tiste praznike ob katerih se dobro pocutim in kateri pricarajo lepo vzdusje. Glavni razlog pa je izkoristek tega casa za druzenje z najdrazjimi, ce pa se zraven kaj dobrega poje, se toliko bolje 🙂
Jooj, ko sem brala tvoj post sem se veckrat najezila huuh…obcudujem taksne zenske, ki dajo tako veliko cez, a vseeno ohranijo pokoncno drzo, optimizem in borbenost. Hvala, da si delila svojo zgodbo ♥️ Naj ti se letos ustvari tvoja zelja 👶 Ne ne vrzi puske v koruzo zaradi odsotnosti simptomov, mogoce bos pa pozitivno presenecena ➕ Test delas verjetno takoj po praznikih ne?
Kaksna noc. Vceraj sem bila na daljsem sprehodu in me je pred prihodom domov pricelo v maternici bolet. Ne kot M krci, ampak prav bolec obcutek kot da bi se prevec najedla, ampak tiscalo je pa spodaj. Sem spila 2 magnezija in sla lezat. Potem me je mrazilo, da sem se z dvema dekama pokrila, bolecina je minila, ponoci pa mi je bilo potem vroce od teh dek. Sanjala sem vse zivo, spomnim pa se samo, da sem nekomu rekla, da pozitiven rezultat se nic ne pomeni, da lahko gre se marsikaj narobe. Ufff, sem cist povozena in zmedena vstala in prvo laufala na wc, ce je ze kaj na vlozku. Na sreco se ne, tudi aplikator se bel. Zdaj pridejo tisti najbolj mucni dnevi.
Kar se hrane tice, jem vse, samo mesa in mesnih izdelkov ne. Obcasno kaksno tuno in zelo redko lignje. Odsotnost mesa pri meni ni imelo nobene vloge pri tezi in fizicni kondiciji, je pa res, da sem sladkosneda ze od malega, to mi par kilc zraven nabije, ceprav sem se zmeraj ok s tezo, ker sem fizicno non stop v pogoju.
Sem pa stajerka 😁
Res nas je toliko, da komaj sledim vsem in kljub zelji, da vsaki prispevam kaksno dobro misel, vcasih morda katero nenamerno izpustim.